Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 19. des 2012 kl. 13:09 *  IP
Fem klubber med Solheim Cup-ambisjoner

Fristen for å melde sin interesse for å arrangere Solheim Cup på norsk jord i 2019 gikk ut 10.desember, og NGF melder nå at følgende 5 klubber har meldt sin interesse:
Larvik, Losby, Miklagard, Oslo GK og Stiklestad.

Hva synes folket om det? Kan noen av disse virkelig påta seg et så stort arrangement, og hvem er i så fall den beste kandidaten?

Her er min subjektive rangering, med plusser og minuser:
(Jeg kan ikke ta med Stiklestad i min vurdering, da jeg aldri har besøkt banen).

1) Oslo GK
+: Fantastisk kvalitet på spillefeltet, storslåtte naturomgivelser som vil gi spillere, publikum og TV-seere verden over en flott opplevelse, Tuttas hjemmeklubb, og man har vist evne og vilje til å arrangere store dameturneringer tidligere.

-: Drivingrange, parkeringsproblematikk

2) Larvik GK
+: God kvalitet på spillefeltet, har vist evne og vilje til å arrangere store dameturneringer tidligere

-: Kanskje litt kjedelig bane uten de spektakulære hullene, parkeringsproblematikk?

3) Losby GK
+: Omtrent som Larvik, men kanskje med noen flere spennende hull, har også vist evne og vilje til å arrangere store dameturneringer tidligere.

-: Infrastruktur, veien inn til området vil ikke tåle den belastningen et slikt arrangement vil medføre.

4) Miklagard GK
+: Flott kvalitet på spillefeltet, nærhet til flyplass, hull 16 kan være et spennende hull hvor mange matcher kan avgjøres.

-: En bane helt uten sjarm når det gjelder naturopplevelser for publikum og TV-seere, parkeringsproblematikk, og (vel vitende om at jeg stikker hodet inn i et vepsebol:) kanskje den klubben i Norge hvor medlemsmassen er mest macho og mannssjåvinistisk, m.a.o. ikke utpreget velegnet som utgangspunkt for den største kvinnekonkurransen i golf?
 gjesp (19. des 2012 13:43) *  IP
" kanskje den klubben i Norge hvor medlemsmassen er mest macho og mannssjåvinistisk, m.a.o. ikke utpreget velegnet som utgangspunkt for den største kvinnekonkurransen i golf?"

ha ha, nå blir det vel opptøyer a la Gøteborg:)



 Elmer (19. des 2012 13:48) *  IP
Oslo GK er en soleklar ener som fortjener Solheim Cup. Driving rangen blir allerede i 2013 helt super med lengde nok for alle langtslående damer. Hele Campingplassen ved siden av tar seg av alt VIP,salgstelt, tilskuer landsby etc etc. Parkeringen foregår på jordene ved siden av, samt på Fossum Siden. Publikum sluses inn fra flere kanter. Tribuner på de 4 siste hullene og langs og over hele Sørkedalsveien på hull 18. Tar jeg ikke feil vil et nytt klubbhus være på plass før Solheimcup går av stablen.
Oslo by har hotell kapasistet innen 5-15 minutter unna. Bogstad har det som skal til for å arrangere en topp turnering i September, uansett vær og vind!!



 Freud (19. des 2012 13:50) *  IP
Latterlig enkelt valg: Bogstad er den eneste banen som kan arrangere dette. Ikke minst fordi den ligger "midt i en storby". Vi kan ikke ha Solheim Cup ute på landet.

Ellers enig med Enur i det han sier om alle banene, bra beskrivelser! Losby er jo håpløst, Larvik kjedelig og stereotyp, Miklagard sjarmløs.

Men, hvor mange kommer for å se dette, blant norske og utlendinger? Er det vanlig at man reiser fra andre land for å se på Solheim Cup? Å sammenligne med Barsebäck blir dumt. Svenskene har en enormt større interesse for golf - inkl. kvinnegolf - enn vi har.



 Gunnar Bull (19. des 2012 16:41) *  IP
Enig med Freud i at dette er et enkelt valg, med en begrunnelse til som ikke har kommet med her, nemlig økonomi.

For at en norsk klubb skal kunne arrangere Solheim Cup, vil det trolig kreves en garanti fra kommunen i størrelsesorden 20 millioner +. Den eneste kommunen som er i stand til dette er Oslo, så resten av alternativene er egentlig ikke reelle i det hele tatt.

Når det er sagt, så vil jeg også hevde at Solheim Cup er noe fullstendig annet enn LET eller ET, som kunne vært arrangert på mer enn 10 av de beste banene i Norge. Det viktigste her er bare å kunne stille med nok penger.

Solheim Cup er derimot et så stort arrangement rent PR-messig at det stilles helt andre krav til både spillefelt, fasiliteter og publikumsoppslutning. Så per i dag tviler jeg på at noen av de norske banene har det som skal til for å ta på seg et slikt arrangement. Ihvertfall hvis jeg sammenlikner med tidligere vertsklubber.

Når det gjelder sjarm og Miklagard, har jeg for lengst innsett at ikke-estetikere sliter med å se det vakre på dette smykket av en golfbane ;-)



 DA (19. des 2012 17:08) *  IP
Sikkert flere baner som kan ta imot dette opplegget i Norge, men som GB påpeker, det kreves penger. Enten fra kommunen, eller fra Sponsorer.

Parkering på Mikla er det minste problemet. Det er en grei plass som kan brukes. I tillegg er det jorder rett i nærheten som kan benyttes (hvis det ikke er for vått) og det er gode buss og tog-forbindelser, både fra sentrum og fra Gardermoen.

Enur, tror du må lære deg litt mer om TV-produksjon før du kaster ut påstander som det der. En god produsent klarer å sette opp kameraposisjoner som gjør at man får gode bilder fra/av banen. Flere av hullene vil bli fantastisk på tv, og ingen vil bli dårligere enn på de fleste baner som vises på tv i dag.
Mikla har også lagt til rette for publikum på banen, og det er flere knutepunkter som er spennende for tilskuere å befinne seg ved.
I tillegg er det plass til de langs alle hull som kan være avgjørende på slutten. Hull 15, 16, 17 og 18. God plass også ved de andre hullene, noe som kan være viktig, selv om jeg ikke er sikker på hvor stor interessen er blandt publikum for å komme og se på? Bør jo være noen som kommer?

Uansett, HVIS man skulle klare å få dette til Norge, hadde jeg meldt meg som frivillig, samme hvilken bane det hadde vært på, og jeg håper man kunne gjort et så godt inntrykk som mulig. Men selvfølgelig håper og tror jeg Mikla får det, hvis de vil ha det...



 gjesp (19. des 2012 17:22) *  IP
parkeringsplassen på Mikla var full under Nordea tour. Det kreves plass til flere tusen biler under Solheim cup.
Men det er riktig at det kan løses gjennom parkering på jorder, og at det evt settes opp shuttle busser. Det er helt normalt.

Denne utfordringen vil alle arrangører ha.

Flere av disse banene har bra spilleflater, men først fremst handler det om økonomi, økonomi og økonomi.

Håper denne arbeidsgruppa reiser ut og ser på store golf arrangement, for å danne seg et bilde av hva som skal til. Å sitte her hjemme og fable fører ingen steds.



 DA (19. des 2012 17:36) *  IP
@Gjesp, ja, parkering er et IKKE-problem der oppe.

@Enur, glemte kommentaren din ang medlemmene på Mikla. Skulle vært artig å hørt begrunnelsen din?
FOr det første, tror du spillerene på Solheim Cup menger seg med medlemmene??
FOr det andre, spør de som spilte der under Challenge Tour om de reagerte spesielt på medlemmenes macho-væremåte...
Tulling! Blir like dumt som om jeg feks skulle si at alle tog-konduktører er idioter, bare for at jeg har truffet 2-12 som er det? Jeg kjenner faktisk en som er fornuftig, men han er fra USA, så det gjelder forresten ikke.



 Frank (19. des 2012 17:49) *  IP
Begynner vel å bli en fotutdetning for å få lov å arrangere noe slikt at man har sub air system. Det er det vel bare mikla og ogk som har?


 Resurrected (19. des 2012 19:41) *  IP
Hele Solheim Cup til Norge-prosjektet lukter veldig av en forbundsleder som ønsker å få til et monument over seg selv, og noe verken Solheim cup eller golf-Norge er tjent med.

Når det gjelder hvilken bane så er Bogstad det eneste alternativet hvis man ønsker at det er flere enn forecaddiene som møter opp, men jeg fatter uansett ikke hvorfor man skulle ønske å arrangere ski-VM i England.



 barce (19. des 2012 20:08) *  IP
Norge får aldri et slikt arrangement! Helt enig med resurrected.. Dette lukter det av!


 tilskuer (19. des 2012 20:11) *  IP
Men hvis Petter Northug hadde vært fra England hadde det vel ikke vært like uforståelig å arrangere ski-VM der.


 Arvid Steen (19. des 2012 20:41) *  IP
Trist å lese at Meland Golfklubb ikke søkte.
Ikke noe å si på banen heller...
Tross alt var Karsten bergenser og tenk for en flott reklame for Bergen og omegn dette ville blitt!
Værmessig har vi det ganske likt som i Skottland og byen Bergen overgår Oslo som turistby.
Som gammel bergenser er jeg nok litt subjektiv, men ser en på historien om Solheim så synes jeg faktisk at dette kunne vært en måte å hedre Karsten Solheim på.



 Finn Langeland (19. des 2012 21:26) *  IP
Arvid Steen har rett, Meland ville vært den rette norske banen for Solheim Cup. Solheim-familien har også sagt det. De er fra Nordhordland. Men Meland er ikke aktuell. Da ville Bogstad vært mitt klare førstevalg. Jeg har imidlertid liten tro på at Norge får turneringen. Halmstad og Barseback har tidligere - med stor suksess og masse tilskuere - arrangert Solheim-festen. Begge klubber kan gjøre det igjen. Det samme kan kanskje Vasatorp og flere baner rundt Stockholm.


 C (19. des 2012 23:16) *  IP
I 2015 har Norge og Oslo GK to spillere på Europas Solheim Cup lag.
Er vel ikke da utenkelig at Oslo GK da faktisk får muligheten!?
Hvilken fest det ville blitt!!



 dutte (20. des 2012 02:25) *  IP
Tutta legger opp etter Rio 2016. Da er det ikke mer kake igjen til festen...


 Pølse med brød (20. des 2012 08:27) *  IP
Må innrømme at jeg har liten tro på at dette blir noe av i Norge. Ikke for det vi ikke vil kunne arrangere det, vi har mange baner som holder helt grei damestandard. Tror LET vil finne ut at publikumspotensialet er så dårlig at det vil kunne fremstå som en fiasko. Det vil evt. kunne komme en del svensker og andre, samt et par tusen nordmenn i beste fall, men dette holder neppe som argumenter. I tillegg ligger det vel en del andre forpliktelser inn som Norge må ta, med LET tureringer både før og etter. Sporten golf har neppe så god status i Norge at dette er realistisk.


 Pepper (20. des 2012 08:57) *  IP
Poenget som Pmb tar opp med arrangering av flere LET turneringer ble tatt opp i en lignende tråde for en tid siden om Solheim Cup, og er helt sentralt.

Totalt sett er det dessverre ikke mye som tyder på at Norge klarer å møte alle forpliktelsene Solheim Cup innebærer. I realiteten er prosjektet neppe liv laga selv om noen også i NGF liker å drømme om det.

Og å drømme og ha store ambisjoner er positivt.



 Enur (20. des 2012 10:12) *  IP
Må si meg enig i innleggene til PmB og Pepper over her; jeg tror også helt ærlig talt at dette ikke blir noe av her i Norge.

Mangel på golfkultur- og tradisjon (både hos den jevne nordmann og de styrende (bevilgende) myndigheter), publikumspotensiale og ikke minst økonomiske forpliktelser både før, under og etter er sterke argumenter som taler i mot hele greia.

Men det er jo alltids artig å drodle litt rundt temaet...



 Gunnar Bull (20. des 2012 10:21) *  IP
Her er jeg faktisk enig med både Steen, Langeland, Pølse og Pepper. Det hadde vært moro om Solheim Cup ble arrangert på Meland, men økonomi, kultur og praktiske ting gjør at det nok ikke kommer til å skje, ihvertfall ikke på mange år ennå.

Det eneste som egentlig taler for å arrangere store events i Norge, er at vi - som nasjon - har god råd. Likevel sitter ikke pengene løst når det gjelder statlig/kommunal støtte.

Hvis det blir folkeavstemning i Oslo om et eventuelt vinter-OL i 2022, er jeg ganske sikker på at resultatet blir negativt.



 Pølse med brød (20. des 2012 10:24) *  IP
Jeg skifter standpunkt, liker ikke at vi er så enige.....neida

God jul!



 Resurrected (20. des 2012 10:55) *  IP
Jeg er i utgangspunktet positiv til kostbare arrangementer som har "folkefest"-potensiale. OL på Lillehammer, ski-VM i Oslo som fikk frem den engasjerte og jublende nordmannen tror jeg har en positiv effekt på den mentale helsen til et ellers mørke-depressivt folk. Det er sånn sett en god investering.

Men som det sies over her, golfturnering i Norge blir ikke noe folkefest og når man fjerner "folkefest" fra "dyr folkefest" så sitter man bare igjen med noe som er dyrt. Og er det noe nordmannen misliker så er det når noe bare er dyrt.

Helt greit at NGF har ambisjoner men de må ha det på breddegolf, grunn-interesse, sportslig kvalitet og ikke på monumentale arrangementer som "ingen" i Norge er interessert i å verken arrangere eller se på. , Hvor mye tid går nå med til distraksjon av NGFs sin oppmerksomhet bort fra de utfordringene de burde ta tak i, og til dagdrømming om å spise kirsebær med de store. Jeg sier det igjen, Solheim Cup til Norge minner pt. mest om et gedigent prangende "ordførerkjede" for NGF ledelsen.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72