Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Pensjonist - 13. feb 2012 kl. 17:58 *  IP
Golfbaner, Solkysten

Jeg er i Marbella flere uker i januar/februar. Det har kanskje en viss interesse for dere hvordan banene her er, akkurat p.t.?
Av grunner som skyldes lommeboka, spiler jeg bare "billige" baner, og har satt en grense for meg selv ved 60 euro. De jeg har spilt hittil har kostet:
Miraflores 30 euro
Atalaya (new) 40
St. Clara 45
Lauro 50
Santana 60 (m/golfbil)
Rio Real 60
El Paraiso 50
Calanova 50 (m/golfbil)
Estepona 40
Los Arqueros 50 (m/golfbil)

Pluss tre 9hulls-baner: La Noria (25), El Higueral (30) og Cerrado del Aguila (25).

Felles for nesten alle banene er at de p.t. er i "elendig" forfatning, med harde fairways med lite gressvekst, og humpete greener. Det blir ikke bedre utover sesongen, trolig verre. De beste forholdene har Los Arqueros, men den er for trang og "skjev".

Jeg er selv en under middels golfspiller med hcp. over 20, pluss lite penger. Da spiller det liten rolle for meg om jeg ikke spiller de gode" banene", som sikkert dere som leser dette foretrekker. Det er bortkastede penger for meg. Jeg har ikke noen spesiell glede av disse likevel. Av de ovennevnte foretrekker jeg Santana, Rio Real, Lauro og El Paraiso.
 Christian Furu (14. feb 2012 00:13) *  IP
Er det bare forholdene som teller? Ikke design/layout? Fine hull? Opplevelse?


 luigi (14. feb 2012 21:19) *  IP
Jeg velger å tro at Pensjonisten provoserer.
Finner det usannsynlig at noen vil kaste bort €50/60 på en dårlig golfopplevelse.
Eneste banen som kan forsvare nevnte kostnad er Santana.
Nei, spar to dårlige runder og betal det det koster på en av de gode banene der nede.



 Gunnar Bull (14. feb 2012 21:26) *  IP
Hehe, godt å se at du ikke forsvinner helt for oss, Pensjonist :-)


 Pensjonist (15. feb 2012 13:47) *  IP
Innlegget til hr. Gunnar Bull (et psevdonym, I presume?) vet jeg ikke hva betyr. Jeg har hverken skrevet eller lest her tidligere. Grunnen til at jeg skrev innlegget ovenfor er at noen anbefalte meg det, for at golfere i Norge som skal nedover kan vite hvordan forholdene og prisene er p.t. Forholdene er ikke bra, og prisene er ikke redusert forholdsmessig. Det jobbes og vannes lite.

I valget mellom 4 Miraflores-runder, 3 Estepona-runder, 2 El Paraiso-runder og 1 San Roque-runde,der alle eksempler har samme pris, taper selvsagt sistnevnte, ihvertfall for meg og lommeboka. Jeg er selvsagt opptatt av og glad i baner med god layout og vakker, stille natur. Derfor spiller jeg helst disse, men prisen er viktig. Mange baner hernede er overpriset i forhold til kvalitet. Men greenfees 30 til 40 euro er ikke bortkastet, uansett.

Santana har i lengre tid hatt elendige forhold. Fairwayene er uten gress, og er brunsvidde og harde. En stor skuffelse, og en skam for denne flotte banen. Men jeg spilte der etter et tilbud , som jeg angrer. Normalprisen er p.t. 80 euro, helt vanvittig. Jeg har klaget skriftlig til klubben.

Mijas Los Lagos er stengt hele 2012. Mesteparten av banen er gravd opp, trolig p.g.a. drenering og gressvekst. Et eksempel for Santana!



 Pro V1 (15. feb 2012 14:53) *  IP
Mange bra baner i området. Jeg anbefaler La Cala på det varmeste, har gode greenfee pakker også.

Miraflores gir meg frysninger, selv om den er billig. Elendig forfatning og ikke verdt å besøke i det hele tatt.

Lauro, en positiv opplevelse.



 luigi (15. feb 2012 15:50) *  IP
Miraflores må være blant Europas dårligste baner. Desidert bånn på Solkysten. Synd med Santana, men økonomien der har nok vært skral lenge, og tilstanden er derfor ikke helt uventet.


 Amatør (15. feb 2012 18:24) *  IP
Jeg har også spilt Miraflores mange ganger. Noen ganger med single-handicapere (fra England) og tilogmed en scratch-spiller. Alle likte banen.
Den er krevende og svært variert. Det er alltid fullt der.
Forholdene er under middels.

Hvorfor norske golfspillere som ProVI og Luigi synes den er pyton, skulle vært interessant å vite. Bortsett fra lav kvalitet på fairways og greener, hva er det dere ikke liker ved selve banen?



 mimung (15. feb 2012 18:58) *  IP
Det må da for svarte gå an å lese et innlegg for det det er ment for. Her er det en venlig sjel som vil dele sine erfaringer fra solkysten med oss. Og takk for det!


 barce (16. feb 2012 01:07) *  IP
Jeg tipper noen reagerer på at han kommer med informasjon om en rekke lavstatusbaner, samtidig som at han stempler gode baner som bortkastede penger. Det kan jo oppleves som litt provoserende?

Blir litt som om man anmelder noen flasker billig vin, og samtidig sier at vin over 150 kroner ikke gir nytelse og er bortkastede penger. Man bygger ikke opp allverdens med troverdighet med slike utsagn!



 tilskuer (16. feb 2012 01:19) *  IP
Jeg reagerer mest på at han klager over tørre fairways og humpete greener, samtidig som han sier han ikke har utbytte av å spille bedre baner.


 Oggi (16. feb 2012 09:10) *  IP
Noen leser innlegg som Fanden leser bibelen. Pensjonist sier ikke noe sted at baner som koster mer enn 60 Euro er bortkastede penger.
Virkelighetens lommebok har satt en grense for HAM ved 60 Euro. HAN har ikke råd til å spille dyrere baner og er like glad med det.
Dette skriver han (mine uthevinger): "JEG er selv en under middels golfspiller med hcp. over 20, pluss LITE PENGER. Da spiller det LITEN ROLLE FOR MEG om jeg ikke spiller de gode" banene", som sikkert DERE som leser dette foretrekker. Det er bortkastede penger for MEG. JEG har ikke noen spesiell glede av disse likevel."
Er det noe galt i det..?



 Enur (16. feb 2012 09:31) *  IP
Hadde jeg planlagt en golftur til Solkysten akkurat nå, hadde jeg satt stor pris på trådstarters informerende innlegg om både priser og forhold på så mange forskjellige baner. Det må da bare være fint å få mest mulig informasjon? Takk til Pensjonisten for det.

Så får heller de som foretrekker baner i det øvre sjiktet gi oss tilsvarende informasjon om disse.



 Henrik (16. feb 2012 10:05) *  IP
Noen vil krangle, kun for å krangle..


 AR (16. feb 2012 10:37) *  IP
Da Golfsidens utsendte medarbeider spilte Santana 20. januar, var den i bra stand. Det var det bred enighet om i gruppa på 12 personer.

Når Pensjonist tre uker senere skriver: "Santana har i lengre tid hatt elendige forhold. Fairwayene er uten gress, og er brunsvidde og harde. En stor skuffelse, og en skam for denne flotte banen.", vet jeg ikke helt hvem jeg skal stole på. Jeg får reise dit selv å se, men jeg venter et par-tre uker. Rapport kommer da.



 barce (16. feb 2012 13:19) *  IP
Jeg mener at det er noe galt i det, Oggi!


 Gunnar Bull (16. feb 2012 14:31) *  IP
Jeg synes nå litt synd på Pensjonist, som endelig skriver et rent informasjonsinnlegg. Men nei da, det ble diskusjon av dette også, gitt :-)


 shanky (16. feb 2012 16:50) *  IP
Spilte Santana første helgen i februar. Overraskende stille på banen, men banen var i helt Ok stand. Fairway kunne sikkert ha vært vannet mer - men å si at dette er en skam forstår jeg bare ikke. Helt OK forhold.
Spilte samtidig Santa Maria, 50 Euro og her var det meget gode forhold. Jeg synes dette er en artig bane med mange varierte hull. Siste banen vi spilte var Los Naranjos, her fikk vi faktisk rabatt på prisen i proshop etter at vi hadde booket på nettet!! En flott bane med glimrende treningsfasiliteter (bla driving range med gressutslag).



 Jumper (16. feb 2012 19:25) *  IP
Det at banene omtales som tørre og døde kan vel ha noe med gresstypen å gjøre? Etter det jeg har forstått ligger f.eks Bermuda i dvale om vinteren og derfor virker dødt?


 Amatør (17. feb 2012 01:38) *  IP
Jeg spilte Santana i oktober ifjor, og da var den i svært dårlig forfatning. Intet eler svært lite gress på fairwayene, men greenene var OK. Jeg er derfor enig med trådstarter. I forhold til pris og reklame var dette en skam. Jeg har spilt Santana hvert år, og den blir jevnlig dårligere. Når AR og hans følge sto på teestedene - det enkleste er å nevne nr.1 - og skuer utover fairways, så ser de i de aller fleste tilfellene ikke noe grønt gressteppe, men et brunsvidd, gult jorde uten gress. Underlaget var hardt. Det kan umulig de norske golfspillerne ha unngått å legge merke til. Dersom de da ikke har vært så oppslukt av vakker, stille natur og fin layout at de har glemt å se hva de egentlig spiller på.

Men dette er kanskje et spørsmål om spillestil og spillestyrke? Selv foretrekker jeg å ha gress under både føttene og ballen/kølla når jeg slår et fairwayslag, da får jeg bedre kontroll. Men dersom underlaget ikke spiller noen rolle for en lavhandicaper, slik at han egentlig slår like gode fairwayslag med alle slags underlag (bortsett fra stein, grus og betong) og ikke må ha gress under ballen, da forstår jeg at man ikke legger merke til at det ikke er noe grønt gressteppe man spiller på.

Neste gang AR er på Santana, så anbefaler jeg at han ihvertfall skuer utover fairwayene han skal slå ut på, og beskrive hva han ser, og om han liker det han ser.
Da ser han ikke på Santana det han alltid ser på norske golfbaner, et grønt, tykt og finklippet gressteppe. Men det spiller kanskje ingen rolle for spillet?

Likevel er det ramaskrik hver gang en norsk golfbane har dårlige fairways, og kritikken hagler. Så det betyr vel noe likevel. Rett før jeg dro til Spania ifjor høst spilte jeg på Holtsmark. Det var som en drøm i forhold til det som møtte meg på Santana, og en del andre spanske golfbaner. Hadde en norsk golfbane sett ut slik som Santana gjorde i fjor høst så hadde den blitt stengt.

Tiden fra september til mai er faktisk høysesong for golf i Spania. Da er både priser og forhold på topp. Det ser imidlertid ut til at tiden for toppforhold på spanske golfbaner er forbi, på en lang stund. Fremover til sommeren kan forholdene bli verre. Det regner lite, og klubbene er gjerrige med vanningen.



 AR (17. feb 2012 08:36) *  IP
Amatør; jeg skrev at min utsendte medarbeider spilte Santana 20. januar. Vedkommende og hans følge mente at banen var i OK stand. Det er stor forskjell på oktober og januar, vil jeg anta. Obs! Jeg spilte ikke der 20. januar slik du skriver. Jeg har ikke spilt banen på ca. 4 år, men skal selvsagt spille der innen tre uker for å sjekke forholdene.


 gjesp (17. feb 2012 08:39) *  IP
Jeg linker til et bilde fra Santana som er tatt 9.januar

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/383037_2750862368420_1163431910_32527621_1183896995_n.jpg



 Gunnar Bull (17. feb 2012 09:36) *  IP
Ref bilde:

Det er noe grått nede til høyre der!



 luigi (17. feb 2012 10:51) *  IP
Amatør etterlyser min mening om hvorfor jeg anser Miraflores for å¨være en elendig bane. Jeg kunne ta hull for hull, men det vil føre for langt og jeg har fått nok allerede etter de 3 første hullene.
Hull 4 er ok, dvs de fleste par3 er ok. Resten er etter mine begreper møl. At de har bygget banen inn med terrasser
omtrent inne på banen på flere hull gjør den ikke bedre.
En utfordring? Javisst, men på gale golfpremisser.



 barce (17. feb 2012 11:23) *  IP
Jeg har spilt Miraflores, og spiller den neppe igjen..

Bare åpningshullet er et kapittel for seg selv så vidt jeg husker..

Jeg spiller heller 1 runde på San Roque enn 10 runder på Miraflores!



 Frank (17. feb 2012 11:37) *  IP
bedre med en tur på pub enn miraflores.


 AR (17. feb 2012 11:51) *  IP
Flott bilde, gjesp. Gleder meg til å spille banen snart!


 Amatør (17. feb 2012 14:18) *  IP
At bilder lyver er dette et slående eksempel på. Bildet viser greenen (!) på et av hullene, samt området i umiddelbar nærhet. Trolig er det et av par3-hullene, hull 2 eller 16, som har vann i spill. Som kjent er greener alltid grønne, likeså området rundt. Dette gjelder også på Santana. Denne saken dreier seg om fairwayene på Santana, og de er grå, ikke grønne.


 barce (17. feb 2012 14:49) *  IP
Så vidt jeg vet så blir bermudagress grått når det overvintrer. Her er litt fakta om gresstyper på Santana:

Type of Grass
Fairways : Tifway Bermuda Grass 419
Greens : Penncross Creeping Bentgrass
Roughs : Lolium Perenne (Rye Grass)



 Eagle (17. feb 2012 15:49) *  IP
Bildet fra Santana er fra greenen på hull 10 som er et par 5. Spiller banen 4 - 6 ganger per å og har gjort det de siste 7 -8 årene. Har aldri opplevd banen i dårlig stand bortsett fra når det har regnet kraftig; da kan bunkerene "renne" litt bort.


 Amatør (17. feb 2012 18:22) *  IP
Beklager at jeg så feil på bildet. Hull 10 er det tredje av fire hull med vann i spill på Santana (det fjerde er hull 18).
Eagle glemmer å nevne at fairwayen på vei ned til greenen på hull 10 er brun-gul og hard, ikke grønn. Det samme gjelder hullene 1, 3, 4, 5, 6, 8 (særlig), 9, 11, 13 (særlig),15, 17 og 18. Slike fairwayer hadde aldri blitt tolerert i Norge.
Mitt problem med fairwayer uten grønt gress - men med avsvidd gress - skyldes vel at jeg liker å ha ordentlig gress under føttene og ballen, og at jeg slår mye kortere enn Eagle og andre like gode. På korte par4-hull der jeg må ha et fairwayslag, klarer andre gode spillere å nå det grønne området rundt greenen. Derfor legger de kanskje ikke merke til at fairwayene er så brunsvidde og harde som de utvilsomt er på Santana. Jeg har også spilt den banen i mange år, og lagt merke til forfallet.



 AR (17. feb 2012 18:33) *  IP
Hvis fairwayen ikke er i så veldig god stand, kan man bruke ballplassering og få et godt utgangspunkt for det neste slaget. Det er imidlertid viktig at greenene er gode.


 Grande (17. feb 2012 19:54) *  IP
Mener bestemt at bildet må være fra hull 2, par 3 hull?


 Frank (17. feb 2012 20:30) *  IP
Ligner veldig på hull 2 ja.


 barce (17. feb 2012 20:41) *  IP
Amatør, leste du hva jeg skrev?? Bermudagress blir brun og "svidd" når den overvintrer! Det er ikke snakk om dårlig vedlikehold, men hvordan gresset oppfører seg!


 Eagle (22. feb 2012 09:09) *  IP
Jeg beklager min påstand om at bildet er fra green 10, -dette er green på hull to, -sorry sorry. Men fra hvor har Amatør hentet opplysninger om at jeg slår mye lengre enn han? Jeg ble kanskje litt smigret men påstanden kan være usann!


 AR (13. mar 2012 23:54) *  IP
Pensjonist klaget kraftig på Santana i innledningen på denne tråden. Jeg lovte å reise ned for å sjekke selv. Nå er det gjort. Banen er i utmerket stand i dag og den var det også da en av Golfsidens utallige medarbeidere var der 20. januar, som nevnt tidligere. Vedkommende var med som vitne denne gangen fo sikkerhets skyld. Bermudagresset som brukes på Santana, TIFWAY 419 BERMUDA, er brunt om vinteren. Det går i dvale, men er likevel utmerket å spille på. I vinter var det kaldt. Da ser gresset enda mer brunt ut, men nå har det tatt seg nesten helt opp igjen.
Se for øvrig rapport her som publiseres 14. mars:
http://www.golfsiden.com/helgispain120312.html



 Amatør (14. mar 2012 13:43) *  IP
Jeg savner en opplysning om hva greenfee er på de 4 golfbanene som AR spilte på. Fikk han spesialpris siden han er golfjournalist? ((((NEI!!!!! Ingen på banene visste at jeg skulle skrive om banene - hilsen AR. Greenfeepriser varierer og du finner det på nettstedene på de ulike banene.)))))
Min mening om de fire banene er at St.Maria er en trang drittbane, med altfor mye opp-og-ned. Golfbil er nesten et must, og slik skal det ikke være. Santana er nydelig, men for tynt gress på fairways. Calanova er ikke en golfbane, men en berg-og-dal-bane med mange idiotiske hull. Anlagt i et terreng der det aldri skulle ha vært noen golfbane. Det kan jeg si etter å ha spilt den flere ganger, primært fordi det er deilig av og til å bruke golfbil "gratis" på en bane. Rio Real er fin, alltid flotte forhold, men for mye støy fra motorveien. Elven (tørrlagt) som AR skriver om er bare i spill på fire hull (1,3,5 og 11), så jeg skjønner ikke helt hva som er så fælt med den. Den går alltid på tvers av fairway, så det er lett å slå over.



 Eagle (14. mar 2012 15:12) *  IP
Huffamei Amatør, -du stiller et spørsmål og jeg gir deg svar (som kanskje hjelper deg med nattesøvnen):Som èn av 8 personer i selskapet som var med AR denne helgen kan jeg bekrefte og garantere at vi alle betalte den samme ordinære greenfee. OK? Dine kommentarer vedr banene er,i beste fall, -bare tøysete. Men det forstår sikkert enhver som leser det du sier om at Calanova "ikke er en golfbane" men at du har spilt den flere ganger bare fordi du får kjøre gratis Golfbil! Hi, hi.....


 Amatør (14. mar 2012 16:05) *  IP
Iflg. nettet er greenfee på de banene dere spilte i mars:
Calanova 75 euro
Rio Real 85
St. Maria 81
Santana 85/105, avhengig av tidspunktet på dagen.



 gjesp (14. mar 2012 17:48) *  IP
fin artikkel AR :)


 Frank (14. mar 2012 20:25) *  IP
Calanova hadde jeg kanskje spillt på dag 100 i marbella. Rio og santana er blant mine favoritter om man ser bort fra de absolutt toppbanene.


 AR (14. mar 2012 21:00) *  IP
Calanova krever presisjon og ballkontroll. De golfspillerne som ikke har denne kontrollen, vil nok ha vanskeligheter med å komme rundt med en god score. Det blir lett katastrofehull hvis man ikke bruker hodet og spiller taktisk. Når man pumper på med driveren på hvert hull, selv der hvor driveren ikke skal brukes, blir man fort skuffet over banen. I stedet burde man gå i seg selv og rydde litt opp i course management. Inne i sitt eget hode.

Feilslag straffes hardt på denne banen. Derfor er det mange som ikke liker seg der.



 Frank (14. mar 2012 21:42) *  IP
Det er en møkkabane. Course managment og spille presist er noe av det som er gøy med golf. Liker man å dælje driver kan man stå på rangen. Er man ute etter baner som krever presisjon og tanker er det mange baner i marbella som er mye bedre enn cala nova. Ikke så langt unna ligger santa clara og marbella g&c. Presisjon er viktigere enn lengde, og mye bedre enn cala nova.


 Kjell249 (14. mar 2012 22:00) *  IP
Amatør: tror ikke du har spilt mange ganger på Rio for elven er også i spill på hull 2 og 6. Eneste hullene som elven går tvers over fairway er 3 og 11. På Rio singelklipper de greenene hver morgen og det er en stopp på greenene som du ikke har i Norge.


 Amatør (15. mar 2012 14:17) *  IP
Enig med Frank ad karakteristikken av Calanova. ARs protest oser av selvgodhet over at han mestrer banen og course management, med sitt handicap på 4-tallet. Så kan vi andre middelhavsfarere (sic) ha det så godt. Jeg har faktisk spilt ganske bra på Calanova, likevel misliker jeg banen, først og fremst p.g.a. layout og terreng.
AR har aldri kritisert en golfbane, det tør han ikke. Og med kritikk mener jeg noe a la "møkkabane", ikke bare forsiktige kommentarer i negativ retning.

Kjell249 tar feil ad elven i spill på Rio Real. Den går riktignok langs hullene 2 og 6, men det er såpass langt utenfor fairway at det ikke kan sies at den "er i spill" på disse to hullene.



 AR (15. mar 2012 14:27) *  IP
Amatør!
Jeg kommer neppe til å beskrive noen baner som "møkkabaner". Jeg vet hva som ligger bak av arbeid for å får til en golfbane. Dermed ikke sagt at jeg har sterke meninger om ganske mange hull på mange baner hvor designen er direkte dårlig.

Din "selvgodhet" skal jeg la stå uimotsagt. Bare registrere at det føyer seg pent inn i rekken av din hakking på meg.



 Amatør (15. mar 2012 14:57) *  IP
Merkelig utgangspunkt for en journalist å fraskrive seg selv muligheten til å gi en realistisk beskrivelse av en golfbane (behøver ikke bruke uttrykket møkkabane), bare fordi det ligger så mye arbeide bak utbyggingen!

Nå som du har sagt at du har "sterke meninger om ganske mange hull på mange baner, hvor designen er direkte dårlig", så kan du vel offentliggjøre hvem disse er. Dersom det gjelder norske baner, så er mitt iops at det tør du ikke. Du sitter altfor sentralt til i norsk golfverden til å våge det. Og det er synd, for vi kan trenge å få vite fra Norges mest golfkyndige journalist -som samtidig er en ypperlig og erfaren golfspiller - hva han ærlig mener om forholdene på norske baner.



 Kjell249 (15. mar 2012 15:24) *  IP
Haha, jeg er ganske sikker på at du ikke har spilt Rio Amatør. På hull 6 er elven langs hele greenen, og med OB på høyre siden så er dette det hullet hvor elven er mest i spill på banen kanskje med unntak av hull 5.

Dessuten er elven like mye spill på hull 2 som på hull 1. Slår du over 100 meter så kommer du over elven på første hull, og du trenger bare å slå 30-40 meter venstre for å havne i elven på hull 2.

Elven er forresten også i spill på hull 9 hvis du velger en agressiv linje og du ikke helt treffer.



 AR (15. mar 2012 15:41) *  IP
Hvis du har fulgt litt med på hva jeg har skrevet om våre norske baner opp gjennom årene, Amatør, har du kunnet oppdage at jeg har kommet med både ros og ris i beskrivelsen av norske baner og ikke minst kritisert sterkt oppdelingen av greener i tre og fire og flere soner som fører til jevnt over elendige flaggplasseringer og en dårlig spilleopplevelse for spillerne.

Til din orientering har jeg ingen verv eller bindinger i "norsk golfverden" slik du feilaktig og slurvete skriver.

Men bare fortsett hakkingen på meg.



 Amatør (15. mar 2012 15:59) *  IP
Du nevner bare greener med onduleringer, og flaggplasseringer (!). Dette er jo velkjente toner fra deg. Har du virkelig ikke andre kritiske kommentarer å komme med om norske baner? Tenker da på layout, terreng, doglegs, trang/bred, park/skog, oppover/nedover, skjev/rett, vann i spill, blinde innspill, hullfordeling, støy, natur o.a.

Disse tingene har mye mer å gjøre med "spilleopplevelse" som du kaller det, enn ondulerte greener og flaggplasseringer.



 Christian Furu (15. mar 2012 16:20) *  IP
Er dette banen dere snakker om?

Hull 1 - http://www.youtube.com/watch?v=odFEog-5kHI

Hull 2 - http://www.youtube.com/watch?v=K_Q_QYf9yR0

Hull 6 - http://www.youtube.com/watch?v=USebU7pdpYE



 AR (15. mar 2012 16:35) *  IP
Ja, de tre hullene er fra Rio Real, en meget fin bane og i god stand - i hvert fall sist helg.


 Gunnar Bull (15. mar 2012 16:42) *  IP
Personlig synes jeg Rio Real er forferdelig, mens Santana er i det øvre sjiktet.

Grunnen til at jeg ikke liker Rio Real, er at den har mange halvblinde hull med merkelig design, samt greener som jeg ikke er i stand til å lese.

Greenene er uvanlig tettvokst. De ser fine ut, men ballen triller i alle retninger.

Sikkert en vanesak, men visse vaner klarer jeg meg godt uten.




 AR (15. mar 2012 17:36) *  IP
Rio Real var kanskje den banen som var best vedlikeholdt av de fire nevnte. Det har trolig sammenheng med at dette er en klubb-bane hvor medlemmene setter pris på gode overflater. Greenene var meget gode og jevne og klipt med singelklippere.

Blinde hull er et helt vanlig og morsomt innslag på golfbaner. Skal man ikke ha blinde hull, må alle hullene bygges i nedoverbakke slik at man har oversikt.

Santane er kanskje den letteste banen fordi den krever ikke presisjon. Der er det bare å dælje løs.

Men hver sin smak.



 Pro V1 (15. mar 2012 19:15) *  IP
Rio Real er en bra bane, i mine øyne. Helt enig i AR sine karakteristikker. For oss så er ofte vedlikeholdet det viktigste, mens for andre med høyere hcp, så er det ikke så nøye med singelklipping osv.

Elven som Kjell249 nevner, har han forøvrig helt rett i. Den er i spill oftere enn man tror, uavhengig av hcp.

Viktig med litt vann i spill, det gjør at man må bruke hodet, slik golfspillet stort sett dreier seg om.

Gleder meg til å spille Rio Real igjen, selv om den ligger i det rimelige sjiktet. Det finnes plenty av baner lenger ned forbi Marbella med en pris som ikke alltid kan forsvares. Selv om det ofte er en vesen forskjell å spille de virkelig gode Europatour banene, enten kort tid før eller rett etter en ET turnering. Man ser genrelt endel gode spillere på disse dyrere banene, men titt og ofte dukker det opp en ufyselig Dr. Snitschel fra Tyskland med handicap langt opp i himmelen og klager på alt og alle, inkludert kona hans som forsiktig ber han roe seg litt.

NB! husk å bruke bookingbyråene uansett hvilken bane dere skal spille på Costa del Sol. Plenty å spare på pakker, utslag før kl. 1000, twillight, med og uten buggy osv osv. Book dette fra Norge og få de teetimes som passer DERE. Betal så via nettbank (betaling til utland) og oppnå eurofordelen vi har her hjemme om dagen - før rentekuttet igår.., fremfor å dra VISA kortet å få en mye høyere veklingskurs (lik den kursen banken setter på veksling med sedler i skranke)

God tur, men som jeg sa i et tidligere innlegg - styr unna Miraflores. Om den koster 30 euro så er det bedre å gå på en 9 hulls bane i Norge tidlig vår. Det finnes uendelig mange andre bedre alternativer nedover solkysten, og jo nærmere du er Marbella og forbi, jo dyrere er det.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72