Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer


20.06 Våre beste spillere:
Hva nå Brovold?
Lars Petter Brovold har ikke klart cutten en eneste gang siden slutten av januar. Da han greide cutten og ble nr. 24. For øvrig den eneste gangen han har fått spille i helgen på Europa Tour'en.

Hans statistikk taler sitt tydelige språk. Gjennomsnittsscoren er alt for høy; 74,1.
Han treffer fairway bare annenhver gang. Det betyr at han ikke slår rett nok eller at han er alt for (dum)dristig i køllevalget på tee-steder hvor det er smalt/trangt.
Antall putter på runden ligger på 30,1. Det er ikke så verst, men her må det tas i betraktning at han ikke treffer mer enn 58% av greenene.
Antall putter på greens in regulation er 1.839 hvilket gir en 144. plass. En fattig trøst er det at Jan-Are Larsen ligger på 175. plass med stort rom for forbedringer. Denne statistikken lyver ikke så mye. Bunkerslagene er heller ikke bra. Brovold har bare hatt up and down halvparten av de 58 gangene han har vært i sanden.
Driving statistikken viser ”bare” 283 yards. Vi vet at denne statistikken ikke sier all verden, men den kan tyde på at han ikke slår langt nok ute på tour’en. Han slår langt. Bevares, men statistikken sier altså noe annet. Han er nr. 109 med dette. Jan-Are Larsen er en meter bak på 122. plass.

I scrambling deler han 170. plassen med Jan-Are Larsen. Ikke bra nok.

(SCRAMBLES=The frequency, expressed as a percentage to one decimal place, of the player scoring par or better on holes where the player missed the Green in Regulation.)

Dette viser tydelig at det er store rom for forbedringer.

Så er spørsmålet: Hvordan skal forbedringene komme? Lars Petter Brovold er med i Team Norway. Brovold og Marianne Skarpnord er de to eneste spillerne som Team Norway i praksis kan gjøre noe for på kort sikt.

Hva skjer når et fotballag spiller dårlig? Jo, de får ny trener. Slik er det også i internasjonal golf. Det trenger ikke være trenerens feil at det går dårlig. Men man kan ikke sparke hele fotballaget – langt mindre en golfspiller. Derfor er det treneren som må gå. Vi ser det internasjonalt i golfsporten. Spillere skifter trener når det ikke går så bra eller de vil utvikle seg videre og rett og slett få nye impulser. Slik er det i dagliglivet også. Har man gått på en skole en tid, skifter man til et høyere nivå.

Intet vondt sagt om trenerne til Lars Petter Brovold, men han må nå gjøre noe, og det litt brennfort. Det er ingen løsning i dag å begynne å spille på Challenge Tour'en for å redde noen stumper. Det blir som å pisse i bukse for å holde varmen på en kald norsk vinterdag. Det Lars Petter Brovold trenger er bedre spill - ikke svakere konkurrenter. Kanskje han trenger en kombinasjon av bedre psyke, bedre course management og ikke minst en mer stabil teknikk. Det oppnås ikke på Challenge Tour'en. Spiller han bedre, kan en slik vurdering komme på tale når han ikke får spille på Europa Tour'en på grunn av for svak ranking.

Lars etter Brovold er ikke fremmed for å prøve noe nytt. I en kommentar fra Paris før det franske åpne mesterskapet til helgen sier han til Golfsiden at han i år ikke har fått ut det han mener han er god for. Han har også helt rett i at Europa Tour'en er noe helt nytt for ham og litt av et sirkus. Vi dristet oss til å stille spørsmål om han kanskje er litt for aggressiv i sin spillestil og antydet at det kanskje kunne være smart å spille for par i stedet for birdie. Han var ikke fremmed for denne tanken. Kanskje det gir resultater i Paris denne uken? Jeg nevnte at det ofte er lettere å unngå bogey enn å få en birdie. Tenk på den dere som har litt erfaring!

Mange gode spillere har vært både en og seks ganger (og mer) på kvalifiseringsskolen før de har klart å etablere seg på Europa Tour'en. Det er ingen skam å ikke beholde kortet i første forsøk. Men felles for alle er at det ligger knallhard jobbing bak. Talent er dessverre ikke nok i golf.

Det er ikke lang vei til Miklagard fra Fredrikstad. Der holder en erfaren Europa Tour trener til – Darren Webster Clarke.


LINK TIL GOLFSIDENS NYE DEBATTSIDE - KLIKK HER Meget enkelt å bruke!
Si din mening!!


Tilbake til første side


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av brukt utstyr eller aksjer/spilleretter?

Mail din annonse til ramn@online.no og den kommer raskt inn. 

NB!
SKRIV NØYAKTIG OG FORTLØPENDE, REN TEKST UTEN AVSNITT - helst i ARIAL 10 punkt!

HUSK!
Vi sender helst faktura på mail - oppgi hvilken mail-adresse du ønsker eller
 
navn og adresse for faktura.

1)  Her finner du kjøp og salg av BRUKT UTSTYR

2)  Her finner du GOLFAKSJE-BØRSEN

Prisene er som i fjor:
Brukt utstyr                                        kr 295,- + mva 25%= kr 369
Aksjer andeler samt leie/utleie      kr 495,- + mva 25%= kr 619


HUSK å si i fra når annonsen er gått i orden ved å oppgi dato og hvilken bane/hva slags utstyr det dreier seg om.

Annonsene tas ut etter noen måneder uten at det er noen helt fast praksis på dette - for tiden. 

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no