Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Suzann Pettersen

18.12 Spørsmål til Tutta:
- Solheim Cup i 2019? - Ikke umulig
Suzann Pettersen er hjemme på "ferie". Da blir det både trening og avslapning. Det holder med 11 måneder golf på bra underlag i året.

Etter en meget sterk sesong med flere seire ser hun fram mot neste sesong med optimisme.

Golfsiden møtte henne og stilte noen spørsmål:

- Hvordan analyserer du rundene dine eller turneringene i ettertid?

Suzann "Tutta" Pettersen: - Det er klart at noen statistikker er viktigere enn andre. Putting-statistikken og greentreff er de to viktigste. Gjennom sesongen analyserer vi jevnt over hele tiden. Ser vi store feil eller ting som ikke er bra nok, blir dette justert. Jeg husker for noen år siden at bunkerstatistikken min ikke var god. Da viste det seg at vi måtte ta tak. Når man legger ned trening på et område, så blir man jo bedre. På den måten kan man bruke statistikk veldig riktig, men samtidig er det følelsen jeg sitter med som også er veldig viktig.

- La oss ta tak i det med bunker-statistikken. Da denne var dårlig, gruet du deg da til å gå ned i bunker?

Tutta: - Ja, da så jeg på bunkeren som et kjempehinder, men nå ser jeg på den som en stor mulighet. For nå er jeg trygg.

- Hvilke mål har du for 2014?

Tutta: - Det er klart at det naturlige målet er å bli nr 1. Det var ikke det i 2013. Da var målet å vinne turneringer og gi meg selv en posisjon til å komme i den posisjonen. Det er klart at underveis ble resultatene mine så gode at jeg kunne oppnå mer enn jeg håpet på i 2013. Samtidig synes jeg det er litt digg å være nr 2 og ha noe å jobbe for i vinter og prøve å få den gnisten som skal til for å komme igjen knallsterkt.

- Hvordan jobber du videre med mentaltrener Erik Bertrand Larsen nå?

Tutta: - Det er en kontinuerlig prosess. Vi har hatt et veldig tett samarbeid over tid som vi har valgt å gå litt bort fra. Samtidig er det en kontinuerlig prosess hvor vi er i samtaler, og diskusjoner innimellom, men samarbeidet er ikke like intenst som i begynnelsen. Det var vi veldig obs på i begynnelsen. Nå har vi arbeidsplaner som gjør at samarbeidet går mer eller mindre av seg selv.

- Hvilket utbytte har du får ved å samarbeide med Bertrand?

Tutta: - Jeg føler at jeg har fått ut mer av den gleden jeg har ved å spille golf. Jeg er blitt litt mer avslappet til det hele. Jeg føler at jeg er mer åpen for å kunne vise den gleden som sitter langt inne hos meg og som kanskje ikke kommer til det uttrykket på golfbanen. Jeg føler at jeg er mer åpen nå enn jeg var for et år siden. Det har vært en god prosess, ikke bare som golfspiller, men som menneske. Jeg føler meg tryggere på meg selv. Jeg føler meg komfortabel med den situasjonen jeg er i. Og så er det fint å ha en person å spille ball med som ikke nødvendigvis er en golfekspert og som ikke er meg nærmest. Men en som jeg kan spille ball med og få gode råd og ha gode diskusjoner med.

- OL i 2016 er et uttrykt mål. Har du tenkt noe mer på når karrieren er over?

Tutta: Nei, men OL er et klart punkt som står tydelig på kalenderen. Hva som skjer etter det, er vanskelig å si. Jeg kan få en takstein i huet i morgen. Da spiller jeg ikke golf i det hele tatt. Det er vanskelig å si hva som skjer. Hvis Solheim Cup kommer til Norge i 2019, er det vanskelig for meg å sitte her og si at jeg skal spille, men at jeg kommer til å være involvert på en eller annen måte – ja selvfølgelig.

- Er det umulig at du spiller på laget selv?

Tutta: - Ingen ting er umulig!

- Takk for samtalen! 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon