Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Klegg - 10. jun 2012 kl. 21:52 *  IP
Viasat Golf !

Vurderer sterkt å si opp en kanal som presterer å bruke halve ettermiddagen på opptak av gårsdagens runde fra LPGA, deretter bruker kvelden på opptak av PGA hvor resultatet er kjent, og overser LPGA direkte med Tutta i kampen om en major. Riktignok skal en time vises fra midnatt, men likevel en ganske utrolig prioritering, også hensyntatt svenske og danske seere.


 Enur (10. jun 2012 22:16) *  IP
Helt enig med deg, Klegg!
Utrolig dårlig prioritering av Viasat Golf. Og det sier jeg ikke fordi Tutta er med i teten, men fordi en sisterunde i en major uansett burde sendes direkte, og bli prioritert foran en "ordinær" PGA-turnering.
Når det attpåtil viser seg at den turneringen allerede er ferdigspilt, og at det som sendes nå er et opptak derfra, blir det ekstra ille. Det må da gå an å snu seg rundt og endre sendeskjemaet når slike ting skjer?

Haugsrud, jeg vet du leser her inne av og til. Har du noen kommentar til dette?



 jack nickløs (10. jun 2012 22:22) *  IP
Når reprisen ble sendt, var det bare kjipe spillere som slo ut på hull en. Tutta og de i teten slo ut omtrent da PGA Touren startet...

Egentlig helt uinteresant å se de som akkuratt har klart cuten slå ut...



 Klegg (10. jun 2012 22:33) *  IP
JN, tror ikke helt at du ser poenget - det er nå vi skulle ha fått fulgt med Tutta.


 Fooore (10. jun 2012 22:42) *  IP
Det er jo disse kjipe rettighetene, pussig at det ikke kan streames noe sted.

Så av alle ting er det snakk om penger, pussig det også.



 Bb (11. jun 2012 00:00) *  IP
En av de dårligste beslutningene viasat har tatt på lang tid.


 BomBom (11. jun 2012 08:21) *  IP
Enig i at det var en kjedelig prioritering for oss nordmenn, men Viasat bestemmer ikke dette selv. De får feed fra amerikanerne, og må vise det de får. Ellers hadde skjermen vært svart..
Og når det ikke akkurat var flust av amerikanske jenter i toppen på lpga, så blir det gutta i opptak.. Det er bare sånn det er, flere worldwide som vil se gutta, enn lpga hvor reklamen enkelte ganger blir avbrutt av litt spill på banen.



 Zigurd (11. jun 2012 16:33) *  IP
At det skulle være så vanskelig/umulig for en dedikert golfkanal å vise en LPGA Major er ikke så lett å forstå.

Viasat golf fremstiller seg ofte som helt hjelpeløse og prisgitt hva amerikanere måtte ønske å sende dem - det stemmer sikkert der og da, men det må da vel være mulig å skaffe noen andre avtaler på forhånd?

Å få sendt en LPGA major i en uke med en forholdsvis lite interessant PGA-turnering burde ikke være noe stort kunststykke. At det først er når Pettersen kjemper i toppen at noen skulle skjønne at kanskje dette kunne være litt greit å få vist major på en golfkanal, virker noe merkelig.

Det kunne i det hele tatt vært moro å sett hva regnestykkene for Viasat Golf er - de har ikke råd til å gi oss hd, og de har tydeligvis ikke råd til å gi oss annet enn en amerikansk produsert stream fra PGA/LPGA. Med tanke på at det er (så vidt jeg vet) den dyreste enkeltkanalen man kan abonnere på her i landet, så må det være svært få av oss som velger å betale for den.

Man kunne jo håpe på at når golf på tv tydeligvis er så lite interessant her hjemme ,så ble rettighetene også priset deretter.



 golffreak (11. jun 2012 19:32) *  IP
Jeg regner også med at det hadde vært mulig å vise LPGA hvis det hadde satt opp dette på forhånd. Burde jo gå LPGA majors på kanalen hvis ikke det var herre-majors, Ryder cup e.l. som gikk samtidig. Dette da for Norge, kan hende at Viasat Sverige og Danmark ville valgt annerledes.. Må da være mulig å se litt på kalenderen før søndag ettermiddag?

De burde snart slå på HD-bryteren. Det er bare tull at dette skal være så komplisert eller dyrt, og det er håpløst gammeldags å vise SD (standard definition) nå i 2012. Sitter og ser EM i SD på en ny kanal (Canal9!?!), og lurer på hva i alle dager de driver med. Fotball klarer jeg knapt å se i SD lengre, og klarer bare å se golf i SD fordi jeg er såpass interessert. Beit i det sure eplet og oppgraderte til Viasat sportspakke kun for å kunne se golf i HD innimellom på Viasat sport HD... Slå på HD på alle kanalene, og drit i hele "Viasat sport HD". Det oppveier for kostnadsøkningen ved å sende i HD på de andre kanalene tenker jeg...



 BomBom (11. jun 2012 20:33) *  IP
Sikker på at om Tutta hadde misset cuten så hadde ingen brydd seg om dette i det hele tatt, og om Viasat hadde fått egne rettigheter til å vise turneringen, så hadde det ikke sittet en eneste nordmann foran skjermen, siden Tutta ikke var med i teten. Man kan ikke få det som man vil hver gang. Og hadde de sendt LPGA i stedet for PGA, så hadde vi sikkert diskutert alle de evinnelige reklamepausene på LPGA i stedet for..

Ingenting her i livet er gratis, og HD på alle kanalene koster mer penger. Det er penger vi som abbonenter må betale. Er du villig til å punge ut med dobbelt så mye for Viasat Golf hver måned..? Dessuten tror jeg Viasat gjerne selv vil ha alt i HD, men kostnaden må dekkes inn et eller annet sted, og om det ikke skal økes på avgiften, så blir det reklamebasert, og da ser jeg heller golf i SD.
Til info er jeg ikke ansatt i Viasat.. :)



 golffreak (11. jun 2012 20:54) *  IP
Regner med at produksjonen under majors på LPGA er vesentlig bedre på vanlige turneringer, og at det ikke er noe verre enn under normale/mindre PGA-turneringer iallefall. Så på sisten timen fra LPGA inatt, og synes ikke det var noe verre enn PGA som gikk først..

Majors på LPGA burde gå foran St.Jude Classic uavhengig av hvordan resultatene blir, og iallefall i Norge hvor vi tross alt bare har en golfer som hevder seg. LPGA burde vært satt opp foran PGA i utgangspunktet, og hvis Tutta hadde misset cuten så hadde kanskje noen sluttet å se på men de må uansett prioritere det.

Ingenting er gratis nei, men jeg tror ikke merkostnaden ved å sende i HD er så mye høyere. Hvor stor andel av driftskostnadene utgjør den lille ekstra båndbredden vs. TV-rettighetene, teknikere i London, norske kommentatorer, distribusjon via kabel- og parabolselskapene etc etc? Det koster også å sende en ekstra (HD) kanal, så de kunne jo spart noen kostnader der. Er jo ganske rart hvordan norske TV-kanaler legger opp egne "HD-kanaler" med samme innhold, mens amerikanske kanaler bare sender i HD hvor det er tilgjengelig (som all produksjon idag er..). Min eneste forklaring er at de forsøker å selge HD som "eget produkt" fremfor kvalitetsforbedring av eksisterende produkt. Sannsynligvis er konkurransen om seerne og TV-rettighetene for lav, og da spesielt for golf selvfølgelig...



 Beartown (12. jun 2012 06:48) *  IP
Denne er bankers paa all sport: http://www.vipbox.tv/



 Bb (12. jun 2012 07:10) *  IP
Tror ikke kostnaden er eneste grunn til at viasat golf ikke sendes i HD. Det er fremdeles folk som har tv som ikke støtter hd, og disse blir dermed ekskludert. Det vil være dyrt å ha to kanaler, som sender det samme. Det er en grunn til at alle de store kanalene må sende både i hd og vanlig. Viasat golf er tross alt en nisjekanal. Når det er sagt så er vi bortskjemte med store skjermer og gode bilder og da suger alt annet enn hd sendinger.


 BomBom (12. jun 2012 11:35) *  IP
@Bb:
Du er nok inne på kjernen i problematikken her, ikke alle har HD-tv, selv om det blir færre for hver uke som går..
Vil nok ikke drøye mer enn et år eller 2 før vi ser at HD blir mer vanlig, kanskje standard, også på Viasat, og forhåpentligvis får vi det vi ønsker oss, uten at det kommer til å koste så veldig mye mer enn i dag..

Rent interressemessig må jeg nok innrømme at Dustin, Rory og de andre er mer interessante enn You, Yang og Feng. Skulle gjerne sett mer til Tutta selvfølgelig, men jevnt over er det flere seere på PGA, enn LPGA.. Fikk sett slutten på søndag, så det var greit nok.

At HD i Norge fortsatt er ansett som et "eget produkt", som Golffreak påpeker, er nok helt riktig.. Dumt, men sant.. :)



 Frank (01. jul 2012 00:03) *  IP
I dag stopper de sendingen men ni hull igjen for de siste på moving day. Hva skjer?


 DA (01. jul 2012 01:58) *  IP
Pgatour stoppet tydeligvis sendingen, og da er det lite viasat i Norge får gjort ja.
Men utrolig merkelig at PgaTour ikke fortsetter produksjonen, når de nå går over tiden, og startet 6 timer senere enn vanlig..



 Lars (09. jul 2012 15:49) *  IP
Syntes Viasat golf gjør en bra jobb. Finnes alltid noe å sutre over.


 Vivi Barth (16. nov 2012 18:18) *  IP
Gledet meg til å se Tutta i LPGA?
Det samme har skjedd tidligere, derfor kommer jeg til å si opp mitt abo. på Vasat Golf:(



 Zigurd (05. jun 2013 15:26) *  IP
Gledelig å se at Viasat Golf har satt av hele lørdags- og søndagskvelden til å vise LPGA denne helgen!


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72