Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Cactuscombo - 18. feb 2012 kl. 00:34 *  IP
Prolaps --> erfaringer

Ble denne uken operert for prolaps i ryggen. Operasjonen var vellykket og jeg føler meg i grei form. Er veldig spent på hvordan fortsettelsen blir. Er det noen av dere som har blitt operert som kan dele noen erfaringer? Hvor lenge etter operasjonen var dere på banen igjen? Må man være forsiktig med å ikke starte opp for tidlig? Andre ting jeg bør vite?
 AR (18. feb 2012 10:58) *  IP
En god venn av meg ble operertfor prolaps fo ren del år siden. Han spilte golf uten smerter etter ganske kort tid. Men dette er nok svært individuelt. Å ta tiden til hjelp tror jeg er lurt. Jeg slapp selv operasjon og er blitt bra i ryggen etter mange år med ryggplager. Løsningen for meg var Pilates og generell trening av de små muskelgruppene som du ikke får tak i hvis du satser på bodybuilding, store kuskler og vektløfting.


 Wilson (18. feb 2012 13:32) *  IP
Jeg har hatt prolaps i ryggen og var veldig plaget i noen år.
Trening av kjernemuskulatur + skikkelig uttøyning har gjort at jeg har sluppet unna og er mye bedre nå enn for tre år siden.

Kjenner et par som har operert. Veldig viktig å trene seg opp i kjernemuskulaturen etterpå.




 testogolfer (18. feb 2012 15:02) *  IP
Bevegelighetstrening, med hovedfokus på QL, Psoas og RF, samt trening av kjernemuskulaturen, vil nok være smart ift å komme seg fortere på banen igjen - samt å slippe tilbakefall :)


 Cactuscombo (18. feb 2012 21:42) *  IP
Hadde håpet på råd mer i retning av rødvin og god avslapning mellom rundene, men takker for tipsene. Skjønner at jeg må trene opp ryggen igjen. Jeg håper i hvert fall at golf ikke er det som ødelegger ryggen.


 hcp14 (20. feb 2012 08:05) *  IP
Du må nok få deg et medlemsskap på et helsestudio hvor du trener fast 3 ganger i uka. I tillegg vil jeg anbefale deg å ta et par litt lange løpeturer også i løpet av uka.


 radar (20. feb 2012 11:01) *  IP
Anbefaler deg å oppsøke fysio og få hjelp til å sette sammen et program som styrker kjernemuskulaturen, som folket over er inne på.

Fikk selv hjelp av en fysio. Han viste meg øvelser der man bruker slynge (redcord). Super bra. Etter et par uker så kjente jeg at det løsnet.

Kanskje ikke like macho som å pumpe jern, men effekten har vært meget god for min del.

Kan kombineres med rødvin.



 Smilende Sam (20. feb 2012 11:11) *  IP
Kan tiltre radars anbefaling. En god fysio er gull verdt for deg nå :-)


 BB (20. feb 2012 12:09) *  IP
Har selv hatt prolaps, og fikk audiens hos han som var ekspert på de virvlene jeg hadde hatt problemer mellom. Han sa som følger:

Det er alttid bra å være trent, men det er ikke det viktigste. Det viktigste er å gå mye, for å trene de små støttemusklene du ikke "kan" trene.

Og det aller viktigste var svaret på spørsmålet:

Kan jeg fortsette å spille golf:

Det er noe av det aller beste du kan gjøre (dersom det ikke gjør altfor vondt) fordi da går du mye.



 squur (20. feb 2012 12:31) *  IP
Jeg støtter radars anbefaling om slynge. Har selv brukt det i ca. ett år og ryggsmertene er borte. Det fine med slyngetrening er at belastningen kan økes gradvis etterhvert som man blir sterkere

-
squur



 Cactuscombo (20. feb 2012 18:25) *  IP
Har noen golfvenner som sikkert støtter opp og er med å trener 5 dager i uka hcp 14.


 Gulber (20. feb 2012 23:48) *  IP
Hei,
Hadde i 2002 to mislykkede ryggoperasjoner, lever med kroniske smerter hele døgnet, spiser tabletter for å klare å eksistere. Samme hva jeg gjør, har jeg vondt.

Høsten 05 prøvde jeg golf for første gang gjennom Grønn Glede-prosjektet til NGF. Må bruke rullestol på banen da jeg ikke klarer å gå så langt pga smertene, orket ikke spille mer en ca 6 hull pga smerter hver gang jeg slo til ballen. Byttet til graffit skaft med senior flex, og nå går/spiller jeg 18 hull. Har klasifisert meg som spiller noe som gjør at jeg kan delta på turneringer med godkjent at jeg kan kjøre stolen istedenfor å gå. Har også fritak fra bønker-slag pga exstra belastning på ryggen (denne regelen benytter jeg meg ikke av: Føler det er feil da jeg kan klare det).

Så en stor takk til LISE BJØRNSTAD, GØRIL HANSEN og NGF for Grønn Glede-prosjektet og alle brukerne og de som stiller opp for denne gruppa. Deltar i dag på flere turneringer og klubbmesterskapet. Med 13,1 i hcp har jeg ingen mulighet for å vinne noe, men gleden av å delta på lik linje med friske og raske er en seier i seg selv.

Uten golfen hadde jeg hatt enda bedre tid til å sitte og se i taket og synes synd på meg selv. Så mitt råd er at man gjør det man orker og prøver å trå forsiktig over streken for å se om det er noe progresjon å spore.

Men det viktigeste av alt er å ha det gøy - kos deg med det du får til. Ikke tenk for mye på å bli best. Klarer du å fortsette med golf har du vunnet. Det er sosialt, du får frisk luft, det er mykt underlag å gå på og det er stort sett flott å gå på en golfbane - en flott park er det. Så bare ved å delta trener du deg opp.

Lykke til! (dette ble sikker litt mye å litt teit, men det er mange i min situasjon som har mye å takke golfen for)



 Fullpupp (21. feb 2012 00:04) *  IP
Takk for et innlegg som varmet godt langt inn i hjerterota.


 Gulber (21. feb 2012 00:35) *  IP
Hei Fullpupp, takk for tilbakemelding, å det svaret varmet også. takk


 Enur (21. feb 2012 10:09) *  IP
Vil si meg helt enig med Fullpupp; jeg ble skikkelig glad over å lese innlegget ditt Gulber. Og dessuten gir du jo en glimrende oversikt over hva golf er og hvilke positive elementer det egentlig gir for oss alle, enten vi har vondt i ryggen eller ikke.

Vil også legge til at mange av oss her inne (inkl. meg selv) ofte er kritiske til NGF's gjøren og laden, og av og til har fleipet litt med bl.a. dette Golf Grønn Glede-prosjektet. Men Gulbers innlegg viser oss hvor veldig viktig det kan være for de det gjelder, enten man har fysiske eller psykiske plager.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72