Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserVeslemøy Heramb

12.12 2017 LALLA AICHA TOUR SCHOOL PRE-QUALIFIER B:
Bare en av to gikk videre
Nivået i denne kvalifiseringen er ikke det høyeste. Det burde ikke være så vanskelig å gå videre. Svensk spiller helt suveren. Solheim Cup neste?

Veslemøy Heramb endte opp med 80 74 75 og 75 og på mandag. Det var +16 totalt. Hun ble nr 14 til slutt. Hun ble veldig glad for å komme videre. Det store spørsmålet er om spillet hennes er godt nok til å gå hele veien. Nåløyet er mye trangere på det siste steget.

Hele 31 av de 52 som var med, gikk videre til finalekvalet.

Rachel Rastad hadde 76 75 79, men gikk på 83(!) slag mandag og misset cutten med tre slag med sin 35. plass.

Det var svakt med tanke på spillestyrken i dette feltet. Rachel Raastad slår langt. Hun har hatt problemer med nærspillet, men det må være mer som har sviktet når scoren til e såpass langtslående spiller fyker opp i 83 slag. Her må det nok en grundig evaluering til.  

Det må svares ærlig på følgende: - Er utstyret riktig? - Er treningen riktig? - Er course management bra nok? - Kan det gjøres noe på den mentale biten? Først og fremst må en grundig analyse av spillet gjøres. Finner man ikke svarene, kan man ikke fortsette på samme måte stort lenger. Det er rett og slett for dyrt.

Madelene Sagström
Nederst på denne siden tippet Golfsiden at Madelene Sagström vill vinne dette ganske enkelt.

Og enkelt ble det. Hun var helt suveren. Hun vant med 11 slag til nr 2 franske Celine Boutier og 16 slag til nr 3 landsmanninnen Cajsa Persson. 

Madelene Sagström ble profesjonell i 2016, dominerte Symertra Touren og satte nye rekorder, ikke minst i innspilte penger på en sesong. Med 16 starer og 12 topp 10-plasseringer samt tre seire var det ingen tvil om hvem som var årets rookie og årets spiller på Symetra Touren.

Hun håper på å spille seg inn på kaptein Annika Sörenstams Solheim Cup-lag. Da må hun være medlem på LET. Hun har det første kortet på LPGA Touren fra årets sesong på Symetra Tour og vil spille på LPGA Touren neste år. Det er ikke så mange turneringer på de to tourene, så her er det muligheter til å spille begge.

Hvis hun karer kortet på LET. Det tror Golfsiden ikke vil by på særlige problemer, men man vet jo aldri i golf.  Allerede i uke 20 i år stilte Golfsiden følgende spørsmål: "En ny svensk stjerne på LPGA Touren neste år?"

LEADERBOARD
12.12 2017 LALLA AICHA TOUR SCHOOL PRE-QUALIFIER B:
Begge de to norske over streken før siste runden mandag
Nivået i denne kvalifiseringen er ikke det høyeste. Våre to norske spillere har gode muligheter til å komme seg videre.

Veslemøy Heramb har 80 74 75 og lå på delt 17. plass før siste runde

Rachel Rastad med 76 75 79 på slaget bak og hadde et par slag ned til den stipulerte cut-grensen.

Det ser ut til at omtrent 60% av startfeltet på 52 spillere går videre til det siste kvalet hvor Marita Engzelius skal være med. Hun er allerede på plass. Det siste kvalet går 17. til 21. desember.

Også Celine Borge og Madelene Stavnar har kvalifisert seg for det siste kvalet.  

LEADERBOARD09.12 2017 LALLA AICHA TOUR SCHOOL PRE-QUALIFIER B:
Ganske svakt spill første dag fra de to norske
Det ble ingen god dag for Veslemøy Heramb og Rachel Rastad på den første dagen.

Veslemøy Heramb hadde 80 slag inkludert hele fire birdier. Da er det mye annet rot i spillet med en dobbel og en trippel på kortet i tillegg. Hun er nr 42 av de 56 etter den første dagen. Synd at ikke framgangen kommer etter den innsatsen som legges ned.

Rachel Raastad hadde 76 og er nr 15 med to birdier fire bogeyer og en dobbeltbogey. Langslående Rachel Raastad burde være mye bedre enn dette. Hun er 10 slag bak ledende Madelene Sagström som Golfsiden allerede før start utpekte som vinner av turneringen. Det er nemlig ikke så veldig høyt nivå på spillerne i denne kvalifiseringen.

Det gjelder å komme seg videre. Hvor mange som gjør det har Golfsiden ikke klart å finne ut av.  

LEADERBOARD


09.12 2017 LALLA AICHA TOUR SCHOOL PRE-QUALIFIER B:
To norske stiller opp
Den siste pre-qualifier spilles på Mohammedia Golf Club i Marokko 9. - 12. desember. Veslemøy Heramb og Rachel Rastad er med.

Det er rundt 30 spillere som går videre fra kvalifiseringen. Her er det gode muligheter.

Hverken Rachel Raastad eller Veslemøy Heramb har spilt bra i år, men når omtrent halve feltet går videre, er det et godt håp.

Madelene Sagström, Sverige, som var suveren på Symetra Touren og skaffet seg kortet på LPGA Touren, er med i dette kavlet. Golfsiden tipper at hun vinner dette ganske enkelt. I hvert fall blir det en topplassering med normalt spill.

Turneringen spilles fredag-mandag, 9. - 12. desember.

LEADERBOARDHer finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon