Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Rachel Raastad spiller bedre nå enn i fjor

09.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
Lørdag sa det PANG for Tina Mazarino i Marokko
De tre andre klarte seg videre til siste kvalifiseringen kvalifiseringen 16. - 20. desember.

Tina Mazarino lå fint an til å gå videre. Oppgaven var å spille en runde til som de tre første - omtrent. De var på 74 75 73. En ny 74-runde hadde holdt i massevis. Men så startet Tina Mazarino med dobbelt bogey 6 og kvadruppelbogey 7 lørdag!

Da var det hele over.

Og verre skulle det bli. Hun var 9 over par etter 9 hull. Da var hun sju slag bak den magiske grensen. Det var ikke så overraskende at Tina Mazarino ikke gikk videre. Det ble antydet vi beskjeden grad i forhåndsomtalen lenger ned på denne siden. Til slutt ble det hel 83 slag på eksamensdagen. En eksamen hun ikke besto denne gangen dessverre. Hun hadde absolutt muligheten. Men mye lærdom og erfaring kan trekkes ut av det hele. 

Men det er en trist erfaring å ta med seg videre;  å svikte når man trenger en helt normal golfrunde for å gå videre. Det var bare to spillere som var blant de 36 beste etter tre runder som falt ut av det gode selskap lørdag.

Bedre gikk det for de tre andre. De hadde 7-8 slag ned til nevnte kvalgrense tidlig på runden.

Til slutt endte Marita Engzelius på 7. plass like før slutt etter 71 71 72 17.

Rachel Rastad og Mariell Bruun havnet begge på 15. plass like før det var slutt med en margin på 8 slag. 


Det er 36 og delt plassering som går videre fra dette kvalet. 

LIVE SCORING07.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
Variert andredag i Marokko
De fire norske jentene har fortsatt gode muligheter til å komme seg videre.

Marita Engzelius spilte på 71 og 71 (-2) og er nr 9 etter den andre runden.

Manon Gadili, Frankrike er helt suveren etter to runer. Hun leder med 9 slag! Det vil si at Marita er ett slag fra andreplassen. Manon startet på Univeristy of Arizonai 2012 og gjorde seg bemerket umiddelbart. Hun vant en turnering og satte ny rekord. Den gamle tilhørte legendarisk Lorena Ochoa. Hun vant det franske mesterskapet under 18 år i 2010. Hun var også med på det franske laget som vant EM for lag damer i Helsingør i Danmark. Da var hun ett slag foran Marthe Wold i kvaklifiseringen, men Norge havnet den gangen i C-flighten.

Rachel Raastad hadde en runde på 71 etter 72 første dag. Hun var med det nr 13. Bra innsats så langt etter en skuffende kvalifisering i fjor.

Mariell Bruun åpnet forferdelig andre dag. Etter en åpningsbirdie kom det en trippelbogey og en bogey tidlig på runden. 73 og 76 er plass nr 30 halvveis. 

Tina Mazarino er på 74 75 og likt med Mariell. Hun hadde også en trippel på dagens runde. Slipper hun flere katastrofer, ser dette ut til å holde for å få prøve seg i hovedkvalet 16. - 20 desember. Det hadde vært en fin erfaring å få med seg.

Det er 36 og delt plassering som går videre fra dette kvalet. 

LIVE SCORING


06.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
På rekke og rad første dag i Marokko
De fire norske er helt med detter første dag.

Marita Engzelius spilte på 71 (-1) og er nr 11 etter den første runden. To spillere er på -5.

Rachel Raastad hadde en runde på par og var med det nr 16.

Mariell Bruun endte ett slag over par som ga plassering nr 21.

Tina Mazarino er på 74 (+2) etter den første dagen. Det gir en 30. plass.

Som vanlig er det vanskelig å finne ut av hvor mange som går videre til det siste kvalet. Det har ofte vært rundt halve startfeltet. Det er her 64 spillere.

LIVE SCORING05.12 LET prekval, Marokko 6. - 9. desember:
Fire norske spillere er med i Marokko
Det er ikke den høyeste kvaliteten på dette fetet slik at det bør være mulig for våre spillere å kvalifisere seg til sluttkvalet senere i desember.

I LET pre-kvalet 6. - 9. desember på Palmgolf i Marokko spiller i tillegg til Marita Engzelius Rachel Raastad, Mariell Bruun og Tina Mazarino som er amatør.

Marita Engzelius's spillenivå fra LPGA-kvalet i forrige uke holder nok til å gå videre til det siste kvalet på LET (Ladies European Tour), men spillet hennes må opp et par hakk for å komme seg gjennom det siste kvalet slik at hun får skaffet seg kortet på LET for neste sesong. Ellers må hun en tur i tenkeboksen hva fremtiden angår.

Rachel Raastad har hatt overraskende høye scorer denne sesongen. Hun har mye god golf i seg, slår langt og har tidligere vist at hun hører hjemme på et mye høyere nivå enn det hun har vist i det siste. Hennes slagrepertoar skulle tilsi at dette skulle være grei skuring. Men så var det dette med å sette spillet sammen til en god score over fire runder. Hun bør klare dette.

Mariell Bruun er veltrent og har trent mye fysisk i det siste før turen til Marokko. Hun ble nr 2 i NM i år og har de siste årene vist seg som en lovende spiller. Nå gjelder det å få vist seg fram på en skikkelig måte. Normalt skal hun ikke ha problemer med å gå videre.

Tina Mazarino er ung. Hun er amatør. Hun trener mye. Litt overraskende for en som står på sidelinjen er det at hun ikke har spilt bedre denne sesongen. Nå vant hun NM i match, men der var ikke startfeltet av de sterkeste. Hun kom seg videre fra sin pulje som 4. spiller av de 6 etter to seire og tre tap i innledende runde. Så tok hun tak i sine matcher og vant fire jevne sådanne. I NM ble hun bare nr 8. Hun ble nr 3 i Order of Merit i juniorklassen i år, men hun vant Norges Cupen, ikke minst takket være 2500 poeng for seieren i NM Match i Drammen. Kanskje dette kvalet kommer i tidligste laget i karrieren. Men unge spillere har lykkes før. Det hadde vært skikkelig moro om Tina Mazarino kom seg gjennom ette pre-kvalet og fikk spille det siste kvalet 16. - 20 desember på PalmGolf Ourika & Amelkis Golf Club. En fin erfaring blir det under alle omstendigheter. 

LIVE SCORING
Fra forrige kvalifisering med norske spillere:
Tre norske spillere vil inne på LET (Foto: Team Norway)

20.11 LET prekval, Marokko 16. - 19. november:
Tre norske spillere gjennomførte med stil i Marokko
Det ble en grei gjennomkjøring.

Det ble 21., 15. og 10  plass på de tre norske spillerne Stina Resen, Celine Borge og Karoline Lund i prekvalet. 

I fjor gikk 32 av 64 spillere videre til sluttkvalet som i år er 16. - 20. desember. Da gikk Madelene Stavnar og Celine Borge til sluttkvalet i desember.

Alle tre gikk videre til finalekvalet. Det var 27 spillere som gikk til finalen.


LIVE SCORING
16.11 LET prekval, Marokko 16. - 19. november:
Tre norske spillere er med
Det ser bra ut etter første dag.

Med de forberedelsene de tre jentene har hatt i det siste sammen med det solide treningsarbeidet de har lagt ned gjennom mange år og ikke minst i sommer burde være et godt grunnlag for å gå videre til selve LET-kvalet om få uker.

Stina Resen, Celine Borge og Karoline Lund er med i denne kvalifiseringen; 2018 LALLA AICHA TOUR SCHOOL PRE-QUALIFIER A.

Det startet bra på den første runden hvor Karoline lund er ett slag bak lederen med 69 (-3).

Stina Resen og Celine Borge gikk begge på par på en delt 10. plass. Det er 48 spillere med i kvalifiseringen.

I fjor gikk 32 av 64 spillere videre til sluttkvalet som i år er 16. - 20. desember. Da gikk Madelene Stavnar og Celine Borge til sluttkvalet i desember.

Golfsiden har ikke klart å finne ut hvor mange som går videre i år.LIVE SCORING

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon