Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Wilson - 30. jun 2012 kl. 09:42 *  IP
Drept av lyn

Leste i VG at 3 damer ble drept og en fjerde ble hardt skadd da de ble truffet av lyn på en golfbane i Tyskland.

Man bør nok bare søke ly på et lavt punkt så snart uvær starter. Har spilt et par ganger hvor jeg følte at vi strakk strikken litt lenger enn det som smart er.
 HenrikFan (30. jun 2012 10:02) *  IP
det var utrolig tragisk. Værste ulykken jeg har hørt om på golfbanen i tordenvær i alle fall.
Legg igjen køllene på banen anbefales det. Det har jeg aldri sett noen gjøre... Men kanskje det kan henstilles om at det gjøres ved faresignal fra klubbhuset?



 AR (30. jun 2012 11:10) *  IP
Se: Smånotiser: http://www.golfsiden.com/smaating090200.html


 Respekt (30. jun 2012 22:44) *  IP
Enig, man bør ha respekt for tordenværet. Sannsynligvis er det paraplyene med metall og stålkøllene som tiltrekker seg lynet. Ikke for det - ett høyt punkt som stikker seg ut på ei åpen slette kan også være ett mål.

Når det slår ned er det energiringer omtrent som vi kan se i vannet når vi kaster en stein som kan gi støt eller i verste fall drepe folk og dyr. Isåfall er de veldig nær sentret. Dette er grunnen til at det skjer skader på andre enn de som blir direkte truffet. Mange av oss opplever og merker det hver sommer. Helt ufarlig når man er noen meter unna senteret og hvor sterkt det er. (Dette er grunnen til at kyr som befinner seg nærmere det truffede treet klarer seg mens kyr noen meter lengre ned på jordet blir skadet)

Hvor farlig det er på golfbanene er avhengig av hvor man er på banen og topografien rundt. Åser, elver rundt banen (Inntil noen km unna)kan avdempe hvor farlig det er på banen, men med vannrike bekker, tjern og åer innenfor banene kan virke motsatt.

To av Romerikes kanskje mest åpne parkbaner Miklagard og Nes ligger begge i tordenutsatte områder. Pga. avstanden til elvene Glomma og Vorma vil de sannsynligvis trekke til seg lynet mer enn en golfspiller, og sannsynligheten for å bli direkte truffet er liten i Nes. Sannsynlivis kan man merke ett nedslag i elva pga. ringene, men det er vanligvis harmløst.

Åa på Mikla vil sannsynligvis gjøre det samme, og det er langt til andre naturlige mottaksfelt i området derfor kan de være mer utsatt enn i Nes. Personlig tror jeg sannsynligheten for nedslag rundt Ullensakerdomen er større enn på banen.Der er det lynavleder i spiret så det går nok bra.

Historiene viser at det er mange stygge ulykker etter torden skadene. De mest kjente på Romerike er kanskje lynet som tok prestegården ned mot Vorma og på kirka ved kirkeruinene for noen hundre år siden. Ellers har både dyr og mennesker knelet mange mange ganger pga ringene rundt nedslagene. Harmløst, men ubehagelig. Omtrent som å ta i stømgjerde for husdyrene.

Vi trenger ikke være redde for tordenværet, men ha respekt. Er vi redde så ta med deg ei god bok, eller fotoapparatet gå ut og se på det spektakulære skuet. Hvis du ikke kan telle lengre enn 1001 1002 1003 fra du ser lynet til det smeller så er det ca 1 km unna og du kan sette deg i bilen. Tryggere sted er det kanskje vanskelig å finne.



 Henrikfan (01. jul 2012 11:04) *  IP
Men å legge igjen køllene på banen ved tordenvær, kommer folk til å gjøre det? Det er jo en del utstyr som er verdt mye.

Sjansen er vel uansett større for at noen rapper det enn at man blir truffet av lynet...
Da blir slike råd kun etterpåklokskap og ikke noe som passer med virkeligheten.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72