Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Nøtterøy GK - fra hull nr 2

17.08 Banebesøket - Nøtterøy GK:
Solid og i god stand
Nøtterøybanen viser seg nå fram på en aldeles utmerket måte.

Banen er i god stand med gode greener og fairwayer. Det er gjort en rekke forbedringer på banen de siste årene. Ikke minst er det ryddet opp flere steder utenfor fairwayområdene. Det er lagd en del diker som gjør at spillestrategien på enkelt hull bør legges om for enkelte sammenlignet med slik det var før. Litt avhengig av hvilket tee-sted man spiller fra.

Klubbhuset ligger fint til med god servering. Det er kort vei til treningsfeltet. Treningsgreenen ved klubbhuset er ikke av beste sort. Men dette skal det nå tas tak i, skal vi tro daglig leder i klubben Peter Johansson. Han er selv en dyktig golfspiller og vet hva som kreves for å få fram et flott golfanlegg. Han var med på å heve kvaliteten på Kongsberg da han arbeidet der som daglig leder. Nå er han i ferd med å gjøre det samme på Nøtterøy.

Design på hullene er bra. Hullene er varierte. Man skal passe på å spille med hodet ikke minst når det gjelder å tenke på hvor på greenene ballen bør ligge for å ikke få alt for vanskelige putter. Et tips, som for øvrig gjelder stort sett alle baner, er å forsøke å legge seg på nedsiden av hullet.

Noen av hullene
Hull 1 er et hyggelig åpningshull. Ikke for langt, men god plass i bredden for åpningsslaget. Vannet til venstre kan nok skremme noen, men ingen blir skremt ut av banen.

Hull nr 2 er et krevende hull med en vanskelig, men fair green. På hull nr 3 er det kommet et dike i landingsområdet for mange utslag som gjør hullet litt mer komplisert enn det var før.

Det 4. hullet kan fortone seg som vanskelig og brutalt for mange spillere, men det finnes løsninger av strategisk art som gjør at man kan komme seg i hullet uten alt for mange lidelser under veis.

Både det 9. og det 18. hullet byr på utfordringer. Begge disse par 5-hullene er birdie-hull når man bruker hodet, men kan by på problemer når man bare "mæler" på.

Det 11. hullet har en tricky green og det gjelder å holde tunga rett i munnen. Hullet etter er et kort par 5 hull hvor man med to gode slag kan nå inn på to slag. Men for de fleste er det nok smartest å slå et kort utslag på 170 meter og deretter slå seg fram til omtrent 80-90 meter med en dertil egnet jernkølle.

Det 11. hullet er et godt eksempel på at det finnes flere veier til en god score. Mister man hodet, fyker scoren fort i været på dette hullet.

Det er gode hull helt fram til det 17. hullet, som for øvrig også er et godt hull. Dette er et langt par 3 hull som krever et godt utslag. Treffer man ikke greenen, er denne stor nok og jevn nok til at man kan redde sin par med en god chip eller pitch. Fair.

Etter runden har man en fin terrasse hvor man kan innta ønsket mat og drikke fra en hyggelig betjening.

Etter en runde eller en dag på Nøtterøy sitter man igjen med et inntrykk av å ha hatt en fin golfopplevelse på golfbanen.

Om scoren ikke var den beste, har man seg selv å takke.

God tur!Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon