Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserChristian Aronsen

16.11 Christian Aronsen:
- Jeg kan bli bedre
I en alder av 40 år satser Christian Aronsen videre i sin golfkarriere. Han har hatt en god sesong. Nesten.

Det glapp litt mot slutten av sesongen slik at han ikke klarte å komme blant de fem på rankingen som fikk Challenge Tour-kortet for 2017. Han ble nr 7 på rankinglisten og beste nordmann.

Christian Aronsen har vært med lenge. Han viste tidlig gode takter, og han har gode gener.

Hans far Tor Aronsen var blant landets aller beste skøyteløpere i yngre klasser. Denne redaktør fikk selv erfare dette klubbkamerat i Oslo Skøyteklubb (OSK). Store sterke Tor Aronsen var ikke lett å skubbe seg på hverken på skøytebanen eller i spydkast. Så vidt vi vet har han fortsatt Oslo-rekorden i spydkast for juniorer. Så god var han at han var ønsket i profesjonell amerikansk fotball uten at det ble en realitet.

Men tilbake til Christian som gjerne vil satse videre. Golfsiden snakket med ham for noen dager siden.    

- Hvordan var sesongen din?

Christian Aronsen: - Den har vært bra, stabil. Etter de 16 første turneringene lå jeg på 4. plass på rankingen. Etter Europa Tour turneringen Made in Denmark i sommer gikk det ikke like bra. Kanskje jeg var litt sliten. Kanskje jeg tenkte mest på rankingen. Det buttet litt i mot på slutten. Jeg har trent mye i år og bare hatt en friuke. Dette er det første år jeg bare har spilt og ikke jobbet. For øvrig er jeg fornøyd med sesongen. Selvsagt hadde jeg ønsket å være topp 5 og klart kvalet på Europa Touren. Men de fem siste turneringene var ikke som jeg ønsket. Kanskje jeg hadde feil fokus.

- Hva tenker du om neste sesong?

- Jeg er veldig optimistisk. Det ser ut til at vi får Challenge Touren til Miklagard i 2017. Det er bra for golfen i Norge med tanke på de wilds cards man da får. Jeg vil legge opp mesteparten av sesongen på Challenge Tour-spill. Jeg regner med at jeg er nestemann på rankingen etter Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen. Det blir nok også noen Nordic League turneringer.

- Hva skal du gjøre i vinter?

- Det er litt avhengig av sponsorsituasjonen. Vi har samling med Team Norway i Spania begynnelsen av januar. Det blir med andre ikke mye hvile. Mar Menor en times kjøring fra Alicante, er stedet. Jeg skal ligge i utlandet og trene i vinter. Det er viktig å kunne satse 100%, ellers er det ikke noen vits i å holde på. Resultatene har blitt mye bedre etter at jeg har satset alt.

- Hva med familiesituasjonen din?

- Den er veldig bra. Jeg har full støtte hjemmefra, men det er en tøff økonomisk jobb.

Med to gutter på 5 og 7 er det mye av ansvaret som legges på Kristin på hjemmebane og det er Christian meget takknemlig for.

- Hva er dine mål for neste sesong?

- Det er å få en bra ranking via Challenge Touren slik at jeg får spille der i fremtiden. Ellers er selvsagt Europa Touren kvalifiseringen viktig. En bra kategori på Challenge Touren er målet i første omgang.

- Hva med sponsorer?

- Jeg har hatt bra hjelp i år og er takknemlig for det. Håper disse blir med videre. Selvsagt håper jeg på flere sponsorer, men sponsormarkedet er temmelig tøft. Jer arbeider med saken og håper på å få det til å gå opp for neste år.

- Hva med din alder?

- Hadde jeg ikke følt at jeg kan forbedre meg, hadde jeg ikke holdt på. Kroppen fungerer bra. 40 år bare på papiret, avslutter veltrente og sterke Christian Aronsen som klarer å flytte ballen lenger enn de fleste med ett slag.
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon