Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Claus A Hagen - 22. feb 2012 kl. 12:38 *  IP
Testing av køller i Norsk Golf

Jeg ser at innlegget mitt har skapt et voldsomt engasjement, også påstander om slag under beltestedet på tester, osv. Til dette er å si at jeg ikke visste noe om testers helsetilstand, noe jeg faktisk mener er på siden av hva denne saken dreier seg om: kvalitet på testing. Som tidligere journalist, tillater jeg meg faktisk å vurdere innholdet i Norsk Golf som det det bør være: Journalistisk holdbart stoff, basert på golf-faglig kompetanse, uten bindinger til leverandør-svada. Slik må den aktuelle testeren også finne seg i at leserne vurderer stoffet, uavhengig av utenforliggende forhold. Og som sådan mener jeg det test-stoffet jeg kunne lese i siste nummer ikke holder mål.
 Christian Furu (22. feb 2012 12:41) *  IP
Helt greit Claus Hagen. Det var ikke meningen å bruke helse som forklaring eller unnskyldning men jeg ville nevne det siden hcp ble tema.

Kan du si litt mer om hva som ikke er bra nok? Jeg vil forbedre meg og skriver jo for alle dere norske golfere.




 Martin (22. feb 2012 12:52) *  IP
Personlig synes jeg de nye utstyrstestene er veldig gode, og som andre har nevnt- Furu representerer det som er et gjennomsnitts hcp blant leserne.


 gjesp (22. feb 2012 12:57) *  IP
måtte du ha en ny tråd for det?


 Claus A Hagen (22. feb 2012 12:58) *  IP
Hei, la meg starte med å ønske deg alt godt for fremtiden med hensyn til problemer med sykdom og helse, noe jeg altså ikke kjente til. Mitt poeng er at jeg oppfatter testingen din som svært subjektiv, og at du tillegger utstyret du prøver en hel rekke egenskaper på et noe tynt og ikke særlig "vitenskapelig" grunnlag. Jeg synes du skulle nøye deg med å skrive mer generelle artikler om hva som er nytt å markedet, uten å gi inntrykk av at dette er testet på annen måte enn om du personlig liker køllene eller ei. Du vil se at seriøse, internasjonale golfblader gjør dette på en annen måte, med paneler, bruk av slagroboter, osv.

Mvh Claus



 Christian Furu (22. feb 2012 13:04) *  IP
Slagroboter hører til unntaket. De er knapt noen gang brukt i tester og det gjelder både nettsider og blad. Golf Digests Hot List er den mest omfattende kølletesten og alt utføres av noen få personer. Mygolfspy har omfattende tester med en fast gruppe spillere. Heller ikke der brukes det robot.

Vi publiserer artikler med informasjon fra pressemeldinger. Disse kommer både i bladet og på nettsiden. I tillegg tester jeg produkter som er aktuelle for det norske markedet.

Testene vil få et personlig preg. Det er ikke til å unngå. Jeg er fullstendig sikker på at leserne er i stand til å se dette og vite at de selvsagt skal gjøre opp sin egen mening.

I tillegge golfkøllen egenskaper er en måte å beskrive den på. Det er fullt mulig å si om en insert i putteren føles myk eller hard. Om skaftet er stivt med myk tupp eller føles som en 2x4 hele veien. Jeg vil skape bilder som kan engasjere og gi golfere lyst til å utforske utstyr selv. Dette er positivt for golf i Norge. Det skaper engasjement. Det er en god begynnelse og jeg tror mange vil utvikle godt kunnskapsnivå og gå videre til f.eks. full fitting hos simen fulland.



 Christian Furu (22. feb 2012 13:07) *  IP
Takker for den personlige meldingen men ikke tenk på helsegreien. Det går fint med meg :)


 tilskuer (22. feb 2012 15:26) *  IP
Da jeg begynte med golf var jeg veldig opptatt av å lese utstyrtester, bl.a i Golf Monthly. Det beste budskapet jeg fikk ut av disse testene er nettop at slike tester er subjektive. Golf Monthly testene gikk ut på at et utvalg av testere (5-6 stk) ga karakter på f.eks en driver. En fikk da presenter den enkelte testers vurdering av hver enkelt driver innenfor flere egenskaper. "Best in test" var da den som fikk høyest gjennomsnittskarakter. Dette ser i utgangspunktet greit ut, men man oppdaget fort at resultatene sprikte veldig. Hvis 5 testere testet 5 køller ville nesten aldri mer enn to testere ha samme vinner av testen. Selv kategorier som lengde, følelse og tilgivenhet sprikte veldig. Når en også blander inn helt subjektive vurderinger som utseende og "value for money", ble konklusjonen for meg at disse testene ikke var verdt så mye. Man kommer ikke utenom at en må prøve utstyret selv. I dag er det også stadig flere som sier: Drit i køllehodet - skaff deg riktig skaft og det er det samme f. eks hvilket driverhode du setter på. Men jeg leser fortsatt utstyrstester......


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72