Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 08. mar 2012 kl. 19:50 *  IP
Hva synes du om røyking på golfbanen?

En innsender hadde misbrukt et navn som nick. Jeg strøk hele tråden da jeg undersøkte nærmere at denne personen utga seg for å være en annen enn vedkommende var. Det var riktig! Irriterende! Slikt skal vi ikke ha her på Golfsiden, men slikt må jeg altså slite med.

Hva synes du om røyking på golfbanen? Denne nye tråden erstatter den gamle.

Jeg er spent på når det første røykeforbudet på en golfbane kommer. Jeg tror ikke det blir lenge til hvis det da allerede ikke er innført et eller flere steder. Det har vært snakk om det.
 steven (08. mar 2012 23:36) *  IP
Dette er ikke svart og hvitt. Hvis det er venting, og en av spillerne rusler bort til skogkanten og tar en blås, deretter putter sneipen i et medbrakt askebeger, eller stumper den ordentlig og knipser den inn i skogen, hvem plages av det ? Kun kverulanter eller tullinger. Hvis noen setter seg ned på benken mellom de andre og uanfektet tenner en røyk, stupid. Hvis noen knipser sneiper hit og dit, og røyker på green, stupid. Røykere er like forskjellige som epler ogg appelsiner. Derfor blir det helt feil å komme med at røykere er hensynsløse. Like feil som å si at alle med olabukser er tullinger. Det er mer irriterende med alle som somler og bruker 3 minutter på å få ut utslaget. Pluss de som spytter snuspakkene sine på fairway. Det er forskjell på folk..


 Per Treputt (08. mar 2012 23:45) *  IP
Røykere burde fratas alle spillerettigheter på norske baner. Snusing burde også være forbudt. Og ingen med dieselbiler burde få nærme seg en golfbane, siden det finnes mennesker som ikke tåler dieseleksos. Promping bør forbys for de under 70, dersom de ikke har legeattest. I Oslo og omegn bør alle gå, eller ta trikken til banene, pga svevestøvproblematikken.

Milde Jesus. Jeg røyker, men vet litt om vind, så ingen får røyken min i trynet. Jeg snuser, men snusposen min får ingen se, hverken i kjeften min, eller på gresset. Jeg promper, men bare på mine to beste golfkompiser.

Per Treputt



 Smilende Sam (08. mar 2012 23:48) *  IP
Ja la oss forby all røyking på golfbanen, men la for all del all drikkingen på banene få fortsette. Den livsfaren røykerne setter medspillerne i kan ikke aksepteres. Riksen er full av passive røykere som har pådratt seg kreft på banen. Takke meg til en snaphook i nakken fra en drita tulling.


 Røyker (09. mar 2012 01:50) *  IP
Steven, du skriver "Derfor blir det helt feil å komme med at røykere er hensynsløse." Jeg mener at det er en forutsetning å være hensynsløs hvis man er røyker - hensynsløs i første omgang mot seg selv. Det er selvfølgelig opp til røykeren selv, men ”hensynsløs” er ikke HELT feil.


 Nick (09. mar 2012 08:28) *  IP
I disse tider hvor de aller fleste baner sliter, vil det være en genistrek å forby røyking.



 Kjakan (09. mar 2012 08:32) *  IP
Jeg røyker ikke, men det blir da hysterisk å forby det. Om noen vil ta seg en blås og sørger for at vinden står riktig vei så må de få lov til det.


 Rico (09. mar 2012 09:29) *  IP
Golfbaner er jo et idrettsanlegg og røyking burde vært forbudt på alle idrettanlegg!! Håper det kommer forbud raskest mulig og at det blir lov å gi straffeslag for forsøpling ute på banen så slipper vi alle snusposene/klysene som ligger strødd rundt på banen!!


 preben (09. mar 2012 11:08) *  IP
Det må da være lov og røyke utendørs, hvis vi som røyker tar hensyn og ikke slenger fra oss sneiper så hadde ikke dette vært et tema, jeg røyker selv når jeg spiller, men jeg spør alltid de i ballen først om de har noe i mot det.
Det burde være plass røykere og ikke røykere på en golf bane !!



 barce (09. mar 2012 11:17) *  IP
Idrettsanlegg??? Skal det nå liksom være ok å stille i treningstøy og da?


 Pølse med brød (09. mar 2012 11:37) *  IP
Snus iriterer meg mer enn røyk, snusen lager svarte klatter i puttelinjen min....hvis dere skal snuse så kast for hælv...ikke snusen på greenen...


 Jumper (09. mar 2012 12:08) *  IP
Synes ikke noe særlig om røyking generelt, og setter liten pris på å stå i røykskyer på rangen. På banen er det lett å holde seg unna dersom folk røyker.


 steven (09. mar 2012 13:59) *  IP
Jada, røykere er hensynsløse mot seg selv. Det samme er alle de som sitter og gumler godis og ser på TV. For ikke å glemme alle som drikker vin. Hensynsløse er også de som triller rundt med barnevogn i Oslo sentrum der ungen ligger på gateplan og puster inn avgassene fra alle dieselbilene. Glem heller ikke alle sydenturistene som ligger og steiker kroppen sin så den er skrukkete allerede når de tipper 35 år. Med hudkreft og greier. Finnes det overhodet noen som ikke er hensynsløse mot alt og alle og seg selv. ? Glemte alle mobilterroristene som plager sine omgivelser med høylytte utredninger om sine private bekymringer i tide og utide. Og barnevognmafiaen som blokkerer plassen mellom hyllene på supern. Nå drar jeg på golfbanen. Der er jeg stort sett aldri plaget. Bortsett fra de hensynsløse freakene som knasker minigulerøtter akkurat når jeg skal slå ut.


 Caddy (09. mar 2012 22:53) *  IP
Hvam GK har røykeforbud på golfbanen, jeg anbefaler alle ikke-røykere å melde seg inn der. De har mange andre gode lukter ved f.eks. utslaget på hull 2 inntil veggen på grisehuset.


 steven (09. mar 2012 23:52) *  IP
For meg er det helt ok om det blir røykeforbud på banen. Men det hadde vært bedre om det hadde blitt forbud mot hunder. De er ofte en plage. Mobiltelefoner også, de irriterer mer enn en sjelden røyker. Skal vi ramse opp alt som irriterer oss, blir listen flere kilometer. De som røyker er blitt mobbeofre, ufortjent. Det er haugevis av andre som er mere hensynslose og irriterende enn de som tar seg en blås av og til. Skal man kverke alle man ikke liker, har heldagsjobb. Vær litt tolerante, og ha det moro og vær litt fleksibel.


 Mango (10. mar 2012 10:55) *  IP
Typisk norsk. Lag flest mulig regler, forby mest mulig. Jeg har aldri røkt, men synes det blir noe latterlig å forby røyking på golfbaner også.


 ? (10. mar 2012 11:35) *  IP
Caddy, gris lukter like ille som røyk - men gir deg ikke lungekreft.
steven, tolerant mot å se et menneske røyke eller tolerant mot passiv røyking?



 DA (10. mar 2012 15:30) *  IP
Jeg liker ikke røykere! Men vi kan ikke ta de for det.
Det er Regjeringen som kunne/skulle tatt ansvar og forbudt dette, men istedet forsøker de et umulig dobbelt-løp, ved å merke og skjule tobakken, samtidig som de er så jævla kåte på å få inn pengene tobakk generer!
Vi klager på dobbelt-moral i USA, men det holder å kikke litt under teppet i vår egen leke-grind. De seneste dagers morsomheter i Politikken bør si det meste!



 ? (10. mar 2012 17:19) *  IP
Denne diskusjonen handler om passiv røyking, slik jeg forstår det. Og det må jo alltid være den som blir utsatt for slik som bestemmer. I denne sammenhengen er interessant å vite at man puster ut skadelige stoffer i opp til fem minutter etter siste blås. Ikke alle som tenker på det ..


 golf (10. mar 2012 17:54) *  IP
røyk burde ganske enkelt forbys


 Gulber (10. mar 2012 21:16) *  IP
Hmm alle vet vi at det er skadelig å røyke, men nå er det nå slik at det er mange som er avhengi av dette svineriet. hvis de kaster sneipen i askebeger/søppla og snus posene like så, ja da syntes jeg de skal få lov til å røyke å snuse, tvlier på at røykere blåser røyken i fjeset på sine medspillere. hvorfor skal røykere jages uansett hvor de går. vi får akseptere dette så lenge de rydder opp etter seg. ønsker alle en fin golfsesong. å slit røykingen med helsa, ikke dumt å slutte hvis dere klarer det. tenk hva dere kan spare. lykke til, jeg vil ikke jage dere.



 steven (10. mar 2012 22:54) *  IP
? Det sier seg selv, at å puste inn avgasser fra dieselbiler er mye verre enn passiv røyking. Men det er det ikke noe mas om. Det finnes ikke noe som helst dokumentasjon på at passiv røyking er skadelig. Vis meg.
Det er hysteri og svada fra en haug med fanatikere. Vis meg dokumentasjon så skal jeg si unnskyld. Verden liker å bedras. Hvorfor er det så mange unge som aldri har røyket som får kreft ? Tilsetningsstoffer i maten. Usunn livsstil. Eksos. Forurensing, osv, men alt den ignorante majoriteten er opptatt av er sigaretter. Ignorance.
Min svigerfar ble 98. Han røyket hele livet fra 14 år. Hans kone ble 88. Røyket aldri men fikk passiv røyk i hele livet. Hans tre sønner er nå 82, 78 og 77. Friske som fisker. Så ?



 Nicolai (10. mar 2012 23:53) *  IP
Du ber om bevis, men det eneste du selv kommer trekkende med er personlige anekdoter?

Les http://info.cancerresearchuk.org/healthyliving/smokingandtobacco/howdoweknow/tobacco-smoking-and-cancer-the-evidence#Passive inklusive fotnoter.



 Nicolai (10. mar 2012 23:57) *  IP
http://info.cancerresearchuk.org/healthyliving/smokingandtobacco/passivesmoking/

Så kan jo du vise til noen studier som viser at passiv røyking ikke er farlig steven?

Når det er sagt er jeg ikke nødvendigvis for å forby røyking kun på golfbaner. Deter fint at hvam gjør det, men det er litt spesielt i og med at de er en "skolebane"



 Per Treputt (11. mar 2012 00:17) *  IP
Nicolay, vi snakker ikke om trange innendørs golfbaner her. Vi snakker om golfbaner ute i det fri. Studiene du linker til gjelder innendørs røyking.

Per Petterøe's Treputt



 Nicolai (11. mar 2012 09:02) *  IP
Det er riktig, men innlegget til steven dreide seg heller ikke om passiv røyking på golfbaner: "tilsetningsstoffer i maten, kone som fikk passiv røyking hele livet" (de bodde vel nettop utendørs på en golfbane?)

Og når han begynte å etterlyse dokumentasjon tenkte jeg det var på tide å tilføre diskusjonen litt fakta.



 Elgen (11. mar 2012 09:14) *  IP
Det er ubehagelig å ufrivillig måtte puste inn sigarettrøyk når man er ute i naturen, så røykere bør passe på å ikke sjenere andre spillere.
Noen er allergiske og får ubehag av andrs sigarettrøyk, det bør Steven få med seg.

Jeg passer feks på å fjerte fra meg når jeg er så langt unna andre at de ikke sjeneres av mine tarmgasser..
Det er vel bare vanlig folkeskikk å ikke sjenere andre med sigarettrøyk. Merkelig at noen ennå, i 2012, tror at det er fritt frem?



 rådyret (11. mar 2012 11:06) *  IP
Synes jeg ser det kommer en feit klovn i sjakk rutete bukser løpende nedover fairway og hyler på inn og utpust ”her er det ikke lov å røyke!!! Tenk på oss andre som også må puste inn sjiten”.

Nei, blir mer provosert av feite folk som hakker seg rundt på 131slag for så å parkere ræva i en camping stol mens de propper i seg vaffel etter vaffel. Bruk litt mer tid på rangen så slipper jeg å få høyt blodtrykk av å bli provosert over hvor dårligere dere er. Idrettsanlegg? Makan til selvhøytidlig piss. Bål røyk kan neppe være særlig bra å puste inn. Foreslår at noen får på seg nikkersen og stikker opp i holmekollen og rydder opp.



 HeSk (12. mar 2012 11:09) *  IP
Hmm...jada, forby alt vi ikke liker. ALT !! Kanskje vi skulle starte i riktig ende? Multimilliardær Andresen & Co som har tjent sin formue på dop!!

Iveren over å skape "Verdens Mest Perfekte Land", ender opp med "Verdens Største Landssviker...Verdens Største Massemorder...osv.. Hva blir neste???

Golfstrømmen har skylda. Av en eller annen snodig grunn sender Karibien trillioner av tonn varmt vann retning steinrøysa. Heldigvis sier ekspertisen at dette snart tar slutt. Da kommer 3-5 km tykk is tilbake og dekker elendigheten. Isbjørnene tar tilbake tjuvgodset?

Da kan survegjengen av feite, arrogante nordmenn søke asyl i Sivilisasjonen. Det finnes steder der MYE FREMDELES ER TILLATT!!!
HELT UTROLIG?????




 Derek (12. mar 2012 19:58) *  IP
Played The Links at Fancourt on Saturday - the first no smoking golf course I have chased my ball around. Why? Health grounds? Fire hazard? No - they were tired of picking up the cigarette ends.


 Clip (12. mar 2012 21:08) *  IP
Røyking er, om vi liker det eller ikke, UT!



 Per Treputt (12. mar 2012 21:27) *  IP
Det er UT å spille golf også. Det er IN å sykle. Det er IN med veske og lakkerte negler for menn.
Synes litt synd på deg hvis du forholder deg til hva som er in og ut hele tiden.

Selv bryr jeg meg bare om ut og in på hjemmebanen. Og da snakker vi om soverommet altså.

Per Treputt



 Oggi (13. mar 2012 09:13) *  IP
Mer enn 30 innlegg og ingen har nevnt skogbrannfaren. Utrolig.


 DA (13. mar 2012 10:27) *  IP
Jeg synes alle skal slutte med briller og å drikke av glassflasker, pga skogbrannfaren!


 Jumper (13. mar 2012 10:40) *  IP
Så det å gå med briller er brannfarlig? Det var vel noe av det sakligste jeg har hørt på lenge.


 Nick (13. mar 2012 10:59) *  IP
Jeg for min del spiller mye heller en runde golf med en som røyker, enn kvervulerende grinbitere som klager over alt og alle.



 Dilter (13. mar 2012 11:02) *  IP
Kapittel 4.3.6 i Hakkespettboken omhandler spesifikt start av bål ved hjelp av briller (hvis man ikke har forstørrelsesglass), så dette er høyst relevant. Tenk hvis du mister brillene og de blir liggende på et uheldig sted, for eksempel en sydvendt stubbe med masse tørt løv rundt.

Grøsser bare ved tanken.



 DA (13. mar 2012 12:32) *  IP
Takk Dilter.
En stakkars golfer går i sine egne tanker og soser rundt på banen. Plutselig snubler han i en golfbag som John Daly har kastet fra seg i sinne! Brillene farer av hodet og havner i det tørre vårgresset! Tør nesten ikke tenke på konsekvensene.



 Gunnar Bull (13. mar 2012 13:33) *  IP
Huff og huff, dette blir bare mer og mer skremmende!

Jeg vil oppfordre alle norske golfklubber til å dobbeltsjekke forsikringsvilkårene og eventuelt utsette sesongåpningen til relevante og høyst nødvendige risikoanalyser er gjennomført.

Hvis eneste utvei av dette uføret er forbud av briller (+/- 1,5 eller mer) samt "røking og damping" (ref Haugsrud), ser jeg et mulig forretningspotensiale i proshopsalg av "folkegolfpakken", inneholdende en snusdåse og brannsikre kontaktlinser.

Risikovillig kapital ønskes :-)



 Scott Cameron (15. mar 2012 10:58) *  IP
Jeg røyker ikke, men ikke faen om det bør forbys for det. Ja det kan være irriterende, men det er hosting, snøfting, snørring, pissing, tregt spill, folk som går i puttelinja, oppslåtte torver og ballmerker på greenen også. For ikke snakke om nybegynnere... Det er irriterende det...

Skal man forby folk å røyke på gata også? I så fall bør man forby nybegynnere å starte med golf.

Og så lenge staten eller kommunene ikke bidrar med en dritt av penger til norske golfbaner så får det være privatrettslige regler som gjelder. Golf er tross alt en utendørsidrett...



 Jørn (25. mar 2012 00:53) *  IP
La folk røyke, men de bør holde det for seg selv! Kjenner jeg blir litt småforbanna når pensjonisten som går 1m foran meg fyrer i sneipen så jeg får alt rett i ansiktet... Om noen forkorte sitt liv med røyking, helt ok, men ta hensyn til medspillere som ikke røyker.


 Wilson (25. mar 2012 09:27) *  IP
Enig Jørn.
Det hele handler om å ta hensyn til andre.
Jeg plages av å få sigarettrøyk mitt i fleisen når jeg egentlig forventer å puste inn ren luft.
Og når noen fyrer opp en sur sneip i tillegg så er det 10 ganger verre enn en ny sigarett.



 McKivre (25. mar 2012 10:09) *  IP
Ren luft,Wilson. Ved å kjøre til og fra golfbanen forurenser du 1000 ganger mer enn den sneipen til pensjonisten. Så tenker vi på luftkvalitet så burde vi forby de 2,5 mill personbilene i Norge
Leser jeg litt mellom linjene så skulle du vel helst blitt kvitt pensjonisten også..



 Wilson (25. mar 2012 10:15) *  IP
McKivre

Har jeg nevnt pensjonisten med ett ord?

Hva med å lese linjene jeg skrev istedet for å lese mellom dem? :-)




 ??? (25. mar 2012 23:21) *  IP
Det er lov å bruke hodet.
Ja, golfbanen er ett idrettsanlegg på lik linje med en fotballbane, skiløype, hoppbakke. Har aldri sett noen i disse idrettene tatt en blås mens de er i aktivitet. Golferne er like mye idrettsutøvere som de fleste andre feks. som sykler, går Birken ol osv.

Personlig ser jeg helst at man ikke røyker eller snuser. Men du skal for all del få lov til det ettersom det er bare røykerne det går ut over. Blåser vinden slik at du får røyken på deg - så ta ett skritt til siden så slipper du å være gutten i røyken.

Det røykere og snusere må slutte med er; legge røyken med fyr på - på greenene, kaste sneipene, kaste snusposene eller spytte dritten på bakken.
Gjør du det sier jeg alltid ifra.




Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72