Golfsiden.com - Norges største uavhengige nettsted for golf - Norges store golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Profesjonell golf
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister

Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side          Debattsiden                           Golfreiser

Finalen gikk på The Open-banen St. Andrews til stor glede for deltakerne. Bildet viser finalistene (se teksten)

29.10 Slik kan det gjøres!
Tyrifjord med knallturnering i bedriftsgolf 
Alle ønsker å bidra til økt aktivitet og økt interesse for golf i Norge. Tyrifjord GK har fått til en virkelig bra sak.

Mange hevder at en av årsakene til den dalende interessen for golf i Norge de siste årene har sammenheng med det kjedelige jaget etter stablefordpoengene som fullstendig har tatt overhånd i Norge, dessverre. For en del år tilbake spilte man individuell stableford bare et par ganger i året. That was it. Det er et egospill og best egnet for å etablere/regulere handicap, mener mange. Og bare brukt for å slippe å ta med katastrofehullene når handicapen skal beregnes. Slagspill, slik man spiller ute i den store verden, er mer egnet. Stableford kan selvsagt brukes i sammenheng med andre spilleformer/lagspill. Men over tid blir det kjedelig og folk slutter med golf. 

Tyrifjord GK har gjort noe med dette
Der ble i år arrangert Tyrifjord Corporate Challenge 2010. Her er individuell stableford lagt på hylla. Men ikke helt fordi matchene ble spilt med netto poeng på hvert hull, men det er det samme som match hvor netto slag teller på hvert hull. Dette vil bli brukt neste år i. Da spilles det matcher basert på netto score på 3/4 handicap.  

Formatet
Formatet i Tyrifjord Corporate Challenge er fourball (de fleste kaller dette bestball i Norge), stableford matchspill, med ¾-handicap. Matchene blir spilt over 9 hull i gruppespillet (2 matcher pr kveld) og 18 hull i ’knock-out’ (cup) rundene. Gruppespill og ’knock-out’ blir alltid gjennomført på klubbens bane på Storøya, mens semifinale og finale foregår på den banen hvor årets British Open ble arrangert.

Gruppespill og ’knock-out’ rundene
28 lag deltok i gruppespillet som ble spilt over tre kvelder før sommerferien. Av disse kvalifiserte 16 lag seg til ’knock-out’ (cup) rundene. Etter sommerferien ble 8-dels og kvartsfinaler spilt. Følgende lag spilte seg til finalen i Skottland:

Hannibals Hybel med Tom-Erik Andreassen Svein-Olav Bakken
Slemdal Tannlegesenter med Ragnar Gjone og Finn Halvorsen
Statoil 2 med Stein Petter Aannerud og Hallvard Grodås
VG 2 med Trond Johannessen og Trygve Sundbø

Finalen i Tyrifjord Corporate Challenge gikk i år på Old Course i St Andrews. 10.oktober fløy deltakerne fra Oslo til Edinburgh og kjørte deretter med luksusbuss til St Andrews. Der gikk deltakerne ut på Old Course for å se de siste ni hullene av Dunhill Links Championship, hvor mange fra Europas vinnende Ryder Cup-lag kjempet om seieren. Der fikk noen av finaledeltakerne se verdens beste spillere på nært hold for første gang, og de fikk oppleve fordelene med Tyrifjord GKs store nettverk av kontakter i golfbransjen. Dette ga deltakerne en smak på hva som skulle komme de følgende to dagene.

Vinnere ble Statoil 2 med Stein Petter Aannerud og Hallvard Grodås. Her på den berømte broen på siste hullet

Matchene i St Andrews

Begge semifinalene var svært jevne. Matchen mellom Hannibals Hybel og Slemdal Tannlegesenter ble avgjort på hull 18 da Slemdal Tannlegesenter vant hullet og matchen 2/1. Den andre semifinalen mellom Statoil 2 og VG 2 ble vunnet på første omspillshull av Statoil 2 da Stein Petter Aannerud gjorde birdie (netto eagle).

Finalen mellom Statoil 2 og Slemdal Tannlegesenter ble avgjort på det berømte Road Hole (hull 17). Statoil 2 vant 2/1, til tross for at de var to ned etter 12 hull.

Resultater:
Semifinaler - New Course, St Andrews

Slemdal Tannlegesenter (2 up) vs Hannibals Hybel
Statoil 2 (hull 19) vs VG 2

Finale - Old Course, St Andrews
Statoil 2 (2/1) vs Slemdal Tannlegesenter

For resultatene av alle matchene - Klikk her

Jack Nicklaus og Tom Watsom på den samme berømte broen under The Open i 2005

Neste år

I 2011 blir det plass til 32 lag. Det kan bli trangt om plassen. Derek Crawford forteller til Golfsiden at dette er et ledd i nettverksbygging blant sponsorer i Oslo-regionen. Lagene står temmelig fritt med hensyn til hvem som spiller på lagene. På de to 9-hullsmatchene i begynnelsen av sesongen kan lagene gjerne stille med to ulike tomannslag i de to matchene.

Finalen i 2011 går på The Open banen Royal St. Georges i England 4. oktober. Det blir garantert en stor opplevelse.

Derek Crawford forteller at mange har opplevd at slike matcher har gitt dem en ny opplevelse på golfbanen. Plutselig begynner spillerne å interessere seg for hva de tre andre gjør i ballen og ikke bare sine egne mer eller mindre interessante stablefordpoeng. Nå kommer plutselig strategivurderinger inn i bildet. Golf blir gøyalt igjen!

Et meget bra tiltak fra Tyrifjord GKs side.

Mye å lære
Her har mange klubber rundt om i landet mye å lære. Dette formatet eller lignende formater kan helt sikkert brukes overfor klubbens medlemmer for å stimulere klubbmiljøet og interessen for golf. Slike matcher er morsomme. Det tar ikke så lang tid når man spiller 9 hull.

Golfsiden hører gjerne om tilsvarende tiltak for å få golfinteressen et steg framover slik at vi får oppmerksomheten litt bort fra den kjedelig og egoistiske stableford-spillingen som har tatt et destruktivt jerngrep på golfsporten i Norge.
 

Tilbake til første side

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon