Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

USA legger nederlaget på Gleneagles bak seg og tar et oppgjør med tidligere rutiner

Store endringer
Da USA tapte Ryder Cup igjen i fjor høst, var det duket for en stor oppvask.

Nå er oppvasken tatt. Det er blitt endringer i systemet.

Nye regler for USA Ryder Cup-lag etter nederlagene
USA er lei av å tape Ryder Cup. Sist gang ble mye av skylden lagt på kapteinen Tom Watson i stedet for spillerne. Det hjalp ikke at bestemann på det tidspunktet Ryder Cup ble spilt, måtte sitte hjemme pga at uttakingsreglene i sterk stoppet ham fra å være med. Vi snakker om Billy Horschell som vant FedEx Cup'en og ikke fikk være med. Det hjalp heller ikke for det tapende USA-laget at Tiger Woods ikke var frisk og at heller ikke den meget gode Dustin Johnson, som var kvalifisert, meldte seg ut/ ble satt ut i et halvt år.

Davis Love III skal være den nye kapteinen. Men det er mer nytt:

Nyhetene:
En ny komité er satt sammen:
PGA of America Ryder Cup Committee:
Davis Love, Phil Mickelson, Tiger Woods, PGA of America CEO Pete Bevacqua, PGA of America President Derek Sprague og PGA of America Vice President Paul Levy.

Det er denne gruppen som skal sette sammen de neste Ryder Cup-lagene samtidig som de skal være konsulenter for turneringen.

Billy Horschell-regelen:
Åtte spillere tas ut etter the 2016 Barclays, den første turneringen i the FedEx Cup. Tre wild cards tas ut etter the BMW Championship - tredje runde i sluttspillet. Det siste wild card'et blir delt ut etter the Tour Championship. I fjor var hele laget tatt ut etter den andre runden i sluttspillet. Billy Horschel vant de to siste turneringene og var i storform, men måtte se Ryder Cup på Gleneagles fra sofakroken.

Det er allerede valgt en visekaptein, Tom Lehman. To til skal velges blant tidligere Ryder Cup-kapteiner. Den siste skal være en spiller med grundig erfaring fra Ryder Cup.

Noe å tenke på for NGF når ledere skal velges ut til å lede lag som representerer Norge internasjonalt og for klubber som skal ha ledere til sine klubblag i ulike sammenhenger.

Omlegging av uttaket
Det amerikanske laget skal neste gang bare ta med de fire Major-turneringene for 2015. Alle PGA-turneringer fra januar 2016 skal telle med, men altså ikke innledningen på sesongen 2015/16 som spilles før nyttår.

På bakgrunn av dette skal USA slå Europa på hjemmebane i Minnesota september/oktober 2016.