Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 17. jul 2012 kl. 23:41 *  IP
Sideblikk - sykkel

Er det bare jeg som har mistet interessen for Tour de France? De "fleste" blir tatt i doping. Skal jeg følge med en hel måned på TV for så å få vite i ettertid at vinneren eller andre i tetstriden er dopet? Da føler jeg med rett og slett snytt. I år har jeg bare sett på et par innspurter de siste kilometrene som tidtrøyte. Jeg så på midt i en av etappene. Da satt alle og slappet av på sykkelsetene sine. Kjedelig. Før var jeg ganske interessert i TDF. Men ikke nå lenger.

Er det flere som som har reagert på samme måte? Da er det bedre å bruke tiden sin på golfbanen!
 dutte (17. jul 2012 23:59) *  IP
Jeg spilte en runde på en bane lørdag der de hadde tv i klubbhuset hvor vi fikk sett innspurten med Boasson Hagen før vi dro hjem. Det går fint å kombinere golf med TdF. De som nå har blir tatt i doping i det siste har alle en "bakgrunn". Skulle Sagan eller Wiggins bli tatt med buksene nede, ja da deler jeg AR sitt syn.


 Beartown (18. jul 2012 00:39) *  IP
TDF har alltid vaert ett florr skue fra mine oeyne. Ikke bare sykling, men ogsaa den fantastiske naturen.

Naa foeler jeg det da det stormet som vaert rundt doping og Friidrett paa slutten av 80, og begynnelsen av 90 tallet. De fleste rekorder fra den tiden burde strykes, men det skjer jo aldri.

Naar en av Schleck brodrene, som jeg trodde var av den rene sorten, blir tatt. Ja, da gidder ikke jeg a se paa lenger heller.

Det oedelegger ikke bare for dem selv, men for hele sykkelsporten. Det blir som. "Ja, han vant...men er han ren"!



 Per Treputt (18. jul 2012 00:54) *  IP
Selv har jeg mista helt interessen for alle dopsporter. TDF og friidrett toppet lista mi før, men nå er det bare golf og snooker for alle penga.




 Wilson (18. jul 2012 06:54) *  IP
Det er flere år siden jeg mistet interessen for TDF. Så mange dop-saker er helt uakseptabelt.

Sporten stinker.



 Fooore (18. jul 2012 07:43) *  IP
Spennende greier med TdF, de norske etappeseirene de siste årene har vært store øyeblikk, for min del mest der gutta har gått i brudd; Arvesen og Boasson.

Arvesen sin seier for noen år siden var fantastisk!



 Sigbjørn (18. jul 2012 08:03) *  IP
Helt enig med AR, dette blir for dumt å bruke tid på, mye bedre med en runde eller to på golfbanen.

Har forøvrig og etter hvert fåttt samme instillingen overfor fotball, for der er det om å gjøre å fuske og "skuespille", det er ikke fokus på det sportslige lenger.
(siste: ref: overspillte slik at motspiller blei utvist. I kampen Strømsgodset-Sandnes Ulf)

Nei igjenn, takke seg til golf



 Thor (18. jul 2012 09:07) *  IP
TdF er en stor opplevelse, både sportslig og som naturopplevelse. Man trenger ikke være sykkelinteressert for å ha glede av de flotte naturbildene i TdF.

Det er vanskelig å si om det er mer doping og juks i sykkel enn i andre idretter og samfunnet forøvrig.Jeg tror dopingbruken i sykkel er midt på treet når når det gjelder idrett. I Norge har man en utrolig dobbeltmoral når det gjelder doping. Ingen "norske" doper seg. Blir noen tatt er det kun "utlendinger" som Okeke, eller feil på testprosedyrene. Eller at man drakk 20 liter kaffe rett før man skulle på sykkeltur eller skitur.

Ser man på friidrett og kulestøt har Norge seks utøvere som har støtt over 20 meter. Alle disse seks er tatt i doping minst én gang.I idretter hvor utlendinger doper seg doper også nordmenn seg.

En del utøvere vil aldri dope seg (uavhengig av nasjonalitet). En del vil alltid ta sjansen. Det store flertallet i alle idretter vil sannsynligvis jukse hvis de tror sjansen for å bli oppdaget er minimal.

EPO var meget lett å få tak i tidligere, og billig. Det kunne ikke oppdages i tester før på starten av 2000-tallet. Var nordmenn de eneste som ikke brukte EPO? En del norske utøvere har hatt fantastiske formtopper. Når utlendinger har de samme toppene ropes det om doping hver gang.

Man skal være klar over at innad i mange idrettsmiljøer blir ikke doping sett på som juks. På samme måte som det er mange uskrevne regler i samfunnet ellers.



 Wilson (18. jul 2012 09:31) *  IP

Med så mange positive tester som sykkelsporten har og med den saken som nå pågår med Lance Armstrong som med stor sannsynlighet var dopet under sine samtlige 7 seire så sliter sykkelsporten mye mer enn noen annen idrett.
Det er jo enerne /ikonene i sykkelsorten som er jukserne.
Når både Jan Ullrich, Bjarne Riis, Alberto Contador og snart Lance Armstrong er tatt så er det ekstremt.
De var på toppen av pallen, og da er det sannsynligvis ikke mye bedre nedover i rekkene. Om nordmenn er med på det vet man ikke. Er man en del av et lag så får man neppe lov til å takke nei til det som serveres.

Les litt på denne: http://sport.aftenposten.no/sport/tour_de_france/article242444.ece



 JJ (18. jul 2012 10:43) *  IP
Jeg syns sykkel er ufattelig kjedelig. I 4 timer sitter de og tråkker i et stor gruppe, helt til det spurtes de siste par minuttene. Går det brudd er det fordi feltet ikke bryr seg og lar dem gå. Kjøres ikke bruddet inn er det fordi feltet ikke gidder. Kan forstå at det er spennende når det kjøres opp harde fjell på slutten av lange etapper, men dette er vel maks 1/4 av etappene?




 AR (23. jul 2012 11:53) *  IP
Sykkel er lagidrett, men du verden hvor kjedelig det er å se på når det er avtalt på forhånd hvem som skal vinne både ritt og enkeltetapper i Tour de France. Som regel er det noen utbrytere som ikke har med teten sammenlagt som kjemper om en helt meningsløs etappeseier.
Trist og kjedelig. Stort sett ser man på en gjeng som er på sykkeltur i flere timer.
Waste of time.
Men mange fine naturbilder er det. Men det kan de som er friske nok til det få oppleve ved å komme seg ut av sofaen og ut i naturen. Selv.



 Green (23. jul 2012 12:16) *  IP
Sykkelinteressen min forsvant lenge før jeg noen gang fant den... Mindre interessant sport skal man lete lenge etter!

Det verste er jo hvordan hysteriet rundt sykkelsporten har fått nordmenn ut på på hjul på landets veier! Det er jo fint at folk får beveget seg, men det hadde vært fint om hysteriet kom rundt golf, orientering eller noe annet som ikke innebar masse sykler på veiene. :p



 Johnny Miller (24. jul 2012 01:08) *  IP
Syklingen har jo røska opp i et kjempeproblem, og vi ser konturene av en mer dopfri konkurranse. Dermed kjedeligere, som i andre idretter der man har tatt tak. TdF, samt Giroen og Vueltaen (og et par andre) er ekstreme i form av diversitet (alt fra lagtempo til ekstrem klatring), samt utstrekning i tid og rom. Kun noen få har egenskaper til å hevde seg i slike konkurranser. Uten dop blir det kjedelig, det er som Wiggins forklarte her om dagen at ingen lenger kan foreta Virenque-stunts i fjellene, har ikke de ekstra hestekreftene lenger.

Videre legger arrangøren endel føringer for hvor avgjørende tempo og fjellene skal være. Når det er 4 mil til mål etter passering av en "Col", så er det ingen som angriper fordi de ikke har sjanse til å holde ledelsen de eventuelt opparbeider. I de glade dopdagene måtte man legge inn disse ekstra milene for at de som strødde litt ekstra pulver på havregrøten om morgenen ikke skulle dominere fjelletappene fullstendig. Nå som det er klare indikasjoner på at det er et mer dopfritt miljø blandt de beste, er jeg sikker på at TdF ledelsen vil legge flere etappeavslutnigner til toppen av fjell. Kanskje kortere tempoetapper. Hvem vet.

Er jo ikke bare sykling som har blitt kjedelig. Etter Muhlegg er jo langrenn fellestart et stort gjesp. Han er den eneste ever som har klart å sprenge et felt. Siden arrangørene etter mange år ennå ikke tør lage løyper som skiller, så blir det samlet felt, og Northug vinner spurten. Artig for nordmenn, men kjedelig som konkurranseform.

Synd det er lite fokus på det som virkelig er sykling, endags-klassikerne på våren. TV2 viser jo noen, og Eurosport har vel alle, men lite om disse ellers i pressen. Endagsritt er "a different beast", rytterne har en (1) sjanse, og må gamble, satse alt på et kort osv. Synes disse rittene er mye mer moro å følge enn TdF.



 kk (24. jul 2012 04:58) *  IP
Johnny Miller
Takk for dit innlegg,du har truffet det helt riktig. Sykling er mye mer en Tdf, Giro og Vuelta. i



 Wilson (24. jul 2012 07:57) *  IP
Kilde Wikipedia, List_of_doping_cases_in_sport

519 tilfeller nevnt.

194 av dem er relatert til sykkel.
95 fotball
69 vektløfting
52 svømming
25 ski langrenn
15 bryting
1 golf

Det er vel liten tvil om at sykkel har hatt og fortsatt har et stort problem ang doping



 Wilson (24. jul 2012 07:59) *  IP
Glemte å nevne at 78 av fotball var for soccer type fotball


 Golfdopa (24. jul 2012 08:38) *  IP
Til Wilson. Etter år 2000 er ingen norske syklister dømt for doping. Anita Valen ble frikjent. Tre norske golfspillere har i samme periode blitt dømt. To for cannabis og én for anabole steroider.


 Green (24. jul 2012 08:46) *  IP
Merkelig liste, Wilson.

Her er en for bare friidrett: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_doping_cases_in_athletics

Oversikt for sykling:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_doping_cases_in_cycling



 Golfdopa (24. jul 2012 08:58) *  IP
En liten rettelse. To syklister ble dømt for koffein i 2003. Golf leder da 3-2.


 Ferie (24. jul 2012 12:38) *  IP
Ser at det med et unntak bare er store verdensidretter på listen din Wilson. Hva skal vi da mene om langrenn?


 Dilter (24. jul 2012 15:46) *  IP
Blir litt feil å blande sammen doping (dvs. prestasjonsfremmende preparater) og "recreational drugs". Det første har med juksing å gjøre, det andre er "bare" lovbrudd som har med sportens omdømme å gjøre, og er vel, om noe, prestasjonshemmende.

Listen til Wilson har forresten en egen seksjon for hester - og der har vi også en nordmann.



 Wilson (28. jul 2012 20:30) *  IP
OL landeveissykling i dag.
Også fikk vi en vinner som er tatt for doping tidligere.

Var han ren i dag?



 AR (28. jul 2012 22:06) *  IP
Det vil dopingtestingen fortelle. Han vant lett etter at søvmedaljevinneren satt og sov 300 meter fra mål slik at vinneren fikk starte spurten meget enkelt uten at han andre fulgte med. Utrolig. Og bra og rutinert gjort av vinneren.


 RH (28. jul 2012 22:38) *  IP
Samma om han er clean nå... Han har trent seg opp ved hjelp av doping, og skulle aldri fått satt sine hjul i OL! Det gjelder alle som er tatt egentlig.


 Wilson (28. jul 2012 22:38) *  IP
Enig der RH.


 Frank (28. jul 2012 23:33) *  IP
Jeg vil gjerne ha livstidsutestengelse for doping, men sålenge man har et system med to års utestengelse er straffen å regne som sonet og seieren er grei. Trent seg opp med doping er ikke relevant. Bloddoping har kortvarig effekt og har ingen effekt årevis etter.


 RH (29. jul 2012 00:59) *  IP
Vet ikke hva han idioten her ble tatt for, eller hva han hadde brukt, og det interesserer meg ikke. Dopet, ferdig!


 Fant (29. jul 2012 01:08) *  IP
Håper vi klager like mye hvis Erik Tysse tar gull.
Dopere må ut på livstid.



 RH (29. jul 2012 06:22) *  IP
Erik hvem?
Han er en ikke-deltaker, og bør ikke telle på medaljestatistikken, hvis det verste skulle skje.



 Wilson (29. jul 2012 14:44) *  IP
Fant

Jeg synes det er noe dritt at Tysse får være med.
Han er en jukser



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72