Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Sitatet:
You swing your best when you have the fewest things to think about.
- Bobby Jones


02.01 Nye regler for senior golfspillere:
Det er på tide å gi de eldre litt lettere omgang med golfreglene
Golfreglene kan synes i strengeste laget for svært mange. Golfsiden har fått tilsendt regler som gjør selve spillet mer "humant" for de aller fleste.

Her er det tilsendte materialet:

Nytt år og nye regler for seniorspillere
La oss starte dette nye året med å ønske hverandre alt godt i 2013 og vi starter med å ta tak i ordet “godt”, og kan da fortelle at året som nylig har begynt ser ut til å bli spesielt godt for seniorspillere som nå altså har fått egne reglene. Dette minner oss forresten litt om en ”postkasseklubb” i området med mange norske spillere som etter det vi har forstått, har nesten like mange lokale regler som de har medlemmer. Det siste skal visst være at man ikke kan ha med seg sin ledsager/-sagerske, populært kalt ”caddy”, på en spasertur på banen når de spiller.

Nok om det.

Vi har tidligere som noen vil huske, fortalt om uttrykket PR (Personlig Regel) som er vanlig i USA. Nå har altså R & A og USGA tatt konsekvensen av bruken av disse reglene og gjort dem til en del av golfreglene.

La oss derfor ta dem i den rekkefølgen de ble oversendt oss av vår vestlandske seniorspillende venn Sven med bakgrunn som golfdommer i Norge.

Regel 1.a.5:
En ball som har havnet i rough’n (på norsk: røffen) kan løftes og droppes på fairway på et punkt tilsvarende lengden der den ville endt opp hvis den ikke hadde rullet inn i rough’n. En senior skal selvfølgelig ikke straffes for at greenkeeperen ikke har klipper gresset tilstrekkelig.

Regel 2.d.6 (B):

En ball som treffer et tre, skal behandles som om den ikke hadde truffet treet. Å treffe et tre, er utur, og har ikke noe å gjøre i et vitenskapelig spill. Senioren kan nå legge ballen der den skulle ha landet hvis den ikke hadde truffet treet, og så spille den derfra.

Regel 3.b.3(G): Det skal ikke være noe som heter mistet ball. Mistede baller på eller i nærheten av banen, blir som regel plukket opp av andre, og gjør den til en stjålet ball. Slikt kan ikke lastes senioren.

Regel 4.c.7( H ): Dersom ballen som puttes passerer rett over hullet uten å falle nedi, skal den regnes som hullet ut. Tyngdeloven overstyrer i slike tilfeller golfreglene når det gjelder seniorere.

Regel 5.: En putt som stopper nær nok ved hullkanten til at den kunne blåst nedi, kan blåses nedi. Dette gjelder ikke baller som stopper mer enn 7 cm fra hullet. For det er selvfølgelig ingen som ønsker å lage en parodi av spillet. Selv ikke seniorer.

Regel 6.a.9(K): Det er ingen straff for ”out of bounds”. Seniorer skal ikke straffes for at de som bygget golfbanen var så gjerrige at de ikke kjøpte en større eiendom.

Regel 7.g.15(Z): Det er ingen straff for baller som havner i vann. Golfballer burde flyte. Senior golfere skal ikke bli straffes for mangler ved produksjonen.

Regel 8.k.9(S): I avertissementer ser man at det reklameres ofte med at alle golfere kan bli bedre med nytt utstyr. Siden dette kan være finansielt vanskelig for mange senior golfere, kan seniorer heretter trekke fra et halvt slag per hull dersom man bruker gammelt utstyr.


PS: Dette minner litt om vår gode venn som sist sommer hadde bestilt en ny driver som skulle gå 20 meter lenger. Leveransen ble imidlertid forsinket i 14 dager. Han spurte i ventetiden sine medspillere om det var OK at han flyttet ballen 20 meter lenger i slagretningen inntil han fikk sin nye driver.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon