Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Pølse med brød - 11. apr 2012 kl. 13:11 *  IP
Er Ståle en stråle eller en påle?

Det virker så opplest å vedtatt at Ståle er en så fantastisk trener. Er han virkelig det?

Suksessen i Køben kom etter å ha kjøpt massivt med spillere fra øverste hylle i scandinavisk målestokk. Han etterlot Køben med gjeld over 1 mrd i følge ryktene og hadde ikke han slått ut RBK fra Championgs League ville underskuddet bare det året vært 300 mill.

Hvor lurt er det å foksøke å lære rutinerte proffer som har spilt markeringsforsvar hele livet soneforsvar? Bundesligas i særklasse dårligste defensive lag pt.

En god trener ville minimum fått orden på det defensive nå, han har snart hatt et år på seg.

Dårlig i golf er han også....
 AR (11. apr 2012 13:51) *  IP
Det som forundrer meg mest er at Køln-treneren får så mye oppmerksomhet i Norge. Er det fordi det var synd på ham da han ble syk på fotballbanen for noen år siden? Han er en meget sympatisk fyr, men han trenger ikke all denne oppmerksomheten fra norske medier. Og nå er det altså kommet hit også.

Du verden!



 Pro V1 (11. apr 2012 14:20) *  IP
Nå har vi jo ikke akkurat flust av norske trenere i utlandet.. Er jo bare Ståle Solbakken og Trond Sollied.

Og når man i tillegg tar på seg treneroppgaven i 1. FC Køln, da har man lagt seg rimelig klar for medias hugg. Naturlig at det fokuseres litt på det også i Norge, selv om det også i mine øyne har tatt helt av. Den tyske fotball pressen er nådeløs og det presset han tok på seg når han overtok, viste han mye om.

Jeg synes han er en tøffing. Det er to muligheter i fotball, enten suksess eller looooooser. Men det som alltid er klart, er at man blir en looser en eller annen gang. Ingenting vokser inn i himmelen. Se på Villas Boas, fra genierklært til sparken og den rekken er lang.

Man kan også velge det "rimelig trygge". Men Ståle ville ha en personlig utfordring og jeg tror han kommer styrket utav det, uansett når han evt. måtte få sparken. Bare det å ha fått erfaringen fra en av de store ligaene er gull verdt. Selv om han har spilte CL med Køben, er det langt fra det daglige/ukentlige presset som til enhver tid gnager deg inn til skinnet - utenom det sportslige som egentlig skal få fokus.

Så kan han ta seg en lang og god ferie med en fallskjerm i ryggen, prioritere kone og barn en periode, før han overtar det Norske landslaget og bosetter seg enten på romerike eller mjøsregionen.



 Pølse med brød (11. apr 2012 14:53) *  IP
2 Bundeliga kommer det vel ikke til å bli skrevet så mye fra...

Med programmet som gjenstår før Cologne så rykker de vel rett ned.



 radar (11. apr 2012 16:03) *  IP
Skulle ikke tro at det er så vanskelig for proffe fotballspillere å lære seg soneforsvar. Er jo ikke som om de har fulle dager. 8timer med soneforsvar terping i et par uker burde være nok. Mon tro om det er innsalgs stilen til Ståle det er noe feil med?
Dog hyggelig å lese alle støtte kommentarene Ståle får i norsk media, feks Dagbladet og VG. Ståle har ikke skylda! (osv)



 007 (11. apr 2012 20:51) *  IP
AR, dette er ikke så mye "du verden".
Du skjønner, lykkes Ståle i Køln vil det kanskje åpne opp for andre nordmenn i Bundesligaen/Køln.
Dessuten er Ståle et landslagstreneremne.



 Pølse med brød (11. apr 2012 22:00) *  IP
et landslagstrener emne er en som lager gull av gråstein, det er jo gråstein han må trene på det norske landslaget.

Ståle kjøpte seg suksess i køben. Et bedre emne er Kjetil Rekdal eller fagermo som begge har gode resultater med gråstein.



 007 (11. apr 2012 22:12) *  IP
små marginer, flaks/uflaks, hadde Hareide hatt en keeper som Thorstvedt hadde han sikkert lykkes som Drillo, i Drillos første periode.


 Beartown (13. apr 2012 05:13) *  IP
Med de midlene han har, og hva han gjoer taktisk saa er jeg som Molde fan ikke redd for a si at Kjetil Rekdal er norges beste trener. Hvis ikke NFF ansetter han som trener etter Drillo saa fatter jeg ingen ting.

"Staahle" er offer i en klubb som har hatt 26 trenere paa 25 aar. De har daarlige spillere itenom en superstjerne! Uansett saa faar Solbakken en fallskjerm paa 10 mill. kroner. Han er nok ikke arbeeisledig lenge.

Har enda ikke oppgjort status om han som trener. Kan nok vaere at han maa trene noe midt paa tabellen hvis han vil bli ute u Europa. Da er det ikke godt nok med sjanse for nedrykk.



 Art (13. apr 2012 08:59) *  IP
Når Mourinho bli spurt om han skulle ta England jobben sa han "yeh maybe when i`m 60.Any trainer who loves the job doesn`t want to manage a team that`s going to play around 8 games a year".Høres fornuftig ut.


 HenrikFan (13. apr 2012 10:35) *  IP
OBS. det er flere norske med trenerererfaring i utlandet Pro V1.Kommer i hvert fall på 3 til:
Jørn Andersen og Erik Soler (Jan Halvor Halvorsen) i NY Red Bulls.


Jørn er vel mellom to jobber, men har lang erfaring, og Erik Soler blir titulert sportirektør,JHH er assistent trener.HAns Backe (sv.) er hovedtrener



 dutte (13. apr 2012 12:08) *  IP
Drillo hadde vel jobben i Wimbledon like lenge som Solbakken fikk i Køln.


 Pølse med brød (13. apr 2012 13:21) *  IP
Alle skriver at Køln har sparket mange trenere osv, greit nok, men hvilke valg har du når treneren etter 1 år ikke viser progresjon? når det defensive bare blir værre og værre?

Ståle har ikke evnet og snu noen ting, laget er mye dårligere enn under forige trener. Etter 1 år i stolen er holdningene blant spillerne værre enn noen sinne, fyll og dritt. Tydelig har han null respekt blant spillerne.

Her må alle og Ståle selv innse at han har gjort en for dårlig jobb, å si noe annet blir latterlig.

En god leder står opp og tar ansvar for manglende progresjon, en dårlig leder skyller på alt og alle rundt seg. Hvis Ståle nå ikke tar asnvaret for egen exit taper han veldig mye anseelse i bransjen....

Jeg tror Ståle var for naiv til å lykkes i Tyskland nå. Her var det ikke snille nordiske spillere med gode holdninger og overbetalte brasser i en bakgårdsliga. Her var det ariske fyllebøtter med store ego og spillere fra balkan som driter i alt annet enn seg selv. Snill stil fungerer ikke her. Her burde han lagt seg på god gammel arisk stil og kjørt SS metoder på gutta fra dag en. Snillhet og scandinavisk demokrati fungerer ikke på slike rasshøl og det burde en god trener forstått. Mange rådet han også til å kjøre denne stilen, med god grunn!! Han valgte sin egen linje og misslykktes..




 Pølse med lompe (14. apr 2012 09:42) *  IP
@pølsemedbrød

Bundesliga er nok ingen bakgårdsliga. Bayern Munchen er i semifinalen i Mesterligaen og Dortmund er minst like gode. De nådde bare ikke opp i ML denne sesongen på grunn av mangel på internasjonal erfaring.

At du mener Ståle er for snill får stå for din regning. Men at spillergruppa ikke har respondert på hans opplegg er vel åpenbart og at han har blitt motarbeidet er det vel liten tvil om. Men det som er årsaken til at 170 trenere har fått sparken i BL siden 2000 er at supporterne, sponsorer og alle rundt har alt for store forventninger og klubblederne har ikke baller nok til å si at det handler om kontinuitet.

For det er nemlig der skoen trykker også i 1.FC Køln. Hadde Solbakken fått fortsette og bygge lag og de som ikke ville avfinne seg med spillestil og treningsopplegg ble vist døra ville denne Mikke Mus klubben kunne klatre mot toppen BL.

For det er nemlig sånn at de som ikke har midler til å handle inn suksess må bygge stein på stein. Og det kan du ikke med en gjennomsnittlig kontraktstid for trenere på 9 måndeder! Men dette krever selvsagt at klubbstyret viser stake og tør å motstå fans og presse og satse langsiktig.



 Hacker (15. apr 2012 02:35) *  IP
Norske trenere må snart forstå at soneforsvar ikke fungerer i den tyske ligaen, de er ikke oppfostret med det og kan ikke lære det på 1-2-3!


 Pølse med brød (16. apr 2012 09:19) *  IP
Når han ikke klarer å tette bakover etter nærmere et år og har 10-11 tap siste 14 kamper så ville treneren sittet løst i alle ligaer inkl den norske.

Registerer at Ståle tar ansvar og sier han forstår klubben, resultatene var for dårlig og ingen progresjon. Bra mann.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72