Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 ARP - 30. mai 2013 kl. 10:08 *  IP
Stavanger golfklubb

Betalte kr. 500 i greenfee for å spille Stavanger. Trist å se at alle greenene er totalt ødelagt på denne flotte banen. At de likevell tar full greenfee og ikke gir informasjon om dette er latterlig.
 Tjelle (30. mai 2013 23:43) *  IP
Enig.

Vinterskadene er enda merkbare, og gjester (samt medlemmer) bør få info som er en god klubb verdig. Resåing av greener var nødvendig og disse er ikke i god stand, men i bedring. Slikt bør informeres om, og greenfee reduseres.

Banen er desginmessig på topp nivå, fairways er nå fine, men uten gode greener er det for ille å høre at gjester betaler full pris denne uken. Neste uke vil jeg tro det er noenlunde. Det er verdt å stille spørsmål om hva som er helsetilstanden til noen av greenene.



 Hakkespett (31. mai 2013 13:42) *  IP
"Neste uke?" Tror nok ikke resåing av greenene vil sørge for gode greener på en uke. Greenene virker syke og jeg er redd for at topplaget på de fleste, forhåpentligvis ikke alle, må legges på nytt.


 Rbz (31. mai 2013 16:09) *  IP
At de tar full greenfee nå er rett og slett uhørt, greenene er nærmest som en hard bunker.

Det går rykter om at tolv av greenene må skiftes ut, da disse ser ut til å være "døde". Hull 11 og 17 er bra, resten er forferdeige.

Håper de tar en avgjørelse snart, for sånn situasjonen er nå er det rett og slett ikke interessant å spille der.

Hjelper ikke med flott design og gode fairways når det er så mye sand på greenene at man skulle tro greenkeeper har aksjer i Randaberg Pukk og Sand AS.



 Slappy (01. jun 2013 00:12) *  IP
Det er vel nå bevist at greener (og bunkere) på SGK ikke er representative for en slik bane. Greenene fores med sand og atter sand, mens undeliggende forhold virker alvorlig syke. Mens bunkerne som skal ha sand er fulle av pukk og småstein. Uhørt å ta full pris med dagens baneforhold, og enda har ikke banen levert gode spilleflater på green etter ombygging i 2008-2010, utenom en kort sensommer og høst i fjor. Jeg stiller store spørsmål ved grunnforhold i greener, og ikke minst ved stell av disse, mengden sand som pøses på og ikke minst type sand (pukk og stein) i bunkere. Nå må administrasjonen våkne og sette krav. Nabobaner er i god stand, og SGK kan ikke være bekjent av de dårligste spilleflatene i regionen for 5. året på rad. Her må noen undesøke, og ikke minst levere bedre kvalitet for at ikke banens rykte skal svertes ytterligere!


 Rbz (01. jun 2013 00:32) *  IP
Ovennevnte kommentar treffer spikeren på hodet, skal SGK opprettholde sin status som en av den beste (?) banen i Rogaland må greenene ha en mye høyere kvalitet enn per dags dato og tidligere sesonger.


 Jørn (01. jun 2013 20:53) *  IP
Spilte SGK forrige helg og må si jeg ble meget skuffet da vi nærmet oss første green og så hvordan det så ut der. På toppen av tilstanden på greenene var det fortsatt flere hull med matteutslag. Det hadde vel ikke gjort noe å opplyst om forholdene før greenfeen ble betalt. Ble veldig skuffa.... Over ble det nevnt at green på hull 17 var relativt bra, og kan vel si meg enig der. Greitt at 17 er signaturhullet der, i lag med hull 3, men bare så synd at det ikke er representativt for resten av banen


 Dan (03. jun 2013 17:03) *  IP
Jeg er medlem i Stavanger og kjempeskuffet over både greener og informasjon om baneforhold. I år er det helt ille på greenene.

Etter ombygging er det blitt tørrere, bedre design og mer interessant golf, men overflatene på green og i forholdene i bunker er langt unna god standard. Håper man nå tar grep og slår fast at de dårlige forholdene de siste år og ødeleggelsene i år (når andre baner enten overlever eller har fått opp nytt gress) ikke er akseptabelt.



 spinski (10. jun 2013 07:37) *  IP
SGK er nok litt arrogante. De gjør stort sett som de vil. Å ta mindre betalt har nok ikke vært tema engang. Her skal det betales. Ganske synd egentlig, men de er desverre ikke så opptatt av å gi sine gjester rabatt når det selvfølgelig er nødvendig.


 Fant (10. jun 2013 08:27) *  IP
I utgangspunktet, med normale forhold, synes jeg greenfee på 500,- for SGK er rasende billig.


 Rbz (10. jun 2013 20:57) *  IP
Interessant vinkling, Fant. Hvilke baner sammenligner du SGK med for å komme frem til den konklusjonen? Sier ikke jeg er uenig, bare interessant å vite hvordan andre ser på banen.


 Fant (10. jun 2013 22:48) *  IP
Med normale forhold er SGK en av Norges absolutt beste baner. Med greenfee opp mot det dobbelte på Østlandet, mener jeg det er billig.
Og som AR sier: Medlemmer får ikke rabatt på årskontigenten når banen er dårlig....



 barce (10. jun 2013 23:33) *  IP
De kan vel ta hva de vil i greenfee. Men det er fair å informere om at forholdene ikke er optimale på hjemmeside og ved henvendelse før runden!

Men jeg tror at de på lang sikt hadde TJENT penger på å gi et lite avslag!



 Rbz (19. jun 2013 23:24) *  IP
Nå er det tatt en beslutning angående videre drift av SGK, ref. dårlige greener (kopiert fra sgk.no):

"Styret har nå fått en ekstern rapport fra det engelske firmaet McMillan – Shields Associats v/ George R. Shields om banens tilstand pr. 18. juni. Han konkluderer med som vi selv har gjort, at vinteren har ødelagt deler av gressveksten. Kombinasjonen av flere forhold har forårsaket dette, bl.a. grunnforholdene med mye sand (for å ha tørre og fine greener og greenområder under «normalt» vestlandsvær) blir kaldere under frost kontra jord, smelting/tining, vindretning, skygge og solforhold. De fleste som kommer i denne situasjonen prøver å reså for å få gressveksten opp på normalt nivå igjen. Dette har også vi gjort.

Imidlertidig er enkelte greener i så dårlig forfatning at vi må bytte gras på disse ellers vil de ikke komme tilbake til normal standard før måneder er gått, hvis de i det hele tatt klarer å ta seg opp igjen.

Vi vil 1. juli starte arbeidet med å skifte ut graset på green 13, 14 og 15. Greengraset kommer fra London og arbeidet vil bli utført av Niblick Golf Design. Vi satser på å få disse tre greenene spillbare igjen tidlig i august og i mellomtiden vil det bli provisoriske greener på disse hull. Alle andre greener vil være spillbare selv om disse må ytterligere resås.

Høsten vil vise om vi er nødt til å gjøre ytterligere utbedringer etter sesongslutt. Informasjon om arbeidet som skal gjøres vil følge fortløpende".



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72