Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserSteg 2 i kvalifiseringen til Europa Touren 4. - 7. november

Christian Aronsen

07.11 Europa Tour kval steg 2:
Ingen av de norske var gode nok siste dag i kvalifiseringen
Alle fire røyk ut. Da bærer det inn i tenkeboksen.

Mens det nærmest haglet med runder godt ned på 70-tallet blant flere av dem som kjempet febrilsk for å bli blant de 17 beste som gikk videre til det siste kvalet, var det ingen av de norske spillerne som klarte å gå under par.

Det ble runder på 72 73 73 og 74 på Johannessen, Johansen, Olsen og Aronsen mandag.

Dermed havnet alle et godt stykke bak de 17 som slapp gjennom nåløyet fra hver av de to banene.

Mental mangelvare
Det virker som om den mentale biten ikke er bra nok hos de fleste av våre norske spillere. Vi har sett mange eksempler gjennom sesongen.

Dette er nok et område man må satse mer på i Norges Golfforbund. NGF bruker stort sett (utelukkende) mentale trenere som ikke kan nok om golf. Mental trening er mer enn floskler som: "å ta ett slag om gangen", "tenk positivt", "slapp av", "fokusér", "pust skikkelig" osv.

Det blir litt feil når en god spiller skal lære hvilke mentale knapper det skal trykkes på fra en mentaltrener som aldri selv har følt golfpresset på kroppen. Golf skiller seg fra de fleste andre idretter på det mentale plan både på grunn av tidsaspektet og teknikken. Våre mentaltrenere har ikke vært i en slik situasjon som det er å lede en turnering når det er noen få hull igjen. Heller ikke når det er en runde igjen søndag når man er i ledelse etter lørdagens spill. Heller ikke når det er en runde igjen i en kvalifisering hvor det er gode muligheter til å skaffe seg et levebrød dagen etter. Da er det ikke lett å gi gode og konstruktive råd!

Her står de aller fleste mentaltrenere på bar bakke og er til liten eller ingen hjelp for utøverne.

Spriket blir for stort når golfspilleren har god greie på den situasjonen han står oppe i og den han skal få hjelp fra, ikke har særlig peiling på problemet.

Jo da, det er mange likhetstrekk mellom golf og andre idretter, men det er også store ulikheter slik at det dermed blir vanskelig å overføre kunnskap fra en annen idrett til golf. Skihopp og golf har mange fellestrekk, men en golfturnering går over fire dager. Skihopping er normalt unnagjort på et par-tre timer. Men selve "tilslaget" på hoppkanten og i balltreffet har mye felles.

Hva med å bruke en som har golferfaring og en som har grunnleggende mentale kunnskaper? Det kan bli en vinnerkombinasjon.

Tenkeboksen
Nå må de fire som misset i kvalet sette seg ned å tenke. Det finnes i realiteten bare to alternativer:

1: Trene og satse enda hardere for å bli bedre

2: Trappe ned på en eller annen måte.

For Christian Aronsen (40 år i november) begynner klokken å tikke. Han har hatt en turbulent karriere hvor han la opp i en lengre periode på grunn av gips og manglende ambisjoner. Han har familie og er sjåfør for å få skrapet sammen penger til sin golfsatsing. Han forteller til Golfsiden at han vil satse neste år også ikke minst fordi han har følt at han har spill som er godt nok til å hevde seg. Han ble beste nordmann i Nordic League i år med 7. plass. En av de fem som fikk kortet til Challenge Touren gikk videre fra andre kvalomgang. Hadde en til gjort det og kvalet videre, ville Aronsen ha nytt godt av det og fått kort på Challenge Touren. Hvis Miklagard får Challenge Tour neste år, blir det en del wild cards. Her stiller Aronsen sterkt som bestemann av kandidatene fra Nordic League.
Han har en meget snill kone og to flotte gutter. Det blir nok litt annerledes satsing i 2017, men det kan kanskje gjøre susen?   

Eirik Tage Johansen (34) har holdt på i mange år, men har stått temmelig stille uten nevneverdig framgang de siste årene. Han har gjort det bra i kvalifisering noen ganger. Men en lei skade han fikk på en NGF-samling for noen år siden satte ham kraftig tilbake.
Tenkeboksen neste.

For Kristian K. Johannessen er valget ganske enkelt. Hvis han mener noe med sin satsing i en alder av 21 år, blir det alternativ 1 over. Han må imidlertid klare å skaffe finansiering. Han har satset alt på golf framfor å gå på college i USA. Han har god kapasitet og kan nå langt med riktig og skadefri satsing.

For Aksel Olsen er valget ganske enkelt. Han er 24 år og har framtiden foran seg. Hvis han mener noe med sin satsing, blir det alternativ 1. Han må imidlertid klare å skaffe finansiering. Det er ikke så lett i Stavanger med nedgang i oljebransjen. Olsen er fersk i game'et, og en enslig svale gjør som kjent ingen sommer. Dette var hans første år som profesjonell golfspiller. Han har som de fleste andre fått øynene opp for at det er meget stor forskjell på å være amatør og profesjonell. Han vil nok satse videre når kan har kommet seg over skuffelsen over at han ikke kom videre.

LIVE SCORE fra Lumine med Johannessen og Johansen

LIVE SCORE fra Panoramica med Aronsen og Olsen

LIVE SCORE fra El Saler uten nordmenn

LIVE SCORE fra Las Colinas uten nordmenn

06.11 Europa Tour kval steg 2:
En runde igjen
Tre av fire har reelle muligheter til å gå videre.

Johansen og Johannessen er nr 11 og 18 før siste runde etter søndagsrunder på 71 og 68. Med det vil en runde under 70 mandag temmelig sikkert gi avansement til det siste steget i slutten av denne uken.

Verre er det for de to andre på den andre banen.

Christian Aronsen hadde 72 søndag og er nr 33. Men det er bare et par slag opp til videre avansement. Mandag har han muligheten til å vise litt av det som bor i ham.

Aksel Olsen hadde en ny 74-runde. Det er ikke godt nok. Han må nok under 65 slag mandag for å ha håp om å gå videre hvis spilleforholdene blir omtrent de samme som til nå.

Tre av fire nordmenn har dermed reelle sjanser til å få prøve seg i finalen 12. - 17. november sammen med blant andre Espen Kofstad og rundt 150 andre spillere. 

LIVE SCORE fra Lumine med Johannessen og Johansen

LIVE SCORE fra Panoramica med Aronsen og Olsen

LIVE SCORE fra El Saler uten nordmenn

LIVE SCORE fra Las Colinas uten nordmenn


 05.11 Europa Tour kval steg 2:
Christian Aronsen fra dårligst til best
Fire nordmenn spiller om sin fortsatte golfkarriere.

Christian Aronsen har meget god kapasitet, men hans dårligste slag er for dårlige. På lørdagens runde lå de svakeste slagene igjen i garderoben. Fen birdier og en eagle mot en bogey ga solide 66 slag og et kraftig hopp oppover på resultatlisten. Han er nr 34 etter to runder. Et par knallrunder til og han er videre til det siste kvalet.

Eirik Tage Johansen er nr 11 etter to 68-runder (-6). Det lover godt.

Verre er det for Kristian K. Johannessen og Aksel Olsen som hadde 72 (+1) og 74 (+2) henholdsvis. Dermed raste de ned til 39. og 48. plass. Nå må det sterkere lut til om kvaliken ikke ender her.

Christian Aronsen var dårligst av de norske første dag, men best andre dag. Det er fire runder.

LIVE SCORE fra Lumine med Johannessen og Johansen

LIVE SCORE fra Panoramica med Aronsen og Olsen

LIVE SCORE fra El Saler uten nordmenn

LIVE SCORE fra Las Colinas uten nordmenn


 

Kristian K. Johannessen skal forsøke å komme til finalen i ET-kvalet 12. - 17. november

04.11 Europa Tour kval steg 2:
Tre gode og en dårlig runde første dag
Fire nordmenn spiller om sin fortsatte golfkarriere.

Christian Aronsen fikk en blemme på det 6. hullet med en trippelbogey samt en sekser på et par 5 hull. Resten av runden gikk unna på to under par, men 74 (+2) gjorde at han havnet blant de aller svakeste første dag. Han har ikke spilt så bra i høst som han gjorde tidligere i sesongen. Det spørs om dette holder. Skal han gå videre må han nok hoste opp tre runder godt nede på 60-tallet.

Bedre gikk det for Aksel Olsen på samme bane. Han hadde 69 slag og er nr 26 etter første runde. Han må holde omtrent dette nivået for å gå videre fra den ganske enkle banen med lave scorer.

Victor Riu, Frankrike, leder på 63 slag.

Kristian K. Johannessen og Eirik Tage Johansen hadde begge 68 (-3) på en annen bane og delt 17. plass. Det lover godt for fortsettelsen, men det er ikke rom for slinger i valsen på de tre neste rundene. Her leder to mann på -6.

LIVE SCORE fra Lumine med Johannessen og Johansen

LIVE SCORE fra Panoramica med Aronsen og Olsen

LIVE SCORE fra El Saler uten nordmenn

LIVE SCORE fra Las Colinas uten nordmennFra tidligere:

Christian Aronsen var beste nordmann i Nordic League i år. Best var han tidlig på sesongen.

Europa Tour kvalifisering steg 2:
Norge har med fire nordmenn
Det spilles på fire arenaer i Spania, Las Colinas, uten nordmenn, Campo de Golf EL Saler, uten nordmenn, Lumine Beach & Golf Club, Kristian K. Johannessen og Eirik Tage Johansen og Panoramica Golf and Sport Resort, Christian Aronsen og Aksel Olsen.

Det er noen og tjue som normalt går videre til den tredje og siste kvalifiseringsomgangen.

Hvor mange av vår fire går videre? Et åpent spørsmål. Det er temmelig høyt nivå her.

Christian Aronsen har ikke hatt sitt beste spill i det siste. Han har evnen til å spille god golf, men innimellom kommer det litt for mange blemmer. Det har han ikke råd til hvis han skal ha håp om å gå videre.

Aksel Olsen har vært et friskt pust i denne sesongen etter at han bestemte seg for å satse som profesjonell golfspiller. Det vil ikke forundre mange om han går videre til sluttkvalet på PGA Catalunya Resort, Girona i Spania.

Eirik Tage Johansen har flere ganger vist at han har et høyt nivå. Det spørs om han klarer å kvitte seg med det laveste nivået i spillet sitt.

Kristian K. Johannesen har slitt med skade. Golfsiden kjenner ikke til hvordan det står til der i gården. En frisk Johannessen er god nok til å gå videre.


LIVE SCORE fra Lumine med Johannessen og Johansen

LIVE SCORE fra Panoramica med Aronsen og Olsen

LIVE SCORE fra El Saler uten nordmenn

LIVE SCORE fra Las Colinas uten nordmenn
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon