Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserFredrick Skår Spørck, Borre GK.

26.09 Norgescup:
Hyggelig, men de beste er ikke med
Nå er Norgescup'en avsluttet for i år.

Det ble Fredrik Skår Spørck som vant sammenlagt etter 9. plass i den siste turneringen. Det ble spilt åtte Norgescup-turneringer i 2016.

Før den siste turneringen i Drøbak i helgen, kunne tre spillere vinne. De to andre var Sigurd Aune fra Trondheim GK og Sander Stavnar, Vestfold GK. De måtte ha en andreplass for å kunne vinne. De to delte femteplassen. Det holdt ikke slik at Fredrik Skår Spørck vant sammenlagt.

Martin Ulseth, Byneset GK, vant turneringen på den lette og korte banen i Drøbak på 15 under par på tre runder. Han imponerte med tre 2'ere på rad siste dag på hullene 4, 5 og 6. Sjelden kost!

Resultater herrer

Sluttstillingen:

1. Fredrik Skår Spørck, Borre GK 6488 poeng
2. Sigurd Aune,Trondheim GK 5954 poeng
3. Sander Stavnar, Vestfold GK 5130 poeng

Damene
Blant damene var det Caroline Berge, Sola GK, som vant i Drøbak i den siste rturneringen. Han var ett slag foran Emilie Øverås, Ålesund GK, og tre slag foran Tina Mazarino, Bærum GK.

Caroline Berge vant også sammenlagt. Her var det to spillere som har deltatt i 6 av de 8 Norges Cup'ene, og tre spillere som har deltatt fem ganger.

Norgescup?
Da denne redaktør kom opp med ideen om å opprette Norges Cup på slutten av 1970-tallet, var meningen å lage en order of merit for hele sesongen for å kunne kåre den beste spilleren gjennom året. Det fungerte greit en periode, men døde litt hen etter hvert som NGF ikke klarte å holde Norges Cup'en ved like.

I dag er det proffer som ikke prioriterer Norgescup. Naturlig nok. Da blir Norgescup en golfserie hvor stort sett hobbyspillere deltar. Da kan man spørre seg om hva vitsen er å legge ned såpass store resurser i dette. Kanskje Norges Cup'en burde legges om slik at den blir mer attraktiv igjen?

Dette skriver NGF om Norgescup

Norgescup er det øverste turneringsnivået i Norge for både kvinnelige og mannlige elitespillere, og inkluderer Norgesmesterskapet og profesjonelle turneringer for damer og herrer. Målsetningen med Norgescup er å tilby elitespillere turneringer på et høyt nivå, slik at de får nødvendig erfaring for å kunne slå gjennom på et høyere internasjonalt nivå.

Norgescup er en åpen turnering, noe som innebærer at både amatører og profesjonelle spillere kan delta. Amatører og profesjonelle som ønsker å spille Norgescup må derfor kvalifisere seg på like vilkår. 

Link til OoM Norgescup 2016 damer

Link til OoM Norgescup 2016 herrer

Link til avslutningsturneringen i Drøbak damer og herrer

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon