Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser



Det er golfting i Bergen 19. og 20. november

16.11 NGFs ting i Bergen 19. og 20. november:
Mye interessant
NGF presenterer mange bra saker på golftinget til helgen.

Det er et omfattende dokument som er sendt ut til deltakerne. Det er på over 100 sider. Det kommer nok til å bli diskusjon både i salen og i gangene om det arbeidet som administrasjonen har utført de to siste årene.

Kontingenten foreslås økt fra 175 til 200 kroner for hvert medlemskap. de som har flere medlemskap betaler som tidligere antall medlemskap x årskontingenten.

Mediaavgiften foreslås økt med 5 kroner til 145.

Valget blir neppe dramatisk, hvis det da ikke kommer nye forslag under veis. Golfsiden kjenner ikke til slike.

En million ekstra?
Golfsiden vet ikke hvor mye ekstra totalkostnaden blir ved å arrangere golftinget i Bergen. Men det koster å flytte, bespise og losjere opp mot 200 deltagere hvorav de fleste kommer langveisfra. Et grovt anslag viser at det kan koste en million kroner ekstra å golftinget i Bergen i stedet for å holde det sentralt på Østlandet, Gardermoen eksempelvis - hvor den store tyngde av klubber og deltagere bor.

Mange gode tiltak
NGF kan i sin beretning fortelle om en omfattende satsing på juniorarbeidet. Her er det lagt opp en plan  for å få spillerne bedre. Men det ligger tydelig i bakgrunnen at idrettsavdelingen nå kommer til å sette mye større krav til treningsdisiplin overfor utøverne.

Veien til golf har avskaffet grønt kort-ordningen slik at det skal bli lettere å komme inn i golfsporten for nye aktører. Bra!

Det arbeides med å få flere barn og unge til å begynne med golf.

Det satses også på få flere kvinelige utøvere. dette er helt nødvendig for å få videre vekst i antall spillere. Det holde rikke i dag at kona sitter hjemme og venter på at mannen skal bli ferdig med sine 5-6 timer på golfbanen i fine sommerkvelder.

Golf - Grønn Glede (GGG), et bra tiltak
Dette skriver NGF om GGG:
"2011 var det sjuende året med Golf – Grønn Glede (GGG), og 25 klubber (28 i 2010) deltok med aktivitet for grupper som av ulike grunner har særskilte behov. Klubbene har selv valgt målgruppe, og i 2011 har dette blant annet inkludert funksjonshemmede, kreftrammede og pårørende, hjerte- og lungesyke, personer med psykiske helseproblemer, personer med rusproblemer, personer med diabetes, uføretrygdede, langtidssykemeldte og utsatt ungdom.

GGG Open ble arrangert på Nøtterøy GK og samlet rundt 70 spillere. Ordføreren i Nøtterøy kommune åpnet turneringen der representanter fra både Storting og administrasjonen i kulturdepartement var til stede.

NGF har fått økonomisk tilskudd til GGG gjennom NIF, Helsedirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Extrastiftelsen, Kreftforeningen og If. Deltakerklubbene har fått aktivitetsmidler fra NGF.

I GGG samarbeider NGF med Kreftforeningen, LHL, Mental Helse og Diabetesforbundet. Lokalt samarbeider klubbene med ulike interesseorganisasjoner, institusjoner og sykehus." 

Golf for funksjonshemmede arbeides det videre med. Nå er antall klassifiserte spillere 35.

OL-satsingen
NGF har valgt å satse mye på OL i Rio de Janeiro i 2016. NGF satser sterkt på dette både med oppgradering av bemanningen i staben. I tingpapirene kan vi lese: ”Toppidretten vil forsette arbeidet med OL-satsingen og våre representasjonsspillere vil få mulighet til å utvikle seg gjennom internasjonal matching. I dette inngår satsingen på internasjonale turneringer i Norge.”

Et spørsmål som reiser seg, er: legger NGF for mye vekt på dette? Vi snakker om kanskje et par deltakere fra Norge. Toppen fire.

Betydningen av golf som OL-gren med tanke på rekrutteringen bør kanskje ikke overdrives. Hvor mye er det riktig å bruke av ressurser? Kan disse ressursene eventuelt brukes mer effektivt andre steder?

En av de heteste kandidatene har allerede gitt opp golfen. Vi snakker om Marius Thorp som mistet gløden og valgte å slutte med golf.

Dette er en sak som seriøst bør gjennomgås og evalueres i nytt styre og administrasjon i NGF.

OL-satsingen ble presentert med brask og bram tidligere i år på Toppidrettssenteret ved Sognsvann.

God økonomi
NGF har god økonomi i den forstand at forbundet har en solid egenkapitalandel.
 
Målet for egenkapitalen i NGFs regnskap er 25 prosent av omsetningen. Hvorfor det? Holder det ikke med å ha rikelig til å møte likviditetsbehovet? Nå er det en egenkapital på 16 millioner kroner på balansen. Et spørsmål er om den kanskje burde vært enda høyere med de store inntektene NGF har og har hatt de siste årene med mer effektiv drift. Med den stor pengesekk i ryggen er det erfaringsmessig lett å begynne å sløse med penger. Spesielt når det ikke er profittmotiv bak slik som i næringslivet hvor aksjonærer sitter og venter på utbytte av investeringene sine. NGF er til for klubbene. Det er en helt annen skål.

Det er helt klart bra med en solid økonomi. Bare det ikke blir en sovepute i fremtiden slik at administrasjonen vokser unødig.

Mange baner
Det er mange baner i Norge. NGF er bekymret over økonomien for mange klubber.

Antall klubber i NGF har sunket de siste årene fra 205 i 2004 til 185 i 2011. Antall medlemskap i klubber tilknyttet NGF har sunket de to siste årene til 120.974. Hvor mange som eier disse medlemskapene har ikke Golfsiden klart å få tak i siden dette arbeidet ble påbegynt for rundt 10 år siden.

I dag er situasjonen denne:

Antall baner i Norge per 2011:
6 hulls baner: 23 stk
9 hulls baner: 91 stk
18 hulls baner: 60 stk


Det arbeides med et nasjonalt treningsanlegg for golf. Vi får håpe at dette blir sentralt beliggende slik at det blir brukt i størst mulig utstrekning.

Det har vært arbeidet en god del med å få til næranlegg for golf. Det er imidlertid ikke blitt etablert nye nærmiljøanlegg i 2011.

Noen klubber vil ikke ha penger?!
Dette skriver NGF om momskompensasjon:

"På slutten av 2010 mottok klubber tilknyttet NGF til sammen kr. 8.155.530 i vare- og tjenestemomskompensasjon for regnskapsåret 2009. I 2011 økte samlet bevilgning fra staten fra kr. 396 mill. i 2010 til kr. 608 mill, men årets fordeling er per 30.09 ikke klar.

Gjennom sommeren informerte NGF klubbene gjentatte ganger om søknadsordninger og frister. Til tross for dette har kun 126 av 184 klubber søkt om kompensasjon. Hvorfor 58 klubber velger å ikke søke om kompensasjon når ordningen er så enkel, er for NGF vanskelig å forstå. (uthevet av Golfsiden)
NGF mottok i 2010 kr. 1.160.251 i momskompensasjon for regnskapsåret 2009. Tildeling og utbetaling av vare- og tjenestemomskompensasjon for regnskapsåret 2010 foretas i desember 2011."

Det er duket for mange diskusjoner både i sal og i ganger på hotellet i Bergen i helgen.
Her er programmet:

Lørdag 19. november – Temadag.
Kl. 0830 Registrering (utenfor tingsalen).
Kl. 1000 Åpning og hilsninger. Ordfører i Bergen Trude Drevland, ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet Marit Wiig, styremedlem i NIF Tom Tvedt.
Kl. 1030 Golfrikets tilstand v/president Jon Kåre Brekke.
Kl. 1100 Turneringsopplegg for fremtiden, anbefalninger fra faggruppe turnering v/ NGF styremedlem Kåre Hansen og Rolf B. Aune, Trondheim GK.
Kl. 1130 Pause.
Kl. 1150 Historiegruppas arbeid og internettside presenteres v/Jens N. Engelstad, Oslo GK.
Kl. 1215 Golfens samfunnsverdi. Rapport fra NGFs styremedlem Wenche Pedersen, Asker GK v/Per Bjørseth og Bjaavann GK v/Per Anders Havnes.
Kl. 1245 ”Sammen-kampanjen” - Erfaringer og veien videre v/markedsansvarlig i NGF, Atle Øi og klubbrepresentant.

Kl. 1315 Lunsj.

Kl. 1415 Vi hedrer turneringsarrangører og spillere.
Kl. 1430 Utviklingsprogrammet for daglige ledere – hva er innholdet og hvordan har starten vært? Innlegg fra deltaker Per Kristoffersen, Losby GK og NGFs utviklingssjef Tor-Anders Hanssen.
Kl. 1500 Golftreneren i framtiden. Innlegg fra Trond Baardseng, president i PGA of Norway og NGFs prosjektleder Anders Thelberg.

Kl. 1530 Pause

Kl. 1600 Satsingen fram mot OL 2016 v/NGFs sportssjef Frode Scheie.
Kl. 1630 Åpen post - Klubbene har mulighet til å stille spørsmål til styret og administrasjon.
Kl. 1715 Pause
Kl. 1730 - 19 ”De så framtiden som en mur av muligheter” – Noen tanker omkring utfordringer og muligheter for golfsporten i Norge v/Ulf Rasmussen, partner Euro Business School.

Kl. 2030 Festmiddag.

Søndag 20. november – Tingdag.
Kl. 0900 Tingforhandlingene starter.
Kl. 1030 Kaffepause.
Kl. 1100 Tingforhandlingene fortsetter.
Kl. 1300 Lunsj.
Kl. 1400 Tingforhandlingene fortsetter hvis behov.
Kl. 1500 Slutt.


Det er mye å glede seg til på golftinget. Tingpapirene finner du her




Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon