Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserJoakim Horgen hadde mye å fare med på demodagen i Kragerø nylig. Foto: A. Ramnefjell

17.07 Nike:
God demodag i Kragerø
Nike har hatt mange demodager i år. Her går man glipp av mye ved å ikke møte opp.

Golfsiden hadde gleden av å oppleve Nike-utstyr på Kragerø golfbane nylig.

Her var det selvsagt mange køller i alle varianter. Mange av de lengste køllene kunne justeres slik som også andre av de store merkene etter hvert har begynt med de siste årene.

Jernkøllene var av ypperste merke. Nå er det vanskelig å gjennomføre en inngående test og så si noe fornuftig om det. Til det kreves det et betydelig apparat, arbeid og målinger som man ikke kan gjøre i Norge uten enorm ressursbruk og inngående kunnskaper.

Golfsiden prøvde et par varianter av jernkøller og fant ganske enkelt køller som fungerte meget bra. Da vil helt sikkert andre kunne gjøre det samme.

Hybrider og spooner (fairway woods) ble også testet. De mer lettspilte passet Golfsidens utsendte best. Ikke overraskende.

Det samme gjaldt for drivere. Den beste driveren (for Golfsiden) var behagelig å slå med. Den ga god lengde og stødighet i «sideleie» - eller retningsstabil som vi kanskje kan si. Lyden i balltreffet var også bra. Det teller litt, men kanskje ikke så mye. På den annen side bør man like alt ved en driver som skal inn i bagen. Driveren er tross alt den mest brukte kølla i bagen ved siden av putteren. Som regel. At ballen med driveren ble truffet litt på vei ned i stedet for når kølla er på vei opp, var på ingen måte driverens feil. Det var den tullingen som prøvde køllene for Golfsiden som ikke klarte å treffe ballen på det optimale punktet i svingen. Men slagene ble ikke så verst likevel - etter mye trening så langt i år.

Slagene ble effektivt målt med avansert teknologi. Resultatene ble vist på et lettlest skjermbrett umiddelbart slik at «kunden» hadde slått til ballen. Bra feedback er viktig når man tester køller.

Nikes opplegg på demodagene er meget bra. Dyktige Joakim Horgen kan sine ting. Det gjør demodagen enda mer interessant.

Når Nike også har bra utstyr, bør folk strømme til for å orientere seg om hva som er i markedet. De som ikke har skiftet utstyr på noen år, vil få seg en del aha-opplevelser.


PS eller anekdote:
Golfsidens redaktør var for mange år siden assistant tour director i Wide World of Golf Tours. På en av disse turene med velstående amerikanere som reiste på eksklusive golfturer rundt om i verden, var møtet med redaktøren av en av de største avisene i Oregon et høydepunkt. En meget interessant og kunnskapsrik kar. Godt oppe i årene. Det ble snakk om hva sønnen hans drev med. Jo, han hadde begynt å lage joggesko, fortalte han. Han har sitt eget merke.

- Hva heter det da?

- Han kaller det Nike, svarte avismannen.

Nike er blitt litt større nå...... 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon