Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


LET - Ladies European Tour:
Hjemmeside
Terminliste16. - 20. desember:
2018 LALLA AICHA TOUR SCHOOL FINAL QUALIFYING
PalmGolf Ourika & Amelkis Golf Club Marokko Pott: €15.000
Marita Engzelius

21.12 LET final qualifying 2017:
Full, norsk pott i omspillene i Marokko - stor dramatikk!
En opptur for norsk kvinnegolf.

OMSPILL for fire norske spillere.
Marita Engzelius og Karoline Lund spilte med to andre om den 5. plassen som gir fullt kort på LET i 2018. Nina Pegova, Russland, og Silvia Banon, Spania, røyk ut på det første hullet. Så vant Karoline Lund til slutt og sikret seg 5. plassen og ranking i kategori 5b.

Celine Borge og Madelene Stavnar spilte med fire andre om to plasser for å bli blant de 25 som får høyere status enn de fire som faller ut. De to norske var best på det første omspillshullet og sikret seg de to siste plassene blant de 25

Norge kunne som best i omspillet få en spiller i beste kategori (topp 5) og fire spillere i topp 25. Dette gikk rett hjem.

Flott gjort av de norske jentene.

LIVE SCORE
 


20.12 LET final qualifying 2017 (OPPDATERT kl 16.15):
Små marginer onsdag i Marokko
En tøff kvalifisering for de norske spillerne.

Marita Engzelius lå lenge på 3. plass, men fikk en dobbeltbogey 5 på hull nr 14. Hun kom tilbake med en birdie på det 16. hullet og lå da på den viktige 5. plassen.  

Karoline Lund lå også på 3. plass en stund, men en bogey på hull 9 dyttet henne nedover på listen. Hun fikk birdie på det 15. hullet og var tilbake på delt 5. plass med Marita før det siste hullet.  

Celine Borge hadde 71 og delte 24. plassen. Trolig er det omspill mellom 6 spillere om 4 plasser hvis tidligere opplysninger stemmer. For øvrig en tullete regel etter Golfsidens syn. Europa Touren har gått bort fra slike omspill i kvalifiseringer.

Madelene Stavnar lå godt innenfor topp 25, men fikk en bogey og en dobbeltbogey mot slutten. En birdie 2 på det 17. hullet reddet 24. plassen og muligheter for å komme blant de 25 som får en hyggeligere ranking.  

Mariell Bruun spilte bra i perioder og hadde 5 birdier. Men tre bogeyer gjorde at hun var tre slag unna 24. plassen. etter sin 70-runde onsdag.

Alt i alt en oppløftende turnering for de norske selv om et slag eller to bedre for de fire som kjempet i topp 25 hadde vært å foretrekke.  

OMSPILL for fire norske spillere.
Marita Engzelius og Karoline Lund spiller med to andre om den 5. plassen som gir fullt kort på LET i 2018.

Celine Borge og Madelene Stavnar spiller med fire andre om to plasser for å bli blant de 25 som får høyere status enn de fire som faller ut.

Norge kan få en spiller i beste kategori (topp 5) og fire spillere i topp 25. Men vi kan ende opp med bare to spillere blant topp 25 - worst case.

LIVE SCORE
 


20.12 LET final qualifying 2017:
Viktig dag for norsk kvinnegolf onsdag i Marokko
Tirsdagsrunden ga forhåpninger.

Marita Engzelius var helt ute av det på de første 9 hullene. +3 og 39 var ikke bra. Men hun fikk skjerpet seg og brukte bare 32 slag på de siste 9 og 71 totalt. Det var en 4. plass før siste runde onsdag. Med godt håp om å kapre en av de 5 første, verdifulle plassene. Da må drivene sitte. De har vært litt ustabile i det siste. Med bedre driving kan det bli en skikkelig god siste runde.

Karoline Lund hadde 72 og deler 4. plassen med Marita. 

Celine Borge hadde 74 og ramlet ut av det gode selskapet på 26. plass. En god runde onsdag gir henne et av de 25 kortene som gir adgang til LET neste år med litt lavere status enn de 5 første.

Madelene Stavnar hadde 69 og kravlet seg opp til en delt 26. plass. Det samme gjelder for henne som for Celine. 

Mariell Bruun hadde 72 tirsdag og klarte cutten, men det er 5 slag opp til 25. passen. Dit er det et stykke, men en drømmerunde kan gjøre susen. 

Rachel Raastad var ute av bildet etter en svak start på 78 slag. Dagens 72 runde gjorde at hun var 6 slag fra å klare cutten for siste runde. 

Stina Resen åpnet bra siste dag og var tidlig 2 under par. Men det ble 76 og alt for langt nede på listen. Hun har mye bedre spill å by på, men det stemte ikke denne gangen. Nå er det tenkeboksen som gjelder. Hun kan bli virkelig god. Men da trengs det mye trening under andre himmelstrøk enn det vi kan skimte utenfor våre frostbelagt vindusruter her oppe i det kalde nord.

Vi må ikke glemme at de som kan spille på skikkelig underlag har tre sesonger på et år sammenlignet med nordmenn som bare kan trene på skikkelig underlag på noen særs få baner i Noreg i fire måneder i året.

Men vi kan få flere spiller blant de 25 beste. En spennende og viktig dag for norsk kvinnegolf.

LIVE SCORE
 18.12 LET final qualifying 2017:
Flott 67-runde mandag ga avansement i Marokko
Mandagsrunden var positiv sett med norske øyne.

Marita Engzelius hadde en fin 67-runde mandag og avanserte til en 7. plass fra 30.-plassen søndag.

Karoline Lund er på slaget foran etter dagens 69-runde på en fin og delt 3. plass.

Celine Borge beholdt sin 9. plass etter 71 slag mandag.

Madelene Stavnar falt 6 plasser til 44. plass. Hun må ha en kanonrunde på rundt 68 for å komme blant de 25 beste tirsdag. Runder på par holder ikke i dette selskapet. Tre runder på 72 er det blitt hittil på henne.

Mariell Bruun var 7 slag dårligere enn Marita Engzelius i dag. Dermed ramlet hun ned til 53. plass. Hun bør ned på rundt 67 slag for å komme inn blant de 25 beste tirsdag.

Rachel Raastad er ute av det. Hun spiller tidvis meget godt, men klarer ikke å samle sammen spillet til en god score. Helt uten press hadde hun 72 mandag, men til ingen særlig nytte når de to første rundene var på 78 74.

Stina Resen får det dessverre ikke til. Med 74 slag mandag har hun bare tre spiller bak seg på listen blant de 106 som er med.

Med to runder igjen å spille er det visse lyspunkter å se for de norske spillerne. Hvem kan komme blant de fem beste? Og hvem kan komme blant de 25 beste?

LIVE SCORE
 Karoline Lund på Solastranden for halvannet år siden.

18.12 LET final qualifying 2017:
Flott 67-runde ga avansement i Marokko
Andre runde ga en viss avklaring.

Karoline Lund slo til med en runde på 67 søndag og lå med det på 9. plass. Mandag formiddag startet hun med en under par på de tre første hullene. Da lå hun på 7. plass.

Celine Borge lå også på 9. plass etter to runder etter 69 71. Hun var nr 12 etter 3 hull mandag formiddag.

Mariell Bruun og Marita Engzelius var nr 30 etter to runder. Målet for dem ser ut til å ende blant de 25 beste som får en grei ranking.

Madelene Stavnar var nr 38 og bør ha samme målsetting som de to nevnt rett over her. 

For Rachel Raastad og Stina Resen ser det ut til å være kjørt. De viste ikke spesielt bra spill i den forrige kvalifiseringen og har ikke vist framgang her. De må nok ta til takke med en plass langt nede på listen.

Men undresnes tid er ikke forbi. Begge har vist at deres spill kan være mye bedre enn det som har vist seg på resultatlisten de to første dagene. Men det hjalp ingen ting å være to over par etter 3 hull mandag morgen for begge to.

LIVE SCORE
 16.12 LET final qualifying 2017:
En bra - fire henger med - to henger etter i Marokko
Første runde skilte ganske mye. 

Marita Engzelius (-1), Stina Resen (+6), Rachel Raastad (+6), Madelene Stavnar (-1), Mariell Bruun (-1), Celine Borge (-3), og Karoline Lund (+1) hadde en spredt runde. Celine Borge var god med 69. Fire andre lå rundt par og henger godt med. Mens Raastad og Resen havnet på 78 og ligger litt i bakleksa. De er begge avhengig av dramatisk bedre spill for å fp en grei turnering.

LIVE SCORE
 

15.12 LET final qualifying 2017:
Lørdag starter kvalet med sju norske spillere på plass i Marokko
Her kan vi få flere nye spillere på LET neste år.

Når Marita Engzelius, Stina Resen (am), Rachel Raastad, Madelene Stavnar, Mariell Bruun, Celine Borge, (am) og Karoline Lund (am) starter lørdag og skal over fem runder forsøke å få kortet for neste år, gjelder det å unngå de store blemmene på scorekortet. Her, som ellers, teller hvert slag. Det vil si i et kval teller slagene kanskje mer. Til sammenligning med en delturnering på en tour hvor det ikke gjør så mye om man har én dårlig turnering. Her er det vinn eller forsvinn.

LIVE SCORE
 

16. - 20. desember:
2018 LALLA AICHA TOUR SCHOOL FINAL QUALIFYING
PalmGolf Ourika & Amelkis Golf Club Marokko Pott: €15.000


Norske deltakere:
Marita Engzelius, Stina Resen (am), Rachel Raastad, Madelene Stavnar, Mariell Bruun, Celine Borge, (am) og Karoline Lund (am)

Dette får de beste:
The top 5 players will earn category 5b and those players finishing in positions 6 – 25 players will earn Category 8a Membership of The Ladies European Tour for the following season. Other categories are available for players who do not finish within the top 25, enabling them to receive a Ladies European Tour Card but limited opportunities to gain a place in fields upon entry.


Fra prekvalene tidligere - se nedover på siden:


Rachel Raastad spiller bedre nå enn i fjor

09.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
Lørdag sa det PANG for Tina Mazarino i Marokko
De tre andre klarte seg videre til siste kvalifiseringen kvalifiseringen 16. - 20. desember.

Tina Mazarino lå fint an til å gå videre. Oppgaven var å spille en runde til som de tre første - omtrent. De var på 74 75 73. En ny 74-runde hadde holdt i massevis. Men så startet Tina Mazarino med dobbelt bogey 6 og kvadruppelbogey 7 lørdag!

Da var det hele over.

Og verre skulle det bli. Hun var 9 over par etter 9 hull. Da var hun sju slag bak den magiske grensen. Det var ikke så overraskende at Tina Mazarino ikke gikk videre. Det ble antydet vi beskjeden grad i forhåndsomtalen lenger ned på denne siden. Til slutt ble det hel 83 slag på eksamensdagen. En eksamen hun ikke besto denne gangen dessverre. Hun hadde absolutt muligheten. Men mye lærdom og erfaring kan trekkes ut av det hele. 

Men det er en trist erfaring å ta med seg videre;  å svikte når man trenger en helt normal golfrunde for å gå videre. Det var bare to spillere som var blant de 36 beste etter tre runder som falt ut av det gode selskap lørdag.

Bedre gikk det for de tre andre. De hadde 7-8 slag ned til nevnte kvalgrense tidlig på runden.

Til slutt endte Marita Engzelius på 7. plass like før slutt etter 71 71 72 17.

Rachel Rastad og Mariell Bruun havnet begge på 15. plass like før det var slutt med en margin på 8 slag. 


Det er 36 og delt plassering som går videre fra dette kvalet. 

LIVE SCORING07.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
Variert andredag i Marokko
De fire norske jentene har fortsatt gode muligheter til å komme seg videre.

Marita Engzelius spilte på 71 og 71 (-2) og er nr 9 etter den andre runden.

Manon Gadili, Frankrike er helt suveren etter to runer. Hun leder med 9 slag! Det vil si at Marita er ett slag fra andreplassen. Manon startet på Univeristy of Arizonai 2012 og gjorde seg bemerket umiddelbart. Hun vant en turnering og satte ny rekord. Den gamle tilhørte legendarisk Lorena Ochoa. Hun vant det franske mesterskapet under 18 år i 2010. Hun var også med på det franske laget som vant EM for lag damer i Helsingør i Danmark. Da var hun ett slag foran Marthe Wold i kvaklifiseringen, men Norge havnet den gangen i C-flighten.

Rachel Raastad hadde en runde på 71 etter 72 første dag. Hun var med det nr 13. Bra innsats så langt etter en skuffende kvalifisering i fjor.

Mariell Bruun åpnet forferdelig andre dag. Etter en åpningsbirdie kom det en trippelbogey og en bogey tidlig på runden. 73 og 76 er plass nr 30 halvveis. 

Tina Mazarino er på 74 75 og likt med Mariell. Hun hadde også en trippel på dagens runde. Slipper hun flere katastrofer, ser dette ut til å holde for å få prøve seg i hovedkvalet 16. - 20 desember. Det hadde vært en fin erfaring å få med seg.

Det er 36 og delt plassering som går videre fra dette kvalet. 

LIVE SCORING


06.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
På rekke og rad første dag i Marokko
De fire norske er helt med detter første dag.

Marita Engzelius spilte på 71 (-1) og er nr 11 etter den første runden. To spillere er på -5.

Rachel Raastad hadde en runde på par og var med det nr 16.

Mariell Bruun endte ett slag over par som ga plassering nr 21.

Tina Mazarino er på 74 (+2) etter den første dagen. Det gir en 30. plass.

Som vanlig er det vanskelig å finne ut av hvor mange som går videre til det siste kvalet. Det har ofte vært rundt halve startfeltet. Det er her 64 spillere.

LIVE SCORING05.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
Fire norske spillere er med i Marokko
Det er ikke den høyeste kvaliteten på dette fetet slik at det bør være mulig for våre spillere å kvalifisere seg til sluttkvalet senere i desember.

I LET pre-kvalet 6. - 9. desember på Palmgolf i Marokko spiller i tillegg til Marita Engzelius Rachel Raastad, Mariell Bruun og Tina Mazarino som er amatør.

Marita Engzelius's spillenivå fra LPGA-kvalet i forrige uke holder nok til å gå videre til det siste kvalet på LET (Ladies European Tour), men spillet hennes må opp et par hakk for å komme seg gjennom det siste kvalet slik at hun får skaffet seg kortet på LET for neste sesong. Ellers må hun en tur i tenkeboksen hva fremtiden angår.

Rachel Raastad har hatt overraskende høye scorer denne sesongen. Hun har mye god golf i seg, slår langt og har tidligere vist at hun hører hjemme på et mye høyere nivå enn det hun har vist i det siste. Hennes slagrepertoar skulle tilsi at dette skulle være grei skuring. Men så var det dette med å sette spillet sammen til en god score over fire runder. Hun bør klare dette.

Mariell Bruun er veltrent og har trent mye fysisk i det siste før turen til Marokko. Hun ble nr 2 i NM i år og har de siste årene vist seg som en lovende spiller. Nå gjelder det å få vist seg fram på en skikkelig måte. Normalt skal hun ikke ha problemer med å gå videre.

Tina Mazarino er ung. Hun er amatør. Hun trener mye. Litt overraskende for en som står på sidelinjen er det at hun ikke har spilt bedre denne sesongen. Nå vant hun NM i match, men der var ikke startfeltet av de sterkeste. Hun kom seg videre fra sin pulje som 4. spiller av de 6 etter to seire og tre tap i innledende runde. Så tok hun tak i sine matcher og vant fire jevne sådanne. I NM ble hun bare nr 8. Hun ble nr 3 i Order of Merit i juniorklassen i år, men hun vant Norges Cupen, ikke minst takket være 2500 poeng for seieren i NM Match i Drammen. Kanskje dette kvalet kommer i tidligste laget i karrieren. Men unge spillere har lykkes før. Det hadde vært skikkelig moro om Tina Mazarino kom seg gjennom ette pre-kvalet og fikk spille det siste kvalet 16. - 20 desember på PalmGolf Ourika & Amelkis Golf Club. En fin erfaring blir det under alle omstendigheter. 

LIVE SCORING
Fra forrige kvalifisering med norske spillere:
Tre norske spillere vil inne på LET (Foto: Team Norway)

20.11 LET prekval, Marokko 16. - 19. november:
Tre norske spillere gjennomførte med stil i Marokko
Det ble en grei gjennomkjøring.

Det ble 21., 15. og 10  plass på de tre norske spillerne Stina Resen, Celine Borge og Karoline Lund i prekvalet. 

I fjor gikk 32 av 64 spillere videre til sluttkvalet som i år er 16. - 20. desember. Da gikk Madelene Stavnar og Celine Borge til sluttkvalet i desember.

Alle tre gikk videre til finalekvalet. Det var 27 spillere som gikk til finalen.


LIVE SCORING
16.11 LET prekval, Marokko 16. - 19. november:
Tre norske spillere er med
Det ser bra ut etter første dag.

Med de forberedelsene de tre jentene har hatt i det siste sammen med det solide treningsarbeidet de har lagt ned gjennom mange år og ikke minst i sommer burde være et godt grunnlag for å gå videre til selve LET-kvalet om få uker.

Stina Resen, Celine Borge og Karoline Lund er med i denne kvalifiseringen; 2018 LALLA AICHA TOUR SCHOOL PRE-QUALIFIER A.

Det startet bra på den første runden hvor Karoline lund er ett slag bak lederen med 69 (-3).

Stina Resen og Celine Borge gikk begge på par på en delt 10. plass. Det er 48 spillere med i kvalifiseringen.

I fjor gikk 32 av 64 spillere videre til sluttkvalet som i år er 16. - 20. desember. Da gikk Madelene Stavnar og Celine Borge til sluttkvalet i desember.

Golfsiden har ikke klart å finne ut hvor mange som går videre i år.LIVE SCORING

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon