Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 24. feb 2012 kl. 11:07 *  IP
Svensk golf legger ned sitt debattforum

Golfsiden skrev denne artikkelen 23.02.12:

23.02 Svensk Golf:
Forumet legges ned på grunn av forumpøbler
http://www.golfsiden.com/svenskforum230212.html

Tom Gundersen i NGF har i en kommentar til at golf.se legger ned sitt forum bl a skrevet i Norsk Golf:

"Det er nemlig ikke foraene som er problemet, men hvordan de til nå har blitt brukt. Det virker nemlig som om enkelte bruker anonymiteten til å frita dem for den etiketten vi ellers viser på golfbanen."

Kanskje noe å tenke på for noen og enhver.
 Anonym (24. feb 2012 11:20) *  IP
Man bør selvsagt oppføre seg bra på diskusjonsforum. De aller fleste gjør faktisk det.

Jeg liker godt å lese debattene her, og det er svært sjelden jeg opplever overtramp, og når det er overtramp blir de fort slettet.

På golfsiden går i hovedsak all kritikk mot NGF. Er denne kritikken av NGF berettiget eller ei? Det er flere sider av den saken. Men det virker som om misnøyen med organisasjonen er stor.

Personlig mener jeg NGF har gjort gråstein av gull. NGF og resten av golf Norge ville være tjent med en fullstendig opprydning av organisasjonen og en ny giv. Skal golfen overleve i Norge kan man ikke ha dagens mannskap og organisering.

Jeg tillater med å kritisere Tom Gundersen. Han er en av flere i administrasjonen som bør finne seg en annen jobb.

Mitt inntrykk er at de fleste medlemmmer i Norge har liten formening om hva NGF gjør og ikke gjør. Greit nok. Men av de som faktisk har en mening, opplever jeg at det store flertallet har en svært negativ oppfatning av NGF. Det er et stort faresignal når de engasjerte ikke har tillitt til organisasjonen og ledelsen.



 Dr Hook (24. feb 2012 11:53) *  IP
Skjönner ikke helt hvor Gundersen vil med "Det er nemlig ikke foraene som er problemet, men hvordan de til nå har blitt brukt. Det virker nemlig som om enkelte bruker anonymiteten til å frita dem for den etiketten vi ellers viser på golfbanen."
Et forum som er til for diskusjon vil forhåpentligvis alltid väre åpent for kritikk både i positiv og negativ retning. Naturlig nok vil NGF bli diskutert. At man skal ha samme fine etikette på et debattforum som på golfbanen.... synes jeg er merkelig. Man skal kunne respektere ulike meninger og ikke pröve å gjöre "tyste ned" de med sterke og kanskje kristiske meninger.
Freedom of speech!!!




 bjørn e (24. feb 2012 12:22) *  IP
min mening er at de som skriver på nettsteder, ikke burde kunne gjemme seg bak anonomitet. Med fullt navn ville nok de fleste opptre med bedre folkeskikk.

Ellers synes jeg for tiden dette ïkke synes å være noe stort problem på "golfsiden"- de fleste innlegg er helt OK og personangrep synes å skje ganske sjelden.

AR må ha honnør for at han tillater folk å ytre sine oppfatninger og det virker som han sjelden han tyr til sensur..



 barce (24. feb 2012 12:41) *  IP
AR - Merkelig at du hele tiden rakker ned på anonyme forumdeltakere, når du samtidig faciliterer en løsning som har null sperrer for anonyme innlegg!

Dessuten tror jeg anonyme forum ofte er mer ærlige enn hva som ellers hadde blitt sagt "face to face"!

Du skriver selv ting du selv neppe hadde turt å si direkte og åpenlyst! Men som reflekterer din mening!

Kanskje noe å tenke på for noen og enhver.




 12345 (24. feb 2012 12:41) *  IP
Hvorfor dette plutselige fokus på folkeskikk i debatter akkurat nå? Er det pga litt motgang i debatten om FS og Rio16 og de greiene der?


 007 (24. feb 2012 14:10) *  IP
Jeg synes det er trist naar forum legges ned.


 Nick (24. feb 2012 14:17) *  IP
AR. Du har da alle muligheter til å innføre registrering for brukere av forumet ditt.
Men av en åpenbar grunn lar du det være.
Da blir det, som barce sier, for dumt at du rakker ned på annonyme forumdeltakere



 AR (24. feb 2012 14:30) *  IP
Det er greit å være anonym så lenge man oppfører seg ordentlig. Men det er alltid noen få som ødelegger, dessverre.


 007 (24. feb 2012 14:40) *  IP
Mange bruker engangsnick.
Disse kan komme med flotte gullkorn.

Nei til registrering!



 Pro V1 (24. feb 2012 14:42) *  IP
Jeg synes ordninger her fungerer bra, uten at man må legge ned for mye resurser i adm. Nick's er kjente og evt. som stjeler nick's blir fort oppdaget.

Jeg liker også at AR er deltaker, men i visse saker må han for guds skyld se sitt eget beste (FS saker)

Vi er mange som har meget god kompetanse innen ulike ting i golfen og idretten. Dette har også vært til god nytte for både klubber og enkelt personer som har fått tips og ideer fra de mange innleggene, enten det være seg reiser, toppidrett, klubbkulturer, rekruttering, turneringer, utstyr, osv osv osv.

At angrepene mot NGF adm og styret vil fortsette med uforminsket styrke tror jeg i alle høyeste grad, kanskje mer nå enn noen sinne. Gjentatte tabber, og total mangel på kunnskap og kompetanse og kommunikasjon, blir jo selvfølgelig gjennomskuet og kommentert. Noen annet ville jo overrasket stort.

Man kan aldri tie et forum ihjel, det vil bare gjenoppstå i andre og nyere former. Når missnøyen stiger til uante høyder vil det florere med meldinger via twitter og facebook og andre kanaler.

Utspillet til Tom Gundersen på en annen nettdise er jo dømt til å få tyn. Snakker han som kommunikasjonssjef i NGF eller privat person? Når NGF har en egen mann på kommunikasjon og det ikke finnes kommunikasjon - og så går man ut og roper ULV ULV.....



 Pølse med brød (24. feb 2012 15:19) *  IP
En annen måte å se dette på er at SGF konsenterer seg om viktige oppgaver og ikke vil bruke ressurser på slikt viss vass som ikke bringer sporten fremover.

Noe for NGF å lære av?



 007 (24. feb 2012 18:53) *  IP
Pölsa, naa har ikke NGF web-forum da ...


 Resurrected (24. feb 2012 23:04) *  IP
Jeg tolker trådstarten som en "trussel" og det er neppe tilfeldig at den dukker opp midt i FS/NGF/RIO16-debatten.

Personlig blir jeg ikke imponert over forsøk på å kneble, være
seg sabelrasling eller patetiske "husk hva som skjedde med Tore Tønne" - påminnelser.

Jeg har på følelsen av at når forum legges ned så er det fordi aktører/annonsører eller tilsvarende jobber i kulissene. "Webredaktører" bøyer av for profitt-hensyn men skjuler seg bak mer høyverdige motiv fordi det er ryggradsløst å kneble på et sånt grunnlag i et land som liker å sette ytringsfrihet høyt.

Forøvrig synes jeg også at det er tøysete hvordan enkelte forsøker å presse AR til å innrømme feil og komme med unnskyldning. Framprovoserte unnskyldninger er rimelig verdiløse, spesielt hvis vedkommende ikke mener det. I tillegg mistenker jeg også at noen finner personlig tilfredstillelse i å presse noen til å innrømme feil, og at det motivet er mer fremtredende enn ønsket om å rette opp i eventuell skade.



 Pølse med brød (25. feb 2012 10:05) *  IP
Hev blikket litt, jeg snakker i overført betydning...


 barce (25. feb 2012 10:16) *  IP
Åge Hareide:

- I de senere år, med sosiale medier og mulighetene til å ytre sin mening i kommentarfelt i nettartikler, får man frem sider av samfunnet jeg ikke er så veldig glad i. Jeg respekterer den fotballinteresserte jenta eller gutten som har noe å si, og som fremmer det på en fornuftig måte, men det drukner i mengden av folk som lirer av seg søppel om alt og alle. Det er noen som sitter der og heter Petter den ene dagen og Gunnar den andre. Sånn er samfunnet vårt blitt, sier han og rister på hodet.

- Har du noen gang vært fristet til å svare folk i kommentarfelt?

- Nei, men jeg leser det heller ikke lenger. Det er ikke verdt å lese, verken når det går godt eller dårlig med laget. At folk sitter i et mørkt rom og skriver skitt om andre folk, det synes jeg er helt forkastelig. Det der er store feiginger, og hvis de hadde jobbet i en fotballklubb, hadde de blitt sparket ut, sier han.



 Pølse med brød (25. feb 2012 10:27) *  IP
Enig, hopper glatt over skittkasterne.

Det nye samfunnet krever at leser kan skille de som kritiserer basert på saklig argumentasjon og gjerne i en kontruktiv kontekst og de som bare kaster skit for å kaste skit.

Det fantastisk mye anonymt bra på nett når du leser de som argumenterer for sitt syn og mot andres. Det er også jævlig mye banalt vrøvl fra folk med mindreverdighetskomplekser og andre problemer som får tømt seg på nett. Det er vel prisen man må betale for et åpent samfunn...



 007 (25. feb 2012 12:04) *  IP
Forumet på Golf.se var ofte et meget spennende forum.

Tema ingen brydde seg om her kunne få en enorm mengde svar der.

Det virket som flere damer skrev der enn her.

Øvelse i det svenske språket var også fin å få.



 Dilter (25. feb 2012 13:52) *  IP
"Jeg tolker trådstarten som en "trussel" og det er neppe tilfeldig at den dukker opp midt i FS/NGF/RIO16-debatten."

Med litt velvilje så kan man vel også tolke det dithen at nyheten ble bragt videre da det var en aktuell nyhet fra golf.se.



 Gunnar Bull (25. feb 2012 14:24) *  IP
Med litt velvilje så kan man vel også tolke det dithen at nyheten ble bragt videre da det var en aktuell nyhet fra golf.se.

Joa, velvilje er fint det. Men dette gjentar seg gang etter gang etter gang når AR havner i klinsj med leserne sine.



 Smilende Sam (25. feb 2012 14:43) *  IP
Anonymitet i debattfora er lett å stanse. Registreringsordning via mobil etc. Den som driver et forum må ta ansvar for dette. Ikke brukerne.


 007 (25. feb 2012 16:05) *  IP
Naive Sam.
En kjeltring som lurte flere i nabolaget her brukte mobilnummer som troverdighetseffekt.

Og anonymiteten ønsker vi å beholde!!



 Enur (25. feb 2012 17:19) *  IP
Enig med Wilson. Debattforumet her er selve hovedpulsåren til Golfsiden, derfor tror jeg ikke det legges ned. Det vil i såfall gjøre Golfsiden adskillig mindre interessant å følge med på.

Diskusjoner og høy temp. er ok, så lenge saklighetsnivået holder seg sånn noenlunde. Og jeg synes anonymitet er ok, jeg er ikke så interessert i at f.eks. nåværende (og evt. fremtidige) arbeidsgivere skal kunne følge med på alt jeg skriver her. (Og ikke minst at arbeidstiden noen ganger brukes til det :-).



 007 (25. feb 2012 17:36) *  IP
AR;
"
Tom Gundersen i NGF har i en kommentar til at golf.se legger ned sitt forum bl a skrevet i Norsk Golf:

"Det er nemlig ikke foraene som er problemet, men hvordan de til nå har blitt brukt. Det virker nemlig som om enkelte bruker anonymiteten til å frita dem for den etiketten vi ellers viser på golfbanen."

Kanskje noe å tenke på for noen og enhver.
"

GB skrev for leeeenge siden;
"Jeg krangler aldri på golfbanen, bare her på forumet. Jeg lurer på hvorfor. Hmmm... tenke, tenke."

.. mye "old news" her ..



 Frank (25. feb 2012 20:23) *  IP
Nok en ansatt i ngf vi kunne klart oss uten.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72