Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Geoff Dixon (Foto.NGF)

24.12 Geoff Dixon:
Mannen bak suksessen
Det var litt av en bragd Madelene Stavnar (16) sto for da hun sensasjonelt kvalifiserte seg for Ladies European Tour (LET) rett før jul. Men vil hun benytte denne muligheten? Fristen for å bestemme seg er begynnelsen av januar.

Det var en veldig stolt coach Golfsiden snakket med etter at LET-kortet var på plass.

Geoff Dixon kom til Vestfold GK for sju år siden med oppgave å trene klubbens elitespillere. Det var først og fremst Celine Borge og Madelene Stavnar det handlet om. Men Sander Stavnar var også med i denne gruppen. Det var også Morten Hagen og Kenneth Svanun.

Geoff Dixon har vært trener Irish National Coach i to år. Han arbeidet i PGA headquarters (The Belfry) i seks år. Unge Rory McIlroy en av spillerne i gruppen. Dixon understreker at han ikke har skal ha mye ære for McIlroys suksess. Han forteller at det var en god erfaring for ham å ha med såpass mange gode spillere å gjøre. Det var interessant å se hvordan de trente. Han var tidlig interessert i coaching. Som ung drev han selv med flere idretter, men hadde vanskelig for å bestemme seg. Han drev det langt i badminton, men mener selv at han var best i fotball. Allerede som 19-åring var han i gang med coaching-virksomheten og utviklet således tidlig egenskaper og ferdigheter innen denne bransjen.

Han arbeidet regionalt i Vestfold og Sør-Østlandet. En tid kombinerte han jobber i Oslo og Vestfold 50 - 50. Fra 1. januar 2016 begynte han i NGF med amatør-talentutvikling og ansvar for juniorene.

Han har fulgt Celine Borge og Madelene Stavnar spesielt i år, men har altså arbeidet med dem i mange år allerede i Vestfold.

- Hva med kvalifiseringen som nylig ble avsluttet?

Ansvarlig Team Norway amatør/junior coach Geoff Dixon: - Jeg var overrasket over den dårlige standarden i den føre kvalifiseringen. Men jeg var imponert over den høye standarden i den siste kvalifiseringen.

- Hva med Madelene Stavnar?

- Madelene er mentalt sterk og fysisk bra. Fra dag en har hun hatt en appetitt for å lære. Det merket jeg tidlig.

- Og Celine Borge?

- Celine var dessverre syk med influensa i kvalifiseringen. Hun puttet dårlig, men var god fra tee til green. Hun kan bli veldig bra.

Det er synd at den tredje spilleren i det gode, norske trekløveret blant juniorjentene, Caroline Lund, har slitt med en kneskade. Hun skulle vært med i kvalifiseringen. Hun har hatt Mark Davies som coach og har nå Niklas Diethelm.

Neste år?
På LPGA Touren er det en aldersbestemmelse som normalt ikke lar de yngste spillerne få fast plass på touren. Det er ikke lett å få dispensasjon fra denne regelen.

Madelene Stavner (16) som går i første på videregående, må velge hva hun vil. Hun kan bruke juleferien til å bestemme seg. Første uke i januar må hun velge om hun skal bli profesjonell eller fortsette som amatør. Som amatør kan hun, etter det Golfsiden kjenner til, ikke spille på LET neste år. Hun fikk spesialtillatelse i kvalet. Hun skal også ha fått tillatelse til å spille på LET i 2017 hvis hun ønsker det selv.
 
Det viktigste for Madelene Stavnar neste år er utviklingen. Det er ingen tvil om at målet er LPGA Touren.

Hun vil bli best i verden.

Selv om ikke den tidligere Irish National Coachen ønsker å ta noe av æren for Rory McIlroys fremganger, vil han ha god grunn til nettopp det hvis/når Madelene Stavnar lykkes de neste årene.


Ansvarlig Team Norway amatør/junior coach Geoff Dixon sammen med Celine Borge og Madelene Stavnar etter at de klarte seg videre fra det første kvalet i Casablanca (Foto: FB-Team Norway)


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon