Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 HeSk - 28. feb 2012 kl. 08:45 *  IP
Pro-Am med Koreanske talenter.

Av diverse grunner er grålysningen et ypperlig tidspunkt for en golfrunde. MEN ALDRI FØRST!
Koreanske ungdommer starter tidligere. Høflig anmodning fra trenerne om å "hoppe over" denne gruppen, har resultert i invitasjon til Pro-Am-turneringer.

Håkon Brusveen sa en gang: "Du vinner ikke 5-mila i Kollen uten å kunne danse mazurka"!
Han mente kanskje at rytme og tempo var helt avgjørende?

Tviler på om Koreanske trenere har hørt om Brusveen, men de terper nettopp på tempo og rytme.
Svingen for lov å være mer eller mindre personlig. Men med så mange ivrige utøvere er det enklere å plukke ut talentene?

Ordre om innetjenste og skolegang blir møtt med heftige protester. HELST GOLF FRA MORGEN TIL KVELD.
Slik MÅ vel bare gi resultater??? Men akk så fjernt fra sosialdemokratiets dyrking av middelmåtigheter?
 Zigurd (28. feb 2012 11:19) *  IP
Om man får en mengde lovende unge mennesker til å ofre skolegang og arbeidsutdanning for å trene golf hele dagen isteden, så vil det naturligvis gi resultater.

Hovedsaklig i form av en nesten like stor mengde unge mennesker som sitter igjen uten fremtidsutsikter når de ikke klarer å nå målet de har jobbet for alle disse årene likevel, med de konsekvenser det har både for individet og for samfunnet som helhet.

Men joda... noen meget gode golfspillere får man nok ut av det, og andre hensyn enn det skal vel ikke tas om man skal unngå å dyrke middelmådighet?



 steven (29. feb 2012 23:01) *  IP
Typisk norsk sosialisttankegang: Det er bedre med bare middelmådigheter enn å komme opp med noen genier eller noen stjerner. I Norge skal alle være like flinke, eller rettere sagt, like dårlige, fordi de dårlige ikke skal føle deg som tapere. Derfor har Kristin Halvorsen ødelagt norsk skole. Journalist: *Norske elever er blandt de dårligste i verden i matte. * Kristin : Men vi har det hyggelig på skolen.* Skal man konstruere en hengebro, er det faktisk viktigere å være flink i matte, enn å være hyggelig. Jeg mener også, siden det gjelder sport, at det er bedre med noen verdensstjerner og en haug som ikke ble det, enn et hav av talentløse middelmådigheter.



 Ronni (01. mar 2012 12:00) *  IP
Herre min hatt!
Beskrivelsene fra Korea minner meg på gamle beskrivelser fra DDR, Romania og andre øststater fra 60-70-tall.
Heller norsk sosialdemokratisk middelmådighet enn slike skrekktilstander.



 steven (01. mar 2012 22:34) *  IP
Det er da nok av middelmådige norske fotballspillere som også ofrer skole og utdanning....
Faktisk flere tennisspillere og golfere også. Men det er så JÆVLA norsk å kikke på alt mulig når andre nasjoner er bedre enn Norge. Da er det straks: Ikke sunt. Norske ungdommer har det mye bedre. Sosialdemokratiet uber alles.
Skrekktilstander i Korea ? Er det skrekktilstander å trene fra morgen til kveld og droppe skolen ? Hørt om Bjørn Borg ?



 Zigurd (01. mar 2012 23:08) *  IP
Hvor mye mener du egentlig individer og samfunnet skal ofre for at du skal få noen nordmenn å se på på Viasat Golf?

Vi skal altså kjøre store mengder unge gjennom årevis med hard golftrening, hvor de ofrer utdanning og arbeidserfaring (og det meste av sitt sosiale liv) fordi 1-2% (om vi har flaks) av dem skal slå seg frem til verdenstoppen i golf?

Og de andre 98-99% får klare seg som best de kan når de står der uten noe grunnlag for å bygge seg en fremtid? Og samfunnsøkonomien skal klare seg uten ressursene disse ville vært med en skikkelig utdanning?

Modellen hvor man ofrer både menneskelige og samfunnshensyn for at en nasjon skal kunne slå seg på brystet over idrettsprestasjoner kjenner vi vel best fra en del kommuniststater... noe spesielt å skulle hevde at innføring av dette skulle være et skritt vekk fra "sosialisttankegang".



 Framk (01. mar 2012 23:12) *  IP
Korea er nok bedre enn oss på utdannelse også.


 Zigurd (01. mar 2012 23:20) *  IP
Meget mulig, men det fordrer jo at man faktisk får en utdannelse?

Det hjelper neppe de som må/vil trene golf fra morgen til kveld med mindre de også får lærere som caddyer slik at de kan høre dem i lekser mellom svingene?



 steven (01. mar 2012 23:23) *  IP
Ikke vær så kunnskapsløs at du sammenligner Sør-Korea med de gamle kommuniststatene. Det blir for dumt. Jeg har heller aldri påstått at man skal *ofre noen* for å få nordmenn til å se på Viasat golf. Kålprat.
Poenget mitt : Når noen nasjoner er bedre enn Verdens Suverent Beste og Snilleste Land, er det alltid slik at det de andre landene driver med ikke er sunt. Dessuten vet du null om hvordan de koreanske jentene som ikke lykkes (fins det noen) har det etter at golfen ikke ble noen suksess. Jeg er kvalm opp i halsen over den norske selvgodheten og den totale mangel på kunnskaper om andre lands mennesker og hvordan det er å vokse opp i land som etter norsk oppfatning er som u-land å regne. Vi har ikke verdens beste helsevesen. Ikke verdens beste skole. Ikke verdens beste veier. Ikke verdens beste eldreomsorg. Ikke verdens beste leger. Ikke verdens beste klima. Ingen ting. Allikevel påstår Jens Hakkiplata Stoltenberg at vi bor i verdens beste land. Og alle roper Hail Hail.
Nesten som tyskerne i 1935....



 Zigurd (01. mar 2012 23:30) *  IP
Nå er det vel ikke bare Jens som hevder at vi bor i (et av) verdens beste land - det er det forholdsvis bred internasjonal enighet om også.

At enkelte skal argumenter for at vi ikke lever i et av verdens beste land fordi vi ikke klarer å få frem golfspillere i verdenstoppen, sier vel egentlig det meste om hvor fælt vi har det her i landet...



 digger (01. mar 2012 23:44) *  IP
Det er opp til utøver og i ung alder foreldre hvor mye som trenes. Å påstå noe annet er svada. De fleste er bare for bedaglige til å gidder å investere det som trengs. Man har det for godt og behaglig som det er. Ved motgang løper man hjem til mamma og sutrer.

Det er kun en ting vi er spesielt gode på her til lands og det er å finne unnskyldninger.



 tilskuer (02. mar 2012 09:52) *  IP
Problemet med å bo i et av verdens beste land er at vi blir utrolig kravstore. Når man ikke har store problemer må små problemer lages store. Norske barneidrettsregler er vel i utgangspunktet laget for å beskytte ungene mot foreldrenes ambisjoner, og det tror det kan være ganske fornuftig. Men kanskje er de trukket vel langt.


 Nick (02. mar 2012 10:20) *  IP
Ja Steven.
Vi har det ganske ille her i landet.



 barce (02. mar 2012 12:02) *  IP
Norge er et glimrende land for middelmådigheter (herunder meg). I sum blir det derfor et bra land å leve i.


 Franz (02. mar 2012 12:39) *  IP
Flytt da, steven. Flytt til Sør-Korea. Om ti år, når du har rundet 25 år, kan du lese denne tråden på nytt.


 barce (02. mar 2012 15:04) *  IP
Franz; kjenner jeg Steven rett, vil han komme tilbake med en utdannelse andre kan drømme om, bli bedriftleder før fylte 30, og stenrik pensjonist innen midtlivskrisen slår til. Imens jobber du iherdig som papirflytter i kommunen.


 Petter (02. mar 2012 15:22) *  IP
Ja, de fleste har det bra her landet fordi vi vant det store "naturressurs-lotteriet"!

Bortsett fra det er vi utrolig gode til å tro at vi alltid vet best her i verden, og Steven har definitivt et poeng eller to. Korea er bedre enn oss på det meste inklusive utdannelse, produktivitet, infrastuktur, innovasjon og golf!



 tilskuer (02. mar 2012 15:29) *  IP
Petter:
Er konklusjonen dermed at Korea er et bedre land å bo i, og at det snart vil gå en strøm av arbeidskraft og økonomiske-/velferds-flyktninger fra Europa til Asia?



 Zigurd (02. mar 2012 15:59) *  IP
Petter: "Korea er bedre enn oss på det meste inklusive utdannelse, produktivitet, infrastuktur, innovasjon og golf!"

Jepp... og ikke bare det - de knuser oss på selvmordsstatistikken også (altså ved å ha langt flere selvmord). Ikke bare knuser de oss - de knuser de aller fleste andre også - der er de faktisk nr. 2 i verden.

Men hva betyr det så lenge de frembringer golftalenter og gjør det bra på utdannings-målinger? Her har vi mye å lære!



 Petter (02. mar 2012 16:24) *  IP
Tilskuer: Merkelig konklusjon å trekke ut fra at Norge er et av verdens beste land å leve i (for de fleste) pga at vi vant "naturressurs-lotteriet", og derfor har en sterk økonomi!

Zigurd: Selvfølgelig vil du finne negative sider ved alle land. Tror alikevel du skal være forsiktig med å misbruke statistikk på den måten du gjør her. Finland ligger som kjent også høyt på denne statistikken, men kåres ofte som et av verdens beste land å bo i. Norge ligger desverre også høyt sammenliknet med mange land med lavere "levestandard".



 tilskuer (02. mar 2012 19:15) *  IP
Siden alt er så trasig i Norge og alt så bra i Korea burde vi vel forlate elendigheten her og flytte til Korea. Videre burde vi vel straks gå ut og informere dem som planlegger å komme til Norge av økonomiske årsaker om at forholdene er anda bedre i Korea.
At nordmenn er i ferd med å bli veldig selvgode er jeg imidlertid ganske enig med deg i - men det er vel et resultat av at vi har det så bra her i vår egen lille andedam.



 Petter (02. mar 2012 19:55) *  IP
Tilskuer: Jeg har absolutt ikke skrevet at "alt er så trasig i Norge". Kun bidratt med en faktaopplysning om at hovedårsaken til at vi har det så bra, er at vi er usedvanelig heldige med tildelingen av naturressurser.

Poenget er at vår velstand ikke nødvendigvis skyldes at nordmenn er spesielt dyktige, eller alltid vet best!



 steven (02. mar 2012 22:57) *  IP
Jeg har da aldri sagt at Norge er bare sorgen. Men jeg har sagt at vi er så jævla ignorante og selvgode. Utgangspunktet var at så snart noen nasjoner viser seg bedre enn Norge på et eller annet område, så kommer surmager fra Norge og sier at *slikt passer ikke i Norge*. Når det gjelder påstanden om verdens beste land, er det som vanlig misbruk av statistikk. Jens Hakkiplata påstår: Vi bruker mest i verden på helse pr. innbygger. Greit, men når helsevesenet vårt er overadministrert, at det er 50000 late og sløve i administrasjonen, er noe galt. Det er nok å følge med i alle skandalene de siste dagene. Jeg har vært kreftpasient i 3 år, og uten min egen stahet og 280 telefoner, ville jeg vært død. Slurv, leger som opererer feil, uteglemmelser, ventelister osv osv.
Hvorfor reiser de som har råd til det til USA for kreftoperasjoner, hvis Norge er så veldig bra ? Hvorfor må Rimi-Hagen og Sveaas betale for en prostatakreft-operasjonsmaskin til skarve 17 mill, fordi den de har på Radiumhospitalet var antikk ???
Men nå gikk det litt ut over intensjonen med utgangspunktet.
De koreanske jentene er vedens beste i golf. Punktum. Da kommer straks sosialdemkratene og hyler om at stakkars, slik kadaverdisiplin vil vi ikke ha i Norge. Hva vet vedkommende om hvilke muligheter disse jentene har om de ikke lykkes ? Han vet ingen ting. Undersøkelser viser at om man vil bli best i verden, uansett idrett, eller på andre områder, kreves det merkelig nok ca 10000 timer med trening i snitt uansett hva man driver med.. Da Bobby Fischer ble verdensmester, hadde han trent sjakk ca 10000 timer. Samme med Stenmark og BB.
Men i Norge er det *skadelig*. Man blir ikke verdens beste golfspiller ved å trene 2000 timer. Bare spør Tutta.
Hvilken utdannelse har hun forresten ? Hvilken utdannelse har Rory ? Det er det som er feilen med den norske mentaliteten, man skal liksom ha både i pose og sekk. På skolen skal man ikke ha vinnere, bare middelmådigheter, det er et faktum at norske elever er blant de dårligste i verden, men *vi har god demokratiforståelse*. Kålprat. I sport og idrett også. Noen hederlige unntak finnes, men de som har klart det har brutt med den norske modellen. GW. Tutta. Andre stjerner i verdens store idretter kommer jeg ikke på. Bjørgen er stor. Northug også. Men det er mindre idretter ute i verden.
Sideblikk: Øystein Stray Spetalen er utvilsomt norsk finansmiljøs skarpeste hode. Han har spekulert siden han var 14 år gammel.. Han sier: Krisen kommer, den må rett og slett komme, om 5-10 år vil verden se helt annerledes ut. Hvorfor må den komme ? Svaret var : *Fordi det er alt for mange dumme politikere som bestemmer.* Som om jeg skulle sagt det selv. Poenget er at det norske folk blir manipulert av Jens og co. og det faktum at 90 % av journlistene kommer fra venstresiden. Lykke til alle sammen. Om jeg lever om 10 år, kan vi ta en oppsummering.



 Trisomi (03. mar 2012 00:25) *  IP
Høres ut som en kjempefornuftig plan å droppe skolegang og utdannelse for å satse på golf... Hva er vel kunnskap sammenlignet med evnen til å slå en ball i et hull i bakken.

På grensen til kvalmt å sitte som norsk-fostret riking i Thailand og lovprise unges forsøk på å gjøre lotto-karriere i steden for skolegang. DET er verdiskapning det!



 Trisomi (03. mar 2012 00:26) *  IP
...eller var det Korea denne gangen kanskje.



 Trisomi (03. mar 2012 00:56) *  IP
Steven: Når ble det faktum at norske elever er blant de dårligste i verden? Den statistikken må du vise oss.

Hvorfor drar de rikeste til USA når de blir syke? Jo fordi der kan de rike betale seg foran i køen for der vurdereres menneskeverd ut i fra lommeboka. Helsetilbudet til de rikeste er meget bra i USA fordi USA har lokket til seg de beste hodene fra utlandet. Men hva med helsetilbudet til de fattige? De uten forsikringer? Hvordan er DET helsetilbudet samenlignet med helsetilbudet til de fattigste i Norge?


Komisk å se opp til et land i økonomisk ruin som lever på Kina og Indias nåde. Kanskje er det venstresida i USA som er skyld i gigant-gjelden der også kanskje?

Jeg er helt enig i at man ikke skal være selvgod, men det motsatte av selvgod er da ikke å være utakknemlig? Vi som bor i Norge er faen meg så heldige på de fleste områder (bortsettt fra kort golfsesong) at det er respektløst overfor resten av verden å klage. Så kan man alltid forsøke å gjøre ting bedre, men når man sitter foran en diger bryllupskake med sølvskje i hånda og klager fordi den bare har sju etasjer når den kunne hatt åtte, så kan det kanskje være en idè å sjekke om naboen har mat på tallerkenen i det hele tatt først.



 Hmm (03. mar 2012 10:23) *  IP
Gud skje lov at det ikke er Steven som styrer landet.
Takke meg til de idiotene vi har.



 digger (03. mar 2012 17:29) *  IP
Siste innlegget til Trisomi er meget bra!


 Franz (03. mar 2012 23:21) *  IP
Steven: Dette var stusslige greier. Du er virkelig desorientert. Du presenterer en skremmende blanding av synsing og fornekting. Av hensyn til debatten lar jeg din fanatiske politikk ligge.

Det som ikke får ligge er følgende: Bjørgen og Northug store? Langrenn en "mindre" idrett? Get your numbers checked. Langrenn er en mikroidrett. Northug kan aldri bli stor ved å gå WC-langrenn.

Det at vi har produsert vinnere i opptil flere verdensidretter er mer sjokkerende enn at vi ikke gjør det i alle.



 DA (04. mar 2012 00:15) *  IP
Er enig med Steven i mange av synspunktene. Noen er spisset litt, men det må man forvente på et forum.
Få kan være uenig at vi har blitt selvgode og egoistiske, og vet bedre enn de fleste hvordan ting burde og skulle vært løst?



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72