Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Beartown - 27. feb 2012 kl. 19:18 *  IP
Diabetes 2 - Den nye folkesykdommen?

Jeg tar opp dette temaet da jeg selv fikk diagnosen for to uker siden. For a gjoere en lang historie kort saa lovet jeg meg selv og kona at ved paserte 40 saa skulle jeg ta en aarlig legeundersoekelse. Det har jeg da gjort, og verdiene har vaert normale. Det siste aaret har jeg vaert svaert lite aktiv og vekta stoppet ikke foer jeg naadde 113 kilo. Det er veldig mye for en paa 190 cm som ikke driver med noen form for styrkeidrett. Jeg har ingen andre enn meg selv a skylde paa da jeg spiste usunt deluxe.

For to uker siden fikk jeg resultatene av alle proevene, og numrene var sjokkerende. Diagnose som diabetiker, fettptosenten i levra var alt for hoey, og kolesterol som jeg aldri hadde hatt problemer med var blitt for hoeyt.

Saa det var litt av en wake-up call for en paa nesten 43. Naa har jeg trent hver dag, og har lagt om dietten helt. Jeg har tatt av 7 kilo, og er nede i 106 etter bare to uker. Kroppen min ble sjokka naar jeg beynte med min nye diett, men naa har den blitt tolerant for hva jeg putter i meg. Det som er saa rart er at jeg synes den nye maten som jeg naa oppdager smaker mye bedre enn den dritten jeg putta i meg foer.

Jeg vet at mange inne her er i kjempeform, og ikke har slike problmer, andre er kanskje i samme baat som meg?

Min oppfordring til alle er a gaa til doktoren en gang i aaret. Ta blodproever for a faa sjekket verdiene foer det er for sent. Jeg er ikke akkurat den som liker a gaa ril legen, men det er en noedvendighet. Min lege sa at det er ufattelig mange som faar diagnosen, og som ikke gjoer noe med det. Det skremmer meg. Det er en one way road til hjerteinfarkt. Hun sa ogsaa at numrene for Diabetes 2 bare blir hoeyere og hoeyere. Det vet jeg er sant ogsaa for Norge selv om numrene ikke er saa hoeye som her i USA.

Maalet er 87.5-90 kilo. Det skal jeg klare!

Ha en fortsatt flott kveld :-)
 Pepper (27. feb 2012 19:28) *  IP
Kjempebra at du har tatt grep og merker så stor forskjell allerde Beartown! Jeg er imponert! For min egen del må jeg ha fokus på jevnlig trening, type mat jeg spiser og volum på matinntaket for å holde vekten. Og heldigvis, jeg veier ca 2 kg mindre enn for 1 år siden og er rimelig slank.

Diabetes 2 er en kjempeutfordring for helsevesenet i mange land, også Norge.

Keep up the good work!



 AR (27. feb 2012 19:34) *  IP
Bra Beartown! Omlegging av kostholdet, jevnlig trening og ikke spis mer energi enn du bruker. Da går du ned i vekt i følge ernæringselspert Kaare R. Norum. Han tror heller ikke på lavkarbo med bacon, ribbefett og andre helseskadelige "matvarer".

Imponert over at du har klart å ta tak i problemet. Det krever viljestyrke!



 Enur (27. feb 2012 19:58) *  IP
Stå på Beartown, dette greier du!
Og samtidig kjenner jeg den dårlige samvittigheten kommer snikende, men heldigvis er en lang golfsesong rett rundt hjørnet, og ca. 100 runder gående på grønt, mykt underlagt i løpet av den er den beste medisinen for min del.
Problemet er disse hersens vintermånedene....



 Beartown (27. feb 2012 20:25) *  IP
Takker folkens! Jeg skrev ikke dette for a si "stakkars meg'. Dette var ment som en advarsel til oss alle. Det er ene og alene min skyld at jeg lot vekta gaa helt opp til 113.

Jeg er et menneske som trena masse, saa ble jeg skada og sofaen var min beste venn. Slik ballet kiloene seg paa.

Det viktige om vinteren for de som spiller golf i Norge er a finne alternativ trening. Jeg ser at veldig mange gaar paa ski. Hvis det ikke er mulig, saa gaa til innkjoep av tredmoelle. Den er min beste venn akkurat naa.

Vi skal ikke sulte oss ihjel. Det skal vaere lov til a nyte et godt maaltid med et par oel, eller et glass vin i ny og ne. Det er bare at dette maa begrenses for a holde kiloene der man vil ha dem. Det er jo ikke akkurat noe enklere med alder, men jeg er overbevist om at de aller fleste her inne har funnet noe som passer dem.

Ikke saa lenge til du kan gaa paa groent gress igjen, Enur :-)



 Pølse med brød (27. feb 2012 20:33) *  IP
Beartown, du høres ut som en blåkopi av meg på de fleste områder.

Vær svært forsiktig med å gå for fort ned, det er ikke positivt å gå ned 7 kg på to uker. Sannsynligheten for at dette er bare vann og kommer igjen så fort du går på en dårlig dag er stor, sannsynligheten for at dette demotiverer deg for videre arbeid med vekt er stor.

Rolig og kontrollert nedgang, varig livstilendring, forstå de mentale årsakene til at du propper deg med dårlig mat er stikkord. Jeg kom ingen vei før jeg fikk alt dette på track. Som deg hadde jeg perioder med ekstrem trening, mat og vektreduksjon, dette ødela mer enn det løste.

Diabetes er en sykdom som så vidt jeg har forstått ikke utenn videre forsvinner selv om man går ned mye. Årsaken til diabetes ekspolsjonen er vel mye sukker og billig dårlig karbo, som gir vektøkning og andre problemer.

Brødet og potetene Norum anbefaler er vel den store stygge ulven slik sett. Det mange totalt misforstår er at lav karbo dietten er å spise masse rødt kjøtt, egg og bacon og drikke fløte, dette er sef. helt hjerndødt. Men erstattes mye av karbo med hvitt kjøtt, fugl, fisk og grønnsaker fungerer faktisk lav.karbo fantastisk bra for oss stillesittende kontorrotter som ikke trenger mye brensel på tanken.



 Beartown (27. feb 2012 20:59) *  IP
PMB: Foerst, takk for flotte tips!! Helt riktig i at det er mye vann som har gaatt ut av kroppen. Maalet mitt fremover er 0.5-1 kilo i uka. Jeg som deg tror ikke paa hurtigslanking. Naa har jeg begynt helt paa baann da formen er elendig. Jeg kjenner kroppen min godt, og vet naar jeg skal stoppe.

Jeg er noksaa lettrent, men selv jeg har ikke vaert saa langt nede i kjellern. Det er som a trimme med en 25 kilos ryggsekk. Denne sekken blir heldigvis lettere etterhvert.

Kroppen skal ogsaa ha tid til a venne seg til dette, og det er jeg fullstendig klar over.

Diabetes 2 kan vaere vanskelig a bli kvitt, men jeg skal gjoere mitt beste for a faa verdiene ned drastisk paa 3 maaneder. Hvis jeg ikke klarer a faa bukt med verdiene med trening og kosthold saa maa det nok medisering til uheldigvis. Men vet om mange som har faatt numrene under kontroll, og slipper dette. Det er mitt maal. Saa faar vi se om det funker eller ikke :-)



 HeSk (28. feb 2012 00:40) *  IP
Javel Beartown, "velkommen etter". Nå er vel jeg betydelig eldre, men diabetes 2 er ikke så ille.
Jeg har nesten hele livet vært "prostituert" (ell. konsulent som det heter i finere kretser). Dvs. levd av å selge timer. Snitt 2600 timer pr. år i 40 år.

Ingen legebesøk eller sykemelding i perioden.
BMI på ca. 18 (Høyde 174 cm, vekt 67-72 kg).
Så smalt det, med hjerneblødning, tinnitus og annen elendighet.
Div. medisiner skal deretter ha utløst diabetes 2 iflg. ekspertisen.
Sjømat, fersk frukt og grønnsaker finnes på markedet rundt hjørnet, året rundt, og diabetes 2 vises bare på blodprøver et par ganger i året.
Derimot er det vel skjebnens ironi at verdens billigste alkohol må få stå urørt.

Flere forsøk på å selge meg diabetesmedisiner blir kontant avvist.
Sunn mat er god mat og føles slett ikke som noen "diett". Og golfspillet blir bare bedre for hvert år.
Lykke til Beartown. Min erfaring med å "slanke" 72 kg. ned til 49 kg. var IKKE vellykket.
Men som du skriver, har du mye mer å gå på...heldiggrisen.

Diabetes 2 et problem? Mest for legen min. Diverse tall på et a-4 ark ikke så viktig...MEN HVORDAN DU HAR DET!! HELT AVGJØRENDE??



 testogolfer (28. feb 2012 01:10) *  IP
Grattis Beartown :)

Helt naturlig at man går ned litt ekstra de første ukene. Glykogen og vann som forsvinner, og da ser man ikke fullt så bloated ut.

Høres fornuftig ut å legge seg på 0.5-1kg i uken. Bare husk at kontinuitet er nøkkelen. Så om du legger deg på en strict deff, kan det være hensiktsmessig å ha en spisedag/oppkarbingsdag en dag i uken, der du skeier ut litt. Det er tross alt totalantallet av kcal som er avgjørende.

Uansett masse lykke til :)

PS: Anbefaler deg å måle lår og mage med målebånd. Etterhvert vil sannsynligvis vekten gå saktere ned, men da kan det være godt å se at magemålet krymper



 Amatør (28. feb 2012 12:00) *  IP
Intimitetstyranni.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72