Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Provisorisk - 01. aug 2012 kl. 13:18 *  IP
Nm junior

Vanskelig å slå Kristoffer Ventura? Hvor i all verden har du det fra Asbjørn? Ser ikke han som favoritt til å vinne i hele tatt....
 AR (01. aug 2012 13:53) *  IP
Jeg så ham spille NM på Bogstad. Han vant kvalifiseringen i det franske åpne mesterskapet. Selv om han tapte i første runde mot en spiller som var tre under par i en meget jevn match, synes jeg han har vist såpass mye bra spill at han blir vanskelig å slå. Det var bare en vurdering.

Men vi har flere meget gode juniorer som kan slå Kristoffer Ventura. Bra at vi har bredde blant juniorene på et temmelig høyt nivå.

Jeg anså ham som en favoritt til å vinne. Just my opinion. Intet mer.



 Undrende (01. aug 2012 14:33) *  IP
Klart Ventura var en av favorittene før MN junior startet, men det var også de tre som pr nå leder (selv om livescoringen fra Larvik er helt elendig). Alle disse tre kom jo topp 6 under NM på Bogstad.


 Enur (01. aug 2012 14:53) *  IP
Stusser litt over terminoppsettet fra NGF sin side også.
De burde vite at mange av juniorene ville komme til å delta i NM på Bogstad, klare cutten der og i noens tilfelle være med å kjempe om medaljene også.

Da blir det tett når det bare er en dag mellom de to mesterskapene! Ikke så rart om noen av de unge begynner å merke det, og derfor går på en liten smell.

Mange av de beste juniorene har i tillegg et tøfft reiseprogram i inn- og utland både før og etter disse to mesterskapene.

NGF bør passe seg så de ikke driver rovdrift på unge talenter som selvsagt i utgangspunktet gjerne vil være med på mest mulig, og derfor kanskje ikke alltid er like flinke til å ilegge seg selv nødvendig trening, hvile og restitusjon mellom alle oppgavene.



 Frank (01. aug 2012 19:06) *  IP
Seriøst?


 Enur (01. aug 2012 20:33) *  IP
Hvis ditt ordknappe innlegg var rettet til meg Frank, må du gjerne utdype litt nærmere.


 Provisorisk (01. aug 2012 20:43) *  IP
Syns det er bra Enur at de får kjørt seg litt mentalt og fysisk en gang iblandt. dette her må de kunne beherske hvis de skal klare seg ut i den store stygge verden :))
Er ikke mange ganger i året disse juniorene spiller turnering over 4 dager.
har du noen peiling på hva som er fremtidsutsiktene til de beste juniorene våres Asbjørn? blir det college på dem eller rett på Q school?



 Pepper (01. aug 2012 20:55) *  IP
Enur har et poeng. Det er riktig at de må tåle en del i "den stygge verdenen", men de har et såpass stramt program at det blir slitsomt for mange, ikke minst mentalt.



 Frank (01. aug 2012 21:13) *  IP
For noe dill dall. Vil man bli best er det endel av veien å kjøres hardt. At juniorer ikke skal klare to turneringer på to uker er bare tull.


 neb (01. aug 2012 21:36) *  IP
Larvik er nok ingen enkel bane, med mye vind og harde greener, men jeg syns likevel scorene er høye. Bør vi ikke kunne forvente litt mer av Norges beste juniorer?


 Enur (01. aug 2012 21:51) *  IP
Ja da, selvsagt må man tåle å bli kjørt hardt hvis man skal nå verdenstoppen! Men foreløpig snakker vi om norske juniorer og ikke durkdrevne proffer, og vi snakker heller ikke om to turneringer på to uker.

Jeg snakket med faren til en av våre lovende juniorjenter under NM på Bogstad, og han kunne fortelle om ei jente som ikke hadde hatt en eneste feriedag denne sommeren.

Jeg kan jo bare repetere litt av de siste ukers program for mange av de beste juniorene:
Uke 28: EM lag gutter og jenter, dvs. reise til og fra, innspill og turneringer i hhv. Sverige og Tyskland.
Uke 29: Lag-NM (innspill + 3 turneringsdager)
Uke 30: NM på Bogstad (evt. mandagskval for noen + innspill + 4 turneringsdager).
Uke 31: Junior-NM i Larvik (innspill mandag + turnering tirsdag-torsdag).

Vedkommende spiller skulle derfra egentlig reise direkte videre til nye internasjonale oppgaver i Tyskland og så England. Heldigvis tror jeg vedkommende selv følte det ble i meste laget, og meldte avbud til Tyskland.

Men vil man ha flere norske lovende talenter som etterhvert blir utbrente og går lei i ung alder, er det sikkert bare å kjøre på videre i samme duren. NGF har jo så mange vellykkede eksempler å vise til som har klart overgangen fra lovende god junior til å bli en spiller å regne med i voksen alder.




 Surre (01. aug 2012 21:52) *  IP
Frank, mulig at juniorene er pysete men de beste her spiller altså 7 konkurranserunder og 2 innspillsrunder på 9 dager. Det høres ikke så mye ut når du, veldig forenklet, sier 2 turneringer på 2 uker men 9 runder på 9 dager hvorav 7 er konkurransetellende og du skal være på topp synes nå jeg er litt i overkant. Interessant når vi setter dette opp mot Tippeligaspillere/trenere som klager på for tett kampprogram når de må spille kamper på onsdag og søndag...


 Ba (01. aug 2012 22:52) *  IP
Tåpelig overskrift.
Mikalsen, Krogh, Marøy er noen eksempler som kan fint spille bedre enn Ventura. Uten noe problem.



 vel (02. aug 2012 08:36) *  IP
Overskriften er grei den. Den sier ikke at det ikke går å spille bedre enn Ventura, bare at det kan bli vanskelig.

Lage en egen tråd pga. en uskyldig overskrift: Get a life.



 Frank (02. aug 2012 09:58) *  IP
At en lovende junior ikke har hatt en fridag i høysesongen ser jeg på som utelukkende positivt. Skal man bli best må man satse. At det ikke er optimalt å spille turnering hver uke i mange måneder sier seg jo selv, men må jo legge inn perioder med trening også. Det har ingenting med terminlister å gjøre, men spilleren og treneren selv plukker jo ut de turneringene man ønsker å satse på.

Du antyder at ngf kjører sine unge spillere så hardt at de har ødelagt en rekke talenter som ellers ville nådd toppen. Det har jeg absolutt ingen tro på. Bak hver eneste verdensspiller ligger et titalls talenter som var nesten like gode eller endog bedre i ung alder. Sånn er toppidrett.



 gjesp (02. aug 2012 11:04) *  IP
Ventura er ikke i nærheten av å vinne, blir neppe topp-3 heller.


 Fant (02. aug 2012 11:20) *  IP
Jeg lurer på om AR også så på Krogh Johannessen, Mikalsen og Marøy på Bogstad og derfor har valgt Ventura som bedre.


 Pepper (02. aug 2012 12:46) *  IP
Det ser ikke ut til at oppdatering av score fungerer optimalt i dag heller.


 Undrende (02. aug 2012 13:01) *  IP
Pepper, det må være sommerens understatement...


 Gjest (03. aug 2012 14:47) *  IP
Åpenbart at Frank ikke har peiling på toppidrett.


 frank (03. aug 2012 20:49) *  IP
Hva får deg til å mene det?


 Støtte (03. aug 2012 21:21) *  IP
Antagelig pga det du skrev litt lenger opp på siden..


 frank (03. aug 2012 21:38) *  IP
Bra argumentert.


 Støtte (03. aug 2012 21:46) *  IP
Besvarte ditt spørsmål. Var ikke ment som noe argument:)


 frank (03. aug 2012 21:50) *  IP
Hehe


 Wilson (03. aug 2012 22:14) *  IP
Jeg er enig med støtte her.

"At en lovende junior ikke har hatt en fridag i høysesongen ser jeg på som utelukkende positivt. Skal man bli best må man satse."

Jeg har hørt slikt fra overivrige og inkompetente juniorledere og forsåvidt foreldre.

Kan være lurt å lade batteriene litt også, spes i ung alder



 Støtte (03. aug 2012 22:24) *  IP
Bare og høre på Tiger,Rory,Phil,Gmac osv. Trene seg ut av form? Eller restituere seg i form? Når man stiller på 1 tee skal man være sulten, ikke mett. Slik programmet for våre unge lovende ser ut nå er det mange mette mager vil jeg tro:-)


 Frank (03. aug 2012 23:24) *  IP
Når man er toppspiller og skal spisse form inn mot et mesterskap skal man i alle idretter slippe opp treningsdosene. Betyr det å sitte på rumpa? Neppe. Man trener lett og bygger overskudd.

Det er stor forskjell på etablerte topputøvere og de unge som vil opp og frem. I Norge har vi spilleforhold halve året. At en junior benytter nær sagt hver dag til dette er en selvfølge. Like selvfølgelig som at endel av treningen skal være lystbetont. Er man sliten dropper man hardtreningen og tar litt lett teknikktrening. Men man benytter den korte sesongen til fulle.

Når du nevner Tiger kan du jo se hvor mye han trente i ung alder. Var vel ikke akkurat hvile seg i form som var pappa tigers resept for suksess. Tror vel heller ikke asiatene på lpga touren har ligget på sofaen.



 Senior (04. aug 2012 00:12) *  IP
Frank har ikke fulgt godt med. Tiger restituerte med et heftig sexliv. Å spille turnering kontinuerlig er ikke smart. Men å spille tor-søn tre uker i trekk er selvsagt helt ok. Problemet er at disse juniorene har et enda tettere program enn det.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72