Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tenkeren - 16. jul 2013 kl. 13:56 *  IP
Priser på golf i Norge.

Jeg leser om greenfees på 18 hullsbaner i Norge på 2-400 i juli OG meget spesielle rabatter ellers i året. Det være seg Viasat kortet, NSG kort, Golfheftet, 2 for en osv osv. I tillegg har man skjulte rabatter i gratis ditt og datt. Jada jeg skjønner at ved å øke volumet så øker man inntjeningen. Men øker man volumet eller ødelegger man pris settingen?

Samtidig oppleves det at mange klubber må permittere ansatte i slutten av året for kassa er tom, man må stenge 9 hull for man har ikke penger til å drifte alle 18 hull, man ser på mange baner der det spares på ansatte og dermed dårligere vedlikehold av banene. En meget ond sirkel!

Mange klubber har årskontingentene for medlemmer på 7-8-9000 kroner. Medlemmene spiller gjennomsnitt 5 runder pr. år. JA man gjør det i mange klubber!!! Hvor lenge håper man medlemmene er lojale når ledelsen i klubbene ikke er det? Hvor lenge kan man fortsette å pisse i buksa når man fryser. Les, hvor lenge skal man fortsette ikke ta betalt for det det koster.
Man har kostnader på en 18 hullsbane på ca. 10-12 mill. Man har ca 20 000 runder pr. år. Dette gir en greenfee på 5-600 kroner. Hvorfor da selge billigere? JO man kan så lenge medlemmene sponser greenfeespillerne. Eller medlemsantallet vil øke i postkasse klubbene! Er det det klubbene som selger rabatter ønsker?
 Zinho (16. jul 2013 20:06) *  IP
Godt Innlegg.. Problemet slik jeg ser det er postkasseklubbene hvor en haug med folk er medlem uten å bidra til at anleggene de spiller på får inntekter. Ja, vet de betaler greenfee men det er samme gjeng som ikke vil betale det det koster (klager på pris og jakter tilbud)..


 Ove (16. jul 2013 20:35) *  IP
Hvem er det som er så dumme at de betaler full årskontingent, og bare spiller 5 runder i året på hjemmeklubben?
Dette er jo en ren gave til klubben, og det er vel det som er begrunnelsen også. Den dagen disse filantropene skjønner at de taper på dette, eller ser at gaven deres ikke blir satt pris på, eller de ikke har råd lenger, eller de legger golfen på hylla - da blir det nedoverbakke for mange klubber.

Samtidig er det vel slik at greenfee på 5-600 og derover på middelmådige norske baner er å prise seg ut av markedet. Da slutter i hvert fall jeg å spille golf i Norge.



 Luigi (16. jul 2013 20:48) *  IP
Ove slutter å spille golf...... Og hele golfNorge blir lei seg....
De som ikke ser at klubbtilhørighet og sosiale aspekter har verdier ut over
Kroner og øre må ha det stakkarslig i dagliglivet.



 Ove (16. jul 2013 20:56) *  IP
"Klubbtilhørighet og sosiale aspekter" passer vel best for de som spiller mange runder på hjemmebanen, Luigi? Eller er det slik mange steder at de som spiller 5 runder i året og har betalt 6-8000 i kontingent, møter opp på klubbhuset og banen og bidrar til det sosiale miljøet, ved sitt blotte nærvær?

Den dagen 5-600 og derover blir greenfee på alle norske baner, da kommer gjestespill til å synke radikalt. Og golf blir mye kjedeligere.

Den dagen er jeg i Spania, der jeg spiller golf hovedparten året likevel. Og alle hjerter gleder seg...



 Jørn (16. jul 2013 20:57) *  IP
Skal heller betale noen ekstra kroner for å ha en fin bane rett utenfor døra, enn å være fjernmedlem i Karasajok! Føler ikke at jeg har så mye igjen for det.


 Wilson (16. jul 2013 21:04) *  IP
Ikke alle har råd eller anledning til å spille så mye at de vil kjøpe seg et medlemskap.

Jeg tror de fleste golfklubber skal være glade for pengene de får i greenfee fra Postkassemedlemmer.

Alternativet er jo at mange av dem ikke spiller.






 Jørn (16. jul 2013 21:10) *  IP
For klubbenes ståsted så må det være bra med noen postkassemedlemmer. Penger i kassen er det vel ingen som sier nei takk til. For å se det fra golferne, som faktisk spiller mye, sitt ståtsted så vil det vel i det fleste tilfeller å lønne seg å betale litt ekstra. Lønne seg i form av gode opplevlelser på en fin bane


 Zinho (16. jul 2013 21:19) *  IP
Synes alle skal melde seg inn i postkasseklubb... Blir nok mye fine baner av det. Postkasseklubbene er dreper golfen.

Wilson: at alle ikke har råd til å være medlem et ordentlig sted er nok riktig, men finnes masse hobbyer som er mye billigere for dere..



 Caddy (16. jul 2013 21:45) *  IP
Det er for få golfere, og for mange baner (til så få golfere) i Norge.
Jeg tror golfklubber/baner etterhvert må innlemmes i lokale idrettslag, og eller må overleve på kommunale, fylkes eller statlige midler.
Det bygges vel bare en golfbane i Norge for tiden og den er finansiert av Akershus fylke.



 Zinho (16. jul 2013 22:13) *  IP
Det er i utgangspunktet ikke for få golfere, det er for mange golfklubber som skal dele kaken. Hadde man satt krav (og fulgt opp) at golfklubber må ha bane eller planer om bane for at medlemmer skal være spilleberettiget hadde noe vært løst. Men det vil ikke skje så lenge NGF får like mye pr. medlem uavhengig av hvor man er medlem.


 Caddy (16. jul 2013 22:25) *  IP
@ Zinho, jeg forstår ikke helt logikken din.
Ikke for få golfere, men for mange baner og at flere baner ville løst problemet. ?



 Zinho (16. jul 2013 22:41) *  IP
Hadde selvsagt ikke blitt flere baner av det, da det ikke hadde blitt lønnsomt å være liten golfklubb..


 Wilson (17. jul 2013 00:40) *  IP
Zinho

Sitat
Wilson: at alle ikke har råd til å være medlem et ordentlig sted er nok riktig, men finnes masse hobbyer som er mye billigere for dere..


Er du sønn av Henrik Vinke Lanke fra Montebello?

Enten er du en pappagutt eller så er du bare en fjott.

Når jeg tenker meg om en gang til så er jo begge alternativer en ganske så stor sannsynlighet.




 Tenkeren (17. jul 2013 08:06) *  IP
Her kom det mange svar fra uvitende.
Hvem er det som betaler årskontingent og spiller ca 5 runder i året?
Jo det skal jeg si deg Ove.
Det gjør flere hundre medlemmer i hver av de etablerte klubbene på Østlandet!!!
Sjekk med Tyrifjorden, Oslo, Bærum, Vestfold, Asker mm
Det er nettop DE medlemmene som gjør at så mange kan kose seg med å være postkasse medlemmer!!!
FÅ opp øya Ove!
OG MANGE av er medlemmer nettop på grunn av det sosiale spekteret!!!!



 Revisor'n (17. jul 2013 18:15) *  IP
Tenkeren lever ikke opp til nicket.
Da hadde han kanskje hørt om tilbud og etterpørsel og hvordan det er mulig å øke samlede inntekter ved å redusere prisen i perioder når etterspørselen er tilnærmet 0.

Regnestykket i innledningen er jo artig konstruert for å få en normal greenfee til å bli 5-600 kroner. Det klages over at gjestespilleren i juli blir subsidiert med noen få hundrelapper. Da kan en kanskje regne ut hvor mye medlemmet som spiller 20-30 eller flere runder i året blir subsidiert med? Hvem som sponser hvem kan nok diskuteres.

Å påstå at folk som betaler årskontigent og nesten ikke spiller på banen er medlemmer pga. det sosiale aspektet er en rimelig tvilsom påstand. Da kan en sjekke antall runder på deltakerne i forbindelse med neste medlemskveld.

Når det gjelder de såkalte postkasseklubbene så ser det ut til at enkelte har satt seg så lite inn i sakene at de ikke engang har fått med seg at dette er lokale golfbaner rundt om i landet. Trodde dere kanskje det kunne sammenlignes med en postboks på Cayman Island? Makan.

Flere av disse banene har ikke livets rett uten fjernmedlemmer og selv med disse inntektene er svært mye av driften basert på dugnad siden befolkningsgrunnlaget ikke akkurat tilsier mange betalende gjester og relativt få lokale medlemmer.

Ellers er jeg særdeles enig med Wilson i at det få være grenser for økonomisk snobbeskap.
Heisann Montebello.
http://www.youtube.com/watch?v=mahsg9uS2rs



 Ove (17. jul 2013 20:13) *  IP
Når Wilson ikke har flere argumenter eller er gått lei av debattanter, så tyr han til personkarakteristikker. Det gjentar seg gang på gang.

Han kaller Zinho "enten en pappagutt eller bare en fjott". Men hvorfor gjør du det, Wilson? Hold deg til sak, og la personen være i fred. Du vet ikke noe om ham likevel.



 Tenkeren (18. jul 2013 08:58) *  IP
Spennende høre hvordan revisorn vil regne ut hva en runde skal koste?
Og vil gjerne høre hvorfor ca 25% av klubbenes medlemmer betaler årskontingent og spiller fra NULL til 5 runder pr. år?
og tror revisorn at rimelig greenfee vil øke medlemstallet i de etablerte klubbene?
Husk medlemmene betaler i årskontingenter den stooore delen av klubbenes inntekter. Faller 100 fra og blir postkasse medlemmer så snakker vi om HELE greenfeeinntektene til mange klubber.



 Tenkern (24. jul 2013 10:22) *  IP
Ble stille nå Revisorn eller har du drevet litt Research i klubbene og fått svar på hvor mange runder maaaaaange medlemmer går i løpet av sesongen.
Du har 80-20 regelen i golf som i næringslivet.
20% av medlemmene går 80% av de spilte rundene osv osv



 Ulf Kruger (24. jul 2013 14:00) *  IP
Det är trevligt och följa denna tråd där många orsaker kommer upp.
Men min erfarenhet är följande: I Sverige gjorde vi en undersökning om vad medlemmar satte högst värde på den klubb de ville välja. 1 blev ban och anläggningsområde. 2 blev social stämning och utbud på klubben. Här tycker jag att Mikklagard, Hauger och Lossby har lyckats, de har gått tillsammans och erbjuder sina medlemmar ett bredare utbud än många andra klubbar. De är också duktiga på att informera och ge tillbud på olika golfområden. Om de övriga klubbarna ska överleva i deras region så måste de lyfta sig på många områden om de ska få behålla sina medlemmar. Det går inte att bara sänka sin greenfee för det gynnar bara postkasse medlemmen.De klubbar i Sverige som överlevde svenska golfbommen på ett bra sätt var de klubbar som satsade på sina medlemmar och utökade service och utbud.



 Golf Dude (24. jul 2013 15:10) *  IP
Litt pussig resonement Ulf. De tre nevnte klubbene er vel av de som sliter mest økonomisk i Oslo området. Alle tre har som mål å være premium baner, og forsøker å trekke til seg samme målgruppe. Det beste hadde antagligvis vært om en av dem la ned, og medlemmene flyttet til de to gjenværende klubbene. Tror dette skjer i løpet av få år uansett, om ikke noe helt spesielt skjer med rekruteringen.


 Hardball (26. jul 2013 18:05) *  IP
Interessant dude!

Hvilken av disse banene vil du anbefale at stenger? Basert på din informasjon om økonomien hos den enkelte.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72