Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 20. jun 2013 kl. 17:57 *  IP
US Open: Var det egentlig noe moro?

Jeg har lest AR's artikkel på forsiden med ovennevnte tittel, og mens Asbjørn mener "Nei", mener jeg "Ja"! Jeg syntes det var moro å se på US Open!

Det er så mange helger ellers i året vi ser fra ganske så velfriserte parkbaner på PGA-touren, uten særlig rough å snakke om, og hvor vi innbys til den ene birdiefesten etter den andre. Moro det også selvsagt, men ærlig talt synes jeg det blir i meste laget når vinnerscoren til stadighet bikker -20. Da byr ikke banen på særlig motstand for spillerne.

At vi den ene uken som US Open arrangeres får et ganske annerledes og tøffere baneoppsett, gjør ihvertfall ikke meg noe. Og å se proffene kjempe mot litt av de samme forholdene som vi vanlige hackere befinner oss i stadig vekk, setter bare en ekstra spiss på det hele etter min mening. Når de da av og til leverer spektakulære slag og redninger også under de omstendightene, får man allikevel nok å glede seg over og bli imponert av!

Og jeg tror neppe AR's bekymring for at mange baner vil "herme" etter dette oppsettet er reell. Alle vet at US Open er noe helt spesielt, og neppe noen trendsetter i så måte.

Forøvrig minnes jeg (hvis jeg ikke tar helt feil) at også Tiger har stilt til start i minst en Major uten driver (eller ihvertfall latt være å bruke den). Og da tenker jeg ikke på US Open, men The Open! Lurer faktisk på om det ikke var på Royal Liverpool det året Tiger vant der og Marius Thorp ble beste amatør? Var det noe mer moro?
 t (20. jun 2013 19:55) *  IP
Jeg synes US Open var fantastisk moro!!!


 Ronni (20. jun 2013 22:09) *  IP
Alltid moro med US Open!!

Får oss "vanlige" golfere til å kjenne oss igjen, men de beste leverer varene her også. Håper på flere turneringer satt opp på samme måten.



 rett i koppen (20. jun 2013 23:19) *  IP
Artig turnering. Det er sånn US Open skal være. Majorene må ha en viss identitet. PGA-mesterskapet mangler vel noe der.


 digger (21. jun 2013 01:13) *  IP
Hæ?? Golf er jo drit kjedelig å se på når alt blir redusert ned til drive-9er-putt. zzzzZZZZ
Endelig må det tenkes og endelig blir man straffet.

-25 og lang jukseputter. Da sitter jeg heller å ser på trav.



 rett i koppen (21. jun 2013 08:17) *  IP
Egentlig var vel både hull 5 og 18 lange nok til å være par 5 , men ble kalt par 4, fordi USGA vil at par skal være 70. Så vinnerscoren kan man jo si var -7. Ikke langt unna mange vinnerscorer fra Masters opp gjennom årene.


 Fooore (21. jun 2013 08:45) *  IP
Herlig underholdning!


 barce (21. jun 2013 10:23) *  IP
Årets høydepunkt så langt!!


 Gunnar Bull (21. jun 2013 11:24) *  IP
Jeg må vel innrømme at jeg syntes det var litt døll. Noe skyldtes selvfølgelig at The Special One ikke var helt i støtet, men ikke bare.

Det største problemet med slike forhold er at det ikke er mulig å se på TV hvor vanskelig det faktisk er. På skjermen er alle greener tilnærmet flate, og roughen ser ut som all annen rough.

Spillerne ser rett og slett klønete ut, og selv om jeg vet bedre, har jeg dessverre liten glede av å se på spillere som chipper ballen fem meter forbi pinnen fra 20 meters hold.



 mr.fox (21. jun 2013 12:11) *  IP
Døll nei. Artig å se disse priviligerte herrene "slite"
litt for føden. Er derfor ihvertfall litt enig med digger.



 olle (21. jun 2013 13:32) *  IP
US Open anno 2013 var moro, og det pleier majorturneringer å være. Eneste kjipe med majorturneringer er det faktum at vi ikke har én til i Europa...


 Qk (21. jun 2013 13:34) *  IP
Veldig bra at de har en slik turnering. Det er også et uttalt mål at vinnerscore skal ligge rundt par, og det klarte de jo.
Skjønner ikke hva som var døllt med det, men nå betyr heldigvis GB sin mening svært lite i denne sammenhengen også.



 tilskuer (21. jun 2013 15:10) *  IP
Jeg synes dette var topp underholdning, og en av de bedre US Opens. Jeg synes det er mye bedre at spillerne straffes for å havne utenfor fairway enn at det blir helt bingo på greenene. Greenene var vanskelige nok, men ikke så latterlige som i noen tidligere år.


 JJ (21. jun 2013 15:30) *  IP
Jeg er helt uenig med redaktøren. Dette var topp underholdning. Selv om banen var satt opp vanskelig ble spillerene belønnet for gode slag.

At Mickelson spilte uten driver er forøvrig et helt håpløst argument da "3 wooden" hans i realieten er en driver i forkledning,



 radar (21. jun 2013 16:42) *  IP
Jeg synes det var moro. Fikk flere flashbacks til hvordan jeg vanligvis håndterer roughen.
Gunnar B - ganske enig, vanskelig å forstå hvor vrient det er.
Vi får smøre oss med tålmodighet mens vi venter på 3D.



 radar (21. jun 2013 16:49) *  IP
Og AR- Phils 3wood også kalt "phrankenwood" er 45" lang og har 8.5 grader. Er det egentlig en 3wood?


 DA (21. jun 2013 17:59) *  IP
Kan vel regnes som en Driver med lite hode. :-)
Tiger spilte som noen nevnte uten driver i the Open for noen år siden. Det ble så vanskelig å kontrollere driver på over 400yrds... :0



 Per Treputt (21. jun 2013 21:15) *  IP
Utrolig morsom turnering. Og jeg er ganske sikker på at Tiger-fanboysa hadde vært enig i det, dersom han hadde vunnet. Kjærlighet gjør blind.


 DA (21. jun 2013 21:39) *  IP
Har du sett mange som har klagd på oppsettet her?? Bortsett fra AR?


 Kaare (22. jun 2013 11:12) *  IP
Ypperlig TV,noe vrien bane,men de fullførte,og takk for det!


 Zalo (22. jun 2013 13:14) *  IP
Er i utgangspunktet litt enig med AR. Heldigvis er det bare en slik turneringen i året. Så da må vi tåle det. Hadde hvert mer moro å se på om tv klarte å formidle for tøff røffen og greenene er.


 Wicker baskets (22. jun 2013 15:22) *  IP
Jeg synes det er helt på sin plass at banene i majorene settes opp vanskelig. Major skal være den ultimate test. Man kan selvfølgelig diskutere om det av og til går for langt - par 3 hull på 270 yards og par 4 hull godt over 500 yards; tykk røff, osv. Men vinnerscoren var rundt par som er i tråd med USGAs filosofi. Helt greit og en verdig vinner som behersket forholdene særdeles bra. Uke ut og uke inn på PGA touren er det velfriserte baner hvor det hele blir en putting contest. Dette var således god underholding og fin avveksling.

Når det gjelder AR sin artikkel så var vel den av det heller triste slaget. Var den moro å lese - ikke i det hele tatt. Har vi hørt den samme melodien før - ja dessverre.

At Tiger får en skade var jo trist for ham, men slik er idrett. Skader oppstår. Hadde en annen ukjent spiller fått skade i samme situasjon hadde det ikke blitt ofret en mm spalte plass på dette. Tough luck.

At Phil velger å ikke spille driver er jo helt og fullt hans eget valg og gjerne basert på at han har en tendens til å drive temmelig bredt. Tiger, som det påpekes over, brukte vel knapt annet enn jern på Hoylake i 2006. Var det noe bedre?

Jeg synes US Open sendingene var veldig gode og spennende. Jeg synes Justin Rose viste utrolig stødig spill som klarte å dra hjem første major. Innspillet på 18 var særdeles bra under press. Artig at en brite vant i tillegg. En verdig vinner og fin avveksling at det ikke alltid er Tiger som vinner. Artig at en bane som Merion, som mange før turneringen sa kom til å bli avkledd - bestod testen med glans. Jeg gleder meg til Muirfield i juli. Jeg håper det blir en tilsvarende god test - gjerne med litt vind som gjør det til banen temmelig vanskelig.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72