Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Kenneth - 26. feb 2012 kl. 18:42 *  IP
Hvordan gjøre puttern min tyngre uten bly teip?

Jeg har en Nike Method Core Drone putter men jeg synes den er litt for lett. Så jeg lurte på ossen jeg kan få den tyngre uten å bruke bly teip?
 Wilson (26. feb 2012 19:00) *  IP
Du kan putte bly inn i skaftet nederst mot hosel.
Men da vil den også endre litt "balanse" sideveis ved at hælen blir litt tyngre.



 Christian Furu (26. feb 2012 19:21) *  IP
Har lest om mange som har brukt bly, tungsten og annet i skaftet. Husk at du må lime det fast med epoxy. Hvis du har mulighet til å borre hull i hodet og sette inn vekter i et tyngre materiale så kan det være en løsning. Det kan være dyrt og er presisjonsarbeid så det er vel ikke så aktuelt. Men veldig kult hvis du gjør det :)

Du kan også prøve med tyngre grep. Sjekk vekten på det du har i dag og let etter et tyngre. Dette fungerer selvsagt ikke hvis det er hodevekten du vil ha høyere. Totalvekten blir høyere og den føles tyngre, men hodet er jo fremdeles samme vekt.

Ut i fra det jeg tidligere har lest skal ikke putterens egenskaper endres ved at du legger til vekt i skaftet. Det optimale er tape eller å borre hull til vekter siden du da har full kontroll på vekten på selve hodet.

Drone er en strålende putter. Litt tilvenning trengs, spesielt på lange putter, så gi den litt tid før du gjør endringer. Har du hatt den lenge? Spilt med den ute?



 Kølle Nils (26. feb 2012 19:55) *  IP
Ikke putt bly i skaftet, da vil du til dels ødelegge en fin kølle. For å beholde både den opprinnelige balansen og look´en, kan du feste blytape på UNDERSIDEN av sålen. Fester du litt mer under vingene blir den i tillegg noe mer tilgivende (pga økt MOI). Og hvis du ikke liker resultatet, er det jo bare å fjerne tapen igjen, no harm done!


 Christian Furu (26. feb 2012 20:09) *  IP
Det var akkurat dette han ikke ville, slik tolket jeg det i hvert fall når han skriver "uten å bruke blyteip". Men det er en enkel og god løsning for dem som ønsker det ja. Hvis ikke tape er aktuelt så vet ikke jeg om så mange andre løsninger enn å putte noe i skaftet eller borre hull.

Jeg syns forøvrig at vekten på Drone er veldig fin. God balanse. Oppfordringen min er å gi den litt tid.

Spørsmålet er vel også - er du ute etter en spesiell svingvekt eller en spesiell vekt på hodet?



 Kølle Nils (26. feb 2012 20:17) *  IP
Joda, det klart. Men mange fester tapen på oversiden, og det ser ofte fælt ut. Fester man tapen på undersiden ser man den ikke, men effekten er selvfølgelig der.


 Christian Furu (26. feb 2012 20:18) *  IP
Vi er enig i hva som er den enkleste og beste løsningen. Hva sier du Kenneth? Hvis det er kun ut i fra det estetiske at du ikke vil ha på tape så går det vel kanskje greit med sålen?


 AR (26. feb 2012 20:23) *  IP
Produsenten har temmelig sikkert lagt ned mye ressurser i form av arbeid og penger på å utvikle putteren slik at den skal få sine tilsiktede egenskaper. Ofte vil en tyngdeendring endre putterens egenskaper. I hvert fall hvis dette gjøres amatørmessig av folk som ikke har greie på dette.

Kanskje putteren ikke er så verst likevel hvis du trener med den en stund? Det kan kanskje ha litt sammenheng med hvilke typer greener du normalt spiller på.

Jeg ville gitt den en sjanse til, eller ganske enkelt kjøpe en tyngre putter.



 kenneth (26. feb 2012 20:27) *  IP
Jeg lurer bare på om det er no andre muligheter enn bly teip. En kompis av meg har kjøpt en stang eller vekt som han bare kunne stappe inn i hullet på puttergrepet. Det er no sånt jeg er ute etter, men han husket ikke hvor han fikk tak i det så jeg lurer på om noen andre vet det..?


 Wilson (26. feb 2012 20:30) *  IP
CF

Tyngre grep gjør at hodet føles lettere.

Han er vel ute etter at hodet skal bli tyngre



 Kølle Nils (26. feb 2012 20:30) *  IP
Golfsmith.com


 Christian Furu (26. feb 2012 20:36) *  IP
@Wilson - Ja, jeg vet. Derfor jeg skrev "Dette fungerer selvsagt ikke hvis det er hodevekten du vil ha høyere." Jeg skrev det veeeeeldig dårlig men ville ta det med siden det kanskje kom opp hvis han søkte etter info på nett.


 Christian Furu (26. feb 2012 20:36) *  IP
@Kenneth - Hvor lenge har du hatt putteren?


 kenneth (26. feb 2012 20:44) *  IP
Siden den kom ut og jeg har brukt to uker i spania og portugal så jeg har blitt vant til den på lengdekontrollen og størrelsen.


 Kølle Nils (26. feb 2012 20:56) *  IP
Noe mer eksakt: golfsmith.com/cm/search/weighting-supplies. Kanskje det er noe slikt som "tour lock pro" du mener?


 Kenneth (26. feb 2012 21:11) *  IP
ja, det er no sånt jeg mener. Men er det noe muligheter å få tak i no sånt i Norge?



 Kølle Nils (26. feb 2012 21:15) *  IP
Ser ikke bort fra at f.eks custom golf på Fornebu kan hjelpe deg med det. Lykke til!


 tips (27. feb 2012 10:06) *  IP
Du kan fylle skaftet med sand. Det hadde jeg i min forrige putter, funket fint. Dette gjør at køllen føles tyngre, men ballen vil ikke gå så mye lengre for en gitt køllehodehastighet fordi massen ligger lengre fra køllehodet og rekker derfor ikke å bidra i energioverføringen ved balltreff.


 kenneth (27. feb 2012 21:36) *  IP
Tror jeg går for blyteip, men hvir får man tak i sånt? (i norge)


 Anders (27. feb 2012 21:49) *  IP
Dersom putteren din er face balanced, hvilket jeg antar den er, så husk å legge like my blyteip, like langt fra putterens senter.

Det er ikke alle face balanced puttere som er symmetriske, dvs at den kan være face balanced ved at skaftet går gjennom tyngdepunktet til et usymmetrisk køllehode..

Tipper ditt køllehode er symmetrisk, så derfor må huske og legge like my teip like langt fra senter av køllen, i tå- hæl retningen.

Du sjekker etterpå om du har klart å hold den face balanced ved å måle den mot et flatt underlag, en bordkant eller liknende...

Dersom den henger med tå ned eller hæl ned, bør du justere teipbitene.

Dette pga køllehodets balanse bør ikke endres, for en endring kan skape rotasjonskrefter i hodet som vil resultere i enten at du holder hardere i grepet for å unngå rotasjonen i stroket, eller du vil misse fler putter, pga en slagflate som er vanskelig å få square til target line ved impact...



 Pølse med brød (27. feb 2012 21:59) *  IP
Furua, tyngre grep endrer balansen som det blir sagt og det endrer også touch og feel drastisk til det værre. Desto tyngre og tykkere grep, desto mindre feel, det er de store gutta eninge om.....Dette er grunnen til at ikke mange fler bruker tykt grep som åpenbart for mange ville fungert bedre iallefall på de korte, men hvis du mister feel så hjelper det lite...


 Draw (27. feb 2012 22:08) *  IP
Kenneth; Køllemakeren på Losby, Tom Horley, fikser det for deg. Balance-certified heter vektene i skaftet,og kan brukes både på jern,wooder og puttere. Tom bruker det bare på puttere. Funker suverent!


 Kølle Nils (27. feb 2012 22:10) *  IP
Kenneth, både Anders og Pmb skriver kloke ord.
Hva det gjelder blytape (blyteip), husk at google er din venn.



 Christian Furu (27. feb 2012 22:14) *  IP
@Pmb - Som jeg skrev i et tidligere innlegg så mente jeg ikke at Kenneth skulle ta på tyngre grep hvis han var ute etter tyngre hode. Det skrev jeg ganske klart. Noen liker faktisk tyngre grep, jeg nevnte det men det var egentlig å dra inn noe helt annet i diskusjonen. Jeg skulle ikke gjort det siden det ikke er en god løsning for Kenneth. Jeg skrev alt det om grepet veldig dårlig i det første innlegget. Jeg er ikke uenig med deg Pølsa.


 Christian Furu (27. feb 2012 22:22) *  IP
Tyngre grep kan forøvrig kompenseres for med tape på putterhodet. Stemmer ikke det? Boccieri har bygget en hel putterserie på dette.

Blir skriving i bruddstykker :) Pannekakesteking samtidig :)



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72