Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 006 - 19. feb 2013 kl. 20:25 *  IP
Kolberg

Jeg ser fra tid til annen APs Martin Kolberg på skjermen (senest i dag i Dagsnytt 18). Er det noe galt med meg når jeg vemmes av hans emissæraktige fremtoning? Men jeg trøster meg med at han gjør nok mer ugagn enn nytte når det gjelder å fremme sin sak?
 herregud (20. feb 2013 08:28) *  IP
hva har dette innlegget her å gjøre?


 006 (20. feb 2013 10:08) *  IP
Hva har "herregud" med dette å gjøre?


 Arild (26. feb 2013 09:49) *  IP
Oh My God!
Hvor passer Kolberg?
Ingensteder?
De "elsker" han i Lier.
Men spiller han golf?
Nei,tror ikke det.
Hvorfor da her?
Hvorfor ikke?



 Pølse med brød (27. feb 2013 12:04) *  IP
Du snakker om en av de sentrale drivkreftene bak en politikk de siste 25 årene som har gitt Norge en velsdtands og formues utvikling uten sidestykke i verden.

Du skylder Kolberg og andre i AP stor takk!!



 Frank (27. feb 2013 12:09) *  IP
Du mener Kolberg har fått oljeprisen over 100 dollar. Ikke værst.


 Pølse med brød (27. feb 2013 12:43) *  IP
Hadde ikke AP på 70 tallet sørget for at oljeinntektene stort sett tilfaller Staten ville ikke oljepris på 10 eller 100 dollar spilt noen rolle for deg og meg.

Nå kan du regne med trygg pensjon på grunn av de gode grepene AP tok den gangen og senere med opprettelsen av Statsen pensjonsfond utland og handlingsregelen.......noe Kolberg var en sentral del av....



 gjesp (27. feb 2013 12:49) *  IP
ha ha


 Frank (27. feb 2013 12:55) *  IP
Det er jo skattenivået på oljeutvinningen som er interessant. Jeg har ikke sett at det er så stor uenighet om det. Oljefondet er stort men langt fra nok til å dekke frentidige forpliktelser. Kolberg har vært sentral i arbeidet med å pumpe økonomien full av oljekroner og har lykkes svært godt i arbeidet med å sørge for at all annen industri er utkonkurrert og erstattet av et offentlig monster.


 Pepper (27. feb 2013 14:22) *  IP
Fremtidig pensjon til alle de nye offentlig ansatte de siste få årene er jo nok til å tømme oljefondet.
AP's manglende evne til å holde utgiftene nede er ødeleggende, og Kolberg har ikke bidratt i positiv retning.




 Pølse med brød (27. feb 2013 14:27) *  IP
Grunnen til at vi knapt har industri er at Norske arbeidere er sykt overbetalte i forhold til alle andre land der man kan produsere noe. Og ikke prøvd deg med at det offentlige pumper opp disse lønningene, lønnsoppgjør skjer ved at privat sektor setter rammene (frontfagene) for offentlig sektor. En ny genial ordning satt av AP og Kolberg.

Legg til at den Norske (og europeiske) arbeidsmoralen er 10% av den du finner i Kina og andre steder i Asia.

Europa er feite, sløve og trege, og snart vil mange land her være fattige også unntatt Norge. Her har Ap gjort så jævlig mye riktig siste 30 år at vi er uteforlandet. Mange påstår fondet ikke kan dekke alle fremtidige forpliktelser, det er en påstand uten hold. Kanskje /kanskje ikke. Det avhenger av så mange variabler at det like gjerne kan være alt for stort som alt for lite.

Hadde slike som deg Frank fått bestemme her i landet de siste 30 årene hadde oljeformuen vært på private hender og vi hadde vært værre ute enn Hellas.

Du ikke i din villeste fantasi tro at det skal være mulig med noe industri i dette landet? Ingen av rammevilkårene er tilstede og ingen ønsker å jobbe i kjedelige industrijobber.

Jeg er enig i at vi har en alt for stor offentlig sektor i forhold til oppgavene. F.eks sykehusnorge, NSB mfl er jo sykt dårlig organsiert, omtrent som i en bananrepublikk. Skal ikke lengre enn til sverige for å se at det er mye bedre organisering og at de får 3 ganger så mye igjen pr. offentlig krone som vi gjør her.For ikke å snakke om tyskland.






 Frank (27. feb 2013 14:39) *  IP
En genial ordning har ført til at lønningene har blitt så høye at man er utkonkurrert. Hva er genialt da?

Arbeismoralen er nok endel bedre, men den er jo et resultat av en oppblåst velferdsstat. Ny genistrek?

Selvsagt er ikke rammevilkårene til stede. Det har jo Kolberg sørget for. Hva ellers er det politikerne sysler med.

Dette var en merkelig rekke av argumenter. Du har jo selv indirekte sagt at Kolberg er ubrukelig.



 Pølse med brød (27. feb 2013 14:55) *  IP
Joa. hvis du ikke klarer å lese så....

Rammevilkårene er ødelagt av industrien selv som altså i praksis har utkonkurert seg selv ved at ledere har bevilget seg og sine ansatte alt for høye lønninger gjennom årtider. (lønnsnivå er kanskje det viktigste rammevilkåret for konkuranse). Norske investorer har vært for naive og amtørmessige ved å akseptere høyere lønninger og mindre utbytte.

AP har unngått at offentlig sektors lønninger har økt for mye ved å la privat industri sette rammene. Selvfølgelig er lønnsnivået også i det offentlige for høyt hvis vi skal overleve etter olje og gass, men vi kunne vært Helles i dag, det er vi foreløpig ikke på grunn av AP.



 Freud (27. feb 2013 15:42) *  IP
Å nedlegge norsk industri er et stort feilgrep. Enten Norge var "nødt" til det, eller det var frivillig. Det er fordi vi nå har gjort oss helt avhengig av at andre land har industri for å produsere de varene vi trenger. Og i denne industrien jobber det millioner av underbetalte og overarbeidede mennesker (især i Asia). Hvor lenge er de villige til det? Skal ikke også disse få ta høyere utdannelse og komme seg over i tjenesteytende næringer, som vi nordmenn driver med. De har sikkert også drømmer om å komme seg ut av fabrikklokalene, og skape seg et bedre liv. Unner vi dem ikke det?
Når disse menneskene gradvis ikke gidder å jobbe seg ihjel for luselønn for at vi her i Norge skal kunne kjøpe produktene de lager, da er det ille for oss. For vi har ingen egen industri å falle tilbake på. Dette er et sikkert scenario.

Det andre store felgrepet er at alle norske ungdommer nå tar såkalt "høyere utdannelse". Det vil i praksis si videregående og universitet/høyskole med teoretiske fag. Om noen år har vi så få faglærte arbeidere og håndverkere at samfunnet vårt går i stå. Hvem skal da gjøre alle disse livsviktige jobbene? Er det innvandrerne? Men også disse vil sikte etter bedre betalte jobber i ikke-manuelle yrker.

Av alle partier er det nettopp Ap som jager ungdommene til universiteter og høyskoler og som glemmer at samfunnet vårt ikke kan bestå uten arbeidere og håndverkere. Mantraet er "skaff deg en utdannelse, det vil lønne seg". Vi lever jo i "kunnskapssamfunnet, må vite. Men også yrkesfaglig utdannelse er kunnskap, i høyeste grad.
Resultatet av denne bevisstløse politikkern ser vi allerede. Det er altfor mange som tar høyere teoretisk utdannelse og virrer rundt på universiteter og høyskoler som ikke skulle ha vært der. Og det er jevnt synkende både kvalitet og tilgang på håndverkere og andre manuelle jobber.
Dette må Ap ta hovedansvaret for.



 No Name (27. feb 2013 18:08) *  IP
PølseAPe


 Pølse med brød (28. feb 2013 09:33) *  IP
Du har poenger fraud, men mener du virkelig at det er noe fremtid for Norge i å oppfordre Norske ungdommer til ikke å ta utdannelse og gå inn i håndtverkeryrkene der de taper konkurransen mot østeuroperne både på lønn og arbeidsinnsats/motivasjon?

Det å kalle håndtverkeryrkene kunnskapsbaserte er tull, en ufaglært flislegger fra estland gjør etter 2 bad en like god jobb som en norsk med 3 år på yrkesskole og 2 år i læra. Halvparten av alle bad i Oslo er laget av ufaglærte, ytterligere 30% er laget av unge norske som har lest på nettet hvordan det gjøres og som ikke har råd til håndtverkere.

Utdannelse er det som har dratt Norge og Europa ut av fattigdom og det er også utdannelse som må gi oss nye ben å stå på i en fremtid uten olje og gassdrevet økonomi, for resten av Europa uten gjeldsfinasiert offentlig forbruk.

AP har lagt til rette for utdanningsinstituasjoner som produserer ingeniører og andre utdanningsgrupper det er brukt for. Problemet er at norske ungdommer har gjort lettvinte valg, de ønsker ikke utdannelser som krever mye, de vil komme lett igjennom og raskt få høy lønn så de kan kjøpe bolig og få en stor formuesutvikling før de er 35.

Lange utdannelser gir også dårlig livslønn i Norge i forhold til mange yrker uten utdannelse, allikevel velger mange lange utdannelser. Det er ikke noe politikerne har valgt, men folk ønsker innhold i livet sitt og menigsfylte jobber der de får brukt evnene sine.

2. genrasjons invandrere er sykt overrepresentert på alle de vanskelige og presitsjefylte studiene i dag. Innen få år vil halvparten av alle fastleger i landet være kvinner med innvandrerbakgrunn. De er mye mer motiverte og pushet hjemmefra til å studere hardt enn norske late barn er.

Nå ser vi vel en bedring i matte og norsk i barne og ungdomskolen som trolig vil gi bedre tilstrømming til de vanskelige utdannelsene på sikt.



 Xo (28. feb 2013 10:33) *  IP
Syntes Kolberg gjør en glimrende jobb jeg.
Hver gang han er i tv ruta med sin syting og klaging og dårlige oppførsel, hopper en haug med velgere fra AP til (Erna) Høyre.
Hvilket er grimlende.



 gjesp (28. feb 2013 10:39) *  IP
gjør også en glimrende jobb med å true og presse ansatte i kommunen ifbm familiære saker. Det betyr nok at det går litt fortere å bli kvitt velgerne


 Birdi (28. feb 2013 12:03) *  IP
Pølse med brød er like morsom som vanlig. Har han glemt at AP politikere ville bytte bort 50% av oljen med VOLVO???


 Freud (28. feb 2013 12:27) *  IP
PmB, jeg snakker naturligvis om faglærte håndverkere og andre i manuelle yrker. Hvordan skal vi klare oss uten snekkere, murere, elektrikere, bilmekanikere, bygningsarbeidere o.l.? Samfunnet vil kollapse uten faglærte i slike yrker.
Det du skriver om oppussing av bad i Oslo er bare tull (for å bruke ditt eget uttrykk). Du lever tydeligvis i en annen verden. Og renovering av bad er mye mer enn flislegging.
Dessuten, Norge kommer til å ha oljeproduksjon til evig tid.

Vennligst ikke kall meg for "fraud".



 No Name (28. feb 2013 12:32) *  IP
Som vanlig lite substans bak løsningene til den tilsynelatende kunnskapsrike PølseAPe.

Det er vel omtrent like stor forskjell mellom PølseAPe`s teorier og praksis som mellom Sigmund Freud og fraud (for de som kan engelsk).



 Pølse med brød (28. feb 2013 14:16) *  IP
Dere er rimelig naive når dere ikke vet at Bad til 150-200-250 tusen som bestilles fra såkalte seriøse firmaer stort sett blir gjennomført av ufaglærte østeuropere mens de norske sitter på kontoret og håver inn profitten.

Hvorfor tror dere right price tiles og megaflis går så det griner og privatpersoner og østeuropere lemper ut tonnevis med fliser, varmekabler, lim, fug , brytere hver dag?

Grunnen til at dette lureriet går bra er jo at det ikke kreves all verdens for å lage et bad, montere en bryter osv. Hvorfor bruke dyre norske arbeidstagere som er dårlig motivert og mye syke stort sett, når østreuroperne gjør same jobben for halve prisen og en vanlig bade entreprenør sitter igjen med 50 lapper mer i foret når han bruker estere.

Mye av prisveksten på boliger i Norge er tuftet på at nybyggekostnadene tilsynelatende er så høye. I praksis er de ikke det, men det skapes et inntrykk av at det er slik av de Norske bakmennene som fyller lommene sine. Dumme, rike og late som vi er tror vi det skal være slik og punger ut for en glorifisert plankehaug til 7-8-9 eller 14 mill.

Det er jo bare et tidspørsmål før hele dritten rakner. Om det er 3-5 eller 10 år til er vanskelig å si.




 Birdie (28. feb 2013 14:46) *  IP
Jøss PMB er spåmann også?


 Freud (28. feb 2013 15:11) *  IP
Hvordan vet du at de som renoverer bad i Oslo er ufaglærte øst-europeere? Det trengs rørleggere, murere og elektrikere for å gjøre dette. Er alle disse ufaglærte?

Vi har nettopp renovert badet hos oss, gjennom et såkalt seriøst firma. De polakkene som var her (ikke bare polakker) hadde alle fagbrev. Det fikk vi bekreftet. Skal jeg ikke stole på at de snakker sant?

Forøvrig er jeg helt enig med PmB i at prisene for håndverkertjenester er vanvittige, og at en enorm fortjeneste går til bakmennene og eierne. Det er disse som er den nye lønnsadelen i Norge. Timelønn er ca. 200 kr. til selve håndverkeren, mens fakturert timepris er kr. 500++ Det fører til absurd høye byggekostnader, og altfor høye priser for renovering av bad. Disse er antagelig dobbelt så dyre som de bør være. Men markedskreftene rår, og Ap-regjeringen gjør ingenting.




 Frank (28. feb 2013 15:11) *  IP
Så du hyller det din store helt Kolberg kaller sosial dumping?


 barce (01. mar 2013 08:10) *  IP
Når min 24 år gamle frisør tar 1300,- timen så er det noe galt.. Hva heter det når det er dyrere med frisør enn seniorkonsulenter i privat sektor.. Altså det motsatte av sosial dumping?


 Gunnar Bull (01. mar 2013 08:22) *  IP
barce: hvis du har betalt 1300 kroner for frisyren din, så har du blitt lurt ;-)


 No Name (01. mar 2013 08:59) *  IP
Barce må ha kjøpt totalpakken, inklusive dypskrubb og sying av hårmatte


 Frank (01. mar 2013 09:14) *  IP
Permanent er dyrt Barce, og så er det litt 80-tallet. :)


 DA (01. mar 2013 09:16) *  IP
En herreklipp (ulovlig å si?) tar max en halvtime, og det betaler man da fort 5-600,- for, ihvertfall i og rundt hovedstaden.
Vet ikke hvordan det er ute på landet, der bruker man kanskje fortsatt sauesaks og den lokale budeia?



 Dilter (01. mar 2013 10:16) *  IP
Vet man hvor man skal gå, så koster en hårklipp i hovedstaden 150 kroner. Fort ferdig blir du også.


 barce (01. mar 2013 10:46) *  IP
Hmm.. Klippet ungene mine.. 20 minutter = 450 kr..

Og ja, som DA skriver.. Herreklipp på en normal salong i oslo koster over 500 og tar ofte under 30 minutter..



 Pølse med brød (01. mar 2013 11:59) *  IP
Mulig freud har vært dyktig/heldig med sitt firma, jeg snakker generelt. Kontrollerte du daglig at de som utførte jobber var de samme som du så Norskt godkjent fagbrev på? Var det etiste fagbrev?, kontrollerte du kvaliteten på opplæringen som lå i brevet? Noen land har helt andre krav til våtrom enn det vi har. osv.

Som alle vet ufører ufaglærte estere, littauere og polakker alle typer håndverkertjenester. Skruer rør, murer fall, kobler brytere og spotter, dette er jo veldig lette ting å lære seg som det overhodet ikke er noen grunn til at skal reguleres i hue og ræva. Alle reguleringene myndighetene prøver seg på her fører kun til at bakmenne fyllerlommene sine, det blir ikke noe høyere standard enn før. Standarden defineres av hvor nøye den enkelte er (ufaglært eller ikke). Det er jo haugevis av eksempler på faglært norske seriøse firmaer som gjør en ræva dårlig jobb.

Jeg hadde selv et seriøst firma på hytta som la inn bad, makan til slurv og tøys, måtte stå som en hauk bøyd over hådtverkerne for å få de enkleste ting riktig, kunne like gjerne gjort det selv til halve prisen.

Det er så enormt mange muligheter for å lure forbrukeren her og det benytter de Norske bakmennene seg av og som Freud sier er mange av disse bakmennene eller Norske entreprenører den nye lønnsadelen i dette landet.

Betale 500-600-700 for en herreklipp er jo helt rabiat. Kompetansen som trengs for en standard kort herreklipp er nesten lik null, man kan nesten klare det selv i speilet. Betale 500 kroner mer enn det er verdt for at frisørdama skal ha råd til leilighet i Oslo sentrum er uaktuelt for meg.

Klipper meg for 150 kroner hos en homo fra landbygda i Pakistan, han gjør en glimrende jobb på 10 minutter og det er et riktig forhold mellom kvalitet og pris.



 Wilson (01. mar 2013 12:18) *  IP
Da er vel både Frisør og PMB fornøyd.
PMB får billig klipp og h... får Pølse på besøk



 Pølse med brød (01. mar 2013 13:14) *  IP
He he, må leve med at han står litt vel nærme ja...


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72