Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

18. green på Borre 10. mai. Som det kanskje fremgår av bildet er det ikke mye gress på denne etasjegreenen. Men greenene var jevne og fine å putte på. Her var det gjort et godt stykke arbeid.

13.05 Banebesøket:
Vestfoldbanene har problemer
Sen vår med kaldt og vått vær har satt hele Østlandet tilbake når det gjelder golfbaner. Det er lite eller ikke noe gress på mange baner. I Vestfold er det ille.

Vestfold
Vestfold GK har ikke åpnet ennå pga dårlige forhold. Vinteren har vært tøff. Der skal det være store isbrannproblemer. Nihullsbanen og driving rangen er åpen.

Borre
Borre har alle greenene åpne. Men det er knapt et gresstrå på dem. De brune greenene er likevel fullt spillbare. Det lille som er av gress klippes, og det valses slik at ballen ruller ganske jevnt. Dermed blir golfopplevelsen ganske bra, forholdene tatt i betraktning. Når det er så liten gressvekst, er det helt OK å ha ballplassering også i semirøffen.

Et par varme dager er ikke nok til å få det grønt. Pro shop, servering og driving range er rustet til å ta i mot spille sugne, våryre golfspillere. Verdt et besøk selv om man ikke kan vente seg helt topp forhold.Ikke lett å finne gress å plassere ballen på på 17. fairway, men greenen var godt i gang med grønnfargen

Nøtterøy

Nøtterøy hadde i helgen 4 vintergreener. Her var det en del gress på mange greener og faktisk ikke så verst å spille. Men fire vintergreener reduserer jo selve golfopplevelsen. Banen var overraskende våt på mange steder. Fuktigheten er ikke lett å få bort når det ikke er gressrøtter til å suge opp nedbøren og vann fra annet hold som eksempelvis telerester. Som Borre er det full fart i pro shop og klubbhuset for øvrig. Pro shopen er som på Borre meget velutstyrt. På driving rangen får man trent de lange slagene. Korthullsbanen er åpen. Treningsgreenene var ikke til å trene på. Det er et stykke fram til vi får de gode sommerforholdene. Det var mye liv i greenene, så her kan disse likevel raskt bli bedre. Med litt mer varme.På det 8. hullet på Larvik var det ikke mye gress. De andre fairwayene var omtrent på samme nivå.

Larvik

Larvik hadde tre vintergreener. Det var egentlig unødvendig. Spesielt når greenene på disse hullene ikke var noe dårligere enn de andre som det ble spilt på. Dessuten var ikke vinteregreenene bra.

På hull nr 2 foran bunkrene hvor flagget var plassert, var det søndag formiddag casual water rundt hele hullet i skråbakken og ikke særlig morsom å spille på. Hull 18 var enda verre med ujevnheter i skråbakken. Hull 8 lå også i skråbakke ute på en fairway kjemisk fri for grønt gress. Synd da at de ikke hadde ringet inn en sirkel med gitte putter slik som på Nøtterøy. Da hadde mange sluppet å bomme putter på godt under halvpeteren – unødig. Når senior touren, som spilte uttaksturnering i helgen, i tillegg fikk en bane som var meget dårlig satt opp, ble opplevelsen ikke særlig bra. Noen av flaggplasseringene var langt fra bra for dette nivået. Noen tee –steder sto på back-tee. Når man på toppen av det hele på ingen måte tok hensyn til rådende vindforhold i baneoppsettet, ble resultat deretter. Det gjorde ikke sakene bedre at hullene ikke var flyttet – i hvert fall ikke fra fredag til søndag. Men, la det være sagt med en gang. Det skal bare litt mer konsentrasjon om baneoppsett fra de(Norge) ansvarliges side for at golfopplevelsen skal bli betydelig bedre. Og det er fort gjort. Men søndag var det IB - Ikke Bra. Greenene tar seg nok opp med varmere vær. Verre var det med fairwayen hvor store områder var brune og tilsynelatende uten gressvekst i det hele tatt.

En rikholdig pro shop med meget hyggelig betjening, bra servering, bra driving range og en putting green til å trene på som slett ikke var så verst. Et par dager med tørt vært vil bedre forholdene betraktelig. Larvik er utfordrende – spesielt flere av de seks par 3 hullene.

Sandefjord
Sandefjord hadde to vintergreener. Der var det så vått av det var temmelig vanskelig å droppe seg bort fra casual water på en rimelig måte. Med det kalde været for tiden og den harde vinteren var selvsagt ikke greenene bra.

Oppsummert:
Vestfoldbanene sliter tungt i vår. De ansatte gjør det beste ut av forholdene og bidrar til at vi får spilt golf ute. I Norge må vi finne oss i at de klimatiske forholdene er vanskelige for golf. I helgen, spesielt søndag, var regnværet så tungt at banene ble unormalt våte.

Det var glissent med gress på greenene på de fire Vestfoldbanene. Spørsmålet er om de skulle vært åpnet i det hele tatt såpass tidlig. Det kan kanskje straffe seg utover i sesongen med alt tråkket på gress som er i en sårbar fase.

Alle banene skal ha mye ros for at de klarte å gjennomføre de planlagte turneringene på senior touren i helgen som gjelder som uttaksturneringer for de ulike representasjonslagene utover i sesongen.

De ansatte, banemannskapene og ikke minst de frivillige gjorde en stor jobb slik at over 700 spillere kunne få boltre seg på golfbanene. Været kan de ikke gjøre noe med, men de var flinke, blide, snille og hjelpsomme slik at det tross alt ble en meget vellykket golfhelg for ivrige spillere over 50 og 55 år.

Om en uke eller to er det meste av det brune gresset fra i fjor glemt, og vi spiller på fullt brukbare baner.

Men været må bli bedre…….
Greenen på Hagas 13. hull så slik ut 12. mai 2013. Fullt spillbar - i hvert fall sammenlignet med de åpne banene i Vestfold som har fått mye hardere medfart i vinter enn flere andre steder på Østlandet.


PS:

En inspeksjon av Haga og Bogstad søndag viste at begge banene faktisk hadde bedre gressforhold enn Vestfoldbanene. Men begge banene har valgt å vente med åpningen slik at spilleopplevelsen skal bli bedre. På de 10 greenene på Haga som ble inspisert var gresset gjennomgående mye tettere enn det var i Vestfold.

Når Oslo GK åpner banen 17. mai vil man vente med å slippe til greenfee-spillere. Det har nok sammenheng med at man ikke ønsker gjester som ikke får presentert helt perfekte forhold samtidig som de vil prioritere egne medlemmer som har betalt 70 millioner kroner for å ha en bane som alltid er tørr på de mest trafikkerte spilleflatene.

Se web-kamera på Bogstad til høyre på denne linken: KLIKK HER

Gressveksten er etter sigende mye bedre på banene Drammen og Kongsberg. Det virker som om lokale klimatisk forhold har gjort seg svært ulike utslag på banene på Østlandet. -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon