Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Rory McWoods - 26. feb 2012 kl. 06:29 *  IP
Bushnell Hybrid Laser GPS

Er det noen som har erfaring med bruk fra Bushnell Hybrid Laser GPS ??
http://www.bushnelloutdoorproducts.eu/www_bushnellgolf/sw/produits/hybrid-laser-gps/hybrid-laser-gps

Vurderer å kjøpe meg denne men usikker på om denne er verdt pengene.
 Christian Furu (26. feb 2012 19:33) *  IP
Jeg har ikke brukt den selv men har kun lest gode tilbakemeldinger på den. Bushnell lager bra saker så du får kvalitet. Du må spørre deg hva du trenger. Holder det med laser? Eller GPS? Må du ha begge deler?

GPS er selvsagt en fordel hvis du ikke ser landingsområdet. Den du får på Hybrid måler hvis jeg ikke tar helt feil front,senter og bak på greenen. Fordel å vite flaggplasseringen hvis det er store greener.

Mener jeg sjekket tidligere i år og da hadde ikke Bushnell lagt inn norske baner på Hybrid. Sjekk dette før du eventuelt kjøper.



 Rory McWoods (27. feb 2012 20:31) *  IP
ok. takk for det. Har du noen andre anbefalinger uten om Hybrid Laser GPS ?


 Christian Furu (27. feb 2012 21:20) *  IP
Alle de kjente merkene er gode på laser - Bushnell, Leupold, Leica og Nikon/Callaway er sikre kjøp. De koster, men de er sikre kjøp. Du må ha en modell med Pinseeker eller lignende type teknologi, det er vrient å treffe flagget uten.

På GPS fronten har Skycaddie hatt store deler av markedet men fått mye kritikk fordi du må betale for ett års bruk av nedlastede baner. De har målt opp mange baner i Norge og er ekstremt nøyaktige. Årlig abonnement er ikke så populært men Skycaddie SGX og SG-serien er veldig gode.

Golf Buddy er et meget godt alternativ på GPS. Ingen utlegg på nedlasting eller abonnement.

Så har du selvsagt apper til iPhone og Android. Golfshot er bombesikkert valg på dette området. Wegolf lager spesifikke for noen norske baner. Syns personlig Golfshot er ekstremt bra. Pass på nedlasting og datatrafikk, ikke så lurt i utlandet.

Jeg har selv brukt en del lasere jeg har lånt og har stort sett alltid med meg en basic Skycaddie SG2.5 (tror jeg det er....). På oppmålte baner gir den meg mål til alle hindere + front/senter/bak på greenen. Men, jeg kan ikke velge meg et mål og sjekke avstanden. Jeg hadde uansett misset med x antall meter men det er en annen historie :)

Jeg ville kjøpt en laser av et av de nevnte merkene. Det er en grunn til at de fleste velger det. Den gir deg også mulighet til å måle når du står på rangen, noe GPS ikke klarer.



 golffreak (27. feb 2012 23:24) *  IP
Laser er best, spesielt på innspillene selvsagt. For overblikk over hindere og avstander på utslaget så kan du koste på deg en baneguide i tillegg evt. Det er heller ikke noe problem å måle til bunkerkanter eller røde pinner med laser. Ulempen er naturligvis når det er blindt og ikke noe å sikte på, samt når det er flatt så man vanskelig treffer terrenget du vil måle opp.

GPS kan være +/- 10m unøyaktig. Ofte er det bare å oppdatere/måle en gang til så du får flere satelitter, men har opplevd at noen kompiser har fått litt varierende resultater med f.eks. Golfshot på iPhone.



 Link (28. feb 2012 14:20) *  IP
Må bare henge meg på anbefalingen av Golfshot til iPhone. Makan til bra program! Lett og rask i bruk.


 Pepper (28. feb 2012 14:36) *  IP
Jeg har periodevis lånt laseren til avkommet og vært meget godt fornøyd med den. Nå har jeg fått meg iPhone. Er virkelig Golfshot så bra også på norske baner at den er et reellt alternativ? Jeg har ingen erfaring med gps på golfbanen, og har heller sett meg lei på folk som går med nesa ned i mobilen sin halve runden.


 Christian Furu (28. feb 2012 15:07) *  IP
En skikkelig golfgps som Skycaddie er svært nøyaktig. Der snakker vi ikke +/- 10 meter, heller +/- 1 til 2 meter.

Golfshot er supert også grunnet helheten. Last ned Golfplan i tillegg så får du treningstips ut i fra hvordan runden din har gått. Hvis du noterer at flere av utslagene har gått ut til høyre så gir Azinger deg tips for å fikse dette. Statistikken er genialt enkel å lese av. Du kan også dele med venner. Nøyaktigheten på gps på mobil skal ha blitt bedre men jeg vil ikke si at den er like bra som golfgps eller laser. Hvor god er man? Skal man vite avstanden innenfor 1 meter? Eller går det greit hvis det er snakk om 3 meters feilmargin?

Etter nye regler vil faktisk app til mobil være forbudt under handicaptellende runder og konkurranser. Det er ikke tillatt å bruke hjelpemidler som gir deg noe som helst annet enn lengde. Temperatur, vind og vær er ikke tillatt, dermed faller mobilen inn under denne regelen. Som trening er den tillatt og er selvsagt verdifull der.



 Zigurd (28. feb 2012 17:32) *  IP
Golfshot er bra det, men for min del har det også en del problemer som gjør at jeg foretrekker en lasermåler.

Hovedproblemet var at en 18-hullsrunde, med gps og golfshot konstant på, tok mye av batteriet - mulig min mobil bruker i overkant med batteri, men jeg måtte ihvertfall passe på å ha den fullladet før jeg våget meg på banen med den. Slå av og på mobil/gps er ikke noe alternativ da den bruker rimelig lang tid før den plukker opp gps-signalet igjen.

I tillegg må en huske på å laste ned banen(e) man skal spille på forhånd om man vil unngå å bruke datatrafikk under runden (med tilhørende batteribruk og mulige store(?) kostnader om man våger seg utenfor landegrensene for å spille) - noe som ikke alltid ble gjort...



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72