Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

Nyheter

Tilbake til første side

08.12
Mathias Grönberg vant hele greia!

Det var første gang en svenske har vunnet kvalifiseringsturneringen på PGA Tour'en. Han var den høyest rangerte spilleren i feltet, så det var kanskje ikke så rart. Likevel må det ha vært en stor opplevelse for Mathias Grönberg (33) som forsøkte for 8. gang å få sitt levebrød i USA. Han har vunnet fire ganger på Europa Tour'en. Han fikk 50.000 dollar for sin seier og ga 20% til kreftsaken umiddelbart.

Bra gikk det også for Daniel Chopra. Han manglet rundt 1.000 dollar for å få kortet via Nationwide Tour tidligere i år. Han endte på 21. plass. 20 mann fikk kortet. Nå fikk han sin herlige revansj.

Verre var det med Per-Urik Johansson som skuffet stort med sin plassering på 82. plass - til og med hadde han dobbelbogey på det siste hullet. Bare 28 (egentlig 30 mann) og delt plassering får spille på PGA Tour'en neste år. I alt ble det 34 mann som slapp gjennom nåløyet etter 6 runder.

Svenskene har nå hele 7 spillere på PGA Tour'en. I tillegg har Per-Ulrik Johansson muligheter til å være med i en del av de mindre turneringene.

Omar Oresti hadde 8 birdies på siste runde og avanserte fra en høyst usikret 34. plass til en 7. plass! På sin 3. runde hadde Orusti 63 slag og 19 putter!!!

Steve Pate med 6 seire på tour'en fra før avsluttet med en eagle og sikret seg kortet etter en svak periode i det siste. En bogey og han hadde vært ute av dansen.

Jay Delsing (43) fikk hjelp av tidligere vinner av US Open Corey Pavin. Disse gikk på UCLA sammen i begynnelsen av 80-tallet. De spilte på laget sammen med
Steve Pate og Duffy Waldorf og vant (selvsagt) mye sammen den gangen med det sterke laget. Delsing brakk forresten begge bena i venstre underarm i forbindelse med en hockeymatch i april.

Alle de tre sistnevnte er veteraner på tour'en som nå er tilbake med fast plass på tour'en.

De 34 spillerne som fikk kortet mandag kommer fra sju forskjellige land. Tre av de sju fikk birdie på det siste hullet.

Mathias Grönberg er gift med en amerikansk dame og har hjem både i New Jersey og Florida.