Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ronny Ponni - 23. mar 2012 kl. 21:19 *  IP
Serienummer på jernsett

Jeg har et nytt Nike Pro Combo jernsett kjøpt fra onlinegolf.
Har sett etter serienummeret, men finner ingenting. På Nike sine hjemmesider, sier de at det skal stå på 5-jernet nederst på skaft, men jeg ser absolutt ingenting.

http://www.nike.com/nikeos/p/nikegolf/en_US/product-registration

Noen som har noen lure ideer...?
 Ronny Ponni (23. mar 2012 21:44) *  IP
oppklart :)


 Jumper (23. mar 2012 21:45) *  IP
Har et nytt Pro Combo CB sett selv, og der står serienummeret på hoselet på femmerjernet. (Finnes det et norsk ord for hosel?)


 Ronny Ponni (23. mar 2012 22:18) *  IP
Stemmer det Jumper,
Men fremdeles ikke noe serienummer på mitt....:(

Jeg venter på oppklaring fra onlinegolf, de skulle sjekke hva som foregikk.
De svarte på mail innen 5 minutter, og tar det svært alvorlig, så jeg satser på de har en god forklaring :)



 Laser (24. mar 2012 12:50) *  IP
På TM er det vanskelig å lese hvilket nummer du har


 simen fulland (24. mar 2012 14:02) *  IP
Manglende serienummer, eller andre avik betyr vanligvis fake køller.

Er prisen på nye køller (årets modeller, modeller som ikke skal fases ut i nærmeste fremtid) på det som er norsk (euorpeisk)innkjøpspris, bør det være ett klart varselstegn.

Dersom vi skulle selge Procombo til 4500 kr ville vi ikke tjent en krone på det.

Eneste måten onlinegolf eller andre kan tjene penger med slike priser er ved salg av fake køller, eller at de har fått takk i køller utenom korrekte kanaler.

Er det avik i design, serienummer m.m er det vanligvis fake.

Mange fake køller er veldig like utseendemessig og krever ett trenet øye for å kunne se forskjell. Enkelte ganger må man ta det på egenvekt og svingvekt og rett og slett måle forskjellen fra ekte vare.

Eldre modeller kan man handle billig på nett, men nye, nei da er det ofte noe muffens....



 Jumper (24. mar 2012 18:11) *  IP
Hele det norske prissystemet for golfkøller er jo helt på trynet. Mine Pro Combo CB ble kjøpt på en tur til Aberdeen i vinter, og kostet meg 499 pund, og da var de fullt custom med oppgraderte Nippon Modus 3 skaft etc. Her i landet skal Nike importøren ha 65kr ekstra pr skaft, og Titleist 145 pr skaft. Selgeren på Nevada Bob i Aberdeen bare lo av meg da jeg fortalte dette. Oppgradering av skaft kostet ingenting, med mindre man skulle noe helt spesielt.

Er det rart man handler fra utlandet? Skal du ha deg nye køller så kan for norsk pris ta fly til Aberdeen, kjøpe køllene, og ta deg et par runder på Cruden Bay. I butikken kan du be om Taxfree-skjema som du leverer i postkassen på gate 1, så får du igjen momsen i tillegg.



 Ronny Ponni (24. mar 2012 18:48) *  IP
Onlinegolf er i mine øyne et seriøst firma, og jeg betalte full pris for køllene.
De svarte meg på mail innen 5 min i går kveld, så jeg får nok en god forklaring på hva som er skjedd osv.
De sjekker diekte med Nike, og jeg venter fremdeles spent på svar...:)



 pingka (24. mar 2012 20:35) *  IP
hvor mange kjøper køllene sine på nettet fra utlandet? Eller er folk trofaste mot de norske butikkene?



 Børre (24. mar 2012 21:24) *  IP
Er det ikke litt veldig på kanten og beskylde onlinegolf for og selge fake køller??


 tilskuer (24. mar 2012 23:10) *  IP
Jeg anser onlinegolf for å være en seriøs aktør i golfmarkedet og betviler sterkt at de bevisst har solgt fake-køller. En annen grunn til at de kan selge billigere enn i Norge kan ha med innkjøpsprisen å gjøre. Omsetningen i England er vel noen ti-talls gangere høyere i enn i Norge, så det er ikke sikkert at leddene i den engelske import-/salgskjeden skal ha like stor avanse på hvert sett som de norske skal ha.


 simen fulland (24. mar 2012 23:58) *  IP
Tilskuer, tro det eller ei, men inn prisene i europa er ganske like fra land til land.

Du kan få rabatt hvis du er stor, men ikke i nærheten av den størrelsen de må ha for å tjene penger med de prisene de opererer med...

Børre, nei det er ikke på kanten. Det skjer stadig vekk at det kommer noen innom jobben med køller som er kjøpt billig på nett som viser seg å være fake.

Dersom prisen på årets modell er vesentlig mye billigere enn i Norge uten at det er en salgskampanje, vel da er det ofte noe muffens.



 gjesp (25. mar 2012 00:08) *  IP
Det nevnte nettstedet er 100% norsk og er en seriøs aktør. Jeg ville vært forsiktig med å antyde noe SF, det kan straffe seg


 Ronny Ponni (25. mar 2012 07:53) *  IP
Jeg vil nå presisere fra min side at jeg beskylder dem hvertfall for ingenting.
Men jeg har et sett der serienummer ikke er på jernsettet, og spør i den anledning om noen har vært borti lignende og har noen ideer :)
Jeg er svært fornøyd med onlinegolf hvordan de håndterer saken, de svarte som sagt innen 5 min! på mail på en fredagskveld og tok tak i det med en gang. Tviler på du finner mange av de aktørene rundt omkring...
et sett med 4-pw koster 6500,- så jeg forstår ikke hva dere mener med de selger billige køller...?

Alt er nok i skjønneste orden, jeg er bare ute etter hva/hvorfor osv. Det er min rett som kjøper ;)



 barce (25. mar 2012 09:00) *  IP
Simen antyder vel ikke at onlinegolf driver med snusk. Så vidt jeg kan lese er det kun eksempler han kommer med, hvor onlinegolf, type køller og pris kun er med for å fargelegge disse.


 Wilson (25. mar 2012 09:23) *  IP
barce, da bør du lese det Simen skrev én gang til.

Sitat; "Eneste måten onlinegolf eller andre kan tjene penger med slike priser er ved salg av fake køller, eller at de har fått takk i køller utenom korrekte kanaler."

Simen jobber hos en konkurrent av Online (Ved at han selger køller)
Å sette ut rykter om konkurrenter er uetisk.
I tillegg er det veldig lite smart å snakke dritt om sine konkurrenter.



 tilskuer (25. mar 2012 12:11) *  IP
Ser at det er to nettbutikker med navn onlinegolf, en i UK og en i Norge. Jeg har ingen erfaringer med den norske, men har alltid oppfattet den engelske siden som en seriøs aktør. Ut fra prisene er det ingen ting som tyder på at den norske siden heller selger fake køller.
Hvis det er slik at innprisen er lik i hele europa blir jo forskjellen mellom norske og engelske priser ennå mer uforklarlig. Alle butikker i England kan vel ikke selge fake køller.



 Erik R. Frønsdal (25. mar 2012 13:20) *  IP
Jeg jobber hos onlinegolf.no og er nødt til å komme inn og kommentere litt på denne tråden.

Først og fremst så vil jeg si at både vi og Marius hos Nike er i gang med å finne ut hva som er grunnen til at disse køllene ikke er merket med serienummer. Vi jobber i helgen, Marius jobber i helgen, men Nike Golf sitt system jobber dessverre ikke i helgen, og vi må nok derfor vente til uken med endelig oppklaring.

Når det gjelder Simen Fulland så fremstår jo han i utgangspunktet som en seriøs type, som man skulle tro visste hva han snakket om, men det gjør han jo åpenbart ikke. Og bare for å ha sagt det:
Onlinegolf.no er en del av Bergen Golfsenter, vi har drevet med salg av golfutstyr i 13 år, og handler merkevarer utelukkende gjennom offisielle kanaler. Dette er en klar og bevisst del av vår forretningside, og vi skal ikke, som veldig mange av våre konkurrenter, drive med import/produksjon av egne varemerker, eller ta agenturer på merker som ikke er representert i Norge. Grunnen til at vi er veldig klar på dette er at dersom vi opptrer både som importør og forhandler mener vi at dette undergraver vår troverdighet som en objektiv leverandør/selger av golfutstyr .

Et annet veldig interessant tema som tas opp i denne tråden er veiledende innpriser til forhandlere i Europa. Og som denne Simen sier, innprisene er i utgangspunktet ganske lik over hele Europa, men Simen glemmer/vet ikke om Storbritannia sin posisjon her. Og grunnen til at Storbritannia har lavere innpriser er like enkel som den er frustrerende: I 2008 kom finanskrisen dundrende inn over oss, og etter at støvet hadde lagt seg litt så fikk vi en situasjon der det britiske pundet neste over natten hadde blitt 30% mindre verdt mot både euro og norske kroner. Produsentene hadde da tre valg:

1. Øke prisene i det britiske markedet (europas største golfmarked). Problemet her er at folk i Storbritannia på ingen måte hadde mer penger å rutte med , heller mindre, så dette var ikke aktuelt.

2. Redusere prisene i resten av europa/verden. Også uaktuelt siden det ville bety en reduksjon i inntekt på over 30% i resten av markedene.

3. La alt forbli uendret og satse på at ting går tilbake til normalen om ikke altfor lenge, som selvsagt var det som skjedde.

Nå, 4 år senere, er pundet mindre verdt enn noensinne, og vi har kjempet en hard kamp mot alle leverandørene i alle disse årene for å få de til å justere denne ujevnheten mellom markedene. Per dags dato ligger omregningskursen mellom innprisene i norske kroner og britiske pund på mellom 10 og 11,50, som da betyr omtrentlig 10-30% lavere innpriser i det britiske markedet. Det positive er dog at dette er det nærmeste vi har vært på disse 4 årene, og jeg regner med at vi er ganske ajour i løpet av 2 til 3 sesonger.

Jeg skal snart slutte og mase nå ;-), men en liten ekstraeffekt som også er verdt å nevne i denne sammenhengen er at siden prisene i England over natten ble 30% lavere enn resten av Europa fikk vi en enorm vektst i engelske nettbutikker, både i antall og størrelse. Disse fikk over natten en ganske formidabel økning i salgsvolum (frem til 2008 hadde England stort sett helt like priser som vi hadde i vår butikk). Disse store volumene sammen med økt konkurranse førte igjen til lavere og lavere marginer, og dette forsterker dermed prisforskjellene mellom det britiske markedet og resten av verden ytterligere

Men vi kan ikke legge oss ned og grine, men kjempe med de betingelsene vi har. Alt i alt er det norske markedet for golfutstyr ganske konkurransedyktig på pris, og tar man alle kostnader med å kjøpe fra utlandet med i regnestykket, samt økt trygghet med den norske kjøpsloven i ryggen, er det min påstand at det for de aller fleste er enklere, bedre og vel så lønnsomt og kjøpe fra en norsk butikk!



 simen fulland (25. mar 2012 14:38) *  IP
Jeg har her trodd det var snakk om onlinegolf i UK. Ikke i Norge.

Beklager til Erik Frønsdal. Mine utalelser er med tanke på prisingen til enkelte britiske nettbutikker. Ikke norske onlinegolf.no

Og ja vi har hatt kunder som har kjøpt fake fra europeiske nettbuttikker med meget lave priser.



 Frank (25. mar 2012 18:35) *  IP
Veiledende innpriser er i de bransjene jeg kan noe om de eneste prisene man aldri kjøper for, bortsett fra noen bittesmå forhandlere. At det skal være annerledes i golf kan jeg vanskelig forestille meg.


 Laser (25. mar 2012 21:37) *  IP
Veiledende innpriser er vel bare for messer og før man har startet å forhandle og de store kjedene har sikkert volumavtaler med kickback

I tillegg har norske kronen styrket seg mye det siste året både mot euro/pund og dollar

Alt dette bidrar til å drive ned prisene i Norge

Onlinegolf.no har vel samarbeid med den engelse nettstedet !?



 Fant (26. mar 2012 13:33) *  IP
På mine Pro Combo står koden på 7er-jernet.
Den er veldig vanskelig å se.

Vedder på at du finner den der, Ponni :-)



 Scott Cameron (26. mar 2012 15:24) *  IP
Burde det ikke står serienummer på alle køllene egentlig? Det gjør det i hvert fall på titleist køller...

På den måten vet man f.eks. at alle køllene i et custom sett er laget på samme tid, satt sammen/konrollert av en og samme person osv.

Sikkert ingen big deal, men...



 Ronny Ponni (26. mar 2012 19:50) *  IP
Fant, nede på "hoselen"?
Jeg har lett gjennom hver eneste kølle, nærmest med lupe ;)

Ellers så har Nike Norge ringt meg i dag for å ha en grei dialog.
All ære til onlinegolf og Nike for å ta tak i dette på sekundet. Det får meg til å roe pulsen litt, og vet at det ordner seg til slutt :)



 Jumper (26. mar 2012 22:37) *  IP
Tok en kikk på settet mitt nå, og der har alle jernene serienummeret på hoselen. Nå har jeg det nye Pro Combo CB settet, og vet ikke hvordan det er på fjorårets Pro Combo.

Greit flaut dersom det viser seg at nummeret står på alle køllene og du bare trenger briller :-)



 Ronny Ponni (26. mar 2012 23:51) *  IP
Det hadde vært en brøler ja ;)
Men nå er det heldigvis 5-6 andre fra golfklubben som har sett etter også, då da kan jeg ikke skylde på feil linser...
Min kompis har kjøpte sine i fjor, og der har alle jernene serienummeret. så da er både dette år, og fjorårets like der, ja utenom mine da som det mest sannsynlig er en naturlig forklaring på :D



 DA (26. mar 2012 23:55) *  IP
At det er fake, er den naturlige forklaringen! Man glemmer ikke plutselig å merke 1 sett på fabrikken...
Godt nike er på saken, så kan du få et ordentlig sett fra de.



 Scott Cameron (27. mar 2012 13:03) *  IP
Er det noe annet som tyder på at køllene er fake da?

Hvordan sitter grepene? Hvordan føles grepene? Kom over noen fake multi compound grep en gang og de var veldig harde og glatte i forhold til de originale.

Hvordan er finishen på køllehodene? Er de like gode som de med serienummer på alle køllene?



 Ronny Ponni (27. mar 2012 14:29) *  IP
Det er absolutt ingenting annet enn mangel av serienummer som skulle tyde på noe...
Jeg har latt flere sett på dem, og ingen klarer å se noe forskjell.

Kontakten er enda god med onlinegolf og direkte med Nike, så jeg tviler ikke på at dette ordner seg til :)



 Fant (27. mar 2012 15:14) *  IP
Rett under "forged-graveringen".
Litt vanskelig å se, men det står der.



 Ronny Ponni (27. mar 2012 17:41) *  IP
Mysteriet er oppklart etter hjelp fra Fant :-)

Jeg har funnet et nummer på syver jernet etter søk med lupe.
Jeg har gitt beskjed til onlinegolf, og alt er i skjønneste orden
Vil nok en gang takke onlinegolf og nike for suveren oppfølging, og legger meg paddeflat. Flaks at jeg hele tiden har sagt at det finnes nok en helt naturlig forklaring :-)



 Wilson (27. mar 2012 17:46) *  IP
Men da er jo mulig å selge originale kaller så billig i Norge.
Bra



 oj oj oj (27. mar 2012 18:16) *  IP
meget interessant tråd. credit til onlinegolf.

det som gjør det interessant er jo hvordan simen fulland bløffer om prisene i storbrittania, og blir avkledd av sin konkurrent. mon tro hvor mye annet det bløffes om fra norske proshopper?



 Ronny Ponni (27. mar 2012 19:20) *  IP
Wilson, jeg vet ikke hva du mener med billig, men 3-pw nike pro combo ligger på rett over 7000,- hos onlinegolf når jeg kjøpte.
Det er vel en ganske normal pris ville jeg tro...?



 simen fulland (27. mar 2012 19:50) *  IP
Jeg vil igjen understreke at jeg aldri har ment å sverte Erik R Frønsdal og Bergen golfsenters butikk onlinegolf.no.
Jeg har aldri hørt annet enn at Bergen Golfsenter er seriøse aktører i det norske markedet.

Jeg utalte meg på generel basis med utgangspunkt i ett sett som jeg trodde var kjøpt av "Ronny Ponni" fra en britisk nettbutikk med veldig likt navn, onlinegolf.co.uk

Det var det som spratt opp da jeg googlet onlinegolf, jeg så prisen på settet som var meget lav. "Ronny Ponni" fant ikke serienummer, og jeg antok da at han hadde blitt lurt.

Jeg har aldri ment å "bløffe" om prisene i Storbritania. Dersom det Erik i onlinegolf.no forteller er korrekt, har jeg ingen problemer med opplysningene han kommer med.

Det vil jo også forklare hvordan nettbutikker som Golfstoreeurope.com og Onlinegolf.co.uk (ikke tilknyttet Bergen golfsenter som jeg aldri har ment å omtale i denne tråden) kan tjene penger med sin prising.

Når vi har pratet med leverandørene i Norge har vi ikke blitt fortalt det Erik forteller. Dette var nytt for meg.

Som han også skriver er prisnivået rimelig likt på nytt utstyr ellers i Europa.

Mitt opprinnelige poeng var at dersom prisene på nytt utstyr er vesentlig billingere enn det generelle europeiske prisnivå er det ofte noe muffens.

Det poenget står seg fortsatt, tydeligvis med unntak av Storbritania.






 Frank (27. mar 2012 20:30) *  IP
Helbom Simen. Anklage konkurrenter for juks er like graverende om det er en norsk konkurrent eller en annen.


 Wilson (27. mar 2012 21:06) *  IP
Ronny,

Det var vel Simen som kom med den billige prisen.
Sitat: "Dersom vi skulle selge Procombo til 4500 kr ville vi ikke tjent en krone på det."

Også trodde jeg det var sant, men så var det kun en løs påstand fra Simen basert på engelske priser.

Beklager at jeg tok feil, men bra for deg at du har fått et bra sett.
Jeg tror ikke det finnes noen risk ved å kjøpe fra det norske eller det engelske nettstedet, og jeg synes en konkurrent som Simen er bør satse på å fremheve egne fordeler istedet for å komme med løgner om konkurrenter



 simen fulland (27. mar 2012 21:39) *  IP
Frank,

Vi har ett marked der alle aktørerene må kjøpe inn fra de samme leverandørene.

Dersom noen butikker i ett slikt marked kan selge ut til samme eller lavere pris enn innprisene fra de nevnte leverandørene, vel da er det noe rart ett sted.

Dette kan normalt bare gjøres ved at de omtalte butikkene har gått utenom normale innkjøpskilder (hoppet over noen ledd) eller ved at de selger fake.

Etter informasjonen Erik fra Bergen Golfsenter (som driver onlinegolf.no) kom med, har antagelig Onlinegolf.CO.UK (som Erik ikke har noe med å gjøre), sitt på det tørre.

Men i og med at det med jevnelig mellomrom kommer kunder til oss som beviselig har kjøpt fake på nett, så er det faktisk ett problem, og veldig surt for dem det gjelder.

Så nei det er ikke graverende. Leverandørene synes til og med det er fint og flott om man tipser om nettsider som virker mistenkelige.

Wilson,

Dersom vi skulle solgt et procombo sett til 4540kr (pw - 4) ville vi tapt penger på å selge til den prisen med tanke på innprisen til oss fra Nike. (dagens kurs, pund mot kroner).

Jeg regnet ut dette før jeg skrev det jeg skrev den 24 mars utifra prislistene fra Nike.
Det er ingen løs påstand men fakta. Du er velkommen til å ta kontakt med meg på jobben så skal jeg vise deg om du ikke tror meg.



 Wilson (27. mar 2012 21:55) *  IP
Simen,
Hvor har du 4540 fra?



 tilskuer (27. mar 2012 22:22) *  IP
499 britiske pund, som køllene selges for på en engelsk nettside, skulle vel med dagens kurs bli rundt 4500 kroner.


 Ronny Ponni (27. mar 2012 22:26) *  IP
Wilson, ser det nå, sorry :)




 Frank (27. mar 2012 23:08) *  IP
Du beskyldte den engelske siden for å selge fake, basert på at du tror de har samme innpris som det du har. Det er forvdet første graverende og for det andre feil.

Du tror at alle i resten av Europa kjøper til samme pris som deg. Hvor naiv er det mulig å være. De store får best pris, sånn er det.

Om det stemmer at innprisene i uk er mye lavere enn i resten av eu kan jeg garantere deg at det kommer mye varer ut defra. Hadde jeg drevet butikk i Norge hadde jeg garantert sourcet varer via en engelsk forhandler.



 tilskuer (27. mar 2012 23:57) *  IP
Problemet med å videreselge fra engelsk forhandler er vel at det sitter noen norske importører med enerett på innførsel for salg i Norge. Og jeg beklager men jeg tror fortsatt at man ser mer på betalingsevnen hos kunden enn på innkjøpspris når en fastsetter veiledende utsalgspris i Norge.


 Frank (28. mar 2012 07:25) *  IP
Ingen har juridisk enerett på import.


 Tolle (28. mar 2012 15:00) *  IP
I min klubb solgte vi tidligere golfutstyr med en garanti om at prisen ville være lavere enn prisen på amerikanske nettbutikker. Forutsatt at transport og alle avgifter var medregnet. Det var også forutsatt en bestemt dollarkurs.
Dette medførte at vi ikke tjente mye penger på golfutstyr, men derimot hadde vi svært fornøyde medlemmer. Shopen ble sett på som en servicefunksjon ovenfor medlemmer, og ikke som en større inntjeningsenhet.
Vi hadde også mye diskusjoner med ikke-medlemmer som følte seg svært forskjellsbehandlet når de måtte betale full pris... Men så lenge det er medlemmene som eier klubben, og dermed shopen, så er dette helt uproblematisk. Tanken var: Vil du ha fordeler, så får du bli medlem av klubben.

Uansett, dette tilfellet gjorde at prisene var svært mye lavere enn alle andre i Norge. Så derfor, Simen Fulland, kan prisene være lave hos noen i Norge uten at det er fake køller.



 oj oj oj (28. mar 2012 16:01) *  IP
tolle: stikkordet ditt er vell "tidligere".

hva skjedde?



 simen fulland (28. mar 2012 17:41) *  IP
Jeg har aldri snakket om prisene i Norge.
Det ble misforstått da en engelsk butikk jeg refererte til hadde nesten samme navn som en norsk.

Jeg er ikke uenig i at prisene kan være lave i Norge, men da kun hvis det drives slik du skiserer.

Det er naturligvis helt greit det, men sjokkerende nok er man avhengig av en hvis inntjening dersom man skal kunne leve av å selge golfutstyr.

Hvor stor intjening kan naturligvis diskuteres.



 golffreak (28. mar 2012 18:10) *  IP
Tolle, i all rettferdighet så tror jeg Fulland referer til prisen som den engelske nettbutikken tar ut. I din klubb så satte dere referanseprisen inkl. norsk mva, frakt og fortolling på toppen av dette, og da blir det ofte ikke så lønnsomt å kjøpe fra nettet idag heller. Man må gjerne kjøpe flere ting for at det skal lønne seg ihverfall. De norske forhandlerne har redusert prisene slik jeg har oppfattet det. Man må sammenligne utprisen fra butikk (eks.lokal mva) for å kunne sammenligne det reelle pris-/marginnivået fra butikk.

Kjapt regnet:
Nike Pro combo 4-PW hos onlinegolf.co.uk: 416,66 GBP ex VAT = 3790 NOK

Veil i Norge 5596 EKS MVA., onlinegolf.no: 5196 NOK

At den norske nettbutikken har 37% høyere pris (ex mva og evt transportkostnader), tror jeg er en kombinasjon av både lavere innkjøpspriser, valutakurser p.t og lavere marginer i både distribusjons- og forhandlerledd. Prisene inn- og ut avhenger jo av volum og konkurranse, og de engelske og amerikanske butikkene har et helt annet hjemmemarked. Uten at jeg kjenner bransjen, så har jeg mistanke om at det er for dyrt å ha lokale distributører i Norge og at marginen i dette leddet er for høyt sammenlignet med andre land. I de fleste andre bransjer så har man nå nordiske distributører, og da kunne man drevet mer effektivt. Det norske markedet er også veldig lite så det er dyrt å drive salg av golfutstyr her..




 Anatomisten (28. mar 2012 18:25) *  IP
Når vi kaller det for køllehode, hvorfor er det så vanskelig for folk å skjønne at det som ofte er festet til hode, det er HALSEN.
Ja, da kan man oversette "hosel" med hals, verre er det ikke.

Og de køller som mangler hals, har noe de kaller for "bore", som fint kan oversettes til hull(-et) i hodet :)

klemzzz



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72