Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side


Trøbbel med banebygging i Kristiansand

Den nye banen i Kristiansand som er tegnet av Robert Trent Jones jr. (RTJ) skal åpnes til høsten hvis alt går etter planen. Et gjør det ikke i øyeblikket. Det er full skjæring mellom entreprenøren Terrengtransport og Kristiansand GK.

Terrengtransport har minimal erfaring med bygging av golfbaner fra tidligere. Det viser seg at selskapet har levert green- og tee-masse som ikke kan brukes. Den er rett og slett for tett slik at vanngjennomstrømningen er for dårlig. Det fører til at vannet blir liggende oppå overflaten alt for lenge.

Terrengtransport ville ikke arbeide etter RTJs spesifikasjoner. Det finnes kontrollinstanser for masse som skal brukes til bygging av golfbaner. Da massen fra Terrengtransport ble sendt til kontroll, holdt den ikke mål i starten, men den ble godkjent etter visse justeringer. Problemet for Kristiansand oppsto da den leverte massen ikke var overensstemmende med den innleverte prøven. Da Kristiansand Golf tok prøver selv på banen, viste det seg at massen var for tett. Hvis massen må byttes på de 11 greenene som er laget, blir det forsinkelser i hele prosjektet.

Kristiansand vil selvsagt ikke betale for dette som etter deres mening er feillevering. Saken kan havne i retten.

Kristiansand GK mener at de har en fastpriskontrakt. Dette bestrider Terrengtransport. Det foreligger grunnleggende uenighet om forståelsen av kontrakten og tolkningen av vesentlige punkter.

Det er snakk om et beløp mellom 5-10 millioner kroner.

Aksjene kostet til å begynne med 18.000 kroner. De siste er solgt for 40.000. Dette kommer etter all sannsynlighet til å bli den mest prestisjetunge golfbanen på Sørlandet. Synd at det er rusk i maskineriet under byggingen.

Erfaringene som Kristiansand GK nå gjør, vil nok flere baneutbyggere ha glede av i fremtiden.

En ting er en god banearkitekt. En annen ting er dyktige folk med erfaring fra golfbanebygging. Begge deler er viktige for et godt resultat.

Golfsiden.com bli ikke overrasket hvis det blir andre aktører enn Terrengtransport som sluttfører byggingen av banen i Kristiansand. Denne saken viser tydelig hvor viktig det er å gjøre hjemmeleksene sine både for den golfklubben som skal bygge en ny bane og for vedkommende som skal stå for selve arbeidet.

Vi har sett konflikter tidligere mellom entreprenør og golfklubb. Det holder å vise til konflikten mellom Sandnes og Sola GK og Golf Management. Den saken er for øvrig forlikt. 


Dette skrev vi om forliket for en tid tilbake:
* Det kom til forlik i striden mellom Golf Management og Sandnes og Sola GK. "Det var viktig å unngå rettsak", sier Kjell Arne Bjerkhaug i golfklubben. Striden gjaldt 2,2 millioner i manglende oppgjør i forbindelse med bygging av banen.


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no