Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side                  Søk på GOLFSIDEN Les mer                Her er DEBATTSIDEN

13.06 Banebesøket:
Borre – på det jevne
Golfsiden besøkte Borre i begynnelsen av juni. Grønt og fint. Greenene har imidlertid ganske ulike.

Noen bar preg av en streng vinter eller manglende vanning. Gjennomgående trege greener kombinert med maskinklipping gjør at det ikke er særlig spennende å putte på greenene. Det blir for mye med- side- og motgress å ta hensyn til med så trege greener slik at de som er gode til å pøtte får redusert spilleglede.

Banen var som vanlig velstelt og holder et meget høyt nivå på dette området. Høyt nivå er det også på prisene på klubben. Når eksempelvis mineralvannet koster 20% mer enn på Haga GK som har en stjerne i Michelin Guide'en, kan man snakke om stive priser. Man sitter igjen med det inntrykket at her er det om å gjøre å få mest mulig penger ut av de besøkende. Kanskje en gjennomgang av maksimalbetraktinger og optimalbetraktninger kan gjennomføres på nytt.

Klubben har et trivelig utemiljø rundt klubbhuset og er et flott tilbud til golfspillere i nærområdet og besøkende. Dette er en bane hvor det meste er på plass.

Treningsmulighetene er bra. Driving range ballene er imidlertid ikke av beste kvalitet. Med en wedge flyr ballen rett til himmels og inntrykket av ballbanen blir helt feil – i hvert fall for bedre spillere. Nederst på driving rangen er det et glimrende korthullsområde hvor man uforstyrret kan trene gode økter. Treningsgreenene er alt for ondulerte og burde vært utformet annerledes. Man kan imidlertid ha morsomme puttingkonkurranser der med meget spesielle putte-linjer.

Dette er en bane som har gjennomgått store endringer og oppgraderinger i forbindelse med utvidelsen av 9 nye hull. Flott med 27 hull. Det er imidlertid synd å bruke såpass mye penger uten å få mer ut av det. Her var det muligheter til å få mange fine hull. Resultatet er blitt bra, bevares, men det kunne vært mye bedre. Golfsiden er ikke den eneste aktør som har hevdet dette syn. Designmessig har neppe de nye hullene hevet nivået på banen. Men greenene er blitt bra – og det er det viktigste, selv om de var meget trege da vi var der. De gamle siste 9 var ikke noe dårligere enn de nye 9 hullene. Banearkitekten og de som har vært ansvarlige for utvidelsen i klubben, kunne ha gjort en mye bedre jobb her med tilhørende bedre resultat.

De 6 første hullene er fra den gamle banen. Så kommer de 9 nye.

Hull 6 er blitt tunga ut av vinduet. Et 4’er jern og en liten wedge blir aldri noen særlig test selv om greenen er meget bra. Transportetappe.

Hull 7 er kort og oppover mot slutten. Lite å lande driven på, men det verste er greenen som heller fra deg der oppe på bakketoppen. Når så den rådende vinden er medvind, blir det nesten komikveld å se alle ballene som ruller over greenen på en mild sommerdag uten å stoppe.

Hull 8 par 3; det er ikke ofte man kan gjøre så mye galt på et par 3 hull. Helt greit selv om dette er blitt temmelig uspennende.

Hull 9 er kanskje det beste av de nye hullene – en trygg treerspoon ut og et 9’er jern eller en wedge-variant inn på en temmelig bra green. Det skal sies; greenene på de nye hulene er ganske bra utformet.

Hull 10 – par 3 på 125 meter fra gul tee. Helt greit.

Hull 11 er blitt utbedret i det siste slik at man har litt mer å spille på på høyre side av greenen. Det kan være smart rent designmessig og strategimessig siden det er et altoppslukende dike på venstre side.

Hull 12 er et langt par 4 hull – som regel i motvind. De første gangene vi spilte hullet, var det alt for krevende rundt greenen, men nå er det ryddet opp slik at det er blitt mer plass å spille på. En bane trenger noen vanskelige hull. De som ikke er scratch-spillere, men har handicap et stykke oppover på skalaen bør spille dette som et par 5 hull. Helt greit. Men greenen burde vært utformet annerledes når den skal ta i mot såpass lange innspill. Totalt sett burde dette hullet vært lagd mye bedre.

Hull 13 – et greit og krevende par 3 hull med en green som byr på varierende flaggplasseringer.

Hull 14 – par 5. Som regel et tungt hull i motvind. Ikke særlig spennende. Det beste ved hullet er greenen. Heldigvis.

Som nevnt her kunne det vært gjort et mye bedre designarbeid slik at kvaliteten på banen hadde blitt bedre.

Borre er et solid golfanlegg som drives profesjonelt, men det er forbedringsmuligheter på flere områder.

Dusjene i herregarderoben har sett sin beste tid. Kranene og dusjhodene var av billigste type da de var nye. De skal normalt ikke holde så lenge og begynner nå å gå på overtid. 30 kroner for å leie et håndkle er å tråd med prispolitikken i klubben som ligger i det øvre sjikt så langt vi kunne se.

Helt greit og på det jevne. Ikke noe særlig mer.


Klikk her
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
Annonser


Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com