Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Freud - 07. okt 2012 kl. 14:09 *  IP
Børsheim på ET

(Unnskyld at jeg bryr meg igjen)
Vår andre internasjonale spiller av format, Børsheim, velger å reise til Perth i Australia for å delta i ET-turneringen der, som begynner 18.oktober. Der står han på entry-list. På neste ukes ET i Portugal er han nr. 13 på venteliste.
Er dette lurt eller klokt? Jeg vet ikke, og klok av skade skal jeg vokte meg for å si hva jeg ville gjort i hans sted. Bare minne om at Perth blir hans siste på ET iår. 7 november spilles 2.kvalsteg til ET.
Er det lurt å reise jorden rundt for å trene til ET-kvalet?
Hadde det vært bedre å trene ved å melde seg opp til de to siste CT-turneringene?
Ande vet bedre enn meg, og naturligvis vet KB best selv.
 golffreak (07. okt 2012 16:44) *  IP
Regner med at KB har en god plan og har tenkt igjennom alternativene han har nå. Jeg synes det står respekt av en som har trua på seg selv og ikke nødvendigvis velger den sikre/fornuftige/forsiktige planen ved å fokusere på CT for neste år.. Tror KB fremdeles har fullt fokus på at han faktisk kan hevde seg i en ET turnering, og ikke minst ET-kvalet. Hva om han vant på CT, tror du ikke han hadde tenkt hva om jeg hadde spilt ET den helga?? Nivåforskjell ja, men har han en veldig god uke så kan han hevde seg uansett tournivå. Regner med at han også har tenkt igjennom hvordan skal forbedre seg til kvalet/plan B. Børsheim har nok hatt en plan om å satse fullt på ET dette året da han kvalet ifjor, og synes det står respekt av at han gjennomfører og satser til siste turnering. Ser ikke helt hensikten med å spille CT istedet ettersom sjansen for topp 15 der er omtrent like stor som å vinne på ET. Eneste ulempen er vel reisen til Australia, men regner med det går greit. Hvis man etter et par måneder på ET uten større resultater skal "drop dead", så ville det vært få spillere der ute da alle har startet et sted.. Blir litt som at Petter Northug ikke skulle stille opp på de fleste distanser i ski-VM, men heller prøve å "safe" en seier ved å kun stille opp i femmila..

Ønsker KB lykke til på ET turneringene og i evt. kval for 2013.





 Freud (07. okt 2012 17:25) *  IP
Mye fornuftig der, Golffreak. Men du har nok misforstått meg. ET-kortet for neste år ved å bli blant de 115 beste er uansett tapt, det forstår nok KB også. Da gjelder det bare å forberede seg best og mest mulig til ET-kvalet 7.november. Det er to måter å gjøre det på: enten spille CT-turneringer i Europa, eller reise til Australia (eller et annet varmt sted) og spille turnering og trene. Regner jo med at KB blir "down under" et par uker når han først reiser så langt, og trener der i tillegg til å spille ET-turneringen.
Jeg mente ikke at han skulle satse på CT-spill neste år, bare bruke CT som trening før kvalet.



 Kamte (07. okt 2012 17:29) *  IP
Forstår heller ikke hvor du vil her Freud. Børsheim vil vel ikke komme med i finaleturneringen selv om han vinner nest siste CT turnering . Han har altså ingen sjanse til å komme inn på ET via CT. Han vil riktig nok kunne få CT rettigheter for 2013 med en meget god plassering, men med slikt spill vil han komme høyt opp i Perth også.
Uansett må nok Børsheim satse på kvalet og får bare en turnering før den. Lykkes han er det bedre å gjøre det på en ET turnering.



 golffreak (07. okt 2012 20:38) *  IP
Mulig jeg ikke er informert godt nok, men hvis han skulle vinne i Australia så har han vel kategori for neste år på ET? De får vel 2 års ET-kort såvidt jeg vet. Man kan alltids vurdere sannsynligheten for det, men den som intet våger intet vinner.. Alltid en vurdering for og imot, men spille CT vil kun være trening (og evt tjene noen penger) mens delta i Australia faktisk kan kvalifisere han for ET neste år. Faktum at han får bedre matching på ET taler vel for at det er en bedre oppkjøring enn CT. Han har også tid nok til å akklimatisere seg til vær og forhold når han kommer tilbake. Er ganske sikker på at han har fokus på kvalet, men ser ikke noe problem med å spille ET før det selv om det er lang reisevei.


 dutte (07. okt 2012 21:33) *  IP
Børsheim har spilt 19 turneringer på ET i år. Han trenger 20 for å få en kategori (12a,begrenset) på CT neste år, uavhengig hva han gjør på q-school. Australia er vel den siste turneringen han kommer med i på ET denne sesongen. Tviler på at han drar til SA-turneringen som er skviset inn mellom 2 og finalerunden på q-school.




 Mr.Goat (07. okt 2012 23:10) *  IP
Kategori 12a: "Players from ET categories 11-11d, finishing below 179th on 2010 ET OOM, paricipated in a minimum of 20 events and in the 2011 ET Q School" - Forstår ikke helt hvorfor det står 2010 ET OOM og ikke 2011 ET OOM. Noen nerder som vet? Kan Børsheim i det hele tatt komme i denne kategorien når det virker som om rankingen fra ET gjelder fra 2 år tilbake i tid og ikke fjorårets ranking?

Uansett, å være i kategori 12a er omtrent det samme som å ikke ha noe kategori på CT (selv om det er hakket bedre enn kategori 13 som han ligger an til nå) - Tage har jo vært i 12a i år og har kommet med i 1 turnering ved hjelp av kategorien og ikke wildcards. Tviler på at Børsheim reiser ned til Australia for å sikre seg en nærmest verdiløs kategori på CT.

Håpet om topp 115 på ET regner jeg med er ute. Alternativet er å komme topp 179 på ET og komme i kategori 9 på CT. Der mangler han ca.€15 000 på nå og trenger minst en topp 15 plassering siden det er trolig hans siste ET turnering for sesongen.

Men egentlig tror jeg han gir blaffen i alt som har med CT nå og satser alt på å minst klare cut i Q-school finalen eller få så mange wildcards neste år at det tilsvarer en grei kategori. Personlig mener jeg han burde spilt CT nå på slutten, men liker samtidig den offensive innstillingen hans...



 Wilson (21. okt 2012 10:09) *  IP
Konklusjonen må vel være at KB reiste til rett sted.


 tas (21. okt 2012 10:15) *  IP
ja, for nå er han vel garantert minst kategori 9 på CT neste år?


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72