Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 panser - 15. feb 2012 kl. 21:23 *  IP
Sideblikk - rekruttering til idretten

Helsedirektoratet legger i dag frem en rapport om "stillesittende ungdom". Ser vi bak tallene så har mange vært aktive i en rekke idretter, men fallt fra av ulike årsaker. Hovedtendens (begrunnelse) er "strekker ikke til i toppskiktet".

Dette temaet har jeg berørt tidligere, da vi også innen golfen ser at en rekke juniorer faller fra som følge av at de som presterer oppnår de fordeler som gjør at de kan delta i turneringer/konkurranser som ikke er åpne annet enn for de beste. Sånn må det jo faktisk være. Dagens toppidrett har faktisk bare plass til "de beste".
De som faller utenfor kan faktisk hevde seg i dataspill og andre aktiviteter hvor den fysiske/idrettsmessige prestasjon ikke er det vesentlige.

Men, tenker vi rekruttering så kan dette bli et alvorlig dilemma. De som faller utenfor kan faktisk også miste interessen for golf og således heller ikke bli verken spillere, medlemmer eller aksjonærer. Hva kan vi gjøre med dette?
 Dilter (16. feb 2012 16:53) *  IP
Min erfaring når det gjelder frafall på grunn av andre aktiviteter, så dreier det seg mer om damer, bil og øl enn dataspill.

Dessuten bremser det litt for mange når far ikke lenger betaler spilleavgiften, samtidig som de får det travelt med utdannelse.

Når det gjelder det første er det ikke mye man kan gjøre. Når det gjelder det andre, så kunne man jo se på og utvide perioden som spillere anses som juniorer betalingsmessig - i hvert fall i klubbsammenheng, slik at de som ønsker det faktisk får råd til å fortsette.



 ??? (19. feb 2012 12:11) *  IP
Dilter. Du er inne på noe :-)Men det er gutter for jentene - ikke glem jentene.
Ett annet elemt er at golf blir for kjedelig. Treninga er for kjedelig.

Frafallet i idretten er skremmende og den er betydelig nå i tidlig tenår. Viktigste grunnene til det er at man er med på organisert aktivitet tidligere, variasjonen i treningene er for liten, andre interesser; kjærester som gjør noe annet, dataspill/inaktivitet, overambisiøse foreldre, skole fra undersøkelsene.

Det er ikke bedre i golf enn i de andre idrettene.

Skolen stimulerer ikke lengre til fysisk aktivtet. Det er uheldig for det mest og grunnlaget for livet.

Tror det må tas ett nasjonalt grep for å endre dette og la idretten være med, men mye må gjøres på andre måter enn det vi er vant til. Jfr. snowbordmiljøet




 Jørgen (20. feb 2012 19:31) *  IP
Frafallet i 15-17 års alderen gjelder for alle idretter. Andre interesser (jenter/gutter, øl etc. begynner å gjøre seg gjeldende. I den alderen begynner det å bli veldig alvorlig, og da blir det enten til at man satser for å bli veldig god, eller så er det ut. Det burde finnes tilbud for ungdom som ønsker å trene mye, men som ikke nødvendigvis har mål eller evner til å bli norgesmester eller mer.


 barce (20. feb 2012 19:34) *  IP
Kan jo også hende at de fleste innser at de ikke er talentfulle nok til å ville ofre det som kreves for å ende opp i en blindvei uansett. Kanskje feilen ligger i et for lite antall ungdommer som går inn i denne kritiske fasen..


 AR (20. feb 2012 20:02) *  IP
Det at mange av de yngre slutter på høyt nivå når de kommer langt opp i tenårene, er helt naturlig. Det er plass til ytterst få i toppen av idretten både nasjonalt og internasjonalt. Bare de færreste kan leve av sin idrett.

De fleste unge bør satse på å få seg en utdanning, praktisk eller teoretisk, slik at de kan leve et fornuftig liv. Vi ser alt for mange unge som satser på et liv som toppidrettsutøver og mislykkes. Dermed får de et liv med lavere livskvalitet enn de ellers ville hatt. Så brutalt er det i dagens konkurransesamfunn, og det må sies i klartekst.

På den annen siden bør flest mulig oppfordres til fysisk aktivitet på et eller annet nivå når de slutter på jakten etter de store medlajene. Her er det mange muligheter innen sykkel, ski, turmarsjer, fjellturer etc. Og ikke minst golf. Golf bør få et enda bredere fotfeste i befolkningen. Da på et nivå hvor alle kan ha det moro.

Så får topputøverne satse det de kan.

Når Helsedirektoratet etterlyser mindre stillesitting blant ungdom, må de ta et alvorlig initiativ. Ikke bare prate. Det bør også de ulike særforbund gjøre ved å legge forholdene til rette for fornuftige aktiviteter for alle dem som ikke når toppen. Her har NGF og klubbene en stor oppgave. En god løsning her kan få betydelig større aktivitet i klubbene, klubbenes økonomi kan reddes og golf kan bli den folkesporten den fortjener.

Men da må ikke klubbene kreve at de juniorene som har vært medlemmer i mange år plutselig må bla opp flere 10.000-ener av kroner for å betale "innmeldingsavgift(!)" i den klubben de allerede har vært medlem av i mange år slik tilfellet er i enkelte klubber. Da velger ungdommen å slutte av økonomiske årsaker.

Det er bare trist.



 Oggi (20. feb 2012 22:17) *  IP
Vel talt AR! Det å kreve "innmeldingsavgift" for medlemmer som faktisk har vært medlemmer i mange år - blir rett og slett for dumt. Jeg aksepterer ingen, absolutt ingen unskyldinger eller bortforklaringer på at dette er korrekt og fornuftig. Dette hører til de anakronismer som utarmer golfen og gjør den utilgjengelig for unge i etableringsfasen. Vi skriver 2012 og vi står overfor betydelige utfordringer i forhold til å opprettholde og øke medlemsmassen. Da må vi jobbe med - og ikke imot markedet.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72