Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    GolfreiserTiger Woods

10.11 Golfballer i endring?:
Tiger Woods foreslår endring av golfballene
Skal vi vedde på at det ikke skjer?

Det har i mange år vært hevdet at golfutstyret og ballene fører til at golfbanene blir for lette. Banene gjøres lengre enn tidligere. Jack Nicklaus og andre har sagt dette i mange år.

I følge Golfchannel.com foreslår Tiger Woods å gjøre en endring på dagens golfballer.

Han sier til Gene Auriemma på en podcast at golfballene går så fryktelig langt, og at golfbanene derfor blir enorme. Om denne sporten utvikler seg på linje med teknologien i dag, vil golfbanene måtte bygges enda større, og dette vil bare føre til komplikasjoner. Større arealer og områder må kjøpes opp. Dette går utover både økonomi og miljø.

Tiger mener da at å endre på golfballenes design vil løse dette problemet. Ved å bruke baller med mindre tyngde, eller med mer friksjon mot luft, vil ikke ballene fly så langt. Banene kan da brukes som de er, eller nye og mindre baner kan bygges. Dette krever også en del forandringer. Men dersom alternativet er å bygge lange golfbaner, så bør forandringer av golfballer vurderes.

Det er ikke bare Tiger Woods som har dette synspunktet. Jack Nicklaus mener også at det bør gjøres noe med golfballene. Disse to storspillerne mener at dette er viktig for golfens fremtid, og er positive til at en endring muligens kan skje. USGA har tatt forslaget seriøst og har startet å vurdere bruken av baller med redusert fly-evne. Tiger Woods tror likevel ikke at det blir noe forandring i nærmeste fremtid, men er fornøyd med at saken blir drøftet.

Hva dette vil si for de enkelte spillerne er vanskelig å si. Trolig vil noen ha mer glede av endringer på golfballenes egenskaper enn andre. Da er det ikke like lett å tippe hvem som vinner i turneringene. Her er det ofte veddemål på gang i bettingselskapene rundt om i verden.

Det veddes jo på alt mulig for tiden. Kanskje man skal gjøre et veddemål på at reglene for golfballers egenskaper ikke endrer seg på mange år? Et problem med overgang til baller som går kortere er hva man skal gjøre med alle de millioner av baller som eksisterer i dag. Skal de bare kastes? Og hvordan skal kontrollen med ballbruken foretas?

Amerikanerne har ikke bare en kjærlighet for golf og veddemål på hendelser på golfbanen; De har også sansen for et av de største lotteriene i verden. Powerball spilles i 45 delstater to ganger i uken. 279 millioner dollar er neste forventede jackpot. Den største trekningen hittil har vært på over 600 millioner dollar. Flere Amerikanske spillere kan ikke tro sine egne øyne når de får se lotto resultater som dette. Hvorfor skal de ikke sette en slant på golfballens fremtidige egenskaper? Vi skal ikke her gå inn på å sammenligne oddsen på sannsynligheten for å vinne i lotto og sannsynligheten for at det blir endringer i golfballens egenskaper.

Noen andre som kanskje ikke tror sine egne øyne er japanerne. Nylig var de vitne til tre-ballen som besto av USAs golfspillende president Donald Trump, golfstjernen Hideki Matsuyama og Japans statsminister Abe. Trump twitret også om hvor hyggelig det var med golf sammen med Japanerne. Her kan du se rapport fra denne seansen.

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon