Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserKval til Europa Touren 2018 - Tredje og siste runde 11. - 16. november:Kristian K. Johannessen har all grunn til å smile etter mandagens runde


16.11 European Tour School - steg 3:
Håpet brast på det siste hullet for Johannessen
Det så lenge lyst ut. Men bogey og dobbeltbogey på de to siste par 5 hullene slukket lyset.

Kristian K. Johannessen lå lenge godt an til å få kortet. Han lå godt innenfor med fire hull igjen å spille. En bogey på det 15. hullet så ikke ut til å gjøre så mye. Men bogey på det lette 16. hullet var ikke bra. Par på 17. var greit. Det letteste hullet på banen; det 18. hullet hadde 8 eagler da Johannessen kom dit. Kun en mann hadde bogey. De fleste andre hadde birdier.

Men dobbeltbogeyen for Johannessen slukket alt håp. Birdie på dette lette hullet hadde holdt til det siste kortet som ble delt ut.

Han falt ned til 42. plass og delte plasseringen med en sterkt spurtende Eirik Tage Johansen som hadde 65 slag torsdag mot Kristian Johannessens 72 slag. Begge endte 10 under par med Johansen foran på rankingen med beste siste runde.   

Trøsten får være at begge er klare for Challenge Touren neste år.

LEADERBOARD for Johansen og Johannessen og Arnøy og alle de andre.15.11 European Tour School - steg 3:
Håp for Johannessen - Johansen for langt bak før siste runde
Det ble lave scorer onsdag. Johansen og Johannessen har to helt ulike posisjoner før siste dag torsdag på Lumine Golfklubb i Spania. 

Kristian K. Johannessen hadde 5 birdier og en bogey på sin 67-runde (-4) onsdag. Det gjorde at han henger med før den siste runden. Han bør nok ha en ny runde på 60-tallet for å komme blant de 25 beste. Før siste runde er han på delt 17. plass sammen med 8 andre spillere. De 25 beste og delt plassering får en kategori på Europa Touren neste år. Et kort som ikke gir så mange starter. Men hvis man klarer å slå til å en av startene og bli topp 10, får man være med i neste turnering. Det er den reelle åpningen til videre framgang i hierarkiet.

Eirik Tage Johansen grep ikke muligheten onsdag. Hans runde på 70 (-1) var ikke god nok til å gi særlig håp om å bli blant de 25 beste. Han er nr 61 og har 7 plass opp til den delte 17. plassen som gir kortet. Men trolig må det to birdier i tillegg for å komme blant de 25 når sluttstrek settes torsdag. De betyr en runde på 62 slag. Det er klart at Eirik Tage Johansen vil prøve på det, men hans spill til nå har ikke tydet på at det er innenfor hans kapasitetsgrenser.  


LEADERBOARD for Johansen og Johannessen og Arnøy og alle de andre.


14.11 European Tour School - steg 3:
Mørk norsk tirsdag
Det ble en meget svak dag for Jarand Arnøy med helsprekk. Johansen og Johannessen hadde ikke sine beste dager de heller på Lumine Golfklubb i Spania. 

Jarand Arnøy sprakk med 76 77 på de to siste rundene og var et godt stykke unna å klare cutten blant de 70 beste og delt plassering. Han endte rundt 120. plass. Synd fordi det har vært så mye bra fra den kanten i det siste. Var bytte av køller etter et par andreplasser et smart trekk? Trøsten får være at han ble nr 44 på Challenge Touren og har ranking neste år.

Eirik Tage Johansen gjorde jobben med å klare cutten med sin 70-runde (-1). Men kortet blir det vanskelig å få. Han er fire slag bak like før runden er ferdigspilt. Men det å klare cutten gir en viss ranking på Challenge Touren neste år.

Kristian K. Johannessen fikk en trippel på det 5. hullet og en dobbeltbogey på det 15. hullet. Da var han en over par på runden og falt ned til en 22. plass. Det vil si han var to over fordi scoren var feil. Han var nr 4 før trippelen kom susende inn på scorekortet hans. Med parer på de to hullene hadde han vært nr 2. Det er ikke rom for katastrofehull i internasjonal golf. Hans runde endte på 72 (+1) og en 25. plass før siste runde. Det innebærer at han må under par videre for å få kortet på Europa Touren. 

Her er LEADERBOARD for Johansen og Johannessen og Arnøy og alle de andre.

13.11 European Tour School - steg 3:
Mørk norsk dag med et stort lyspunkt
Det ble en meget svak dag for Arnøy og Johansen, men Johannessen strålte på Lumine Golfklubb i Spania.

Med tre runder igjen ser det ikke alt for lyst ut sett med norske øyne.

Jarand Arnøy lå på 9. plass etter to runder på 71 og 69. Det så lyst ut i starten, og han var en under par etter 5 hull. Men så fikk han bogey og dobbeltbogey (7) samt en ny bogey på dagens 11. hull. Dermed var han tre over par. Det vil si; han var fire over etter at en par ble rettet til en bogey i ettertid. Stillingen sto på de neste tre hullene. Da hadde han falt 59 plasser for dagen. Han kom inn på 76 slag som var den svakeste av alle de 80 beste etter to dager. En finne var svakere med 78. Det haglet med birdier rundt om på banen mandag for de andre spillerne. Arnøy er nr 68 halvveis.  

Kristian K. Johannessen (71 og 69 (-3) lå på 21. plass etter to runder. Han var to under etter tre mandag formiddag og hadde da spilt seg opp til en 9. plass. Tre nye birdier og feilfritt ellers fram til det 16. tee-stedet. Da lå han på en glimrende 7. plass. Han holdt stand på de tre siste, fikk 67 og var fortsatt på 7. plass da han kom inn. Det ble 6. plass etter tre runder utpå ettermiddagen dag lederen etter to runder som hadde 29 slag på de siste 9 søndag gikk de siste 9 på 41 slag med to avsluttende bogeyer mandag, Tom Murrey.

Eirik Tage Johansen hadde 68 73 (-2)  og var nr 32 før dagens runde. Han var en under par på runden da han kom til dagens 17. hull. Han avsluttet med to bogeyer og falt 26 plasser ned til en 56. plass etter tre runder.   

Richard Green, Moss & Rygge Golfklubb, har 74 72 69. Han gikk de siste 9 hullene tre under par mandag. Det ga selvtillit og et lite håp om å avansere videre oppover på listen på de tre siste rundene. Han hadde klatret 29 plasser da han kom inn mandag. Han er nr 87 - to slag bak Arnøy.


Her er LEADERBOARD for Johansen og Johannessen og Arnøy og alle de andre.


Eirik Tage Johansen

13.11 European Tour School - steg 3:
Godt med foran de fire siste rundene
De tre norske har gode muligheter til å hevde seg.

Med fire runder igjen er alle på skuddhold. Best var Jarand Arnøy på 9. plass etter 71 69.

Kristian K. Johannessen (71 og 69 -3) lå på 21. plass. Han var to under etter tre mandag formiddag og hadde da spilt seg opp til en 9. plass.

Eirik Tage Johansen hadde 68 73 (-2)  og var nr 32. Han fikk en kostbar 7'er på et par 5 hull.    

Richard Green, Moss & Rygge Golfklubb, hadde 74 72 og lå nede på en 112. plass.

Her er
LEADERBOARD for Johansen og Johannessen og Arnøy og alle de andre.

11.11 European Tour School - steg 3:
God norsk start lørdag
Det spilles seks runder, og de 25 beste får kortet på Europa Touren neste år. Det er 156 mann med på Lumine Golfklubb i Spania.

Alle de tre norske gikk under par lørdag.

Kristian K. Johannessen (71 og -1) med tre birdier. Han er nr 41.

Eirik Tage Johansen hadde 68 (-3) med fire birdier. Det holdt til 14. plass. 

Jarand Arnøy hadde 70 og er godt posisjonert på 25. plass. Han hadde to eagler på par 4 hull, to birdier, men også 4 bogeyer som er i meste laget.

Richard Green, Moss & Rygge Golfklubb, hadde 74 og er med det et godt stykke nede på listen.

Her er
LEADERBOARD for Johansen og Johannessen og Arnøy og alle de andre.11.11 European Tour School - steg 3:
Kan våre tre spillere hevde seg?
Det spilles seks runder med start lørdag 11. november på Lumine Golfklubb i Spania.

Kristian K. Johannessen avsluttet bra  i det andre kval-steget og kom seg videre.

Eirik Tage Johansen spilte solid og er klar for det siste steget i kvalifiseringen.

Jarand Arnøy går direkte inn i det siste kvalet siden han kom blant de 45 beste på Challenge Touren i år.

Richard Green, Moss & Rygge Golfklubb, er med. Han bor sammen med Marianne Skarpnord i Skjeberg og er temmelig sikkert inspirert av Mariannes åpningsrunde i India denne uken.

Det er mange gode spillere med. Litt om det kan du lese her på ETs hjemmeside. Caddy og spiller har 14 seire på Europa Touren. Gonzalo Fernandez-Castaño har sju. Det samme har caddy Alvaro Quiros. Kristoffer Broberg er tilbake etter skade. Simon Dyson skal prøve seg. 

Det er de 25 beste og delt plassering som får kortet på Europa Touren neste år. De kommer bak de 15 som fikk kortet via rankingen på Challenge Touren i år.

Her er LEADERBOARD for Johansen og Johannessen og Arnøy og alle de andre.


Les om Europa Tourens kvalifisering steg 2 her: Les mer 

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon