Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gunnar Bull - 24. mai 2012 kl. 15:33 *  IP
Er alle regler like viktige?

Det raser en debatt her på Golfsiden om hvor stri man skal være ved håndhevelse av regler i turneringer av mer eller mindre sosial karakter. Spesielt gjelder dette regler som gir urimelig stor straff uten at spilleren i praksis har tjent på sitt regelbrudd.

I den forbindelse synes jeg det er betimelig å spørre to spørsmål:

1. Er det virkelig slik i din klubb at alle regler blir fulgt til punkt å prikke i såkalte "sosiale" turneringer?

2. Pølse med brød hevder i nevnte debatt at en viss "rundhåndethet" med regler vil føre til totalt anarki på golfbanen. Finnes det egentlig belegg for en slik påstand?
 Golf Dude (24. mai 2012 15:51) *  IP
1. Jeg tipper at i en vanlig sosial kveldsturnering i hvilken som helst golfklubb i Norge, så brytes det i snitt, en regel pr. hull pr. spiller. 99% av disse regelbruddene blir nok til av praktiske årsaker og gjør at rundene tar litt mindre enn 6 timer. Dette er å leve med etter min mening. De vanligste syndene her er forbedring av lie, markering og generelt dropperegler. På disse områdene burde det kanskje strammes inn, men hvem ønsker at en golfrunde skal ta lengre tid enn det allerede gjør.

2. Nei



 barce (24. mai 2012 16:27) *  IP
1. Jeg leverer inn et scorekort med 40 poeng og vinner med 3 poeng på nestemann. Så viser det at jeg har fått 41 poeng fordi på hull 5 så fikk jeg par og ikke bogey.. Bør jeg diskvalifiseres?

2. Anarki i den forstand at det blir en fordel å være nær bekjent av turneringskomiteens leder (eller redaktør for norges største uavhengige golfside).



 Ronni (24. mai 2012 16:29) *  IP
Nei og nei.
Når selv AR er blitt utnevnt til anarkist på golfbanen tør jeg ikke tenke på hvilken kategori vi andre havner i.



 DA (24. mai 2012 16:50) *  IP
@barce, du blir ikke diskvalifisert for å ha ført for høy score på et hull, så den var jo grei.

2. Tull



 Roffe (24. mai 2012 18:13) *  IP
Hørte følgende fra en turnering i Alta! Putter ble gitt, det er en "kaptein" i hver ball som kan gi fritak og plassere ballen i rough etc, når de droppet ut av GUR på FW var det ikke korteste vei... Så man kan vel si at ikke alle reglene blir fulgt hele veien:p Så vi kan vel trygt kalle det anarki det som foregår der nord...


 007 (24. mai 2012 22:44) *  IP
Smart trådstart fra en smart mann!

GB: Kontemplerer over saken her.

I tennisklubbene bryter MANGE regelen om ikke å tråkke på grunnlinjen på serven.



 Regelrytter (24. mai 2012 22:54) *  IP
Kjipeste, men i ettertid "morsomste" regelbrudd jeg har vært borti ved under Junior NM noen år tilbake. Stakkars gutten hadde gått 74´ish og overivrig med å levere kortet. Det kjipe var bare at han skrev 74 på hull 18! Konsekvens ved å skrive for lav score på ett hull= disk. Skrive for høy score på ett hull= scoren blir stående. Med andre ord 74 runden ble brått til en score på 144! :)


 barce (25. mai 2012 00:18) *  IP
haha regelrytter :)

her burde jo komiteen tatt til fornuft og skrevet riktig score?



 DA (25. mai 2012 08:28) *  IP
Jeg har også hørt om den episoden, og jeg tenkte at i slike "større" mesterskap er det alltid noen i sekreteriatet/mottaket som leser igjennom scoren for å se om den er lesbar og riktig utfylt. De burde ha reagert på dette...?! 74 er ikke akkurat vanlig kost på et hull...ikke engang hos amatør-GB?


 Errevs (25. mai 2012 09:46) *  IP
1. Nei, det jukses med det meste med henvisning til at "alle gjør det" og at reglene er feil/urettferdig eller alt for strenge. Dvs flytte på ballen ut av divot eller fra dødt gress over til gress. Flytte en stein og greiner slik at ballen flytter seg, uten traff. Droppe på nytt fordi ballen ikke la seg der de ville at den skulle ligge. En hel haug med slike regler brytes av disse rutinerte spillerne i "sosiale" turneringer", fordi det ikke er så nøye.

Jeg syns det er ubehaglig å spille i "sosiale turneringer", fordi det hele tiden tøyes og bøyes på de fleste regler. Mye av dette sprer om seg, og jeg tror enkelte ikke lenger vet hvordan reglene egentlig er.

2. Det er utrolig kjedelig å løpe rundt å lære folk reglene og være "pirkete" når du vet at det både i ballen foran og bak praktiseres "anarki".



 Fooore (25. mai 2012 10:29) *  IP
Jeg har aldri opplevd at folk bryter regler ift divot, grener, steiner etc. Det måtte være at noen tar uforholdsmessig mange prøvesvinger i områder med høyt gress.

Men dropperegler kan være vanskelig for mange!

Spill ballen som den ligger og banen som den er.



 tilskuer (25. mai 2012 10:40) *  IP
1. Nei. Men jeg tror de fleste regelbrudd skjer på grunn av manglende kompetanse.

2. Ja. Delvis er det vanskelig for mange å holde seg strikt til reglene når man vet at de tøyes av andre. Delvis smitter regelbruddene over til andre nye spillere som lærer av å se på hva de etablerte gjør. Det er f. eks utrolig hvor få spillere som "vet" at ballen skal markeres før løfting for identifisering.



 Pølse med brød (25. mai 2012 14:00) *  IP
Det eneste som nytter i golf er en 100% holdning til regler i alle turneringer. Så fort man gir seg på dette er vi på ville veier og ingen kan si hvor grensen går.

Herredagen i Larvik var en helt klart formell turnering der alle regler burde følges slavisk. Er det kuult å vinne birdiepremiepengene når du vet du har fylt ut scorekortet ditt feil og burde være disket? Sef. ikke for alle med et normalt selvbilde.

Utenfor turnering i sosiale lag der man kjenner hverandre og ikke beregner hcp er det noe annet, her kan man avtale hva man vill. Men er det kult å vinne en is fra kompisen fordi du sparket ut en ball av røffen? (noe jeg har opplevd) og kompisen holdt seg til reglene?



 vest (25. mai 2012 14:12) *  IP
hadde definetivt vert kult om du tok ein pause nå pølsa...


 Wilson (25. mai 2012 16:49) *  IP
Hvis man kaller det konkurranse så skal reglene følges 100% som PMB skriver.

Hvis jeg går en selskapsrunde så kan de andre gjøre hva de vil.
Om de jukser og skriver seg ned så sier jeg heller ikke fra, og jeg signerer i Golf Box om de ønsker det.

Kun i konkurranse sier jeg fra, og der er jeg konsekvent.



 DA (25. mai 2012 17:02) *  IP
Enig med wilson bemerkelsesverdig ofte kjenner jeg.


 Gunnar Bull (25. mai 2012 17:58) *  IP
Når man snakker om feil som blir gjort som ikke gir spillerne noen fordeler, synes jeg at det er helt greit å være fleksibel. Da snakker jeg f.eks. om formelle regelbrudd som feil utfylt scorekort og slike ting.

Jeg synes det er tullete å ikke klare å se forskjell på en PGA-turnering med millioner i premier, og en scramble-turnering som først og fremst har en sosial profil.

Bevisst juks for å oppnå fordeler fremfor andre spillere er uansett helt uakseptabelt.



 Mye rart (25. mai 2012 18:35) *  IP
Feil utfylt golfkort kan selvfølgelig gi fordeler. Alle golfregler er der av en grunn. Holdningene her ser ut til å være at man skal kun følge de regler man er enig i. Og det er en holdning man også ofte ser på banen desverre.

Lett å se i denne tråden hvem disse er.



 Frank (25. mai 2012 18:51) *  IP
Alle feil er like alvorlige, skyt svina. Dette er seriøst. Å tro at en kommafeil kan overses er passe naivt, det vil bli fullstendig anarki.


 Franz (25. mai 2012 19:48) *  IP
De fleste kjenner vel til dette, men det passer så fint inn i tråden:

07/19/03 1:45pm EDT
SANDWICH, England (AP) -- Mark Roe and Jesper Parnevik were disqualified from the British Open on Saturday after failing to exchange scorecards at the first hole and signing for the wrong scores.

"What can you do?" Roe said. "I've just played one of the greatest rounds of my life and I can't play tomorrow."

Roe finished with a 4-under 67 at Royal St. George's that left him three shots off the lead. Parnevik was at 81 to put him at 15 over.

"I don't think it's fair," Parnevik said. "It's the dumbest rule I have ever heard of."

They discovered the blunder at the end of the round, officials said. The two players failed to exchange scorecards before the start of their third round. That meant they signed for incorrect scores throughout the round.

"It's a quite comical error," Roe said. "We didn't exchange on the first tee, so I marked my scores on my card and Jesper marked his scores on his card. After the round I checked it three times, but unfortunately we are disqualified."

Parnevik said the two players checked their scores with the scorers and two Royal and Ancient officials initially said they were OK. Then they discovered they had been disqualified.



 Franz (25. mai 2012 19:51) *  IP
Augusta hadde en tilsvarende situasjon, og tok da ansvar og innførte lokal turneringsbestemmelse som sier at komiteen kan stryke over navnene og skrive inn riktig navn for hånd, så lenge kortene ellers er korrekte.

Noe for Larvik Golf- og Regelforening?



 Frank (25. mai 2012 20:08) *  IP
Nei nei, Larvik kan ikke falle ned på et slikt anarkistisk nivå. Er bare for liberale kompisgjenger som Augusta National det.


 007 (25. mai 2012 20:43) *  IP
I denne tråden savner jeg ord fra AR, som har spilt golf i 50 år.

Tror jeg vil godta det som facit.



 Gunnar Bull (25. mai 2012 21:25) *  IP
Hehe, kommer nok aldri til å finnes noe fasit på dette, 007 :-)


 golffreak (25. mai 2012 22:12) *  IP
Synes jo at sekretariat kan lese opp scorene før vedkommende signerer og sjekke at alle felt er fylt ut slik at feil med scorekort unngås. Selv etter signering så mener jeg at det skal være mulig å rette opp åpenbare misforståelser og skrivefeil, ihvertfall så lenge markør er tilstede og kan bekrefte fakta. Dette gjelder helt til vinner er kåret og turnering sluttført. Golf handler om å slå en ball, ikke skrivearbeid.

På ET og PGA tour kan de jo droppe scorekort da de har folk som følger dem hele veien og noterer score uansett. Er jo også en merkelig demper på den spontane gleden etter den avgjørende putten, at spilleren må beholde fatningen for å klare å levere et scorekort først og gå fra 18 green, publikum etc.

For oss vanlige så må vi jo skrive dette selv, men etter min mening så blir det for dumt om en i sekretariatet nærmeste sitter og gliser om de ser en stakkar som har levert et scorekort som åpenbart har skrivefeil...

Alle golfregler skal selvfølgelig følges, men de kunne ha ENDRET reglene når det gjelder scorekort så man sørger for at helt teite situasjoner ikke oppstår. Ikke spille ballen som den ligger eller droppe feil er jo ikke akseptabelt i turnering selvfølgelig.




 Anders K (25. mai 2012 23:01) *  IP
Er det noen som uttaler seg i disse 2 debattene som har erfaring i å arrangere en golfturnering som skal følge golfreglene og statuettene som er fastsatt for turneringen?
Er det noen som kan tenke seg hvorfor klubbene lager statuetter i golfturneringer?
Er disse statuetten laget for å diske spillerne eller er de laget for at alle skal ha mest like forutsettninger for å kunne vinne?

Til golffreak: Jeg er helt sikker på at klubben din ønsker en stk "scoreoppleser" som kan sitte i scorekortmottak i alle klubbens turneringer og lese opp alle score.
I klubben min så har i ca vi ca 80 turneringer i året. Damedager, herredager, sponsorturneringer osv. Tror du kan regne med å sitte ca 4 timer i snitt....pr turnering.
Spilleren er den eneste som kan ha ansvar for at sitt eget scorekort er riktig. Tror de fleste mottak sier i fra hvis noe mangler før innlevering hvis de ser det. Til kommentaren om at sekretariatet sitter og gliser ved skrivefeil.Det er ikke veldig gøy å fortelle en junior/senior at de er disket. Jeg vil gjerne ha deg med på å arrangere en turnering i min hjemmeklubb slik at du ser hvordan dette fungerer. Jeg tror at du da ville endret litt på ditt innlegg.
Du får sende en epost til Ramnefjell så kan han gi deg kontaktinfo på meg.



 golffreak (25. mai 2012 23:21) *  IP
Anders K, det var ikke slik at jeg TROR at de i sekretariatet sitter og gliser når de ser en skrivefeil. Det var en overdrivelse og jeg skrev "nærmest sitter og gliser", selv om det nok kan være noen som tar "statuttene" litt vel høytidelig..

Jeg forstår godt at det er krevende å arrangere turneringer, og at det naturligvis ikke er verdens mest spennende jobb å sitte å ta imot scorekort i timesvis. Likevel, det kommer max 4 scorekort hvert 10 min noe som gir deg 2,5 minutt per scorekort. Vil jo tro at det skulle være mulig å raskt lese opp scoren, se igjennom at alle formalia er fylt ut korrekt og evt. be spillerne rette dette før signering. Man trenger vel ikke en egen person til å lese opp scorene, dette bør vel den ene personen som tar imot scorekortet klare? At det sitter en i et sekretariat og tapper inn 74 på hull 18 (og 70 totalt på hull 1-17), disker folk som glemmer å sette et kryss eller disker to som har glemt å bytte scorekort blir litt for dumt etter min mening. Iallefall så lenge turneringen ikke er avgjort og man raskt kan rette på en åpenbar skrivefeil.

Vet også at det er noen som driver og utvikler et scorekort hvor det kan brukes scanner for registrering. Dette vil evvt. gjøre det mer tidsbesparende, og det vil ikke være mulig å skrive 74 på hull 18...;-)





 Anders K (26. mai 2012 00:02) *  IP
Til golffreak. Noen tall kan være utydelige, da brukes ofte markørs scorekort for å tyde riktig. Hvilken score skal mottaket forholde seg når det står feil på kortet som er levert inn? Kanskje vi like godt skal droppe markør fordi kortet kan jo bare endres etter at det er signert og levert uansett..
Skal de forholde seg til golfreglene eller skal de lete etter personen som har levert inn et feil underskrevet scorekort? Hvor drar man grensen en birdie for mye eller en score 74 på et hull.
Skal en som sitter i sekretariatet fungere som dommer og bestemme når reglene ikke skal gjelde? Jeg tror grunnen til at det er så mange golfregler er at man har opplevet i praksis at det er viktig å ha disse reglene for at alle skal ha like stor mulighet til å vinne.



 Frank (26. mai 2012 00:09) *  IP
Artig å vinne om noen som har slått deg skrev 74 på hull 18 og ble disket fra første plass.


 Anders K (26. mai 2012 00:26) *  IP
Ikke så gøy å vinne, men hvor skal grensen dras? På 1 slag for mye eller 1 slag for lite eller kanskje på 70 slag på et hull? Hvem skal ta denne avgjørelsen? Kanskje turneringeskommiteen skal få det skrevet ned i statuettene i turneringen slik at vi spillere har enda mer å forholde oss til:-)


 frank (26. mai 2012 00:37) *  IP
det er lov å bruke hodet vet du. da slipper man å skrive ned alle eventualiteter i lovverket. Som forøvrig lovverket i samfunnet ellers er bygget opp. om det sitter folk i en komite som ikke stusser over 74 på et hull bør man kanskje få inn noen med hjerne. det er ikke så mange tilfeller av diskvalifikasjon i en turnering, så at jobben skal bli så formidabel med å sjekke opp en sånn sak er vel heller tvilsom.




 golffreak (26. mai 2012 00:52) *  IP
Jeg synes dette gjøres vanskeligere enn hva det faktisk er..

1) Spiller og markør er naturligvis hovedansvarlig for at score er riktig rapportert. Imidlertid mener jeg at sekretariat bør ha en plikt til å sjekke scorekort for skrivefeil (glemte kryss, tall skrevet i feil rubrikk etc). Da vil 99,X% av alle scorekort være riktig ved innlevering, med en kort "realitetssjekk" fremfor å slavisk registrere 74 på hull 18.. Kunne jo også vært en "er du helt sikker på dette?" funksjon i golfbox forøvrig.

2) I de tilfellene hvor feil oppdages etter at scorekort er levert, men før vinner er kåret, så mener jeg at det bør være mulig å rette disse feilene slik at den reelle vinner kåres eller at listen blir så rett som mulig. I praksis så kan jo klubbene ha en enkel skjerm i klubbhuset som viser scoreboard fra golfbox live. Da vil spillere og andre kunne evt. oppdage feil i scoren. Det er også mulig å selv sjekke at score er riktig via sin smartphone. Spillerne kan f.eks. oppdage at score mellom spiller og markør er forvekslet. Når sekretariat oppdager feil før turneringen er over, så kan de jo kalle inn spiller og markør og rette feilen hvis de fremdeles er tilstede. Dette kan enten gjøres via et enkelt høytaleranlegg, eller at noen roper opp navnene. På de fleste klubbturneringer så sitter jo spillere som er ferdige i klubbhuset som regel. Får man ikke tak i vedkommende, og man er i tvil om hva som er riktig, så får man registrere innlevert score eller diske i verste fall (ved tvil om man faktisk spilte fra rød eller gul tee f.eks..). Selv om det er satt noen kråketær på et scorekort, så mener jeg at det er underordnet å faktisk kåre rett vinner og føre korrekt resultatliste. Å tilstrebe seg littegrann for å finne ut av hva som er riktig score, teested etc burde jo ikke være vanskelig. Finner ingen feilen derimot, og vinner er kåret, så er det tough luck selvsagt.

Selvsagt kan dette ta noen ekstra minutter, men bør da være i alles interesse at man har som prinsipp føre en så reell liste som mulig fremfor å drive flisespikkeri? Jeg mener at det er verdt den ekstra tiden. Det er ikke snakk om at man nødvendigvis trenger flere i sekretariatet, tror faktisk at de fleste turneringer vil foregå uten noen større situasjoner.



 Anders K (26. mai 2012 00:59) *  IP
Diskusjonen går vel om reglene skal følges eller ikke og hvor skal man dra grensen. Er det sunn fornuft å sjekke 9 slag i stedet for 5? Kanskje ikke så åpenbart som 74 og ikke like lett i finne ut av. Skal spillerne kunne få tilbake scorekortet sitt og rette det? Eventuellt i hvor lang tid etter turneringen?
Hvis spiller og markør signerer at scorekortet er riktig så skal vel ikke noen komme inn og overprøve resultatet? Hva med en "hole in one", det forekommer ikke ofte, skal kommiteen stole på at det er riktig eller skal de finne markør og spiller for å sjekke dette ut?
Igjen hvor går grensen?
16 slag på et par 4 hull?
For pga tour gutta er det vel åpenbart at 16 slag på et hull må være feil?
http://www.youtube.com/watch?v=aWTXoNzuk8c
Har selv sett en spiller med 19 på slag på et hull i klubbmesterskapet.



 Anders K (26. mai 2012 01:34) *  IP
Til Golffreak
Skal det opprettes telefonlister for turneringene slik at turneringskomiteene kan ringe spillerne i ettertid?
Hva skal en spiller forvente etter at han har levert et scorekort med 2 underskrifter?
De flest mottak sjekker fort om alt er ok.
Det er ikke alle turneringer spillere blir igjen, skal kun de som blir igjen får dette tilbudet eller skal vi sende epost og ringe?
Skal dette kun gjelde turneringer hvor alle er igjen?
Da må det inn i statuettene slik at alle spillere har lik mulighet til å vinne, dette for at de som går får opplyst at de kan endre score hvis de blir igjen og noe skulle være feil.

Kanskje enklest å ha løsningen vi sier ifra til de vi finner? Det er kanskje disk i 2 av 20 turneringer. Skal det være ulike regler i ulike turneringer?
Noen turneringer kan gå over hele sesongen. Blir resultatet riktig hvis man finner og får endret et scorekort i mai, mens en annen spiller med feil scorekort i september får "feil" reg. kort fordi en ikke får tak i han.
Er det da gøy for vinneren i mai også å vinne totalen og få særbehandling? Kanskje den andre spilleren ville vunnet totalen hvis han ble "funnet" i september.



 golffreak (26. mai 2012 01:54) *  IP
Reglene idag sier at signert scorekort er signert scorekort, og at man dermed kan tape turneringen fordi man skrev 74 i rubrikk for hull 18 fremfor totalen rett under. Som jeg skrev tidligere, så mener jeg at man bør ENDRE reglene.. Naturligvis så kan ikke sekretariatet gå utenfor reglene.

Et par spm du stiller er også besvart i tidligere innlegg:

Ja, spiller skal kunne "få tilbake scorekort" eller kunne rette scoren, og dette gjelder kun inntil vinner er kåret. Er turneringen over flere dager så kan man gjerne rette de tidligere runder hvis markør bekrefter dette. Når alle spillere er ferdige, og sekretariat har gjort opp
resultatlisten og kåret vinner, så er det for sent. Ikke verre enn det.

Nei, ingen skal overprøve det signerte scorekortet uten at spiller og markør blir innkalt og spurt om det er en feil som må korrigeres. Sekretariat kan naturligvis ikke vite og avgjøre alene om hullscore på verken 1, 9, 16 eller 74 er riktig.. Markør er jo spillers konkurrent i turneringen, og hvis han/hun bekrefter så er det jo greit.

Når man skal innkalle spiller og markør kan jo være et skjønnsmessig spørsmål som avhenger av nivået på spilleren. Ja, en hole-in-one kan man kanskje spørre om var korrekt og da får man jo også anledning til å hedre prestasjonen. En 74 burde være åpenbar, mens en 16 eller 19 i turnering med hcp under 10 eller 15 f.eks. vil man jo kanskje kunne få bekreftet. Poenget er jo at det i 99,X% av tilfellene vil være bekreftet umiddelbart om bare sekretariat raskt leser opp score for spilleren. Nei, sekretariat er ikke ansvarlig for at riktig score er innlevert og kan ikke bebreides om de ikke dobbeltsjekker en score.

Artig at du henviser til Kevin Na sin 16 på et hull, for han telte nemlig 15 etter å ha hullet ut. Markør hadde ikke oversikt, og de måtte gå i TV-produksjonsbussen for å telle riktig noe som var 16 til slutt. I klubbturneringer er det ikke TV-produksjon. Hvis en klubbspiller hadde innlevert 15 i samme tilfelle, mens en tilskuer i ettertid minner spilleren på et slag han hadde glemt, så synes jeg det er OK at vedkommende skal kunne få korrigert sitt scorekort istedetfor å bli disket. Dette hvis spiller og markør da blir enige om at 16 var korrekt selvsagt.

Kan ikke forstå at det skal være så byråkratisk rundt dette med scorekort i golf, og i mange andre idretter så råder det mer sunn fornuft. I mange lagidretter så rapporteres det jo inn kamprapporter til forbund/krets. Hvis begge lag har gjort en feil i rapporten, så vil jeg nok anta at dette kan rettes på selv om rapporten er "innlevert"... Tross alt går hva som faktisk har skjedd ute på banen foran papirene.




 golffreak (26. mai 2012 02:24) *  IP
Ang ditt siste innlegg Anders K; for all del, man kan gjerne forsøke å ringe folk men poenget er at både spiller og markør må bekrefte. I praksis så kanskje de fleste sekretariat nøye seg med de som er tilstede. "Tilbud" og ikke "tilbud", min mening er at det er bedre å rette 1 av 2 feil fremfor å ikke rette noen i det hele tatt.. Har spiller ikke selv dobbeltsjekket selv hva som er registrert i golfbox, så kan man jo også takke seg selv for å først registrere feil og deretter ikke sjekke det.

Og greit, man kan for alle praktiske hensyn f.eks. sette grensen til samme dag når det gjelder innledende runder i turnering som går over flere dager (så lenge sekretariatet er tilstede). Over flere måneder blir kanskje litt drøyt, men man kunne også vært gitt ett døgn (da selvsagt ikke finaledagen hvor man kårer vinner).

Man finner fornuftige bestemmelser, fremfor at en enkelt skrivefeil skal bestemme resultatlisten. De forekommer sjelden, men det er aldri gøy når formelle feil får så store konsekvenser som f.eks. for Mark Roe.




 Pølse med brød (26. mai 2012 09:40) *  IP
I de fleste turneringer av typen herredager er det ikke scorekortmottak og det sitter ingen der som kan veilede og sjekke alt mulig. Grunnen til dette er sef. at turneringen holder på hele dagen og at det ikke er mulig å få medlemmer til å sitte i 5-10-15 tim er for å evt. sjekke om noen gjør feil.

Dette er 100% eget ansvar i slike turneringer som alle andre.

Golf er en gentlemanssport der man selv sammen med sin markør er sin egen dommer. Begynner man å lefle med regler og selv skal velge litt fritt hvilke man forholder seg til er hele sportens grunnlag ute å kjøre.

Derfor er det veldig viktig at erfarne spillere går foran med en kompromissløs holdning til regler i turneringer, de skal følges 100% punktum....




Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72