Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 bh - 27. jul 2012 kl. 08:48 *  IP
til ar

skriv litt hvordan det var å spille med de unge.
 AR (27. jul 2012 10:05) *  IP
Kommer tilbake til saken.


 bh (27. jul 2012 22:02) *  IP
her eller i en artikkel?


 AR (28. jul 2012 10:32) *  IP
Jeg spilte med Erik Strand, Miklagard, og Are Friestad, Stavanger. Hyggelige bekjentskaper begge to over to dager. Begge slo betydelig lenger enn jeg.

Are slo ballen gjennomgående ca. 60 meter lenger enn der hvor mine normale driver landet. Det gjør at han kan gå inn på to slag på tre av de fire par 5 hullene. Han har det litt lettere når han bruker 8'er-9'er jern på et par par 3 hull hvor jeg står med mitt 5'er jern.

Det blir et helt annet spill. Jeg slår fade, mens Are slår en draw - en stor og høy draw med driveren. Den kan fort bli for stor under press, og han bør nok lære seg å slå en kontrollert fade om han sal kunne hevde seg i Europa Tour-kvalifiseringen til høsten. Men du verden hvilket potensiale Are Friestad har, og han er god på nærspillet når det flyter.

Fra 100 meter og inn var det ikke så stor forskjell i spillet til oss tre på de to rundene. Are trakk/hooket noen forholdsvis korte innspill som kostet slag litt for ofte. Det henger nok sammen med hans draw med de lange køllene. Draw/hook på innspillene er meget vanskelig å kontrollere - spesielt under press. Dermed blir presisjonen ikke god nok.

På putting-greenen har alle de samme forutsetninger for å lykkes. Der kreves det en solid grunnteknikk og en (medfødt?) evne til å få ballen i hullet. Dessuten må man være god til å lese greenen for å få et godt resultat. Her har alle gode muligheter til å bli gode - uansett alder.

Men alderen krever sine meter på utslagene. Jeg visste at det var stor forskjell. Det så jeg allerede for 10 år siden da jeg spilte en pro-am med Sergio Garcia på Tenerife. Han slo rundt 50-60 meter lenger enn jeg. Da var det en fordel at jeg spilte fra gul tee.

Slik var det ikke denne gangen. Når Are Friestad har en liten wedge igjen på det 17. hullet i motvind, mens jeg står der med en treerspoon, forstår alle at det blir tungt. Når jeg så får tre putter oppå et brukbart bunkerslag, ble det tungt der og da. Det samme gjentok seg på det 18. hullet hvor jeg hadde rundt 180 meter igjen i motvinden, mens Are hadde 120 meter og et kontrollert, kort jern inntil flagget for birdie, mens jed slo en god treerspoon til green-kanten og treputtet igjen.

Morsomt var det - synd at spillet ikk satt. Første dag spilte jeg meget svakt ute på banen. Andre dag satt spillet brubart etter at jeg hadde hatt en instruksjonstime hos Darren Webster-Clarke på formiddagen. Det var ikke hans skyld at jeg brukte 10 putter flere enn første dag.

Det var interessant å se hvor mye lettere banen blir når man slår ungdommelig langt.

Men morsomt var det - 38. og trolig siste gang i NM.

Jeg får holde meg til herre-/gul tee fremover for å kunne score skikkelig.



 Rotten (28. jul 2012 13:59) *  IP
Dette synes jeg var bra og interessant lesning! Fin oppdatering og info.


 bogeyman (28. jul 2012 17:18) *  IP
AR: Hvor langt slår du med de forskjellige jernene?

Jeg er i midten av tyveårene og slår f.eks 135meter med 7-jern, 165 med 4-jern og 100 meter med 52 graderen. Driver kan jeg slå 230-240m carry på en god dag, men som regel ligger det rundt 220.
Er tydeligvis ikke alle "unge" som slår langt :)

Hva vil du anbefale for å øke lengdene? Ligger det mest på teknikken tror du?



 AR (28. jul 2012 17:47) *  IP
Det er omtrent de samme lengdene som jeg har.

For å slå lenger? Vanskelig å si uten å se hvordan du slår.

Men generelt: styrke- og smidighetstrening. Bedre teknikk (snakk med en trener), bedre tilpasset utstyr, optimal ball for deg.



 ole gregert terjesen (28. jul 2012 18:26) *  IP
Det viser mye hvordan golfen har utviklet seg og ikke minst hvilke nivå de beste er på i verden. Vi amatører er fryktelig langt bak og jeg er en av de.

AR se positivt på disse 2 rundene og tenk på senior golf og de mulighetene det innebærer.



 dutte (28. jul 2012 19:04) *  IP
Friestad slappet tydeligvis mer av i dag uten å ha AR sitt skarpe blikk over seg.:-)

Ellers enig at dette var svært interessant og lærerik lesning.




 AR (28. jul 2012 19:15) *  IP
Ikke uventet fra deg, dutte. En slik negativ ladet insinuasjon reddes ikke til kårner av et "smilefjes". Du kunne ha spart deg.

Synd du ikke var med og så på. Da hadde du sett at vi hadde en meget avslappet og hyggelig tone i ballen. Kanskje litt for slapp. Are sløste med sine muligheter de to første dagene på og rundt greenene i tillegg til noen wedger som han slo for mye til venstre.

Jeg snakket med ham etter runden i dag. Han var selvsagt fornøyd, og jeg tror han kommer med en ny, sterk runde søndag. Det tydet banespillet hans på.



 Lars (28. jul 2012 20:00) *  IP
I og med at Tråden er til deg AR.

Hva tror du om norsk tourgolf på herresiden fremover?
Hvem av spillerne har du mest tro på?



 dutte (28. jul 2012 20:35) *  IP
AR, les bare den siste linjen så får du også en hyggelig kveld .:-)

Flott at Friestad satser for fullt igjen. Trodde han holdt på med en pro-utdannelse og hadde trappet ned på eget spill.



 AR (28. jul 2012 21:57) *  IP
Friestad kunne fortelle at han snart er ferdig med pro-utdanningen. Men han fortalte også at han satset på ET-kvalet i høst. Spillet hans så meget bra ut. Litt finsliping, så kan han nå langt. Han viste stor kapasitet.


 AR (28. jul 2012 22:02) *  IP
Jeg er positiv til herrene. Vi har mange gode kandidater nå blant annet takket være den innsatsen som NGF har gjort de siste årene på rekrutteringssiden. Utøverne har fått lagt forholdene til rette. De to siste sportssjefene i forbundet har vært med på å bidra til dette. Friske impulser fra folk med annen bakgrunn fra andre idretter er sunt. Framover vil nok folk med golfbakgrunn prege utviklingen, men golfen er åpen for impulser og samarbeid på kryss av sportsgrenene.

Børsheim har potensiale. Kofstad blir enda bedre. Mikkelsen vet hva som kreves. Jeg spilte med ham i NM for noen år siden. Da viste han at han har evnen til å skåre. Det er lovende. Jeg så ham på trening for kort tid siden. Jeg likte det jeg så. Eliasen er lovende. Og flere til. Jeg savner et bedre trenings- og konkurransetilbud til dem som ønsker å satse her i Norge. Det arbeides med dette på flere hold. Golfsiden kommer nærmere tilbake med ideer og innspill i den forbindelse. Det er vilje til å hjelpe til.

Men husk: utøverne selv har et stort ansvar. Man blir ikke god i golf uten å ofre alt.



 t (28. jul 2012 22:10) *  IP
Hull 9 han ikke gikk for green på to?


 AR (28. jul 2012 22:22) *  IP
Nei.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72