Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Amatør - 25. mar 2012 kl. 22:53 *  IP
Hva gjør treneren?

Dette innlegget er fra en skikkelig amatør i dette emnet, Derfor ber jeg om forklaring fra dem som vet. Jeg har lurt ofte på følgende:
Proffene har ofte en personlig trener. Hva er det han trener sin elev i, og hvordan/hvor foregår det? Står de bare på et plant underlag på rangen og trener svingteknikk? Er treneren noengang med sin elev og går fulle runder på golfbanen, for å gi råd om spill under de forholdene som møter eleven på banen i konkurranse? Kan han i det hele tatt gi verdifulle råd om hvordan eleven skal spille under alle de spillesituasjoner som møter eleven på en bane under en full konkuttanserunde? Det er stor forskjell på å slå et kontrollert slag med fullkommen svingteknikk på rangen, og slå et slag fra med/motbakke, fairway/røff, med trær og doglegs og andre hindringer. Er treneren i det hele tatt istand til å instruere sin elev i slike situasjoner? Hvor god golfspiller er treneren egentlig? Hvor ofte spiller han selv fulle golfrunder under press? Kan han tilføre eleven noe som gir ham psykisk styrke, ut fra egen erfaring med golfturneringer, eller er han bare en "rangetrener"? Trener de på chip og bunkerslag?

Dette ble mange spørsmål. Håper noen har svar.
 pingka (25. mar 2012 22:59) *  IP
jeg syns dagens pro trener ikke fungerer.
Ser ikke poenget å stå å slå fra en matte å få noen tips. Det er greit nå før sesongen for å sjekke litt posisjoner etc. Men de må tenke nytt. Men det koster jo skjorta for litt mere en 25 minutter.



 panser (26. mar 2012 22:29) *  IP
Treneren er vel ikke nødvendigvis 1 person. For mange av de beste har vi hørt om og sett at de benytter opp til flere spesialister som:
- rangetrener (svingdoktor)
- puttetrener
- chippetrener
- bunkertrener(e) (både fairway og green)
- drivingtrener (også andre fairway woods)
- fysisk trener (muskel/styrke/kropp/balanse/kondisjon osv.)
- psykisk trener
- course management veileder (under trening)
- caddie som hjelpetrener
- regelcouch
- og sikkert også andre spesialiserte funksjoner (rough?)

Det at det "sitter" på rangen er ingen garanti for at det sitter på banen, og definitivt ikke under turnering - og under press.





 JJ (26. mar 2012 23:13) *  IP
Grunnprinsippene i golfsvingen er de samme for alle fulle slag. Man bruker ikke en annen teknikk i oppoverbakke, nedoverbakke, rough etc. Det foretas basic endringer i oppstilling ol. men dette er justeringer alle proffer og de fleste lavhndicapere ikke trenger å bli minnet på


 Scott Cameron (27. mar 2012 13:10) *  IP
Golf er en sport med ekstreme marginer så hvis man tror at et trenet øye ikke kan hjelpe deg til å svinge bedre, treffe ballen bedre og dermed score bedre så er man rett og slett bare ignorant.

Det samme med utsyret. hvis du tror du er like god eller dårlig med alle typer køller så ja, da er du ræva i golf da.

Når det gjelder oppoverbakke nedoverbakke, rough etc. så er det mange ting å tenke på her som man ikke nødvendigvis finner ut på egenhånd på veien mellom 36 og 10... Selv om teknikken ofte er den samme så har ballplassering, oppstilling og svingplan ekstremt mye å si i nettopp disse variasjonene.

Selv verdens beste spillere trenger oppfriskninger når det kommer til oppstilling osv. Det sies at det viktigste i golfsvingen er allignment. Det tror jeg på.



 Amatør (27. mar 2012 13:37) *  IP
Naturligvis trenger proffer og andre med ambisjoner en eller flere trenere. Så ignorant er jeg ikke. Mine spørsmål dreier seg om hvordan denne treningen foregår. Ingen av ovenstående har kommet inn på det essensielle i mitt innlegg, som koker ned til dette:

1) Er treneren noengang med sin elev og går fulle runder på golfbanen, for å gi råd om spill under de forholdene som møter eleven på banen i konkurranse?

2) Kan han i det hele tatt gi verdifulle råd om hvordan eleven skal spille under alle de spillesituasjoner som møter eleven på en bane under en full konkuttanserunde?

3) Hvor god golfspiller er treneren egentlig?

4) Hvor ofte spiller han selv fulle golfrunder under press?

5) Kan han tilføre eleven noe ut fra egen erfaring med golfturneringer, eller er han bare en "rangetrener"?



 Kjell249 (27. mar 2012 14:14) *  IP
1. Ja
2. Spilleren kommer opp i akkurat de samme situasjonene under treningsrunder som i konkurranser (så legger du bare til mer press), så klart trener kan gi råd på strategiske valg i forhold til gitte situasjoner
3. Alt fra veldig god, til midt på treet. Hvor god er Eggen og Drillo egentlig som fotballspillere. Eggen ville ikke klart å løpe en km og Drillo har store hjerteproblemer.
4. Sikkert ikke ofte, men irrelevant. Å takle press er ikke noe man så lett lærer bort, det lærer man gjennom erfaring og mestring. Når presset blir stort er det viktig med en sving som er automatisert og som ikke i for stor grad er avhenging av timing.
5. Hovedtrener kan klart gi tips i stategiske valg. Leder du turneringen med flere slag, så går du ikke for pinnene, osv.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72