Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserJason Kelly - endelig norgesmester

29.09 Skandale i NM:
Vinneren ble først diskvalifisert
Har nå fått oppreisning.

Årets NM ble bakt inn i LET Access Tour og Nordea Tour. Det i seg selv var etter Golfsidens oppfatning en skandale.

Golfsiden tipper at dette ikke blir gjort på samme måte neste år. Et slikt veddemål gir neppe noen odds.

I dameklassen klarte bare fire spillere cutten! Tenk om ingen hadde klart cutten. Det hadde ikke vært bra om en spiller som misser cutten og var beste norske under cut-grensen skulle få kongepokalen.

I herreklassen var det 21 mann som klarte cutten blant de 67 som fikk spille siste dag.

Delt plassering
Her var det to nordmenn som delte 10. plassen; Ole B. Ramsnes og Jason Kelly. De skulle således spilt play off om kongepokalen.

Jason Kelly fikk ikke spille play off om tittelen fordi turneringsleder Ruth-Anne Bjørnstad, Losby GK, diskvalifiserte Jason Kelly angivelig fordi han ikke hadde med seg bevis for at han var medlem av Wentworth Golfklubb. At han har deltatt i NM tidligere spilte tydeligvis ingen rolle.

Nå har NGF krøpet til korset og gitt begge gullmedalje, men Ramsnes får beholde kongepokalen. Det blir imidlertid to navn på pokalen.

Jason Kelly har norsk mor og engelsk far og har tidligere deltatt i NM. Golfsidens redaktør spilte i NM i samme ball som Jason Kelly siste dag under NM i Arendal i slutten av juli 2002. En meget hyggelig spiller forresten. Her ble han for øvrig nr 22 etter runder på 78 76 72 79.

Han er medlem av den ærverdige Wentworth Golf Club. Dette er en 90 år gammel golfklubb hvor det i 2017 vil koste 125.000 pund å melde seg inn. Familiemedlemskapet koster 16.000 pund fra neste år.

Det var Golferen som først tok opp denne saken.

Også i senior NM på Losby
Dette minner sterkt om da Bjørn Rønning tidligere i år ble nektet å være med i NM for eldre senior på Losbys bane. Han er tidligere norgesmester i seniorklassen, men denne gangen fikk han ikke være med angivelig fordi det spanske handicapsystemet ikke korresponderte med golfbox og det skulle vært rapportert inn scorer fra Bjørn Rønnings spill i Spania. Han er blant de aller beste i sin klasse i Spania og har vært det i mange år. Noe som NGF har inngående kjennskap til. Han har tross alt vært med i NM en rekke ganger og spilt på det norske landslaget og er norgesmester i seniorklassen.

Det var en bagatellmessig formalitet som administrasjonen i NGF gjemte seg bak slik at Bjørn Rønning, som etter all sannsynlighet lett hadde vunnet sin klasse, ikke fikk være med i NM. Dette kunne vært løst på en meget enkel måte hvis NGF hadde lagt godviljen til og ikke vært så stivbeinte og steile som vi opp gjennom årene har sett alt for mange eksempler på. Det er blitt så ille at noen nærmest får angst når man skal melde seg på til en forbundsturnering. Spesielt de som ikke er vant med alt som skal til av formaliteter og forhåndsbetaling og gud vet hva.

Et annet grovt tilfelle var da Lars Petter Brovold, storfavoritt til NM-tittelen på Hauger i 2001 kom hjem fra utlandet og byttet bag slik at hans handicapkort lå i den andre bagen hjemme i Fredrikstad. Uten handicapkort i hånden ble det startnekt for Brovold, som for øvrig senere kvalet inn i The Open, men som storfavoritt i NM på Hauger fikk han ikke stille opp pga. NGFs formaliteter.
 
Paddeflate
Nå har Norges Golfforbund lag seg paddeflate i forbindelse med NM på Skjeberg i sommer. NGF kaller det "en administrativ feil".

Det er flott gjort av NGF å ta tak i dette og rydde opp i denne skandalen på en rimelig god måte. Ros er herved overlevert.

Her er pressemeldingen som NGF har sendt ut:

Ramsnes og Kelly deler NM-tittelen i golf 2016

NGF endrer resultatlisten i Norgesmesterskapet for herrer etter administrativ feil.

Ole B. Ramsnes (Stavanger GK) og Jason Kelly (Wentworth GC) deler Norgesmestertittelen for herrer i 2016. Det er klart etter at Norges Golfforbund (NGF) har gjennomgått turneringsreglementet på nytt, og kommet frem til at Kelly feilaktig ble fratatt muligheten til å bli Norgesmester gjennom et omspill på Skjeberg i august.

- Vi beklager på det sterkeste. Her har vi ikke gjort jobben vår, og det har medført at Jason Kelly ufortjent havnet i en svært uheldig situasjon. Nå er jeg glad for å kunne gratulere både Jason Kelly og Ole B. Ramsnes med Norgesmestertittel, sier Generalsekretær Tor-Anders Hanssen i NGF.

Årets Norgesmesterskap inngikk i Nordea Tour (herrer) og LET Access (damer) som begge er turneringsserier for profesjonelle golfere, der også utenlandske spillere deltar. Kun de norske utøverne i turneringen kunne bli Norgesmestere under forutsetning at de er «..norsk statsborger, med gyldig medlemskap i golfklubb tilsluttet NGF eller annet nasjonalt golfforbund».

Det er tillegget i sistnevnte setning (i kursiv) som har skapt den uheldige situasjonen. Tillegget har kommet med i de offisielle turneringsbestemmelsene, uten at endringen var godkjent i rette instanser - ei heller påpekt overfor turneringsledelsen. Det er viktig for NGF å understreke at arrangøren Skjeberg ikke har noen skyld i dette, feilen ligger i sin helhet i NGFs administrasjon.

Jason Kelly er norsk statsborger uten medlemskap i en golfklubb tilsluttet NGF. Han er imidlertid medlem av Wentworth Golf Club som er tilsluttet English Golf Union (EGU), et annet nasjonalt forbund. I følge tillegget i turneringsbestemmelsene, gjorde dette ham kvalifisert for deltakelse i Norgesmesterskapet 2016. Kelly spilte likt med Ole B. Ramsnes i Nordea Tour/ Norgesmesterskapet og deler derfor NM-tittelen i golf 2016 med Ramsnes.

Jason Kelly er fornøyd med utfallet av saken.

- Å bli Norgesmester er en ære. Jeg skulle gjerne avgjort på Skjeberg, men når situasjonen har blitt som den har blitt, er jeg glad for at vi har funnet en god løsning, sier Jason Kelly.

- Vi er glade for at både Jason Kelly og Ole B. Ramsnes har utvist tålmodighet og raushet i denne saken, og at vi har kommet fram til en løsning som alle kan leve med, sier Hanssen, som forsikrer at dette ikke skal skje igjen.

Partene anser nå saken å være ute av verden.
###
 


Den dyktige (golf-)journalisten Arne Hole i Aftenposten skrev dette 8. september:

Norges Golfforbund kan ha begått en av tidenes største brølere. En nordmann fikk før siste NM-runde beskjed om at han ikke var med i kampen om kongepokalen.

KLIKK HER for hele artikkelen.


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon