Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserEspen Kofstad

20.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad avsluttet med birdie og klarte det med glans! Meget imponerende og meget sterk psyke!

Takk skal du ha Espen - du reddet mye av Norges ære på herresiden!

Norsk herregolf kan reise hodet (litt) etter Espen Kofstads fantasiske avslutning. Det så mørkt ut da han var en over par etter 6 hull og ikke fikk birdie på det 7. hullet - par 5. Da var han på 30. plass. Med birdier på 12, 14, 15 og 18 hadde han 32 på de siste 9 hullene, 69 totalt og en 10. plass da han kom inn etter 18 hull. Han hadde en dobbeltbogey på det siste hullet onsdag. Han svarte med en birdie på dette vanskelige hullet torsdag.

Det vitner om meget sterk psyke. Han klarte å legge vekk de negative tankene fra gårsdagen, som unektelig måtte finnes inne i hodet hans og og bytte disse ut med bare positive impulser.

Igjen: Imponerende av en lovende golfspiller som har vært skadet omtrent hele sesongen. 

Det var sterkt!

Nå får vi noe å glede oss til i året som kommer på øverste nivå i Europa. Men la det være sagt. Han får ikke være med i de store turneringene uten at han fortsetter å prestere på et enda høyere nivå. Det er svært vanskelig å ta det store steget fra kval til en god etablering på Europa Touren.

Men la oss i dag glede oss over det Espen Kofstad gjorde i denne kvalifiseringen.

LEADERBOARD20.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstads viktigste dag i årPar på nr 17. Espen er nr 14 med ett hull igjen! (kl 15.03)

Nr 13 med to hull igjen! (kl 14.50)

INNENFOR MED TRE HULL IGJEN Å SPILLE!  (kl 14.30)Kl 14.26: EXTRA EXTRA: Med tre birdier på de fire hullene 12-15 er han innenfor grensen. Uten blemmer på de tre siste hullene er han på Europa Touren neste år!!!

LEADERBOARDNå har han mulighet til å redde noe av årets sesong for norsk herregolf.

Juniorene har gjort det bra. Men som de fleste vet er det et hav mellom juniorgolf på amatørnivå og profesjonell golf på høyeste nivå.

Espen Kofstad, som spiller med danske JB Hansen og Stuart Manley, Wales, startet kl 10.05 torsdag og åpnet med en par på det første hullet og holder sin 19. plass. Det er 25 mann og delt plassering som får kortet på Europa Touren neste år.

Renato Paratore, som ledet med to slag før siste runde, kan bli den yngste vinneren av q-school gjennom tidene.

LEADERBOARD


19.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad sprakk dessverre, men fortsatt håp
Norsk herregolf er inne i en meget svak periode. Espen Kofstad kan komme på Europa Touren neste år. Men da må han virkelig ha en god sisterunde.

Etter runden uttalte Espen dette: 
"Tough finish to today, but played very well overall so I'm pleased with the position I'm in! 1 more day of focus!"Han var fire under par etter 12 hull og lå da på en femteplass. Så fikk han bogeyer på 13 og 14. Han klarte ikke å få birdie på det 15. hullet som sammen med det 12. hullet er det letteste på banen. Par, par dobbeltbogey ble avslutningen. Dermed raste han ned i faresonen igjen. Han er omtrent i samme situasjon som i fjor da han gikk på 72 slag på sisterunden og var et slag fra å få lortet på Europa Touren. Da gikk grensen på -9.

En 70 runde torsdag vil gjøre susen, men det er lettere sagt enn gjort. Det ser ut til å bli en meget spennende torsdag. Heng med!

Renato Paradore, Italia, fotografert på 16. tee på Bogstad i sommer.
Foto: A. Ramnefjell


Den gode juniorspilleren som spilte EM på Bogstad i sommer, Renato Paratore, ledet med fem hull igjen å spille på onsdagens runde. Han ligger på 6. plass på verdensrankingen blant amatørene. 

LEADERBOARD

19.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstads viktige to runder
Norsk herregolf er inne i en meget svak periode. Espen Kofstad kan komme på Europa Touren neste år. Men da må han spille bedre enn han gjorde på mandag.

Interessen for golf vil øke betraktelig med en nordmann på Europa Touren. Espen har tre av de fire siste årene misset kortet med ett, to og ett slag!

La det ikke skje igjen. La oss få en mann å følge med på i Europa høyeste liga!

Espen startet bra onsdag og fikk "hevn" med fire slag på to av tirsdagens svake hull innledningsvis. Tirsdag brukte han 10 slag til sammen på hullene 4 og 5. Onsdag brukte han 6 slag! Da hadde han spilt seg opp fra 20. plass til 11. plass på resultatlisten. Han var etter 6 hull fire slag bedre enn på tirsdagens runde totalt med 2 under par.

Espen Kofstad er tøff nok i hodet til å klare dette. Men resten av kroppen må også være med for å lykkes. Vi skal ikke glemme at svært mange av dem som spiller i dette kvalet er med her fordi de har spilt dårlig i år. Der er ikke Espen. Det kan være en viktig forskjell.

LEADERBOARD

18.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad med en liten nedtur på den 4. av 6 runder mandag
Han var litt for upresis, men henger fortsatt godt med.

Han startet med en birdie, men det kom tidlige en bogey og en dobbeltbogey. På de siste 9 hullene ble det to birdier og to bogeyer og 74 til sammen. Dermed falt han ned til en 21. plass.John Hahns skårkort fra dagens runde Foto: Facebook

John Hahn, USA hadde 58 sag etter 12 birdier på den lette banen og avanserte 90 plasser til sikker "made cut".

Mange gode spillere klarte ikke cutten til de to siste rundene; Peter Hedblom, Jose Manuel Lara, Victor Riu, Martin Wiegele, Jacob Glennemo, Johan Edfors og Nick Dougherty blant andre. 

LEADERBOARD
17.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad med glimrende tredjerunde mandag!
Han spilte den lette banen mandag og benyttet den muligheten som lå i dette.

Han hadde hele 8 birdier, men også en dobbeltbogey som skjemmet skårkortet litt, men bare litt. Espen var inne på en 5. plass da han kom inn. Nå gjenstår tre runder av kvalet.

LEADERBOARD17.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad med super åpning mandag!
Han spiller den lette banen mandag og må virkelig benytte muligheten som ligger i dette.

Han startet med en birdie på det 10. hullet. To nye birdier ga 32 slag (-3) på hans første 9 hull for dagen. Nye birdier på 2 og 3 gjorde at han var 5 under etter 12 hull. Da var det fire svensker, en finne og en nordmann blant de sju beste! Heie Norden!

LEADERBOARD
16.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad med ny, solid runde
Han kom bra fra det på den andre runden.

Selv med dobbeltbogeyen på hans sjette hull for dagen ble det 67 (-3) på Espen Kofstad. Dermed er han inne på delt 25. plass like før runden var ferdigspilt søndag ettermiddag. Han hadde problemer med nakken innledningsvis i turneringen. Vi får håpe at rygg og nakke ikke blir plagsomt for Espen på de fire siste rundene.

Alltid hyggelige Pelle Edberg hadde 29 slag på banens siste 9 hull og 62 totalt. Dermed avanserte han 75 plasser til delt andreplass. Han er fire slag foran Espen Kofstad. 

LEADERBOARD
16.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad med knallstart søndag, men dobbeltbogey utlignet
Han spiller den letteste banen søndag.

Han åpnet med en eagle 3, men fikk en dobbeltbogey på dagens 6. hull. Han var 1 under par etter 9 hull, men må helst under 70 slag på den lette banen søndag for å henge med videre.

LEADERBOARD
15.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad med fin start
Absolutt en solid åpning av vårt håp i kvalifiseringen.

Han spilte på den vanskeligste bann og ligger på 59. plass etter den første runden. Men bare 13 mann spilte bedre på den "røde" banen. Her var beste score 68, mens på den "lilla" banen var 64 den beste scoren.

Espen hadde 72 med fire birdier og fire bogeyer.

En bra åpning.

LEADERBOARD

15.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad er i gang
OK åpning på de første 9 hullene.

Espen Kofstad var en over par etter de første ni hullene lørdag med to bogeyer. De aller fleste ligger, eller rundt 100 mann lå på -1, på par og på +1 tidlig på runden.

Her følger du med videre:

LEADERBOARD


Hjemmeside


13.11 Kvalifisering til Europa Touren:
Espen Kofstad er vår mann
Tiden er inne for siste steg i kvalifiseringen til Europa Touren for neste år. Espen Kofstad er med på de seks rundene som starter 15. november.

Espen Kofstad har vært nær ved  flere ganger. Han vant Challenge Touren i 2012 og spilte på ET i 2013, men mistet kortet. I fjor misset Kofstad i finalekvalet med ett slag! I 2011 var Espen to slag fra å få kortet etter en avsluttende 74-runde. I 2010 var han ett slag fra å få kortet.

Etter en langvarig skade blir det spennende å følge Espen Kofstad i kvalet. Det blir tøft å komme blant de 25 og delt plassering som får kortet.


LEADERBOARD


Hjemmeside

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon