Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Dr Hook - 15. feb 2012 kl. 12:50 *  IP
TM RocketBallz

TM lanserer nye köller som skal gi mer lengde. Noen som har testet eller har kvalifiserte synspunkter? Er det kun bedre lengde for de "proffe" eller vil de også kunne gi hjelp til hobbygolferne?
 Preben (15. feb 2012 13:00) *  IP
kjøpte den nye RBZ drivern på gran canaria forrige uke,gikk bare en runde med den synes jeg fikk litt mer meter ifht min callaway diablo. (målte ikke bare synsing)

kjøpte først 10.5 grader den gikk rett til værs og null trill, heldigvis fikk jeg byttet den etter runden til en 9.5 grader, fikk da en bedre ballbane.



 Anon (15. feb 2012 17:11) *  IP
Tenkte ikke at det kunne vært noe galt med skaftet? Er mer enn bare grader som påvirker ballbane...


 preben (16. feb 2012 09:29) *  IP
kan godt hende du har rett Anon, men 9.5 gikk greit, den har samme skaft


 Christian Furu (16. feb 2012 19:20) *  IP
Det er først og fremst fw og hybrid der man har gjort store framskritt. Driveren er ikke en stor utvikling i forhold til tidligere versjoner.

Skal teste RBZ om kort tid, er på vei fra TaylorMade :)



 Dr Hook (17. feb 2012 10:29) *  IP
C Furu; höres spennende ut, håper du kommer med en test-rapport.


 Christian Furu (17. feb 2012 17:04) *  IP
Har RBZ 4h i bagen nå og skal skrive om den til neste nummer av Norsk Golf :) Er for tiden i Portugal for å teste køller. Ville ikke vente, må ha en RBZ med i #2, så jeg kjøpte like godt en selv.



 Rsped (17. feb 2012 18:07) *  IP
Hva er igrunnen "store fremskritt" på en golfkølle?


 Christian Furu (19. feb 2012 12:22) *  IP
@Rsped - Med det mener jeg at man gjennom teknologisk utvikling av køllen får mer effekt i balltreffet. Ballhastigheten går opp og man får mer lengde. Køllehastigheten har også vært i fokus de siste årene. Jeg vil si at det er framskritt at man slår lengre og at de er lettere å slå med.

Grunnen til at det er "store framskritt" på fw og hybrid er at de bruker teknologi vi først og fremst forbinder med drivere. Nå snakker vi trampolineeffekt på fw og hybrid.

Hvis man ikke vil være med på denne bølgen så er det mer enn nok tradisjonelle køllevalg der ute. Det finnes noe for alle.



 Laser (19. feb 2012 12:43) *  IP
Christian Furu hva med jernsettet. Hvilken index (maltby) og hvem passer disse jernene for av golfspillere. jeg vurderer å kjøpe nytt


 Christian Furu (19. feb 2012 14:19) *  IP
Har ikke fått svingt med jernsettene. Kun sett på dem i butikk. Beklager. Det er masse køller fra TM på vei til meg. Hybriden kommer i neste nummer av Norsk Golf (#2).

Hvis jeg skal gå etter antagelser så er jo RBZ jern en videreføring av Burner og Burner 2.0 jern. De passer for en svært stor gruppe spillere. Som eksempel kan jeg trekke fram at Camilo Villegas spiller med RBZ jern. De har moderat offset og jeg syns personlig at det er ganske pene køller. Sikkert svært lettspilte og langtslående selv om de ikke har spesielt store hoder. Minner egentlig litt om mine egne Cobra S3.

RBZ Max er ekstrem-super-duper-game-improvement og i mine øyne passer kun for nybegynnere, senior og dem med høyt hcp som sliter veldig med lengde og lav ballbane. De lange jernene kunne vært interessante, men standard RBZ er sikkert svært enkle og gode også i lange jern slik de var i Burner 2.0.

Kommer tilbake med mer RBZ etter hvert. Det er mye prat om dem for tiden.



 Kølle Nils (19. feb 2012 17:33) *  IP
RBZ #6 har et loft på 26*.
Klart de går langt!
Mange andre #6 har loft opp mot 30*, selv Callaway (som i sin tid startet trenden med å senke loft for tilsynelatende å få dem til å gi mer slaglengde).



 Wilson (19. feb 2012 18:19) *  IP
CF
Får du køller fra andre merker for å sammenligne?

NG sine tester er ikke akkurat de jeg leser med veldig stor tiltro. Og dette r en tradisjon uansett utgiver. Selveste Knut Haavik var med en gang i panelet ved testing av drivere.
Klipp fra i fjor da de testet Callaway Razr X Tour. Minus iflg NG sin tester: Jernene er støpte, ikke smidd. Noen spillere vil utelukke disse av dnne enkle grunn. Smak og behag.

På forsiden av samme blad har de bilder av samme kølle hvor det står "FORGED" med ganske tydelig skrift på køllens hosel. Det er vel bare NG som klarer å drite så utrolig på draget. Direkte pinlig å komme med slikt til sine lesere.




 Teikn (19. feb 2012 18:39) *  IP
Makan til flisespikkeri!!!!


 Wilson (19. feb 2012 19:18) *  IP
Mener du virkelig det.
His NG lager et poeng av at køllene ikke er bra nok pga at de er støpte, så blir det vel litt patetisk siden de var smidde.
Jeg forventer mer kunnskap fra det offisiselle bladet til NGF.
Hvis det er flisespikkeri så er det helt OK.



 Christian Furu (19. feb 2012 19:39) *  IP
Jeg mottar køller fra stort sett alle merkene. De testes og returneres. Noen køller omtales i stor test mens flertallet kommer i minitester. Det er umulig å gi alle køllene stor test siden det ikke er plass til det i bladet. Til nå har jeg fått tilsendt fra Cobra, Ping og Nike og faktisk kjøpt RBZ hybriden selv. Callaway og TaylorMade er på vei. Det samme skal Adams være. Vi jobber med Mizuno, Wilson og alt annet man kan tenke seg. Det kommer nok noen overraskelser.

Testene utføres på range, bane og simulator. På bane måler jeg med laser og/eller GPS. Inne spiller jeg på HD Golf (tror de heter det) simulator på BGS som også registrerer spinn. Nå når det har vært umulig å trene/spille ute har jeg forøvrig vært i Portugal.

Testene i NG vil utvikle seg litt framover. Vi har begynt allerede i #1 og er selvsagt åpen for tilbakemeldinger. Foruten meg selv - som er en svært gjennomsnittlig golfer - bruker jeg også venner og kjente i alle aldre og hcp. Vi får også damekøller til testing.

Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg er ekstremt ivrig med utstyr. Har prøvd/testet/spilt med utrolig mye forskjellig og har etter hvert fått god kunnskap på kort tid. Jeg kan kjenne igjen egenskaper og gjøre vurderinger i forhold til det som loves og hva konkurrenter presterer.

Det testet heller ikke kun køller. Baller, sko og treningshjelpemidler får også plass i bladet. I utgaver med fokus på mote/klær/sko håper jeg å få med noen gode skotester. Det skal ikke bare være overfladiske omtaler.

På nettsiden vil det fremdeles legges ut pressemeldinger fra leverandører/produsenter. Dette er fin info til alle norske golfere og gir en oversikt over hva som kommer og hva det koster. Jeg håper og tror at testene også vil komme på nettsiden etter at bladet med den/de aktuelle testene har nådd alle norske golfere.

Jeg håper og tror at alle skjønner at vi gjør et svært seriøst arbeid her. Vi gjør dette skikkelig men må selvsagt lære underveis. Jeg er fullstendig nøytral i testingen, har ikke mottatt noe fra noen bortsett fra at baller og sko som testes selvsagt beholdes. Skoene kan det tenkes at jeg gir bort hvis noen trenger dem og vil ha dem.

Kom gjerne med tilbakemeldinger til testene på chrfuru@gmail.com eller på twitter @christianfuru

Razr X Tour er forøvrig støpt. Hvis de hadde bildet av et forged jern på forsiden så har de sikkert tatt feil og brukt Razr X Forged.

Når det gjelder nummer på køllen vs. antall grader så er det bare tall. Jeg sammenligner i forhold til gradene og ikke nummeret. Sterk loft er et salgsargument som vi lar oss rive med på men når alt kommer til alt er det viktigste å vite hvor langt du slår med den aktuelle køllen.



 Wilson (19. feb 2012 20:12) *  IP
CF

Takker for bra info.
Ang Callaway-test jeg så.
NG April # 2011, Side 69
Bildet der er av Razr X Forged ja, men de kaller køllen for Razr X Tour i omtalen.
Så da var bildet feil, men kanskje var omtalen og navnet på køllene riktig.
Uansett forvirrende når bildet ikke stemte.



 Christian Furu (19. feb 2012 20:38) *  IP
Det blir fullstendig forvirrende ja. Det må selvsagt brukes riktig bilde. Så på eksempelet du nevner. X Forged er brukt på forsiden og på testsiden men de omtaler den som X Tour. Ikke godt å si.

Testene som nå kommer i NG er så utrolig ulikt dette at dere ikke aner det. Det kan ikke sammenlignes. Jeg skriver tusenvis av tegn om køllene og bruker timesvis på testing. Disse 1-linje-testene er historie.



 Wilson (19. feb 2012 21:06) *  IP
Høres bra ut. Skal bli spennende å lese.

Lykke til med testingen



 golffreak (19. feb 2012 21:18) *  IP
Hatten av CF, og håper at du og NG lykkes å lage et litt mer spennende blad for oss som også er interessert i utstyret og selve spillet (ikke bare det "sosiale" som bruker som unnskyldning for å spille golf..;-). Gleder meg (for en gangs skyld) til første nummer av NG. Det er vel ikke mange ukene til det vanligvis..

Et tips: En artikkel hvor du og/eller flere andre får grundig "custom-fit" hvor dere tester både OEM- og komponenter hadde vært kult. Ikke minst hvilke resultater de gir, og hvordan spillet føles før/etter. Da snakker jeg om at dere kjører "full pupp" med frekvens-matching etc, og ikke bare justerer lie og skaftlengde. Før gjerne statistikk før/etter som publiseres i oppfølgingsspalter så vi får vite hvordan det går:-).



 Christian Furu (19. feb 2012 21:23) *  IP
@ golffreak - Jeg tar med meg det tipset videre. Skal se hva vi kan få til i løpet av året. Skal ha tester i alle utgavene, to av dem også har ekstra fokus på utstyr.

Det er utrolig bra at vi får med oss stort sett alle merkene på dette. De er villig til å sende utstyr fra inn og utland.




 Christian Furu (20. feb 2012 16:10) *  IP
Kan legge til at selv om jeg ikke har lavt hcp så er jeg i stand til å spille veldig god golf. Jeg svinger bra, slår langt og til tider presist og kan gjenta det slik at testingen blir bra. Jeg er litt syk med ME (utmattelsessyndrom), en merkelig sykdomsgreie som vi sikkert vet mer om i fremtiden. Det jeg vet er at jeg stort sett aldri holder en hel golfrunde, jeg får alltid en knekk. Å spille god golf er mitt eneste mål og det kan jeg :)


 Laser (21. feb 2012 08:54) *  IP
Har lest raskt Norsk golf til frokost og det var mye spennende fra deg som skribent. Vi venter på fortsettelsen med spenning


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72