Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 DA - 21. aug 2012 kl. 07:39 *  IP
Norsjø-artikkelen

Er så hjertens enig når det gjelder hull 11. Spilte en regiontour der for 3-4 år siden, og det var siste gang. Da spilte vi fra back-tee, og dommerene hadde i all sin visdom også fjernet droppesonen!! Idio-tee!

 Vijay Swing (21. aug 2012 09:23) *  IP
Hei Asbjørn og DA.

Jeg er helt uenige med dere. Hull 11 er ett flott golfhull.

Jeg besøkte banen i sommer for første gang og gikk av greenen med en tap-in for birdie. Ett langt golfliv har gitt meg den erfaringen at ofte er inntrykket av ett golfhull, eller for den saks skyld en bane, relatert til hvilken score som står på scorekortet.

Ha en fortsatt god golf-sommer!



 AR (21. aug 2012 09:33) *  IP
Gratulerer med birdien! Jeg snakket med en i går som hadde fått par to dager på rad på hullet. Klart han var fornøyd med hullet.

Men hullet blir ikke golfdesignmessig noe bedre av den grunn.

Å begrunne at et golfhull er bra ut fra at man har fått birdie på hullet ved et lykketreff, sier mye om evalueringsgrunnlaget.



 Pepper (21. aug 2012 10:12) *  IP
Jeg har gjerne spilt Norsjø en gang hver sommer, og gruer meg hver gang jeg kommer til hull 11. Jeg slår opp i skogen til venstre hver gang. Det enkleste er å slå ballen bevisst i Norsjø og bruke droppsonen for så å regne med en bogey. Det blir for feigt for meg, så derfor blir det heller stryk på det hullet.

Lengden er i seg selv en utfordring, men hovedproblemet er en liten green uten særlig spillbart område rundt. Jeg er enig med AR i at det beste hadde vært å flytte teestedene som han beskriver i artikkelen. Allikevel, da har liksom hullet vunnet over meg, og det er heller ingen god følelse.



 Øyvind Reinertsen (21. aug 2012 10:17) *  IP
Til Pepper: http://www.youtube.com/watch?v=rDAZy3Sm0g0 ...du kan lære å leve med det:)


 Pepper (21. aug 2012 10:39) *  IP
Hehe, morsom den der. Jeg blir imidlertid ikke eitrende sint når jeg ikke får det til på hull 11, bare skuffet over nok en gang å se at hullet vinner over meg og at jeg spiller så dårlig. Og så tar jeg en Antonsen og beundrer utsikten over Norsjø! Vakkert er det der!

Off topic, det er vel begrenset hvor lenge nåværende eier/ansvarlig vil ta underskuddet alene, så jeg håper de finner løsninger slik at banen vil fortsette å bestå.




 DA (21. aug 2012 10:46) *  IP
Når det er dropp-sone, så er det NESTEN greit, men ikke helt, for det er for lite område å lande på. Uten dropp-sone, som det var i turneringen jeg spilte, så er det rett og slett bingo, og man ender med, på 3. ball fra tee, å slå faen-i-vold inn i skogen venstre, eller over green, og håpe man finner ballen, og at den ligger spillbar....


 Rotten (21. aug 2012 17:37) *  IP
Hull 11 er ett spennende og utfordrende hull. Må ha et presist jernslag der for å lykkes.
Skuffet over artikkelens fokus her. Bærer preg av at artikkelforfatteren ikke har fått til det hullet og tydeligvis har problemer med lengden.
La hullet være som det er, sier nå jeg. Helt klart en utfordring og gir litt spenning!



 AR (21. aug 2012 18:56) *  IP
Rotten, du har misforstått fullstendig. Jeg begrunner beskrivelsen av hull 11 ut fra golfdesignmessige kriterier og ikke hvordan jeg selv spiller/har spilt/har tenkt å spille hullet.

Greenen er hverken formet riktig eller arealmessig stor nok til å ta i mot så lange slag som vi her snakker om. Jeg har hatt omfattende diskusjoner med blant andre Robert Trent Jones jr. om dette temaet generelt. Det bærer artikkelen blant annet preg av. Ikke om jeg får til hullet eller ikke. Det er en temmelig grov og uforsdtandig beskyldning fra din side.

Til orientering har jeg spilt det hullet temmelig bra alle de gangene jeg har vært der.



 gjesp (21. aug 2012 19:29) *  IP
eller skal "gamle folk" spille fra rød tee? helt greit hull fra gult, 4-5`er jern uten for mye vind. Ganske stor høydeforskjell.


 AR (21. aug 2012 21:33) *  IP
gjesp, greenen er ikke bygd for å ta i mot 5'er jernet fra 185-200 meter. Det er hele poenget.


 JJ (21. aug 2012 21:47) *  IP
Syns hullet er ganske fint som det er. Hullet hadde mistet mye av sin sjarm om tee stedene hadde blitt flyttet helt ned bakken. En bedre løsning ville ha vært å øke størrelsen på greenen. Dette kan gjøres med litt fyllmasse langs sjøkanten i høyre forkant. Dette er faktisk ikke så dyrt og komplisert som AR skal ha det til


 Rotten (21. aug 2012 22:06) *  IP
At mitt innlegg var en "temmelig grov og uforstandig beskyldning" må jeg nesten bare le av. Sånn sett kan det sies at artikkelen er grovt urettferdig og potensielt ødelegggende for at folk tar turen dit.
Hva som er golffaglig ett bra hull må kunne sies å ikke ha en fasit. Jeg, og flere jeg har snakket med, opplever dette som ett spennende og utfordrende hull som ikke bør endres. Riktig golffaglig eller ei, tja, kunne ikke brydd meg mindre...



 Frank (21. aug 2012 22:23) *  IP
Generelt vil jeg si det har gått inflasjon i størrelsen på greener. Trent Jones får ta sin del av skylden for det.


 Fooore (21. aug 2012 22:43) *  IP
Det er x antall år siden jeg har spilt Norsjø, utfra hukommelse og tekst i baneguide ligner dette hullet noe på hull 6 på Drøbak, min hjemmebane.

Hva er problemet ift green og stopp med jern/rescue?
"Mitt" hull er sikkert/selvsagt mye snillere ved skjeve slag.



 DA (22. aug 2012 07:44) *  IP
På ditt hull kan droppe ca 20 foran green. På norsjø er det carry vann hele veien, og ingen bail-out langt eller venstre eller høyre.... Uten DZ blir det i overkant tøft, for mange...


 Fooore (22. aug 2012 08:00) *  IP
Men ift stopp med jern/rescue er green som sådan den samme? Relativt greit å få stopp i Drøbak.


 DA (22. aug 2012 09:47) *  IP
Husker den bare som hard og veldig liten, med en kjempestor ondulering. Men 4 år siden ca, så mulig minnet mitt har forverret den. :)


 Sigbjørn (22. aug 2012 22:18) *  IP
prøver å spille Norsjø hver sommer, så også i år, at det kommer kritikk ang hull 11 undrer meg, synest det er ett spennende hull (har nok ikke par i snitt heller), men som en "klok" mann sa, " man må spille banen/ hullet som den / det er.


 Wilson (22. aug 2012 22:23) *  IP
Må være noe galt med baneguiden til Norsjø (hjemmesiden)
Jeg får bare opp reklame når jeg klikker på de ulike hull



 Lost ball (23. aug 2012 17:14) *  IP
Har spilt Norsjø ved en håndfull anledninger, og det er lett å bli slått av "dramatikken" i layouten på hull 11. Noen vil sikkert også si at det er et vakkert golfhull uten at jeg skal krangle veldig lenge på det heller. Men et spesielt godt golfhull er det vel ikke?

Noen få meter kort eller langt, høyre eller venstre for green, blir fort ille på scorekortet. Det blir for kompromissløst etter mitt syn. Greenen er for liten i forhold til hullets lengde, og lander man andre steder enn på green , så er ballen trolig enten i vannet, tapt/uspillbar eller i veldig dårlig leie.



 AR (23. aug 2012 21:36) *  IP
Meget bra, Lost ball!

Slik greenen er bygd, tar den greit i mot slag fra 120 - 130 meter. Ikke mer.

For damer rundt 100 meter. Nå står de fleste damer med en driver, spoon eller en hybrid - med hjertet i halsen og en reserveball i lomma.



 Sigbjørn (23. aug 2012 21:36) *  IP
Må nesten trekke litt på smilebåndet nå, Lost ball, "Men ett spessiellt godt golfhull er det vel ikke" he he, hva er "et godt golfhull"?

Når man da snakker om gode og dårlige hull, så vil jeg trekke frem et par 3 hull på Stiklestad (husker ikke nr), men 220 meter i oppoverbakke, da blir det tøfft for oss "gamlinger" men det er da som det er, og for egen del er det driver som er tingen, og da blir det i hvertfall tøfft, men vi golfere (de fleste av oss i hvertfall) liker utfordringer på golfbanen, og jeg synset det hullet, i likhet med hull 11 på Norsjø er utfordrende hull,og morro å spille



 AR (23. aug 2012 21:41) *  IP
Et godt golfhull skal i hvert fall være designet slik at greenen kan ta i mot innspill fra normale posisjoner på en god måte. Det er ikke tilfelle på hull 11 på Norsjø.

En anerkjent banedesigner som Robert Trent Jones jr. fortalte meg en gang at han ser for seg spillet baklengs - fra greenen. Det er en måte å løse slike problemer på, og en god måte å få til et godt golfhull. Dette er med på i sikre gode golfhull - ved siden av mange andre elementer.



 Sigbjørn (24. aug 2012 06:39) *  IP
javel??

det hender jeg sitter og titter på golf på tv (PGA) og det er faktisk en del baner der (etter Asbjørn sin forklaring) som ikke holder mål i det hele, neste "umulig" å få ballene til å stoppe på green etc

Tror fortsatt på teorien at man må spille banen/hullet som det er, og så får det vere ett "godt" hull for noen, og ett "dårlig" for andre (kommer vel stort sett ann på dagsformen)



 Sigrunn (24. aug 2012 09:12) *  IP
Hullet er dårlig per definisjon, for det er bare en bitteliten green, som ikke er lagd for lange innspill, og ikke har noe sted man kan misse rundt.
Når man i tillegg i en turnering fjerner droppe-sonen, så blir hullet helt "ubrukelig".

Pga-tour ville aldri fjerne droppesoner. Hull 17 Sawgrass er en mye større green, men bare 120 meter. Der har de droppesone.



 Fooore (24. aug 2012 09:32) *  IP
Så lenge green greit kan ta i mot både 3, 4 og 5j, samt rescue, så er den helt grei.

Men å fjerne dz hørtes mindre smart ut, men det er ikke hullet sin skyld...



 AR (24. aug 2012 09:40) *  IP
Sigbjørn: Du forstår ikke hva jeg sier når du skriver: "det hender jeg sitter og titter på golf på tv (PGA) og det er faktisk en del baner der (etter Asbjørn sin forklaring) som ikke holder mål i det hele, neste "umulig" å få ballene til å stoppe på green etc".

"En del baner som ikke holder mål", skriver du og tillegger meg meninger om utmerkede baner som jeg ikke har. At en ball ikke stopper på greenen blir litt Goddagmannøkseskaft.

Det er klart man skal spille hullet som det er! Vi har ikke noe annet valg - før det blir gjort bedre.

Enig med deg, Sigrunn.

Jeg er for øvrig bombesikker på at hvis PGA Touren hadde spilt på Norsjø, ville proffene spilt fra dametee.

For å sitere den dyktige CBS TV-kommentatoren og Ryder Cup-spilleren David Feherty da han og andre for en del år siden ble bedt om å ha en putte-oppisning på en norsk bane med "gode", norske greener: "We cannot putt on these greens. We don't want to make fools out of ourselves."

Det ble enn innspillsoppvisning fra 90 meter i stedet.

Eller for å sitere min gamle snekkervenn etter ferdigstilt arbeid. "Hvis man ikke vet bedre, skulle man tro at det skulle være sånn."



 dutte (24. aug 2012 09:55) *  IP
Ja, HB har sine gullkorn :-)


 TH (24. aug 2012 12:45) *  IP
Makan til kritikkslaktterping har jeg aldri lest i noen profesjonell artikkel noe sted. Tydeligvis har en viss herremann hatt traumatiske opplevelser på hull 11.
Skrevet i affekt? Ro dæ ne nå, Francoise.

Hullet er spennende og vakkert!



 AR (24. aug 2012 12:52) *  IP
Helt enig i at hullet er vakkert, men dessverre i en golfmessig sammenheng - leder hullet av dårlig golfdesign.

Ingen her har gitt uttrykk for traumatiske opplevelser på hull 11. Jeg har i hvert fall ikke hatt det.



 Wilson (24. aug 2012 19:26) *  IP
Jeg synes AR gir Norsjø golfbane og hull 11 en fair beskrivelse.
Og, jeg skjønner ikke at noen kan lese noe annet ut av det enn det AR skriver.

Han skryter jo av banen, og av hullet, hvis det kortes ned til en fornuftig lengde.

Jeg synes det er mer tydelig at noen blir såret og furten på vegne av at hullet kritiseres.

AR klarte jo 2 x bogey under NM så det er jo bare tåpelig å komme med antydninger om at han har hatt traumatiske opplevelser der.



 HenrikFan (24. aug 2012 21:15) *  IP
hadde faktisk en birdie på det sist jeg spilte der, etter klikk klakk blant trærne. Vakkert nei, god følelse ja! Hullet gir i hvert fall mye opplevelser og følelser :)


 tom (28. aug 2012 18:41) *  IP
Har spilt Norsjø med jevne mellomrom.Har ALDRI gruet meg til hull 11. Tvert imot. Er det et hull jeg virkelig gleder meg til på Norsjø, er det bl.a. hull 11.
For all del, ikke flytt gult/ hvitt utslag ned til rødt.
Det vil ødelegge hullet; MEN gjerne gjør noe radikalt med greenen. AR har nok rett i at hullet pr dato ikke oppfyller
"golfmessige" krav, men hvorfor skal alt være så kjedelig og forutsigbart?
En litt annen sak.Med litt snill flaggplassering er det etter min mening ikke VELDIG vanskelig å få par på hull 11. Birdie er ikke umulig, men vanskelig.
AR. Må all god golfdesign på par 3 hull være slik at en god spiller som treffer greenen kan regne med at ballen blir der om slaget er riktig? Med følgende birdie - mulighet?
I så fall er det ikke bare hull 11 på Norsjø som er vanskelig. Da spiller bl.a.også banens beskaffenhet en vesentlig rolle. Er det hardt på greenen, osv.
Allikevel, skulle gjerne se at greenen ble endret. Bare ikke utslagsstedene flyttet.



 Pro V1 (29. aug 2012 12:44) *  IP
Hull 11 er etter min mening et av Norges vanskeligste par 3 hull. Men hullet har vært slik i alle år, og man vet hva som venter en. Man kan diskutere lay out, droppsone og annet, men likefullt så er og blir hullet en test. så kan man snakke omm tilfeldigheter på venstresiden og man ruller ned igjen, blir værende i skråningen osv. Selv om man er på greenen, er en toputt også en test av de sjeldne.

Uansett så er hele norsjøen på høyreside et område som man ikke tar i spill. Slik er det også på andre baner der vann er i spilll. Hvit tee er greit bakesrt, men klubbtee (gul)burde vært helt nede på flaten.

Men etter min mening så er faktisk hull 15 et vankeligere hull. Kort hull der vinden ofte er en faktor. Problemet er ikke greenen, men fjellet bak. Treffer man i bakkant kan man være heldig og lande mykt, men en liten halvmeter opp så treffer man fjellet og ballen rikosjerer mest sannsynlig ut i norsjøen. Vi snakker om et kort hull med PW/9 jern.

Men alltid morro å spille Norsjø fra backtee. Er vel noen og enhver som har tatt alle vannene i spill på hull 9 og 18 i motvinden, eller slått OB på hull 1 etter å ha forsøkt å kutte linjen mest mulig på utslaget.

Håper at klubbene klarer å få til en god og langsiktig løsning på sine økonomiske utfordringer. Banen fortjener dette.



 Bård (29. sep 2012 21:34) *  IP
Hull 11 er krevende,spennende og gøy å lykkes på. Men vel ofte spretter ballen ut i vannet, selv om ballen er planlagt og lander perfekt. Det er noe med proposjonene som ikke stemmer. Kanskje en liten mini-vold langs vannkanten kunnet stoppet alle de ballene som "renner av" banen ???


 AR (29. sep 2012 22:41) *  IP
God idé, men en mini-vold er dessverre ikke nok til å gjøre tilstrekkelig med "proporsjonene som ikke stemmer", men en liten bedring blir det.


 Jan (30. sep 2012 21:32) *  IP
Var å tittet på Titleist Tour på Norsjø for en uke siden. Når man ser på hullstatistikk er hullet banens 5.vanskeligste hull med en snittscore på 3,99.

Så selv på mange som slo på dette hullet og for meg var det mer flaggplassering enn utslag som gjorde hullet vrient. Ble spilt fra ca 190 m, og greenen tok i mot både hybrid og jern uten problemer. Vrient hull selvsagt.



 Sigbjørn (02. okt 2012 06:30) *  IP
Nordsjø er jo tross alt en kjempebane, om det er noen som har problem med ett av dei 18 fantastiske hullene.
Fikk faktisk spillt banen 2 ganger i år, og det endte med Hio på hull 8 siste gangen, så hvem ... klager på den banen :o))))))



 AR (02. okt 2012 08:46) *  IP
Ingen klager på Norsjø-banen. Hull 14 (Par=5) og hull 17 (par 4) er blitt gjort lengre, men dimensjoneringen på hull 11 er ikke bra. Det er det hele. Med nåværende green vil det være et utmerket par=3 hull med gul tee på nåværende dame-tee. Det koster en mann ca 1 minutt å flytte klossene. Med en timepris på 360 kroner blir det 6 kroner i kostnader + sosiale kostnader på rundt en krone. I stedet for å bygge en stor nok og godt designet green til anlagsvis 1 million kroner før den blir av brukbar standard til å ta i mot normale slag fra opp mot 200 meter.

Men banen er det vel ingen som klager på! Her på Golfsiden har banen fått all den ros den fortjener. Gratulerer med hole in one på nr 8. På den meget skrå greenen er det mye som skal klaffe for å få hole in one. Den greenen kunne forresten med hell ha vært formet annereledes; det vil si den burde vært flatet ut.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72